HEJ!

Varmt välkommen till oktober månads nyhetsbrev! Jag hoppas att du har haft en bra start på hösten. I skrivande stund befinner jag mig i södra Portugal där jag under en vecka är en av tränarna på en av Friskis & Svettis träningsresor. Det finns över 10 träningspass att välja på per dag (!) och golfarna som är här har även golf under några dagar. Ett fullspäckat schema alltså. Och varför berättar jag det här för dig? Jo, samtidigt läser jag nämligen boken ”Hjärnstark” av Anders Hansen som sida efter sida förklarar varför det är så viktigt för våra hjärnor att vi tränar. Och att forskning nu efter många år verkligen ser skillnad i stressnivåer på de som tränar och de som inte tränar. De som tränar hanterar enligt forskningen stress bättre. Samtidigt läser jag även i en tidning om en undersökning som Friskis & Svettis har gjort om svenskarnas träningsvanor. Av de som var med i undersökningen var det 77 % som skulle vilja prioritera sin träning högre. De vill alltså träna, men gör det inte. Vi vet nu alltså verkligen vad som är bra för oss, men vi gör det inte ändå! Det är här den mentala träningen kommer in. När du lär dig grunderna i mental träning förstår du hur du ska få till att göra de där sakerna som du vill men inte gör! Därför handlar detta nyhetsbrev bland annat om just mental träning och jag slår ett slag för min kurs som börjar den 23 oktober! Här finns platser kvar också så skynda dig att anmäla dig:-)! Läs mer nedan.

Att träna mental träning, ihop med fysträning och teknikträning är perfekt att börja med nu under vintern så att du är redo inför nästa säsong och jag har ett helhetsupplägg med alla dessa delar som du läser om nedan. Du kan också boka dem individuellt om du vill börja lite lugnare. Och sedan får du inte glömma den viktiga återhämtningen och därför får du som vanligt några träningstips om hur du behåller lugnet när det gäller genom att hålla din grundspänning låg. Denna gång med en ny andningsmeditation och en övning om meditativ löpning!

Önskar dig en riktigt skön oktober månad och om du vill ha mer regelbundna tips och råd om träning, personligt ledarskap, resor mm så kan du alltid följa mig på instagram @jenny_hagman eller på min blogg här! 

Vi ses!

Jenny springer på stranden
Meditativ löpning är denna månads träningstips! Här i en soluppgång i Portugal:-).

KURS I MENTAL TRÄNING – START 23 OKTOBER

Den 23 oktober startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på måndagar kl. 19.00. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Under säsongen har jag mött många elever som har funderingar såsom; ”Jag får inte till mina utslag och kan bara se hinder när jag står på tee”, eller; ”Jag har tappat glädjen med min golf, men det är ju det här jag vill hålla på med” eller; ”jag vet att det inte gäller liv och död, men ändå beter jag mig som om det gäller just det när jag ska slå över ett vattenhinder” eller;  ”jag vill känna mig lugn och harmonisk på golfbanan, men känner ändå bara oro och ilska”, eller; ”jag vill börja träna och jag vet vad jag behöver göra, men jag gör det inte”.  Tro det eller ej, men det finns enkla svar till dessa funderingar och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa liknande funderingar. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration och kreativitet.

När börjar vi: Måndagar kl. 19.10-20.30 från och med den 23 oktober och 6 ggr totalt på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till jenny@hagmangolf.se. Max 8 deltagare!

OBS! Sista anmälningsdag är den 16 oktober!

Foto: Peak Performance

Anteckningsbok

GÖR DIG REDO FÖR SÄSONGEN 2018 REDAN NU – INTEGRERAD TRÄNING MED BÅDE FYS-TEKNIK- OCH MENTAL TRÄNING!

Det här upplägget presenterade jag i mitt förra nyhetsbrev också. Jag kan inte nog poängtera hur mycket du kommer att vinna på att börja i tid om du känner att du vill vara helt redo inför säsongen 2018. Det här är ett komplett upplägg med fokus på att bygga din sving, styrka, rörlighet & mentala lugn från grunden för att hålla i längden.

I detta upplägg får du möjlighet att träna upp din styrka och rörlighet utefter ditt nuläge, en swinganalys och spelanalys för att förstå vart du ska lägga krutet vad gäller din golfträning och så mental träning för att få ihop helheten så att din sving och dina slag fungerar lika bra på banan som på träningsområdet och lika bra under press som utan press.

Det ingår också 1.5 timmes spelträning där vi tillsammans ser hur allt fungerar på banan.

Den fysiska träning omfattar rörlighet-och styrketester, ett skräddarsytt träningsprogram och 4 uppföljningstillfällen för att stämma av din utveckling. Du får här också lära dig några övningar från yogan (mediyoga) med fokus på djupandning och rörlighetsövningar för dina höfter, axlar och rygg. Golfträningen omfattar både swingträning, närspels träning och spel på banan. I den mentala träningen jobbar vi fram en målbild som både är attraktiv, motiverande, lite djärv, men rimlig, konkret och tidsbestämd. Vi jobbar med nycklar som självbildsträning, avspänningsträning, och visualisering. Vi träffas under 5 tillfällen och övningar + 4 träningsprogram ingår, samt uppföljning efter varje tillfälle.

Vi håller till på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 vad gäller fysträningen och den mentala träningen. Golfträningen blir på Golfcenter Danderyd och Djursholms GK.

Sammanfattning av Träningsupplägg med helheten i fokus – Redo för säsongen 2018

Start: Oktober 2017
Innehåll:
Uppstartsmöte:
Vi går igenom din målbild, syftet med träningen och vad du har för önskade lägen till nästa säsong. Här lägger vi upp en tydlig träningsplanering och denna följer vi upp varje gång vi ses.
Fysträning: Fys-och analys 2 timmar, ett skräddarsytt träningsprogram + 4 uppföljningstillfällen ca 1 gång/månad. Träning sker på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Entré ingår.
Golfträning: 5 träningstillfällen á 50 min/gång på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK + 1.5 timmars spelträning på Djursholms GK. Greenfee och bollar ingår.
Mental träning: 5 tillfällen á 60-90 min/gång. Här ingår 4 träningsprogram med fokus på avspänning, självbild-och målbildsträning. Verktyg för att hantera nervositet och kunna prestera under press, visualisering mm. Skriftlig uppföljning, samt övningar efter varje träff. Träningen sker på Brahegatan 42 och ett tillfälle kan bytas ut till att ske på golfbanan.

Kostnad: 16 795 kr inkl. entré till InMo, entré till 2 valfria gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning), bollar vid träning, greenfee på Djursholms GK vid spellektion. Uppföljning och övningar ingår mellan varje träff. 

För frågor och anmälan kan du höra av dig till mig direkt på tel: 070 631 17 43 eller per mail på jenny@hagmangolf.se

Vill du hellre fokusera på en sak i taget?
Det går självklart bra att boka in träningen separat och då rekommenderar jag dig att boka en Fys-analys (2 timmar) och lägga till en golflektion för att stämma av din sving och om du vill boka in mental träning och fokusera på det så brukar jag rekommendera 3-5 tillfällen. Hör av dig till mig om du vill boka detta eller om du har några frågor.

Varmt välkommen och jag ser fram emot att höra av dig!

Låt mig bli din coach till nästa säsong och vi ska se till att nå dina önskade lägen så att du blir en stark och välmående golfare både på och av golfbanan:-). Foto: Sophie Odelberg

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS! 2 ÖVNINGAR FÖR DITT VÄLMÅENDE!

1) Andningsmeditation för att balansera dina hjärnhalvor – U-Andning

När du andas in och ut genom vänster och höger näsborre har forskning visat att du aktiverar dina båda hjärnhalvor och balanserar dem (lite enkelt uttryckt). Din vänstra näsborre är kopplad till din högra hjärnhalva och den högra till din vänstra. För att vara lugn så är det bra att du har kontakt med båda dina hjärnhalvor då de står för olika egenskaper. Din vänstra hjärnhalva står för logik, detalj tänk och din högra är den mer kreativa, ser i bilder, och helheter. Denna andningsmeditation hjälper dig balansera dessa två så att du blir lugnare och får också större chans att fatta beslut med båda hjärnhalvornas egenskaper.

Gör så här:

-Sätt dig ned i lätt meditationsställning (se min position nedan), eller sätt dig på en stol
-Ha ryggen så rak du kan så att du får fria andningsvägar
-Slut ögonen och ta ett par andetag in och ut genom näsan
-Ta upp höger hand och täpp för höger näsborre med ett finger och andas in med vänster näsborre
-Ta sedan valfritt finger från samma hand och täpp för vänster näsborre och andas ut med in högra näsborre
-Andas nu in genom höger näsborre
-Täpp för höger näsborre och andas ut med vänster
-Andningen blir som ett U. In genom vänster, ut genom höger, in genom höger, ut genom vänster.
-Fortsätt i 3- 11 minuter (den klassiska meditations tiden för att känna en effekt är 11 min, men när du är van kan du hålla på upp till 30 minuter)

PS. Jag vet att det inte alltid är lätt att börja med något nytt, och om du aldrig har provat meditation så kanske det låter svårt, så jag har samlat mina bästa tips i ett blogginlägg och du hittar det HÄR!  DS.

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Jenny logar

2) Meditativ löpning

Fler och fler börjar hitta löpning som ett sätt att motionera. Det är lätt, smidigt och du kan göra det vart som helst och när som helst. Om du känner dig uppe i varv och stressad så kan jag rekommendera att du testar meditativ löpning . Det betyder bland annat att du lämnar allt vad gäller klockor och andra mätinstrument hemma. Här kommer en förklaring av denna form av löpning (som du säkerligen redan provat utan att du visste att det hette just meditativ löpning:-)).  Du som inte kan springa pga knäskador eller liknande kan testa detta när du promenerar.

Gör så här:
-Lämna din klocka eller andra mätinstrument hemma
-Välj en sträcka du brukar springa eller gå. Det kan vara långt, eller kort, men du ska känna igen dig
-Starta din löpning eller gång och hitta ett tempo du kan köra under hela rundan. Byt alltså inte tempo utan håll samma hela tiden.
-Fortsätt i 30 minuter eller mer och som sagt, välj en takt som du orkar så att du kan hålla samma takt hela tiden
-Observera saker du ser omkring dig och slappna av i dina axlar och i musklerna kring dina ögon
-När du är klar med rundan kanske du observerade att du kom på en lösning till ett problem du haft, eller kommit på en ny idé till något. Skriv ned detta i en anteckningsbok direkt.
-Upprepa gärna någon gång i veckan.

Hör av dig för frågor!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman.  Varmt välkommen!

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk start på hösten! Njut, ha kul, jobba fokuserat när du väl jobbar och glöm inte att vässa sågen! Och som nämnt, vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen till mitt instagramkonto @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Varma hälsningar från Jenny