HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för maj månad! Och äntligen lite vårtecken! Bland annat märker jag det av att ni nu börjar höra av er för årets första golflektioner utomhus:-). Har du inte bokat in din ”besiktning” ännu så varmt välkommen att göra det. Jag kör golfträning ett par-tre gånger i veckan och det finns tider tillgängliga. Och från och med den 4:e maj har jag också lagt upp några gruppträningar på Djursholms Gk för både damer och herrar och hit är alla som vill och kan välkomna. Mer om det nedan.

Samtidigt som golfsäsongen nu kommer igång är jag otroligt glad att kunna meddela att min nya träningsbok för golfare ”Stolt, stark & säker -en bok om helhetsträning för golfare” äntligen närmar sig tryck. Enligt plan nästa vecka, men redan nu kan du förbeställa boken och du får den då signerad! Till boken tillhör ett mentalt träningsprogram på 6-veckor och den är klar och finns i lager. Jag har fokuserat på att skriva om de viktiga grunderna inom teknikträningen, den fysiska styrkan och rörligheten och den mentala träningen och här finns inslag om kosten och hur du äter på bästa sätt under 18 hål. Här finns också flera träningsprogram och många tips och råd. Boken är hela 300 (!) sidor lång! Du läser mer om den här nedan.

Några saker till som är på gång närmast är säsongsstarten av Idrott-och ledarskapspodden (idag om det läser detta fredagen den 27 april:-)) med ett nytt avsnitt varje fredag och så är höstens resor klara. Denna gång tillsammans med två andra tränare; Igor Ardoris som jag åker med till Portugal för en träningsresa med mental träning för golfare i fokus och så en golf & yoga resa med Marlene Hedblom till Abu Dhabi i slutet av oktober.

Vill du boka in träning med mig så kommer jag erbjuda helhetsträning, mental träning och coaching, samt golfträning regelbundet under hela våren och sommaren (uppehåll i juli) så passa på att boka in din träning redan nu.

Jag hoppas du hittar en hel del inspiration i brevet och följ mig gärna på instagram @jenny_hagman för mer regelbundna tips och råd om träning och annat. Trevlig läsning!

STOLT, STARK & SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE INKL ETT MENTALT TRÄNINGSPROGRAM

TÄNK OM du kunde spela lika bra på golfbanan som du gör på rangen? TÄNK OM du kunde hantera din nervositet närhelst du behöver det? TÄNK OM du kunde hitta glädjen och harmonin när du spelar och samtidigt prestera precis så bra som du vet att du kan? TÄNK OM du visste hur du blir  Stolt, stark och säker både på och av golfbanan?

Nyckeln är inte en enda, utan det handlar om helheten! I golfen hänger allt ihop; din teknik, din fysik, din mentala styrka och maten du stoppar i dig. Och det handlar inte om att du behöver träna som proffsen, det räcker gott att du fokuserar på grunderna, ett steg i taget.

I boken hittar du:

  • Grunderna inom teknisk, fysisk- och mental träning.
  • Flera gästförfattares syn på golfens tekniska grunder, din mentala styrka och hur du äter på bästa sätt under rundan, inkl. en del recept.
  • Träningsprogram som hjälper dig få ihop helheten till ett recept som du kan ta med dig från boken direkt ut till golfbanan.
  • Till boken hittar du även ett tillhörande mentalt träningsprogram för golfare utarbetat av mentala tränaren Yamina Enedahl.

Du kan redan nu förbeställa boken och då får du den signerad av mig:-). Boken kommer i mitten/slutet av maj och håll gärna utkik efter min release fest som du såklart blir inbjuden till!

Du hittar boken HÄR! 
Och vill du boka det mentala träningsprogrammet så hittar du det HÄR!

Köper du dem ihop blir det ett rabatterat pris. Jag hoppas du kommer att gilla den!

SÄSONGSSTART AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN

Nu är det dags för säsong 4 av idrott-och ledarskapspodden att dra igång. Och tänk, över 12 500 nedladdningar har det blivit hittills! Så kul att ni lyssnar och jag hoppas att du kommer att gilla även denna säsong. Det blir återigen en massa kunskap, inspiration och klokskap från gästerna och inriktningen är som vanligt hur du presterar på topp och mår bra på vägen, nycklar till framgång, hur du lär dig se misstag som lärdomar och hur du gör för att jobba mot ett mål och samtidigt vara i nuet.  Vi kommer mycket in på hur du hanterar stress just i denna säsong också och du möter i det första avsnittet (nr 23) Sara Emilionie som är yogaterapeut och mindfulness instruktör och som har utvecklat ett program som heter MiMy som används av flera tusen personer för att motverka stress och lära sig fungera och må bra. Ett av programmen från MiMy heter just Fri från Stress och testas just nu på både Danderyds sjukhus, Huddinge sjukhus och på Akademiska med mycket goda resultat.

I den här säsongen möter du även Lars-Eric Uneståhl igen, Pia Nilsson (landslagstränare, författare till boken ”Varje slag måste ha ett syfte” och ”Be a player” och grundare av Vision54), Neurofysiolog specialisten Susanne Wolmesjö mfl.).

Lyssna på Soundcloud, Acast, Itunes, men hemsida HÄR eller på andra ställen där poddar finns.

Trevlig lyssning!

 

MENTAL TRÄNING FÖR GOLFARE PÅ PENHA LONGA 7-11 OKTOBER MED IGOR ARDORIS

För första gången kommer jag och Igor Ardoris (mental tuffhetstränare som skrivit flera böcker i ämnet, bland annat ”Att lära sig förlora”) att arrangera en resa ihop. Inriktningen är mental träning för golfare och vi har valt Penha Longa utanför Lissabon som plats för detta. I 4 dagar kommer vi att spela och träna både golf och mental träning och ge dig verktyg som hjälper dig få med dig svingen från rangen till banan. Hela upplägget och mer info kan du läsa hos Out of Bounds som arrangerar resan, via länken nedan.

Läs mer och boka din plats HÄR!

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

TRÄNINGSHELG MED YOGA, SPEL & GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN  18-19 AUGUSTI

Den 16-17 juni (fullbokat) och den 18-19 augusti är det dags för en träningshelg för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna.

Du hittar schema och priser mm på länken här nedanför. För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Du kan läsa mer om helgen och boka HÄR!

TRÄNINGSRESA MED GOLF OCH YOGA – FAVORIT I REPRIS!

Den 21-28 oktober åker jag tillsammans med Marlene Hedblom till Abu Dhabi för en favorit i repris; En träningsresa med yoga och golf på schemat.  Denna gång har vi valt Abu Dhabi och Westin Abu Dhabi som vi tror är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat kommer inte att göra någon besviken.

Denna specialvecka kommer vara en intressant kombination av olika träningsmoment i syfte att långsiktigt förbättra ert golfspel. Vi hoppas att kunna lägga grunden inte bara för bättre golfspel utan både ökad rörlighet och att ni ska känna er mentalt starkare på golfbanan. En semester är givetvis inte ett träningsläger på rangen och på yogamattan, utan det kommer att finnas tid för både eget spel och fina stunder på stranden. Resan är öppen för alla och det krävs inget speciellt hcp eller tidigare erfarenheter av yoga för att vara med. Golf och yoga liknar varandra på så sätt att man utövar sporten utifrån sina egna förutsättningar. Vi har även lagt in mental träning vilket bara det kan förbättra scoren med både ett och två slag per runda.

Läs mer hos Golfplaisir som arrangerar denna reda HÄR!

TRÄNA MED JENNY – INDIVIDUELL TRÄNING OCH TRÄNING I GRUPP

Vill du komma igång med din träning så kan du höra av dig till mig. Jag jobbar som du nu säkert vet med helhetsträning, men det går också att boka in de olika områdena individuellt. Här följer lite mer konkret info om hur du kan träna med mig inkl. några gruppträningstillfällen på Djursholms GK:

Helhetsträning med fokus på teknik- och fysträning, samt mental träning
I det här konceptet ingår hela paketet med golfträning, fysträning där vi börjar med att göra rörlighet-och styrketester och därefter får du ett skräddarsytt träningsprogram och mental träning där du får gå igenom grunderna i mental träning.
Du kan läsa mer om mitt helhetskoncept här

Fysträning- Fys- och analys 2 tillfällen för 1500 kr
Nu kan du boka min fys-och analys träning för 1500 kr (ord. pris är 1895 kr). Det är två tillfällen och vi ses då på InMo i Stockholm. Första tillfället ägnar vi åt rörlighet-och styrketester anpassat för golfare och till det andra tillfället får du ett skräddarsytt träningsprogram.

Mental träning/Coaching – Rekommenderat är 3- 5 tillfällen och vi kör ca 1-1.5 tim/gång
För att kunna prestera enligt din potential och må bra på vägen och för att en gång för alla få med dig din sving från rangen till golfbanan så rekommenderar jag att du går igenom grundträningen i mental träning. Du får lära dig avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning där även koncentrationsträning och motivation ingår. Den här träningen passar dig oavsett om du är golfare eller ej. Boka din tid direkt till mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43.

Golfträning på Djursholms GK eller Golfcenter Danderyd
Du kan boka in individuella lektioner alternativt hänga med någon av följande gruppträningstillfällen:

Maj – Träning för damer (Djursholms GK)
Kostnad/tillfälle: 200 kr
Max 10 personer/tillfälle

 Fredag 4/5 kl. 10-11.30 – Golfens grunder och målbildsträning – Rangen
Fredag 11/5 kl. 10-11.30 – Närspel korta och långa och självförtroendeträning– närspelsområdet vid rangen
Tisdag 22/5 kl. 10-11.30 – Utslag och sving och målbildsträning – rangen
Tisdag  29/5 kl. 10-11.30 –Puttning och korta inspel och attityd-och fokusträning – stora puttinggreenen
Fredag 1/6 kl. 10.00-11.30 – Korta och långa järn – Koncentrationsträning – Rangen

 Workshops för herrar och damer (Djursholms GK)
Kostnad: 250 kr/person
Max 10 personer

Lördagen den 5/5 kl. 9-11 – Golfens grunder och närspel
Lördagen den 12/5 kl. 9-11 – Hitta längd och kraft i dina slag

Hör gärna av dig om du vill boka något av ovanstående och du når mig då lättast på jenny@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

KOSTNADSFRI CUSTOM FITTING PÅ GOLFCENTER DANDERYD

Nu när golfsäsongen drar igång så är det ett mycket bra tillfälle att se igenom dina klubbor. Kontrollera dina grepp så att det känns bra (ska ej vara hala) och kanske funderar du på om du har rätt klubbor för just dig. Jag kan varmt rekommendera att du gör en custom fitting och just nu får du göra det kostnadsfritt på Golfcenter Danderyd om du anger följande kod:

Kod för fri customfitting: JENNY2018

Du kan boka din custom fitting HÄR och skriv i koden så gör du det helt kostnadsfritt!

Hör av dig för frågor!

TRAIN FOR BALANCE – TRÄNINGSCENTER ONLINE

Har du varit inne och kikat på mitt träningscenter online; Trainforbalance.com? Här hittar du alla mina filmer som jag gjort under åren och även nytt material och fokus är helhetsträning för golfare på och av golfbanan. De områden jag har riktat in mig på är: Teknikträning, Fysträning, Mental träning/Coaching och Inre lugn. Fyra områden som hjälper dig hitta balans i din tillvaro både på och av golfbanan.

De filmer du hittar på Train For Balance är en samling instruktionsfilmer som jag gjort de senaste åren och det finns också en hel del nytt material. Det finns också tre kurser att välja emellan; Hagman’s Golf School, med både teknik och fysträning och sedan två kurser med inriktning på fysträning som hjälper dig att komma igång med din träning på 21 dagar. Det finns en enklare kurs och ett sk Boot camp.

Du får tillgång till allt material, förutom mina kurser, kostnadsfritt genom att registrera din emailadress. En del information är helt fritt även när du inte registrerat dig, så att du får en bild av vad som finns. Jag kommer att lägga upp nytt material regelbundet. Jag hoppas att du gillar det du hittar och det du lär dig! Hör gärna av dig för feedback eller frågor!

Du hittar hemsidan HÄR! 

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – VARVA NED OCH TA DET COOLT!

Jag har under denna månad träffat ovanligt många människor som varken fungerar eller mår bra pga för hög grundspänning som ger ett konstant stress påslag. När du har en hög grundspänning och kroppen är konstant uppe i varv så är ditt stressystem påkopplat och du får svårt att fatta beslut, du blir lättirriterad och extra känslig för kritik, du tror att det mesta är ditt fel och är orolig för framtiden. För hög stress är idag ett samhällsproblem och vi måste alla hjälpas åt för att minska och lösa detta.

Om du känner igen dig eller om du har någon du känner som är för stressad så kan jag varmt rekommendera att du lyssnar på dagens avsnitt av idrott-och ledarkapspodden med Sara Emilionie. Och börja göra hennes övningar redan idag!

Du hittar dem här: www.balansinstitutet.se
Här finns bland annat instruktioner om djupandning och andra mjuka enkla övningar och gå gärna in på trainforbalance.com för fler tips om andning mm.

Och viktigast av allt,  var inte rädd för att be om hjälp om du känner att du inte vet vad du ska göra! Det kommer att bli bra!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR. 

TACK!

Tack för denna gång och för din uppmärksamhet:-). Jag önskar dig en riktigt härlig maj månad och så ser jag fram emot att se dig på någon av mina events, föreläsningar eller kanske på ett träningspass framöver!

Varma hälsningar från Jenny