Boxning och yoga! Perfekt träningsform för golfare!

Nu har jag tränat i en vecka av mitt 10-veckors program mot en starkare och fantastisk kropp :-). Grymt kul har det varit! Målet är en starkare kropp med fokus på bålen (magen och ryggen kort förklarat) och överkroppen där jag just nu är som svagast.
Starkare bål ger längd i slagen och med ett annat mål att ta upp Long Driving igen är det extra viktigt. Att se lite extra snygg ut på min 40-års dag den 3 december blir en bonus av detta 10-veckors program;-).

Veckans träning bestod av:

Två pass med fantastiske coachen William Nguesseu på AIF Boxnings klubb. Boxning är nog den absolut bästa träningsformen för golfare som vill öka längden i sina slag. Man använder nämligen höfterna och bålen för styrkan i slagen i boxning precis som man ska göra i golfsvingen!
Passen bestod av uppvärmning ca 10 min, teknik ca 20 min, styrka o kondition ca 20 min och styrka bål och armar ca 20 min. Stretch avslutar passen m ca 10 min.

Mitt tredje träningspass denna vecka var Bikram yoga 90 min. Denna träningsform tränar framförallt upp rörlighet, smidighet, styrka och fokusering. Också en fantastisk träningsform för golfare. Om du inte gillar värmen rekommenderar jag istället Ashtanga eller Hatha yoga för golfare. Vill du istället ha en lugnare yoga med mer fokus på andning så är det Kundalin yoga som gäller!

Till detta kör jag just nu en relativt strikt kost med fokus på kostcirkeln med extra mycket grönt och frukt samt inget socker! Jag äter en balanserad kost med både kolhydrater (helst långsamma), protein och fett (ej för mycket och jag undviker feta såser, ostar mm som är väldigt fett. Hellre en smalare sås, vegetabiliskt fett osv).

Nästa vecka blir det återigen tre hårda träningspass samt 2 löparrundor.
Ha en bra vecka, nu kör vi! Nedan ser ni en bra övning för starkare rumpa och fastare insida lår. Kör 16 rep per ben ggr 3 set några dagar/vecka för synligt resultat.

Ps. Hörde att en riktigt bra höst drink för att hålla förkylningen borta är en juice med ingefära, äpple och morötter. Det ska jag testa!

20120924-205319.jpg

Lämna ett svar