Du visar för närvarande Övning för att röra dig mot dina mål

Övning för att röra dig mot dina mål

Övning till avsnitt 92 av Idrott-och ledarskapspodden – Håll koll på dina aktiviteter
Här ovan ser du övningen som jag går igenom i avslutet till avsnitt 92 av Idrott-och ledarskapspodden med den framgångsrika mentala tränaren och coachen Stig Wiklund. Det är ett sätt att hålla koll på att du ägnar tid åt aktiviteter som rör dig mot dina mål och inte från dina mål. Gör gärna denna avstämning dagligen om du är en person som gärna inte gör det du bestämt dig för att göra. Jag fick en påminnelse i mitt samtal med Stig om vikten av att själv göra de övningar jag använder till mina coaching personer och atleter. Det är lätt att glömma ibland och då är det bra att ha effektiva övningar att luta sig tillbaka på, som tex denna. Om du tycker att det blir mycket att göra den varje dag så gör den på söndag kväll varje vecka. 

Om det dyker upp något som du märker att du inte gör som du vill eller som du gör, men inte vill så kan du gå vidare med övningen nedan.

Övningen ovan hittar du i min bok Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare och i den Workbook du får när du tränar med mig. 

Varför gör du inte det du vill?
Den här modellen ovan kan hjälpa dig sortera upp vad det är du gör, men inte vill och vad det är du inte vill, men gör ändå. Fyll i rutorna enligt instruktionerna ovan och sedan har du två val:
1. Flytta över det du inte vill, men gör och det du Gör, men inte vill till rutan Inte vill och Inte gör eller till Gör och Vill. Eller
2. Flytta över det du inte vill och gör till inte vill och inte gör. Och samma sak med det du vill och inte gör till Vill  och gör
Det första alteranativet gör att du släpper taget och helt enkelt bestämmer dig för att det är ok. Du kommer på så vis inte lägga ned någon mer energi på det. 
Det andra alternatiet innebär lite mer jobb. Men också att det finns en motivation inom dig som betyder att du vill göra en förändring. Bestäm dig då vad ditt nya önskade läge ska vara och börja jobba fram en plan enligt målkartan nedan.

OBS! Lyssna gärna på avsnitt 53 om Mål och Motivation i Idrott-och ledarskapspodden. Där får du en guidning kring hur du tar dig från nuläget till dina önskade lägen. 

Bilden kommer från min bok Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare.

Här ovan ser du den målkarta som finns med i min bok Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare och även i den Workbook som du som tränar med mig får. En användbar modell för att ta dig från nuläget till ditt önskade läge.

Hör av dig för frågor eller funderingar på info@jennyhagman.com

Lycka till med din träning! 
Kram från Jenny

Lämna ett svar