Du visar för närvarande 6 bra övningar för bålen!

6 bra övningar för bålen!

Idag var det dags för tema bålstabilitet och bålstyrka i kursen Fysträning för golfare som jag just nu kör på Kungliga tennishallen i Stockholm. I filmen ovan ser du mina favorit övningar. Kör programmet några gånger i veckan för att öka styrkan i din bål. Du kan göra övningarna i rad och en, två eller tre varv beroende av hur mycket tid du har.

Genom att stärka din bål skyddar du ryggen från skador och så ökar du förutsättningarna för att slå längre. Genom en stark bål får du också större möjligheter att utföra en sving som är lättare att repetera genom att du tex har kraft att få en stark och tydlig vändning i svingen (alltså när du vänder på toppen av svingen från baksving till framsvang).

Trevlig träning:-)

Lämna ett svar