Gröna drinkar mot stress

För ett par år sedan var jag på en föreläsning med kostrådgivaren och näringsterapeuten Marlene Gustawsson. Den handlade bland annat om att gröna drinkar kan göra underverk mot stress och även hindra åldersprocessen och till och med föryngra:-). I hennes bok Gröna drinkar och smoothies finns massor av recept. Det gäller att mixa ingredienserna länge i en mixer (det är som att tugga många många gånger vilket frigör massor av näringsämnen som du sedan får i dig) och gärna dricka några glas per dag. Du kan läsa mer om Marlene på www.optimal-halsa.se och där får du även många recept.

Varför inte prova en nyttig drink i helgen? Detta var min egen mix idag:
1/2 liter vatten
2 nävar bladspenat
1 näve mango (kan köpas frysta och färdigskurna på tex ICA Maxi)
1 avocado
5 skivor ingefära (ca 1/2 cm tjocka skivor)
1/2 banan
Mixa i ca 5 min.

Drick och njut:-).

Trevlig helg!

 Skärmavbild 2015-09-25 kl. 22.12.56

Lämna ett svar