Du visar för närvarande Mod och enkelhet nyckel till framgång

Mod och enkelhet nyckel till framgång

Artikel i SVD
Arianna Huffington är Huffington Posts chefredaktör. Hon förespråkar bland annat mer sömn och att ta det lugnt oftare för bättre ledarskap och framgång

Svenska Dagbladet publicerade en kort, men intressant artikel om några av våra främsta ledares tips till den som vill bli en framgångsrik chef. Här är en liten sammanfattning:

Bill Gates; medgrundare till Microsoft
”Gör saker och ting enkla!”.
Gates menar att om du har förmågan att bryta ned saker och ting och bara jobba med det som verkligen räknas så har du kommit mycket långt på vägen mot att lyckas med det du vill.

Richard Branson, entreprenör
”Ångra inte det du gjort utan gå vidare till nästa projekt”.
Branson tycker att de flesta människor ödslar tid på att älta över motgångar istället för att fokusera framåt.

Warren Buffet, Vd för Berkshire Hathaway
”Var ödmjuk och återhållsam”
Enligt Buffet bör du vänta i minst en dag innan du svarar på kritik och vill be någon fara och flyga. Om du fortfarande känner likadant dagen efter, har du lugnat dig och kan uttrycka dig lite bättre.

Arianna Huffington, chefredaktör Huffington Post
”Ansträng dig inte för mycket”.
Du behöver inte jobba hårt för att bli framgångsrik, du gör bättre ifrån dig om du tar det lite lugnt mellan varven. Arianna mediterar och gör yoga regelbundet för att behålla ett lugn och en balans.

Eric Schmidt, tidigare vd för Google
”Säg ja till fler saker”
Om någon frågar dig om du vill göra något nytt så ska du säga ja. Det är så du kan få möjlighet att få ditt första jobb och även jobben därefter.

Källa: SVD 17 april och vidare från inc.com

Jenny Hagman, entreprenör, fd VD, tränare och coach
Håller med om ovan, förutom att det är viktigt att också kunna säga nej ibland! Ju mer du lär dig om dig själv och dina värderingar desto lättare blir det att veta vad du vill och vad du ska satsa på. När du vet vem du är blir du starkare och vågar vara dig själv, både privat och i jobbet och det kommer du långt med!

Ha en fin dag!

 

 

Lämna ett svar