HEJ!

Varmt välkommen till november månads nyhetsbrev! Den här gången är brevet fyllt med en mängd inspiration, nyheter och events, så jag hoppas du hänger med ända till slutet av brevet:-). Det är ju den mörkaste månaden på året så det minsta jag kan göra är att försöka inspirera dig:-).  I detta nyhetsbrev kan du läsa om allt ifrån en frukostföreläsning tillsammans med Peak Performance, en kväll med mediyoga och meditation i fokus för att hitta lugnet i julruschen (7 dec), nya avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden, vårens resor till Evian med Helen Alfredsson, en tävling där du kan VINNA en resa till Evian (!), nästa kursstart i mental träning, och så kommande lördags (18/11) Yoga of Hope pass då allt fokus går till Barncancerfonden! Och så hittar du ett träningstips längst ned i brevet. En hel massa saker att ögna igenom och jag hoppas att du läser något du blir inspirerad av och glöm inte att följa mig på instagram @jenny_hagman för mer regelbundna tips och råd om träning, personligt ledarskap och annat smått och gott.  Och vill du komma igång med din träning inför säsongen 2018 och behöver hjälp, så är det bara att du hör av dig för att gå igenom ett upplägg som passar dig. Ta hand om dig och jag önskar dig en skön november månad!

VÄLKOMMEN PÅ FRUKOSTFÖRELÄSNING HOS PEAKPERFORMANCE PÅ BIBLIOTEKSGATAN DEN 30 NOVEMBER!

”Lär dig bli stark och lugn och prestera på topp genom mental-och fysisk träning”

Sedan september i år har har jag börjat samarbeta med Peak Performance och vi har en hel del spännande saker på gång. Bland annat en frukostföreläsning i Peak Performance butik på Biblioteksgatan den 30/11. Då kommer jag att vara där och föreläsa om hur du genom mental -och fysisk träning blir både stark och lugn och hur du därmed kan prestera på topp och må bra på vägen. Peak Performance bjuder på frukost och så blir det några små överraskningar i en goodie bag.

När: 30 november kl. 08.00-ca 9.30 (föreläsningen börjar kl. 8.00- ca 8.45) och därefter blir det mingel och chans att se på Peak’s fina kollektioner
Var: Peak Performance butik på Biblioteksgatan 18
Vad: Föreläsning med Jenny, frukost, mingel, överraskningar och goodiebag
Anmälan: Anmäl dig direkt till Jenny på info@hagmangolf.se senast den 23 nov.

Varmt välkommen och jag hoppas vi ses där!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 17-20 och 24-27 MAJ 2018

Äntligen kan vi gå ut med datumen för Helen Alfredssons & Hagmans Training Camp på Evian Resort 2018. Det blir den 17-20 och 24-27 maj! Det är nu 4:e året som vi arrangerar detta training camp och i år blir det några nya tillskott. Vi har dels uppgraderat resan till Royal Hotel vilket ligger något närmre Geneve sjön och som har en 5-stjärnig status, men som också har ”mysfaktorn” och en otroligt hög service. Vi kommer också att åka hem senare på söndagen i år vilket ger en extra dag på plats. Det blir två helger igen, men det blir lite olika upplägg på helgerna. Den första helgen har lite mer spel och den andra helgen har lite mer träning (1 heldags träning på akademin istället för spel). Vi har inte helt spikat alla detaljer, men nu vet du datumen och vill du preliminärboka en plats kan du tillsvidare maila till mig på jenny@hagmangolf.se.

Out of Bounds är arrangör i år och så fort vi har alla detaljer klara så kommer ni kunna läsa om det på min hemsida, outofbounds.se och på  mitt instagram konto (@jenny_hagman) och så i nästa nyhetsbrev så klart. Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Datumen är klara och mer info inom kort!

Evian Golf Academy

Evian

TÄVLING! VINN 2 NÄTTER FÖR 2 PERSONER PÅ ROYAL EVIAN RESORT!

För första gången presenterar jag en tävling där du har chans att vinna en vistelse på en av mina favoritresmål; Evian Resort. Och vistelsen gäller det 5 – stjärniga hotellet Hotell Royal (det finns två hotell på Evian resort) som ligger fantastiskt beläget med Genevesjön som utsikt från alla fönster.  Inom några dagar kommer du att hitta alla detaljer på mitt instagram konto @jenny_hagman, men det jag kan säga redan nu är att tävlingen går ut på att du ska svara på några frågor om just Evian Resort och maila in svaren till mig på info@hagmangolf.se. Tävlingen kommer att pågå tom måndag morgon (den 20/11) och därefter kommer vi att lotta ut vinsten bland de som svarat rätt. Den person som vinner kommer att få ett presentkort för 2 personer som gäller för 2 nätter del i dubbelrum på Hotell Royal inkl. frukost.  Så se till att du har registrerat dig på mitt instagram konto och håll utkik efter tävlingen. Den kommer som sagt att pågå i några dagar och därefter väljer vi vinnaren!

Jag ser fram emot att få läsa alla era svar och jag önskar dig LYCKA TILL!

Du kan läsa mer om Evian Resort och Hotell Royal på www.evianresort.com! 

Infinity poolen precis vid Hotell Royal blir man aldrig mätt på:-)

DAGS FÖR SÄSONG 3 I IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN! NYTT AVSNITT VARJE FREDAG FROM NU!

Nu är det äntligen dags att lansera säsong 3 utav Idrott-och ledarskapspodden. Under hösten har jag välkomnat 7 gäster till studion på söder där jag spelar in alla avsnitt. Det har varit inspirerande och tankeväckande samtal och jag hoppas du kommer att lära dig massor och bli lika inspirerad som jag blivit när du lyssnar på dem. Jag fortsätter att fråga om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av tydliga mål, nycklar i ditt personliga ledarskap och hur du gör för att prestera på topp och må bra på vägen. Denna säsong är lite mer inriktad mot ledarskap än tidigare och du kommer förhoppningsvis känna att du kan använda tipsen och råden oavsett var du är verksam.

Några av gästerna i säsong 3 är Björn Örås (Poolia’s och Bro Hof Slott GC’s grundare), Jan Carlzon (fd SAS VD, författare och en av Sveriges främsta ledare genom tiderna), Linda Björk (även kallad the Meditating CEO, författare till boken Inner Business och med ett uppdrag att få världens ledare att hitta sitt inre lugn via mindfulness), Peter Lumholdt (Coach och terapeut) mfl.

Först ut är Björn Örås och du hittar avsnittet på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast.

Trevlig lyssning!

Förberedelser inför avsnittet med Jan Carlzon hos bästa producenterna på Underton! De gör bla ljud till reklamfilmen med Zlatan i Volvoreklamen! Följd dem gärna på instagram på @underton:-)

YOGA OF HOPE TILL FÖRMÅN FÖR BARNCANCERFONDEN NU PÅ LÖRDAG DEN 18 NOVEMBER

Nu på lördag kommer Barncancerfonden tillsammans med Yoga Girl (Rachel Brathen) att arrangera Yoga of Hope världen över. Det kommer att hållas över 374 (!) pass i 30 länder och alla som deltar i ett pass kan bidra till Barncancerfondens vision om en värld fri från barncancer genom att betala 100 kr/person. Jag själv befinner mig då i Dubai, närmare bestämt i Al Hamra, strax utanför Dubai och där kommer jag att hålla i ett yoga pass för alla gäster som är där. Alla deltagare betalar 100 kr genom att registrera sig på länken nedan och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden. Om du inte är på plats kan du antingen hitta ett annat pass, eller hänga med Rachel i hennes pass online. Du hittar all info om detta på www.yogaofhope.com.

Registrera dig till mitt pass HÄR och var med och yoga med världen och donera samtidigt 100 kr till Barncancerfonden.

Här hittar du en länk till en film som också visar hur du gör för att registrera dig!

Jag kommer också lägga upp några övningar från passet på mitt instagram konto och på bloggen, och du får gärna vara med att bidra och göra en liten skillnad genom att alltså registrera dig till mitt pass. Gå bara in på länken ovan!

TACK!

KURS I MENTAL TRÄNING – START 16 JANUARI 2018

Den 16 januari  startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på tisdagar kl. 19.00. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hantera press, hitta lugnet när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Tisdag kl. 19.10-20.30 från och med den 16 januari och 6 ggr totalt (uppehåll under v. 9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till jenny@hagmangolf.se. Max 8 deltagare!

OBS! Sista anmälningsdag är den 16 december!

Anteckningsbok

VÄLKOMMEN TILL ETT KVÄLLSPASS MED MEDIYOGA OCH MEDITATION DEN 7 DECEMBER KL. 19.00

Torsdagen den 7 december har jag bokat InMo’s fina yogasal bara för dig! Jag hoppas att du vill komma och lugna ned kroppen och stärka sinnet genom att följa ett MediYoga pass med efterföljande meditationer tillsammans med mig. MediYoga innebär lugna sköna övningar som är mycket bra för ländrygg, axlar, nacke, bröstrygg och dina höfter. Vi jobbar också mycket med andningen under hela passet inkl. djupandning. Meditationerna kommer att vara fokuserade på din andning och jag har valt ut meditationer både från MediYogan och från de meditationer som ingår i Mindfulness Based Stress Reduction’s andningsmeditationer.

När: Den 7 december kl. 19.00 – ca 20.30
Var: InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Anmälan: Direkt till mig på jenny@hagmangolf.se senast den 1 december
Kostnad: 250 kr/person
Vi bjuder på te och du får även material över de övningar vi går igenom.
Varmt välkommen!

Meditation kan göras lika bra på Brahegatan i Stockholm som på stranden i Monte Gordo, Portugal:-)

GÖR DIG REDO FÖR SÄSONGEN 2018 REDAN NU – INTEGRERAD TRÄNING MED BÅDE FYS-TEKNIK- OCH MENTAL TRÄNING!

Det här upplägget har jag presenterat i tidigare nyhetsbrev och jag vill ännu en gång poängtera hur mycket du kommer att vinna på att börja i tid om du känner att du vill vara helt redo inför säsongen 2018. Det här är ett komplett upplägg med fokus på att bygga din sving, styrka, rörlighet & mentala lugn från grunden för att hålla i längden. Jag blir din personliga tränare under hela perioden!

I detta upplägg får du möjlighet att träna upp din styrka och rörlighet utefter ditt nuläge, en swinganalys och spelanalys för att förstå vart du ska lägga krutet vad gäller din golfträning och så mental träning för att få ihop helheten så att din sving och dina slag fungerar lika bra på banan som på träningsområdet och lika bra under press som utan press.

Det ingår också 1.5 timmes spelträning där vi tillsammans ser hur allt fungerar på banan.

Den fysiska träningen omfattar rörlighet-och styrketester, ett skräddarsytt träningsprogram och 4 uppföljningstillfällen för att stämma av din utveckling. Du får här också lära dig några övningar från yogan (mediyoga) med fokus på djupandning och rörlighetsövningar för dina höfter, axlar och rygg. Golfträningen omfattar både swingträning, närspels träning och spel på banan. I den mentala träningen jobbar vi fram en målbild som både är attraktiv, motiverande, lite djärv, men rimlig, konkret och tidsbestämd. Vi jobbar med nycklar som självbildsträning, avspänningsträning, och visualisering. Vi träffas under 5 tillfällen och övningar + 4 träningsprogram ingår, samt uppföljning efter varje tillfälle.

Vi håller till på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 vad gäller fysträningen och den mentala träningen. Golfträningen blir på Golfcenter Danderyd och Djursholms GK.

Sammanfattning av Träningsupplägg med helheten i fokus – Redo för säsongen 2018

Start: December 2017
Innehåll:
Uppstartsmöte:
Vi går igenom din målbild, syftet med träningen och vad du har för önskade lägen till nästa säsong. Här lägger vi upp en tydlig träningsplanering och denna följer vi upp varje gång vi ses.
Fysträning: Fys-och analys 2 timmar, ett skräddarsytt träningsprogram + 4 uppföljningstillfällen ca 1 gång/månad. Träning sker på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Entré ingår.
Golfträning: 5 träningstillfällen á 50 min/gång på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK + 1.5 timmars spelträning på Djursholms GK. Greenfee och bollar ingår.
Mental träning: 5 tillfällen á 60-90 min/gång. Här ingår 4 träningsprogram med fokus på avspänning, självbild-och målbildsträning. Verktyg för att hantera nervositet och kunna prestera under press, visualisering mm. Skriftlig uppföljning, samt övningar efter varje träff. Träningen sker på Brahegatan 42 och ett tillfälle kan bytas ut till att ske på golfbanan.

Kostnad: 16 795 kr inkl. entré till InMo, entré till 2 valfria gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning), bollar vid träning, greenfee på Djursholms GK vid spellektion. Uppföljning och övningar ingår mellan varje träff. 

För frågor och anmälan kan du höra av dig till mig direkt på tel: 070 631 17 43 eller per mail på jenny@hagmangolf.se

Vill du hellre fokusera på en sak i taget?
Det går självklart bra att boka in träningen separat och då rekommenderar jag dig att boka en Fys-analys (2 timmar) och lägga till en golflektion för att stämma av din sving och om du vill boka in mental träning och fokusera på det så brukar jag rekommendera 3-5 tillfällen. Hör av dig till mig om du vill boka detta eller om du har några frågor.

Varmt välkommen och jag ser fram emot att höra av dig!

Låt mig bli din coach och personliga tränare till nästa säsong och vi ska se till att nå dina önskade lägen så att du blir en stark och välmående golfare både på och av golfbanan:-). Foto: Sophie Odelberg

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS!

1) Hitta fokus på jobbet

Under veckan har jag fått frågan några gånger om hur man behåller fokus på jobbet under dagarna. Det finns så mycket störande moment och det är lätt att göra saker ”ad-hoc” istället för att jobba fokuserat mot ett tydligt mål. Här kommer det bästa tips jag faktiskt någonsin fått vad gäller detta och jag fick det när jag fortfarande jobbade som VD och hade en fullspäckad kalender och lite tid för återhämtning. Testa och se om detta fungerar även för dig, och hör av dig om du har några frågor!

Gör så här:

  1. Det är alltid bra att ha ett långsiktigt mål, en ledstjärna som hjälper dig med hur du ska lägga upp månadsplanen, veckoplanen och dagsplanen. Om du inte har ett långsiktigt mål, om det inte är tydligt, eller om du inte vet alls vad du ska göra för att nå det. Tala med din chef, eller om det gäller ditt privatliv, prata med din partner, vän eller en coach för att hitta den struktur som din hjärna och kropp så väl behöver för att fungera och må bra.
  2. Nu till den konkreta planen för att hitta fokus för dagen. Det börjar dagen innan. Börja gärna redan på söndag och skriv ned vad du ska göra på måndag när du kommer till jobbet. Gör en lista och ta med den till jobbet på måndag morgon. När du kommer till jobbet så börjar du med att gå igenom listan, INNAN du ser över dina mail. Ta en kopp kaffe och planera dagen utefter listan.
  3. 15 min innan du ska gå hem på måndag stänger du av datorn och gör en ny lista inför tisdagen. Skriv ned vad du har kvar att göra som är viktigt och fyll på nytt om det behövs. Lämna listan på datorn eller skrivbordet och gå hem. När du kommer tillbaka på tisdag morgon går du igenom listan INNAN du ser över dina mail och så planerar du din tisdag utefter listan.
  4. Gör detta till din rutin och jag lovar att du kommer att bli mer strukturerad, fokuserad och därmed också lugnare och mer tillfreds med din vardag.
  5. Ta korta pauser under dagen, gärna med en enkel andningsmeditation som du kunde läsa om som träningstips i mitt senaste nyhetsbrev HÄR. 
När du får in lite struktur och fokus i din vardag så kommer också lugnet och glädjen tillbaka:-)

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR.   Varmt välkommen!

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk november månad! Njut, ha kul, jobba fokuserat när du väl jobbar och glöm inte att vässa sågen! Jag hoppas jag får se dig på något av mina events inom kort!

Vi ses!

Varma hälsningar från Jenny