HEJ!

Välkommen tillbaka efter sommaren! Jag hoppas att du har haft den sommar du önskat och att du kunnat ägna dig åt både aktiviteter, återhämtning och njutning! Nu närmar sig hösten och då ökar aktiviteterna i kalendern igen! Ett tips är att lägga in ledig tid innan du fyller den med dina övriga saker. Då får du balans i tillvaron och kan skifta mellan återhämtning och aktiviteter på  jobbet och privat (Ps. Längst ned i detta mail har du ett par övningar som du kan göra om du behöver komma ned i varv).

I detta mail hittar du de saker som till stor del fyller min kalender i höst och du läser bland annat om mina resor till Evian och Dubai, ett nytt unikt träningsupplägg för dig som vill vara i form både fysiskt, mentalt och tekniskt till sommaren 2018:-), datum för mina kurser i mental träning, nyheter om säsong 3 av Idrott-och ledarskapspodden och så några nya spännande samarbeten.

Varmt välkommen till höstens första nyhetsbrev och jag blir jätteglad om du hör av dig för frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du alltid följa mig på instagram @jenny_hagman eller på min blogg här! 

Vi ses!

En tur i Saltaröströmmen i somras!

GÖR DIG REDO FÖR SÄSONGEN 2018 REDAN NU – INTEGRERAD TRÄNING MED BÅDE FYS-TEKNIK- OCH MENTAL TRÄNING!

En komplett upplägg med fokus på att bygga din sving, styrka, rörlighet & mentala lugn.

I detta upplägg får du möjlighet att träna upp din styrka och rörlighet utefter ditt nuläge, en swinganalys och spelanalys för att förstå vart du ska lägga krutet vad gäller din golfträning och så mental träning för att få ihop helheten så att din sving och dina slag fungerar lika bra på banan som på träningsområdet och lika bra under press som utan press.

Det ingår också 1.5 timmes spelträning där vi tillsammans ser hur allt fungerar på banan.

Den fysiska träning omfattar rörlighet-och styrketester, ett skräddarsytt träningsprogram och 4 uppföljningstillfällen för att stämma av din utveckling. Du får här också lära dig några övningar från yogan (mediyoga) med fokus på djupandning och rörlighetsövningar för dina höfter, axlar och rygg. Golfträningen omfattar både swingträning, närspels träning och spel på banan. I den mentala träningen jobbar vi fram en målbild som både är attraktiv, motiverande, lite djärv, men rimlig, konkret och tidsbestämd. Vi jobbar med nycklar som självbildsträning, avspänningsträning, och visualisering. Vi träffas under 5 tillfällen och övningar + 4 träningsprogram ingår, samt uppföljning efter varje tillfälle.

Vi håller till på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 vad gäller fysträningen och den mentala träningen. Golfträningen blir på Golfcenter Danderyd och Djursholms GK.

Sammanfattning av Träningsupplägg med helheten i fokus – Redo för säsongen 2018

Start: Oktober 2017
Innehåll:
Uppstartsmöte:
Vi går igenom din målbild, syftet med träningen och vad du har för önskade lägen till nästa säsong. Här lägger vi upp en tydlig träningsplanering och denna följer vi upp varje gång vi ses.
Fysträning: Fys-och analys 2 timmar, ett skräddarsytt träningsprogram + 4 uppföljningstillfällen ca 1 gång/månad. Träning sker på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Entré ingår.
Golfträning: 5 träningstillfällen á 50 min/gång på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK + 1.5 timmars spelträning på Djursholms GK. Greenfee och bollar ingår.
Mental träning: 5 tillfällen á 60-90 min/gång. Här ingår 4 träningsprogram med fokus på avspänning, självbild-och målbildsträning. Verktyg för att hantera nervositet och kunna prestera under press, visualisering mm. Skriftlig uppföljning, samt övningar efter varje träff. Träningen sker på Brahegatan 42 och ett tillfälle kan bytas ut till att ske på golfbanan.

Kostnad: 16 795 kr inkl. entré till InMo, entré till 2 valfria gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning), bollar vid träning, greenfee på Djursholms GK vid spellektion

För frågor och anmälan kan du höra av dig till mig direkt på tel: 070 631 17 43 eller per mail på jenny@hagmangolf.se

Vill du hellre fokusera på en sak i taget?
Det går självklart bra att boka in träningen separat och då rekommenderar jag dig att boka en Fys-analys (2 timmar) och lägga till en golflektion för att stämma av din sving och om du vill boka in mental träning och fokusera på det så brukar jag rekommendera 3-5 tillfällen. Hör av dig till mig om du vill boka detta eller om du har några frågor.

Varmt välkommen och jag ser fram emot att höra av dig!

Låt mig bli din coach till nästa säsong och vi ska se till att nå dina önskade lägen så att du blir en stark och välmående golfare både på och av golfbanan:-).

RESA TILL DUBAI MED GOLF OCH YOGA TILLSAMMANS MED MARLENE HEDBLOM  15-22 NOVEMBER

I november kommer jag och Marlene Hedblom att slå våra härliga verksamheter ihop och åka till Al Hamra, Dubai på en gemensam träningsresa med både golf, yoga och mental träning på schemat. Att jobba med alla dessa delar gör att du kommer att bli en mer harmonisk och välmående golfare, både på och av golfbanan. Allt hänger nämligen ihop och vi kommer att hjälpa dig att få ihop helheten så att du lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne genom att träna både din kropp och knopp under fem hela dagar.

Denna gång är det Golf plaisir som är värd för resan och du hittar mer info om den HÄR! Du kan också ringa direkt till dem på tel 08- 519 303 00 och har du frågor om träningen och upplägget kan du höra av dig direkt till mig på info@hagmangolf.se.

Nedan ser du lite bilder från Al Hamra och så hälsar jag och Madde Dig varmt välkommen att hänga med!

Vi ser fram emot att träffa er på resan! Du kan läsa mer om Madde på www.marlenehedblom.com. Varmt välkomna!

KURS I MENTAL TRÄNING – START 23 OKTOBER

Den 23 oktober startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på måndagar kl. 19.00. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Denna kurs är tänkt för dig som vill lära dig hur du kan prestera på topp och behålla lugnet på vägen. Hur du lär dig att fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra genom att börja just med dig själv. I denna mentala träningskurs lär jag dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, målbilder, målprogrammering och avslappning.

Måndagar kl. 19.10-20.30 från och med den 23 oktober och 6 ggr totalt på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se) klipp på mina yogapass på InMo. Anmäl ditt intresse och boka till jenny@hagmangolf.se. Max 10 deltagare!

OBS! Sista anmälningsdag är den 20 september!

Anteckningsbok

NY SÄSONG AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN

Hösten 2016 startade jag Idrott-och ledarskapspodden och det har nu blivit totalt 16 avsnitt och två säsonger. Jag planerar nu för säsong 3 som startar någon gång i oktober och ni kommer då att få träffa flera starka och inspirerande profiler från både näringslivet och idrottsvärlden. Tills dess kan du lyssna på säsong ett och två och välja bland de olika profilerna som alla pratar om (men på olika sätt) hur du presterar på topp och mår bra på vägen, nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av att mål ska komma från hjärtat och mycket mer.

Du hittar podden på Acast, Soundcloud och Itunes och på min hemsida HÄR!

Trevlig lyssning!

EVIAN DEN 16-19 OKTOBER (2 platser kvar)

Under våren har jag varit på Evian med Helen Alfredsson på Helen Alfredsson Training Camp och det var den 8:e gången jag arrangerade en träningsresa hit. Jag tycker väldigt mycket om Evian Resort och därför är jag mycket glad att kunna arrangera ännu en resa hit och då den 16-19 oktober.  Denna gång bor vi på Evian Royal vilket är hotellet som är det lite ”lyxigare” av de två som finns på anläggningen och anledningen är att här också finns ett stort och välutrustat spa som passar bra att ha nära till hands i oktober månad, och så är hotellet fantastiskt såklart.

Det blir 3 x 18 hål och jag är med och coachar på banan några hål i två dagar, det blir två gruppträningar på Evian Academy och så blir det 2 mediyoga pass (en lugnare form av yoga som alla kan göra. Mycket fokus på andning och på rörligheten i bland annat ländrygg, axlar och bröstrygg). Jag kommer att lägga mycket vikt på att göra er redo för lågsäsongen och det betyder både att hjälpa dig hitta lugnet och få ned din grundspänning och samtidigt gå igenom bra övningar inför vintern.

Det finns två platser kvar och om du vill boka eller har frågor om resan kan höra av dig till Out of Bounds på tel: 08 – 519 303 02.

Du hittar också mer information på Out of Bounds hemsida HÄR! 

Evian Resort Royal där vi bor, äter, sover, yogar och äter gott:-)
Evian Golf Academy där vi tränar
Infinity poolen på hotel Royal

NYA SAMARBETEN – PEAK PERFORMANCE OCH CALLAWAY

Under mina år som proffs spelade jag Callaway Golf och jag vet inte hur många gånger jag tackat dessa klubbor för att de räddat mig ur tuffa lägen, gett mig långa raka drivers och framförallt gett mig trygghet när jag varit ute och rest ensam, en kamrat som alltid finns där helt enkelt:-). För visst hänger det inte bara på dig själv som spelare, utan utrustningen är ju en stor del av det hela;-). Nu är jag väldigt glad att från och med nu vara en av Callaway Golf’s ambassadörer och jag ser mycket fram emot att dela med mig av all kunskap som finns bakom dessa underbara klubbor.

Peak Performance är mitt andra nya samarbete och jag är otroligt glad att vara en av deras ambassadörer. Peak är en nygammal vän då jag jobbade med dem under mina första år som egen företagare och tränare för Svensk Golf och det känns fantastiskt att vara tillbaka. Definitionen av Peak Performance är ett tillstånd i vilket en person presterar på sin absolut högsta nivå och som kännetecknas av en känsla av självförtroende, flow och total koncentration på uppgiften. Det är alltså definitionen av Peak Performance och något som jag tror att alla människor har möjlighet att uppnå. Jag tror också att det är viktigt att lägga till njutning, glädje och välmående på resan mot Peak Performance där bla mindfulness och teamwork är med i bilden.

Jag jobbar med just detta. Att få dig att nå ditt valda Peak Performance tillstånd och samtidigt må bra, känna glädje och njuta på vägen dit.  jag är därför mycket glad att från och med nu vara en av just  Peak Performance ambassadörer och jag hoppas med detta också kunna erbjuda dig mycket ny kunskap och inspiration i olika former.

Du kan läsa mer om Peak Performance HÄR och om Callaway Golf HÄR!

Peak Performance! Att kunna prestera på topp och må bra på vägen!

 Instagram moments augusti

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman.  Varmt välkommen!

SKÖNA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA NED I VARV OCH…

När aktiviteterna ökar i takt med att hösten närmar sig kan det vara skönt att ha en liten bank av återhämtningsrecept. Dessa övningar brukar jag göra på kvällen eller morgonen i princip varje dag och det hjälper mig att hålla ned min grundspänning vilket gör att jag kan stå emot yttre påfrestningar bättre och behålla lugnet även i lite pressade situationer. En förklaring av alla övningar hittar du HÄR!

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

…LÄR DIG MEDITERA FÖR STARKA NERVER OCH ETT LUGNT SINNE – TIPS!

Fler och fler börjar hitta meditation som en väg till lugn och ro och som en väg att stå emot oro och allt som händer runt omkring oss. Att meditera är ett sätt att stilla sinnet och få tillbaka tilliten till att allt ordnar sig. Att meditera är som att ”vässa sågen”. Du frigör tid och blir mer ”effektiv” då du börjar förstå vad du behöver göra och alla onödiga saker som kan fånga ditt fokus suddas bort. Att meditera gör dig mer närvarande och du får en lugnare andning vilket i sin tur ger dit blod chansen att föra ut det viktiga syret, både till hjärnan och till alla viktiga celler i din kropp. Att meditera ger dig starka nerver och ett lugnt sinne!

Jag vet att det inte alltid är lätt att börja med något nytt, och om du aldrig har provat meditation så kanske det låter svårt, men jag har samlat mina bästa tips i ett blogginlägg och du hittar det HÄR!

Denna text hade jag med även i det förra nyhetsbrevet, men jag tror att det är ännu mer aktuellt nu och därför får det komma med här igen. Jag hoppas att du finner en liten stund i höst att testa och du som redan är igång är det bara att säga fortsätt och njut!

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk start på hösten! Njut, ha kul, jobba fokuserat när du väl jobbar och glöm inte att vässa sågen! Och som nämnt, vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen till mitt instagramkonto @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Varma hälsningar Jenny