HEJ!

Mars månad närmar sig sakta sitt slut och jag tror vi alla längtar efter våren väldigt mycket just nu!  Att bo i ett land med årstider har dock en del fördelar. Jag tror inte att någon annan befolkning kan känna samma glädje som vi nordbor när de första vitsipporna börjar synas, eller när vi känner ljuset öka dag för dag och att solen värmer oss mer och mer. Kanske är det så att den glädjen kan få oss att förstå att det finns en poäng med att ha både mörka och ljusa, varma och kalla dagar under året. Om vi inte får känna det jobbiga, mörka, tråkiga, så kan vi inte heller njuta lika mycket av ljuset och solen när den väl kommer. Månadens träningstips handlar om att sträcka på dig och ta emot våren med en stolt och stark kropp:-).

Jag vill också passa på att hälsa dig som får detta nyhetsbrev för första gången varmt välkommen! Jag hoppas du finner innehållet både inspirerande och givande.

Har du förresten kikat in på mitt träningscenter online – Trainforbalance.com? Om inte så gör gärna det. Alla övningar förutom mina kurser är helt kostnadsfria och du behöver bara registrera din mailadress (som går till mig) för att ta del av dem. Mer om det nedan också. Och är du intresserad av att komma i balans och verkligen lära dig hur du kan göra för att vara redo både mentalt och fysiskt inför golfsäsongen så kan jag varmt rekommendera att du följer med i min kurs som startar den 25/3. Det är nu lite kort varsel, men jag hoppas några fler har möjlighet att hänga med. Läs mer nedan och hör av dig för frågor eller funderingar.

Vad gäller resor och events framöver så finns nu äntligen all information uppe om min och Igor Ardoris resa med fokus på mental tuffhetsträning som går till Penha Longa i oktober. Vill du inte resa utomlands så kan du istället följa med på någon av mina träningshelger  på Körunda Golf & Spa.

Det är nu dags för säsong 4 av  Idrott-och ledarskapspodden  och jag börjar spela in avsnitten denna vecka. Har du inte hunnit lyssna så kan du göra det på Acast, Itunes eller Soundcloud eller klicka på länken så kommer du till dem på min hemsida. Följ mig gärna på instagram @jenny_hagman för mer regelbundna tips och råd om träning och annat och hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar. Nu önskar jag dig en fortsatt trevlig dag eller kväll och trevlig läsning!

(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

KURS I MENTAL TRÄNING – Bli mentalt och fysiskt redo inför golfsäsongen

…och lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Den 25 mars startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på söndagar kl. 15.30-17.00. Den här gången riktar jag in mig på den mentala grundträningen med inslag av olika övningar som kommer från mediyogan och mindfulness. Jag har märkt att detta stärker den mentala träningen och övningarna är lätta att göra hemma mellan träningsträffarna. Här följer mer info:

Bli mentalt -och fysiskt redo inför golfsäsongen

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig förstå hur du ska göra för att kunna prestera utefter din potential och lära dig vad du behöver för att fungera och må bra i din vardag eller på golfbanan. I denna kurs kommer jag att kombinera den mentala träningen med övningar från mediyogan och mindfulness. Här blandar jag övningar som släpper på spänningar i kroppen där stress kan samlas med det förhållningssätt och attityder som kommer ifrån Mindfulness och MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Effekterna denna träning ger på både din kropp och hjärna är fantastiska och under flera år har studier gjorts på Danderyds Sjukhus, Akadamiska och Karolinska och här har man sett bland annat följande resultat:

 • Bättre koncentrationsförmåga
 • Lägre stressnivåer
 • Ökad syreupptagningsförmåga
 • Bättre sömn genom ökad djupsömn
 • mm

Att kombinera den mentala träningen, där avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning ingår, med övningarna från mediyogan och mindfulness kommer att hjälpa dig hitta ditt recept för hur du ska göra för att hitta balansen både i din vardag och på golfbanan.

Du kan läsa mer om forskningen om MiMy (Mindfulness & MediYoga) här

Anmälan och datum mm:
Start: 25 mars kl. 15.30-17.00
Totalt 6 tillfällen med uppehåll över påsk
Kostnad: 2 595 kr/person
inkl. träningsprogrammet i mental träning, övningar inför varje tillfälle, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se).
Anmälan senast den 22 mars till
 info@hagmangolf.se

För frågor: Maila mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

TRAIN FOR BALANCE – TRÄNING FÖR BALANS

Få inspiration till hur du kan träna för att komma i balans – på och av golfbanan!

Som du fick läsa om i mitt förra nyhetsbrev så har jag nu ”öppnat” mitt träningscenter online. Genom att registrera din mailadress (som går direkt till mig) så får du tillgång till en hel del filmer med fokus på att inspirera dig till träning för balans, både i din vardag och på golfbanan. Jag har delat in övningarna i fyra delar:

 • Teknikträning – här hittar du flera filmer om hur du får grunderna i din sving på plats. Några filmer om ditt närspel (från 10-100 meter) och tips för dina utslag
 • Fysträning – här finns många övningar och träningsprogram för din styrka, rörlighet och din koordination och balans
 • Mental träning/coaching – den här delen har jag delat in i avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning och du får ett smakprov av vad mental träning är för något
 • Inre lugn – Jag har valt att lägga in en del som heter ditt Inre lugn. Här får du tips, övningar och träningsprogram över hur du får in träning för ditt inre lugn. Områdena här är MediYoga, Mindfulness och Meditation
 • Mina kurser – Just nu finns 3 kurser att välja emellan. De kostar mellan 229-399 kr och då har du tillgång till dem i 3-6 månader. I kurserna ingår mellan 12-ca 30 instruktionsfilmer, förklaringar i text till varje övning och pdf filer med en mall över ditt träningsupplägg och reflektioner. Kurserna som nu finns är Hagman’s Golf School (träning för att komma igång inför säsongen med fokus på träningsupplägg, teknik och fysiska – och tekniska övningar), kom igång på 21 dagar – fysisk träning med inriktning på styrka, rörlighet och andning, och så ett Boot-camp på 21 dagar med fokus på din fysiska styrka, rörlighet, andning och din koncentration!

Du får alltså tillgång till allt material, förutom mina kurser, kostnadsfritt genom att registrera din emailadress. En del information är helt fritt även när du inte registrerat dig, så att du får en bild av vad som finns. Jag kommer att lägga upp nytt material regelbundet. Jag hoppas att du gillar det du hittar och det du lär dig och att det hjälper dig få in mer balans i din tillvaro, både på och av golfbanna! Hör gärna av dig för feedback eller frågor!

Du hittar hemsidan HÄR! 

Foto: Karin Fagerlund på Evian Resort

MENTAL TUFFHETSTRÄNING FÖR GOLFARE PÅ PENHA LONGA 7-11 OKTOBER MED IGOR ARDORIS – Nu bokningsbar

För första gången kommer jag och Igor Ardoris (mental tuffhetstränare som skrivit flera böcker i ämnet, bland annat ”Att lära sig förlora”) att arrangera en resa ihop. Inriktningen är mental tuffhetsträning för golfare och vi har valt Penha Longa utanför Lissabon som plats för detta. I 4 dagar kommer vi att spela och träna både golf och mental träning och visa genom övningar och konkreta tips hur de hänger ihop.

Du kan nu boka resan och läsa mer via Out of Bounds hemsida som är arrangör för resan. Du hittar allt om resan  HÄR!

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

Jag hoppas du har möjlighet att följa med!

FÖRELÄSNINGAR

I tisdags höll jag årets första föreläsning på Friskis och Svettis City. Det var verkligen kul att komma igång och jag märker att det suger i åhörarnas träningsnerver:-). Föreläsningen handlade om helhetsträning och hur du kan träna kroppen och hjärnan på bästa sätt för att kunna prestera på topp och må bra på vägen, både på och av golfbanan. Jag har olika teman på mina föreläsningar och träning är en del. Här finns också teman såsom; Skapa ett kraftfullt ledarskap genom mental träning och Träning från grunden för att hålla i längden.

Om du är intresserad av att boka in en föreläsning med mig så är det bara att du hör av dig. Jag jobbar både med företag, golfklubbar och föreningar. Du kan maila på info@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43.

Läs mer om mina föreläsningar HÄR!

TRÄNINGSHELG MED YOGA, SPEL &GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 16-17 JUNI OCH 18-19 AUGUSTI

Den 16-17 juni och även den 18-19 augusti är det dags för en träningshelg för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna.

Du hittar schema och priser mm på länken här nedanför. För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Du kan läsa mer om helgen och boka HÄR!

Jenny, Lotta och Elin
Foto: Sophie Odelberg

TRÄNA MED JENNY

Vill du komma igång med din träning så kan du höra av dig till mig. Jag jobbar som du nu säkert vet med helhetsträning, men det går också att boka in de olika områdena individuellt. Här följer lite mer konkret info om hur du kan träna med mig:

Helhetsträning med fokus på teknik- och fysträning, samt mental träning
I det här konceptet ingår hela paketet med golfträning, fysträning där vi börjar med att göra rörlighet-och styrketester och därefter får du ett skräddarsytt träningsprogram och mental träning där du får gå igenom grunderna i mental träning.
Du kan läsa mer om mitt helhetskoncept här

Fysträning- Fys- och analys 2 tillfällen för 1500 kr
Nu kan du boka min fys-och analys träning för 1500 kr (ord. pris är 1895 kr). Det är två tillfällen och vi ses då på InMo i Stockholm. Första tillfället ägnar vi åt rörlighet-och styrketester anpassat för golfare och till det andra tillfället får du ett skräddarsytt träningsprogram.

Mental träning – Rekommenderat är 3- 5 tillfällen och vi kör ca 1-1.5 tim/gång
För att kunna prestera enligt din potential och må bra på vägen och för att en gång för alla få med dig din sving från rangen till golfbanan så rekommenderar jag att du går igenom grundträningen i mental träning. Du får lära dig avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning där även koncentrationsträning och motivation ingår. Den här träningen passar dig oavsett om du är golfare eller ej. Boka din tid direkt till mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43. Dessa delar ingår också i mina kurser i mental träning och nästa kursstart är som nämnt den 25 mars!

Golfträning på Ullna Indoor eller Golfcenter Danderyd (när Djursholms Gk öppnar tränar jag dig även där)
Du kan boka din golfträning där vi tränar din sving och ditt närspel och jag ger antingen 25 eller 50 minuters lektioner. Det går också att boka paket och då antingen 5 eller 10 lektioner.
25 minuter kostar 450 kr
50 minuter kostar 800 kr
Rabatterade priser från 5 lektioner och uppåt
(Matthyra på Ullna indoor tillkommer)

Hör gärna av dig om du vill boka något av ovanstående och du når mig då lättast på jenny@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

Foto: Sophie Odelberg

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – Stärk din hållning

Att stärka din hållning är något som även stärker ditt självförtroende, ditt humör och till och med din omgivning. Att utstråla självförtroende, styrka,  pondus och därmed energi, gör att du kommer att sprida detta även till din omgivning. Det kan vi behöva en extra dos av just nu tror jag och därför handlar månadens tips om att stärka din hållning.

Du hittar ett helt program med instruktioner om hur du stärker din hållning på Trainforbalance.com genom att klicka här  (du behöver bara registrera din mailadress för att få tillgång till det) och nedan ser du de övningar jag rekommenderar:

Övningar för en stark och stolt hållning:

 1. Börja med roddövningar med gummiband 12 stycken rep
 2. Stretcha ut bröstmuskeln 20 sek x 2
 3. Axelcirklar med armarna nedåt – Gör 10 cirklar framåt och 10 bakåt
 4. Ryggresning på mage med armarna på ländryggen eller uppsträckta som ett y. 10 st
 5. Crunches – Små maglyft 25 stycken
 6. Stretcha sätet – 20 sek x 2/sida
 7. Avsluta gärna med djupandning på rygg – 5- 10 minuter (instruktioner finns på trainforbalance.com under Inre Lugn)
Foto: Karin Fagerlund

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR. 

TACK!

Tack för denna gång och för din uppmärksamhet:-). Jag önskar dig en riktigt härlig avslutning av  mars och så ser jag fram emot att se dig på någon av mina resor, events, föreläsningar eller kanske på ett träningspass framöver!

Varma hälsningar från Jenny