Träning för golfare

När du spelar golf använder du många olika delar av både kroppen och hjärnan. Din koordination, balans, koncentration, styrka och rörlighet är några av de delar som utmanas och används när du spelar. Det är därför viktigt att du tränar på ett liknande sätt när du fystränar.

Genom att ha med instabila övningar i ditt träningsprogram, där du främst jobbar med din egen kroppsvikt eller med fria vikter tränar du upp alla dessa delar. Nedan är några exempel på sådana övningar och fler kommer snart på min hemsida under fysträning för golfare.

Bild 1. Utfall med vikt sida till sida. Jobbar med styrka i lår och rumpa och tränar samtidigt rotation mellan över – underkropp, balans och koordination.

Bild 2. Baksida lår med bräda. Jobbar med dina muskler i baksida lår och stabiliserar samtidigt muskler kring ditt bäcken.

Bild 3. Enarmsrodd på balansbräda. Jobbar med musklerna kring dina skuldror och tränar samtidigt din balans, hållning och koordination.

20120304-210505.jpg

20120304-210535.jpg

20120304-210613.jpg

Lämna ett svar