Rörlighet är a och o

Under gårdagens sändning av US Masters nämner expertkommentator Daniel Bäck att rörlighet är det viktigaste en golfare behöver träna. Jag kan bara hålla med och följ gärna min blogg och hemsida för att få bra tips på rörlighetsträning för golfare. Om du har möjlighet rekommenderar jag att du gör en rörlighetsanalys för golfare så får du reda på var just du behöver öka din rörlighet och var du redan har god rörlighet.

Genom att hitta ett bra rörlighetstränings program och kombinera detta med en lagom dos styrke- och konditionsträning kan du bli en bättre golfare snabbare än du tror.

Hoppas ni njuter av påskhelgen!

Nedan kommer två bilder av två rörlighetsövningar. Den första bilden visar hur du tränar rörligheten mellan över- och underkropp, samtidigt som du stärker framsida lår och rumpa. Denna övning utmanar också din balans och koordination.
Den andra bilden visar hur du kan stretcha baksida lår.

20120407-221811.jpg

20120407-221848.jpg

Lämna ett svar