HEJ!

Nytt år, nya möjligheter! Har du hört den förut;-)? Ja, nyår och januari månad har haglat av tips och råd över hur du på bästa sätt kan lägga upp din planering, dina mål och dina önskade lägen och även jag har lagt upp mina tips och råd:-). Men vad är viktigast egentligen och hur ska du kunna hitta DITT recept i djungeln av tips och råd? Ja, det är kanske inte så lätt, men att sätta dig ned en stund och fundera vad som är viktigast för dig är ingen dum idé. Jag har gjort det många gånger och kanske lite mer strukturerat de sista åren sedan jag börjat jobba mer med mental träning. Och om målen/dina önskade lägen verkligen kommer från hjärtat och från dig så kommer du med stor sannolikhet att nå dem. Om du vill ha lite hjälp på traven så hör gärna av dig, eller varför inte hänga med i min kurs i Mental träning som startar nästa vecka (se mer nedan)! Som jag också skrev i mitt förra nyhetsbrev, så oavsett vad du önskar för 2018 så lägg in tid för din återhämtning, din avkoppling och hitta en stund varje dag där du fyller på din energi.  I det här nyhetsbrevet hittar du en hel del om året som kommer och jag har lagt upp ett kalendarium som du kan ta del av. Vidare är det i maj dags för  Helen Alfredsson Training Camp som vi kör igen i maj! Eftersom det fortfarande är en bit kvar till golfsäsongens start så kan jag varmt rekommendera att hänga med mig i mitt helhetskoncept för golfare där du får träna både fys-, teknik- och mental träning och du läser mer om upplägget nedan, och vill du börja mjukt så boka in en individuell tid inom det område du just nu har mest behov av så tar vi det därifrån. Den 11 februari håller jag i nästa workshop med fokus på MediYoga och Meditation, två verktyg som verkligen kan hjälpa dig både må och fungera bra, på och av golfbanan! Jag önskar dig en härlig start på året och hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar! Ta hand om dig och trevlig läsning!

KURS I MENTAL TRÄNING – START 23 JANUARI 2018 – Ett par platser kvar!

Nu på tisdag den 23/1 kör jag i gång årets första grundkurs i mental träning. Det finns några platser kvar så hör av dig om du är intresserad av att hänga med! Vi kommer att gå igenom avspänningsträning, självbildsträning, målbildsträning och så kommer vi gå igenom vikten av en positiv attityd och hur du ökar och förbättrar din koncentration. De här områdena är grunderna till att må och fungera bra, både i din vardag och i ditt arbetsliv och på golfbanan och detta enligt de studier som har gjorts om mental styrka och mental träning sedan 70-talet av Lars Eric Uneståhl.

Och om du känner att du vill lära dig att en gång för alla att få med dig din sving från rangen till golfbanan så är detta absolut kursen för dig! Du får lära dig hantera din nervositet, hur du kan fokusera på ditt mål istället för hinder och hur du behåller en låg grundspänning och en god koncentration under 18 hål!

Du kommer att få med dig 4 stycken träningsprogram, ett kompendium med de övningar och det material vi går igenom och framförallt kommer du att bli mentalt stark och redo inför den kommande golfsäsongen! Du får övningar och uppgifter inför varje och observera som sagt att dessa mentala träningsverktyg går att använda både på och av golfbanan!

Vi kör under 6 tisdagar mellan 19.00-20.30 på Brahegatan 42 i Stockholm på InMo (www.inmo.se) och vi startar som sagt den 23/1 och fortsätter framåt 6 gånger med uppehåll vecka 9.
Varmt välkommen med din anmälan eller för frågor direkt till mig på info@hagmangolf.se.

Kostnad: 2595 kr inkl. 6 % moms

HÄR hittar du några referenser från mina kurser och min träning!

KALENDARIUM OCH EVENTS  2018

2018 kommer att bli ett fantastiskt år! 

Det tror jag i och för sig om alla år för du vet väl att det bästa alltid ligger framför oss;-)! För att kunna gå in i ett nytt år med full och ny kraft är det bra att sammanfatta året som gått och lägga allt gammalt bakom sig, lära sig av det, ändra det som behövs och sedan titta framåt igen. Därefter kan du med ett nytt öppet sinne lägga upp dina önskade lägen för det nya året och sedan göra planer utefter det. Dela gärna in dina önskade lägen i olika områden. De vanligaste och ofta viktigaste brukar vara: Familjen/Nära relationer, Arbete och Hälsa. Kanske har du andra områden du vill lägga till eller andra ord du önskar använda, men dela in dina önskade lägen på ett liknande sätt och fyll sedan i vad du behöver göra för att nå de valda önskade lägena, ta fram eventuella hinder och hitta lösningar. Gör allt så tidsbestämt du kan. Glöm inte att fokusera på vad du VILL först, sedan ser du över ditt nuläge och vad du behöver göra för att nå dina vill.

2018 för mig handlar om att samla ihop allt jag kan på ett fokuserat och bra sätt så att jag kan dela med mig av det till Dig för att hjälpa dig utvecklas som golfare och ledare, både för dig själv och andra. Det handlar om helhetsträning, med teknikträning, fysträning och mental träning i fokus, kurser, resor, events med mina samarbetspartners och mycket mer. Under 2015-2017 har jag fyllt på min ryggsäck med nya utbildningar, nya erfarenheter och nya arbetsplatser och nu har det mesta landat och under 2018 kommer du att få ta del utav mycket av det som jag har jobbat med de senaste åren. Jag hoppas att du kommer att gilla det!:-).

VÄLGÖRENHET OCH ATT GE TILLBAKA!

2018 handlar också för mig om att ge tillbaka till de som behöver hjälp och inte alltid kan ge det till sig själv. Fokus för min del har under 2017 varit Barncancerfonden (vi samlade in pengar under bland annat Yoga of Hope till denna fond) och under 2018 blir det fortsatt fokus på barnen, i Sverige och i världen, men också på vår vackra natur. Vi-skogen, Barncancerfonden och Bris ligger då i fokus. Eftersom jag jobbar med mental träning ligger hjärnan mig varmt om hjärtat och via mitt samarbete med Helen Alfredsson kommer Hjärnslaget också att vara en av de välgörenhetsprojekt jag är med i under året.   Varje gång du anlitar mig så kommer du alltså samtidigt vara med att bidra till dessa projekt på ett eller annat sätt.

________________________________________________________________________________________

Här kommer nu ett första schema/kalendarium för januari och februari och du hittar hela årets kalender HÄR!  Det är ett preliminärt schema och fler saker kommer säkerligen komma in, men det är en bra start tycker jag. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar:

Jenny boxas

Januari – KOM IGÅNG MED DIN TRÄNING

Satsa på att komma i form till säsongen med hjälp av min helhetsträning för golfare! Här kör vi ”All- inclusive” och det ingår både fysträning med fokus på rörlighet och styrka, mental träning och golfträning. Läs mer om mitt helhetskoncept HÄR! Kom igång senast i mars  för att vara i form till säsongen!

Fysträning på InMo Medveten träning, Brahegatan 42 i Stockholm. Här kan du under hela januari och fram tom april boka in en fys-och analys för att få igång din fysträning vad gäller styrka och rörlighet för att kunna slå längre och rakare och för att få igång kroppen och alla fördelar som kommer med träning. 2 timmar ingår i min fys-och analys och då ingår tester och ett skräddarsytt träningsprogram.

Mental träning på InMo kan du också boka in, både individuellt och i grupp. Jag jobbar då med ett coachande tillvägagångssätt och med mental träning som verktyg. Om du vill jobba individuellt så rekommenderar jag 3-5 tillfällen och då 90 min/gång. Läs mer om min mentala träning HÄR!

23 januari – Kursstart 1 – Mental träning i grupp som du kunde läsa om ovan! Tid: 19.00-20.30 och 6 tisdagar i rad (uppehåll vecka 9). Max 8 deltagare/kurs. Kostnad 2 595 kr.
Nästa kursstart blir i mars.

Golfträning på Ullna Indoor
Från och med nu i januari kan du anlita mig för golfträning och då håller jag till på Ullna Indoor. Jag jobbar där 2 dagar i veckan, men har ett flexibelt schema. Hör av dig om du vill boka in en eller fler lektioner på info@hagmangolf.se.

Jenny tränar

Slutet av januari – Lansering av ny hemsida med online träning!

Ja, äntligen, efter mycket om och men och efter en hel del avbrott  kommer snart min nya hemsida vara klar. Här hittar du mina träningsfilmer och kurser inom mitt område integrerad träning, eller helhetsträning. Fysträning, Teknikträning, Mental träning/coaching och ditt Inre lugn är de områden som finns med. Helheten ligger alltså i fokus och denna sida kommer att omfatta många av de delar du behöver för att kunna må och fungera bra, på och av golfbanan:-).  Som du kanske vet är deadlines svårt att ha när det är många aktörer inblandade, men i slutet av januari/början av februari kommer den med all säkerhet lanseras. Håll utkik på min blogg och på mitt instagramkonto @jenny_hagman för aktuell info!

Träningstips till dig i Svensk Golf! Från och med nummer 1 i Svensk Golf kommer jag vara med i en sida per nummer och ge dig en fysövning för ett klassiskt svingproblem. 10 nummer blir det totalt! Och sedan kan du alltså få hela träningprogram och fler övningar på min kommande hemsida:-).

Februari – HÅLL I DIN TRÄNING!

Under februari är jag bokningsbar för mental träning, fysträning och MediYoga på Inmo under veckodagar hela månaden med uppehåll för vecka 9 som är sportlov.

Jag är också bokningsbar för golfträning på Ullna Indoor två dagar i veckan. Jag har ett flexibelt schema vad gäller golfträning. Hör av dig så hittar vi en tid på info@hagmangolf.se.

11 februari – Workshop i Mediyoga, Mindfulness och Meditation på InMo kl. 16.00-18.00. Lär dig hur du får in övningar från mediyogan, attityderna från mindfulness träningen och effekterna av meditation i din vardag för att kunna må och fungera bra. Anmäl dig till jenny@hagmangolf.se. Kostnad 295 kr/person. Max 10 personer.

25 Februari – Examen! Jag blir då  klar som certifierad Mindfulness instruktör! Ett mycket bra redskap för att hålla grundspänningen låg och för att kunna prestera och må bra på vägen. Efter det kommer jag lägga upp en kurs i Mindfulness/MediYoga/Meditation så håll utkik framöver.

V. 9 – Sportlov 26/2-4/3 – Inga bokningar möjliga

Läs om mitt schema från mars och framåt HÄR! Bland annat lanserar jag min första träningsbok i April!!!:-).

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 17-20 och 24-27 MAJ 2018

Nu är alla detaljer klara vad gäller Helen Alfredsson och Hagmans Training Camp till Evian. Det blir den 17-20 och 24-27 maj! Det är 4:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och i år blir det några nya tillskott. Vi har dels uppgraderat resan till Hotel Royal vilket ligger något närmre Geneve sjön och som har en 5-stjärnig status, men som också har ”mysfaktorn” och en otroligt hög service. Vi kommer också att åka hem senare på söndagen i år vilket ger en extra dag på plats. Det blir två helger igen, men det blir lite olika upplägg på helgerna. Den första helgen har lite mer spel och den andra helgen har lite mer träning.  Du kan läsa mer på länken nedan och har du några frågor kan du maila till mig på jenny@hagmangolf.se.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt; Varmt välkommen och både jag och Helen ser fram emot arrangera denna resa i år igen!

SAMARBETEN ELLER AMBASSADÖRSKAP

Peak Performance, Callaway och United Influencers är de företag jag samarbetar med just nu. Om du är intresserad av ett samarbete med mig kan du kontakta mig via adressen info@hagmangolf.se.

Ett samarbete med mig är ett gemensamt arbete och vi jobbar då tillsammans för att bidra till en kraftfull utveckling för våra företag och för våra kunder. För min del bidrar jag bland annat med föreläsningar, engagemang i olika events, träning och inspiration till dina anställda och jag erbjuder också träningsresor. Men alla mina samarbeten skräddarsys såklart efter de behov, önskemål och möjligheter som finns.

Varmt välkommen att kontakta mig på jenny@hagmangolf.se om du har några frågor eller funderingar eller är intresserad av ett samarbete.

FÖRELÄSNINGAR

Sedan 2002 har jag jobbat med föreläsningar i olika former. Jag har delat in de områden jag föreläser om i tre delar och du hittar dem nedan. Sedan kan vi såklart skräddarsy ett upplägg så att det passar dina behov. Om du är intresserad av att boka in en föreläsning med mig så är det bara att du hör av dig. Jag jobbar både med företag, golfklubbar och föreningar. Du kan maila på info@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43. Här hittar du nu tre olika exempel på föreläsningar jag jobbar med.

Föreläsning: Träning från grunden för att hålla i längden!
En föreläsning om hur du tränar kroppen och knoppen på bästa sätt för att fungera och må bra på och av golfbanan!

Jenny visar och beskriver på ett grundligt sätt hur du bygger din kropp och knopp för att hålla i längden. Fokus ligger på fysisk och mental träning, med inslag av tekniska grunder för golfare. Föreläsningen anpassas efter kunden och fungerar därför både för golfare och icke-golfare.

Föreläsning: Nå dina mål med rätt träning!
En inspirerande föreläsning om att nå sina mål!

Här kombinerar jag mina två områden och erfarenheter som golfproffs och VD i en inspirerande föreläsning om målfokusering. Verktygen kommer från den mentala träningen och du får lära dig hur du når dina mål och vilka fällor du kan undvika genom rätt träning. Du får tips och råd över hur du får med dig svingen från rangen till banan, och verktygen kan även användas för att hantera din nervositet inför tex ett viktigt möte, eller en föreläsning.

Föreläsning: Från touren till näringslivet!
En föreläsning om lärdomar från idrotten in i vardagen som chef och vd

I denna föreläsning delar Jenny med sig av sina erfarenheter från sina år som professionell golfspelare och tränare och vilka delar inom just idrotten som hon kunde dra nytta av i näringslivet i sin roll som vd. Hon ger dig nycklar till vad som verkligen fungerar.

Träning från grunden för att hålla i längden!
En föreläsning om hur du tränar kroppen och knoppen på bästa sätt för att fungera och må bra på och av golfbanan!

Jenny visar och beskriver på ett grundligt sätt hur du bygger din kropp och knopp för att hålla i längden. Fokus ligger på fysisk och mental träning, med inslag av tekniska grunder för golfare. Föreläsningen anpassas efter kunden och fungerar därför både för golfare och icke-golfare.

Boka din föreläsning HÄR! För referenser kan du höra av dig direkt till mig på jenny@hagmangolf.se

WORKSHOP I MEDIYOGA OCH MEDITATION DEN 11/2

Söndagen den 11 februari håller jag in en workshop med fokus på MediYoga och Meditation på InMo (Brahegatan 42 i Stockholm). MediYoga är en lugn yoga form som jobbar med din rörlighet i muskler som gärna blir stela såsom ländryggen, nacken, axlarna och baksida lår. Den jobbar också med din andning och vi kommer att gå igenom både djupandning och andningsmeditationer under denna kväll.

Tid: Söndagen den 11/2 kl. 16.00-18.00
Var: InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Kostnad: 250 kr/person
Anmälan: Till Jenny på jenny@hagmangolf.se
Max 10 deltagare

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR.   Varmt välkommen!

TACK!

Tack för denna gång och för din uppmärksamhet:-). Jag önskar dig en riktigt härlig start på året och så ser jag fram emot att se dig på någon av mina events, föreläsningar eller kanske på ett träningspass framöver!

Varma hälsningar från Jenny