Frukost!

Idag vill jag slå ett slag för dagens viktigaste måltid, frukosten! Framförallt om du har en tuff dag med golfträning, jobb, skola eller något annat så är detta mål mycket viktigt för att du ska få en bra start på dagen. En ordentlig frukost gör att du håller dig pigg och alert och slipper sötsug fram på förmiddagen. Forskare (källa från Sats magasin nr 1/2012) kan se ett samband mellan övervikt och dåliga frukostvanor så att skippa frukost för att försöka gå ned i vikt är ingen bra ide.

Vad ska man då äta till frukost? Ja, långsamma kolhydrater som tex finns i grovt bröd eller havregrynsgröt (hjälper dig att hålla dig mätt länge), tillsammans med tex bär, ägg och pålägg i form av ost eller skinka. Gärna grönsaker på smörgåsen och sedan ett glas juice och kaffe eller te. Själv brukar jag äta fil med bär som jag köper frysta, en smörgås med grovt bröd, skinka och paprika, ett kokt ägg, en halv grapefrukt, ett glas vatten eller juice och en kopp te. Mängden mat beror på vad du själv behöver så där varierar det från person till person.

Obs! Om du ska träna på morgonen kan du äta frukosten i två omgångar. Före träningen tex en halv banan och lite fil och vatten och efter träningen fyller du på med resten.

Hoppas du finner en rutin i att äta frukost på morgonen. Du kommer inte att ångra dig! Lycka till!

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. johanna Larsson

  Jag har problem med att hitta dig på CardsApp … Hur kan jag hitta dig?

  1. Jenny

   Hej,
   Ursäkta mycket sent svar:-). Hör av dig om du fortfarande hör någon fråga. Nu når mig lättast på info@hagmangolf.se.
   Ha det bra!
   Hälsningar Jenny

Lämna ett svar