Lär av proffsen

Nu har Nordea Masters avslutats och segraren blev Lee Westwood. Själv var jag där på fredagen för att titta både på spelarnas svingar och beteende på banan. Det är alltid väldigt intressant att se hur proffsiga de är in i minsta detalj (de flesta i alla fall). Det jag tycker att man kan lära sig mest av ifrån dem är:

1. De gör alltid samma rutin inför alla sina slag på banan.
2. De börjar uppvärmningen inför sin runda i genomsnitt 1.5 timmar innan start.
3. De svingar lugnt med ett bra tempo och kan därmed få en kraftfull sving!
4. De har en bra hållning både i uppställningen och när de går (raka i ryggen och stolta steg) genom hela sin runda, oavsett hur det går. Tanken här är ofta att om du håller huvudet högt och har en positiv stark hållning så spelar du bättre än om du börjar hänga med huvudet för att det går dåligt.

Det finns mycket mer att lära av dessa duktiga proffs såklart och dessa punkter var några av dem.
Om du vill titta på mer bra golf i Sverige, så besök Nordea touren som går över hela Sverige. Både herr och damtävlingar finns!
Nedan är några bilder från årets Nordea Masters. Ha en bra vecka!

20120610-232352.jpg

20120610-232402.jpg

20120610-232412.jpg

Lämna ett svar