Två bra träningsformer för golfare

En golfare använder som jag nämnt tidigare många olika delar när han/hon spelar golf. Några av dessa delar är balans, koordination, och kondition. Vad gäller styrka och rörlighet så gäller det här att hitta sina ”svaga länkar” och utveckla dessa så att man har de bästa förutsättningarna för att svinga så som man vill. Samtidigt skyddar denna träning kroppen från skador.

Det finns två träningsformer som täcker flera av dessa delar och det är yoga och boxning! Yogan (ashtanga eller bikram eller liknande) tränar upp din balans, styrka, rörlighet i nästan hela kroppen, och din koncentration och fokus. Samtidigt hjälper yogan dig att andas rätt och därmed hjälper den dig också att stressa ned och slappna av.

Boxning i sin tur tränar din kondition, styrka och explosivitet. Din höftrörelse och explosivitet som används i träffögonblicket (när du träffar boxnings säcken) liknar din position då du träffar bollen. Om du tränar upp denna styrka så kommer du garanterat att slå längre. Så, om du har möjlighet så boka in ett yogapass och ett boxningspass och testa!

Hör av er till mig för mer råd eller info om detta!
Lycka till!

20120307-095240.jpg

20120307-095628.jpg

Lämna ett svar