Hållning, hållning, hållning

Efter veckans träning med tre elever blir jag återigen påmind om vikten av att träna på och förbättra vår hållning. De flesta jag möter på gymet behöver förbättra sin hållning så ingen behöver känna sig ensam i detta. De flesta av oss jobbar på kontor idag vilket tyvärr påverkar vår hållning negativt. Det bästa är att den är lätt att jobba på och det är lätt att få en bra hållning igen! Känner du igen dig i detta rekommenderar jag följande:

1. Tänk på hur du går och sitter under din vardag. Sträck på dig och känn dig stolt!
2. Gå gärna med ”höfterna före” istället för huvudet före då du går. Det känns inte konstigt, jag lovar.
3. Träna upp din bröstrygg genom exempelvis roddövningar.
4. Stretcha dina bröstmuskler
5. Stärk bålen (mage och rygg framförallt) genom tex små situps, ryggresningar eller plankan.
Resten av dagen ska jag gå med huvudet högt och känna mig som en ballerina med mycket god hållning.

Lämna ett svar