En veckas kickstart

Nu har det gått en vecka igen och en efterlängtad helg är här. Golfaren i mig är just nu väldigt sugen på att spela golf och våren i Sverige känns fortfarande långt borta. Tur att det finns så mycket att göra för att förbereda sig inför golfsäsongen så att längtan inte blir för långsam och stor.

Tex så har jag nu kört igång en kickstart (som ju hör början av året till) och så här såg min vecka ut:

Kostmässigt: Jag försöker att äta riktigt bra söndag – fredag. På lördagen äter jag precis det jag vill. Det känns så skönt att ha infört ”lördagsgodis” igen. Det blir liksom så mycket godare då. På fredag kväll och lördag lyxar jag också med ett eller ett par glas vin som jag verkligen njuter av.

Här är ett exempel på maträtter under en typisk vardag:
Frukost: En skiva grovt bröd (hårt el mjukt) m kalkon och grönsak som pålägg, en kopp ört te, natur yoghurt med bär (frysta blåbär och hallon) och ett ägg.

Mellis (max 2-3 tim efter frukost): Kaffe (kan såklart ibland drickas direkt vid ankomst till jobbet), ett glas vatten, en frukt eller lite keso m tex en avocado. Alternativt en mindre smoothie på tex yoghurt frukt och bär.

Lunch: Råkost tallrik är lätt att svänga ihop i en matlåda och ta med till jobbet. Innehåller tex, rökt lax, avocado, keso, tomater, paprika och morötter. Variera med kalkon el tex kyckling.

Mellis ( max 2-3 tim efter lunch): Tex ett knäckebröd med keso och ett ägg.

Middag: Lax i ugn älskar jag. Lätt, billigt och snabbt att laga. Se till att laxen är tinad och lägg på lite olja, salt och peppar. In i ugnen i ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och ärtor. Alternativt gillar jag grillad kyckling med en sallad och quinoa till och om barnen är med blir ris perfekt.

Kvällsmat: Lite örtte lugnar efter en ofta hektisk dag. En skiva grovt bröd med lite avocado och kalkon är också gott. Magen blir ofta lugn av en bit kvällsmat.

Obs! Mängden mat beror på hur mycket jag tränar!

Veckans träning
Då jag har haft ett mindre uppehåll på ca en månad så blev det en mjukstart. Jag hann med två pass vilket jag var nöjd med. Det blev ett hemmapass efter Charlotte Pirellis ”Kickstart” i måndags och ett pass Bikram yoga på Du Calme i torsdags. Målet är nu såklart att behålla en stark och smidig kropp så att svingen ger långa och raka slag!

En liten sammanfattning av min vecka och några mat tips alltså. Njut nu av helgen och det fina vädret (som jag hoppas alla har;-)).
Nedan en bild på Pirellis nya bok som jag tycker är riktigt bra som en hjälp att komma i form; både tränings-och matmässig och dessa tips passar utmärkt för golfare också!

20130202-094009.jpg

Lämna ett svar