Du visar för närvarande Glöm inte att reflektera!

Glöm inte att reflektera!

Sedan jag tog examen ifrån Handels i Göteborg år 1999 har jag ägnat mig främst åt att coacha och leda människor på olika sätt, både i näringslivet och som tränare. Det är otroligt lärorikt och spännande att se människor utvecklas. När jag slutade som VD i juni i år efter ca 7.5 år har jag reflekterat en hel del över skillnaden mellan att jobba som coach med många olika typer av människor och elever och i egen regi mot att leda ett företag med ett antal anställda och som anställd VD.

I samma stund som jag började reflektera över detta har jag också förstått hur lite jag har just reflekterat de senaste åren. Jag förstår att min tid varit knapp eftersom jag precis som många andra kvinnor idag försökt balansera ett heltidsjobb med att vara småbarnsmamma och dessutom som VD på ett reseföretag med mycket resor (ja, ni hör ju, puhh!). Om jag hade varit min egen coach hade jag varit noga med att poängtera vikten av reflektion minst en gång i veckan!

Det bästa med att reflektera är att du kommer att hitta en guldkista av lärdomar. Ovärderliga lärdomar som gör att du kan växa både som människa och ledare. Skriv ned dessa reflektioner och lärdomar i en av dig speciellt utvald bok. Ta med dig boken så ofta du kan så att du kan fortsätta skriva ned dina reflektioner över det du dagligen lär dig. Att göra detta tror jag är ett mycket viktigt steg till att bli en bra ledare och att nå dit du vill.

Böcker
Hitta en inspirerande bok och skriv ned dina reflektioner och lärdomar! Det kommer att hjälpa dig stressa ned OCH du kommer att lära dig massor!
IMG_3750
Äntligen har jag börjat reflektera igen:-)

Lycka till!

Jenny tränar
Att leda som coach och tränare är stor skillnad mot att leda ett företag!
Birdie flagga
Företaget jag var ledare för i 7.5 år. En lärorik resa!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tänk att vara ledare för Ryder Cup teamet! Det skulle vara något!
Coaching
Som coach på Arninge GK hade jag nog världens bästa tjejlag:-). Med bra och fantastiska spelare eller medarbetare blir jobbet som ledare väldigt enkelt!

Lämna ett svar