Grepptryck

Nu inför början av säsongen är det bra att gå igenom grunderna i din golfsving. En av dessa grunder är greppet. Det är dock inte bara hur du håller i klubban som är viktigt, utan hur hårt du håller.

En vanlig regel är att man ska hålla lite lösare i klubban med den nedre handen, så att du inte styr klubban. Det är vanligt att högerspelare som är högerhänta håller för hårt i klubban med den högra handen som är nederst för dem. Om du håller för hårt med denna hand försämrar du farten av klubban och klubbhuvudet och du slår då kortare. Det kan också ge onödiga spänningar i armen och en golfarmbåge kan tex utlösas av ett för hårt grepptryck.

Tips:
Om du tänker dig en skala från 1-5 där ett är mycket svagt och 5 är mycket starkt, så kan du hålla i klubban med en 3-4 med din övre hand och med en 1-2 med din nedre hand. Öva sedan med tex halvsvingar för att vänja dig med ditt nya grepptryck och för att se hur långt du kan slå utan att ta i.

På bilden nedan tränar jag på att slappna av med högerhanden och på min uppställning (framförallt tänker jag på att stärka bålen för att få en stark och rak rygg innan vridningen börjar). Hör av er för frågor och lycka till!

20130414-075319.jpg

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Anders A

    Hej,
    vad heter henmsidan för det som tidigare var PGA Sverige?
    De länkar som visas på Internet tycks föråldrade.
    Tack.

Lämna ett svar