Tips och råd för vecka ett av ditt Golf Boot Camp!

I söndags körde jag igång det Golf Boot Camp som finns i min bok ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare” där målet är att bli en Jediriddare på och av golfbanan:-) (en jediriddare är hjältarna ur filmerna Star Wars som lärt sig behärska kopplingen mellan kropp och sinne på allra högsta nivå och de har starka nerver och ett lugnt sinne, i alla lägen).

Jag har därför fyllt detta 3-veckors program med alla delar som finns med i min bok; teknikträning med fokus på grunderna, fysträning med fokus på enkla och effektiva övningar i styrka och rörlighet och mental träning inkl. avspänningsträning, fokusträning och andningsövningar.

Jag själv kör detta program och började i söndags så att 21 dagar passar med den tävling jag och mitt lag tränar för. Men om du hellre vill följa veckodagarna som står i programmet så gör du det och du kan alltså börja när du vill. Jag hänvisar till den dag jag själv är på genom Dag 1, 2 osv så kan du enkelt följa vad det betyder i programmet.

Den här veckan har du först två generella uppgifter:

  1. Att skriva i din Bra bok varje dag för att stärka din självbild – hela förklaringen finns i boken och även på www.trainforbalance.com under Mental Träning/självbildsträning
  2. Bestämma 1-3 önskade lägen/mål med ditt Boot camp som du börjar visualisera och jobba med den här veckan. Du hittar förklaring i boken och en film på Trainforbalance.com under Mental Träning/målbildsträning.

Utöver dessa två uppgifter följer du veckoprogrammet dag för dag. Varje dag så har du träning på mellan 20-90 minuter förutom vilodagarna och förutom speldagen. Jag själv brukar planera nästkommande dag innan jag går och lägger mig så att jag vet när jag ska göra vad.

Idag är det tisdag vecka 1 och jag är på dag 3 och då har jag gjort så här:

  1. Jag sprang 30 min i lugn takt innan frukost och körde bålstyrkan och rörlighetsträningen direkt därefter. Jag är van att träna innan frukost och därför fungerar det, men om du inte är van är det bra att få i sig någon lätt mat innan du sticker iväg. Alternativt kör du träningen på kvällen eller den tidpunkt som passar dig.
  2. Ovan ser du mina 6 övningar för att stärka din bål och nedan ser du de 3 rörlighetsövningar som ligger i programmet som du gärna kan göra direkt efter bålstyrka. Om träningen av din bålstyrka blir för lätt med 1 varv så kör 2 eller 3 varv som ett cirkelpass.

 

3. På eftermiddagen körde jag lite närspelsträning enligt övningarna ur min bok med mycket fokus på up-and downs då det är det jag behöver just nu.

4. Ikväll innan läggdags kommer jag skriva i Braboken och göra U-andning i 10 minuter. Det är min absoluta favorit andningsövning och jag blir direkt lugn och känner mig i balans när jag gjort den.

På trainforbalance.com hittar du även mitt styrkeprogram för Ben och Rumpa som låg i måndagens/dag 1’s träning så gå gärna in och kika där om du undrar över någon övning.

Jag gör inte övningarna i filmerna med lika många rep som det står i boken när jag spelar in filmerna, men det gör du såklart:-).

Mindfulness träning ingår denna vecka och dag 1 hade du en uppgift att välja en mindfulnessövning under dagen. Du får gärna göra den övningen fler dagar denna vecka om du gillade det. Mindfulness är ett förhållningssätt och hjälper dig med närvaroträning, den enda plats vi egentligen är på och kan påverka:-).

På lördag tänkte jag köra en livesession igen för att prata om veckan som gått och veckan som kommer så in och följ mig på instagram @jenny_hagman så du vet  när det blir.

Lycka till och hör av dig om du har frågor eller funderingar!

/Jenny:-)

 

Lämna ett svar