HEJ!

Hoppas att du mår bra! Här kommer mitt nyhetsbrev för mars månad och jag har fyllt det med en hel del inspiration till dig hoppas jag. Bland annat är datum klart för min första öppna föreläsning för året som blir den 8 april och hit hoppas jag du kan komma så att jag kan inspirera dig inför golfsäsongen med lösningar på allt från svingproblem till mentala spärrar på och av golfbanan. Idrott-och ledarskapspodden rullar på för fullt med många spännande gäster och du läser om vilka gäster som är med här nedan.

Vidare så läser du om vårt Öppna Hus på InMo Medveten Träning den 29 och 30 mars där du får chans att prova på alla pass vi har och då bland annat mina yogapass. Vi bjuder då också på massagebehandlingar av våra fantastiska terapeuter. Hopppas du kan komma och prova på!

Och med tanke på att golfsäsongen är på ingående så är mars månad alldeles perfekt för att komma igång lite extra med din träning och jag vill gärna träffa dig för att hjälpa dig komma igång, antingen med din teknikträning, fysträning eller mentala träning eller allt i ett i form av helhetsträning som såklart är det allra bästa:-). Läs mer om detta här nedan och i månadens träningstips får du ett par övningar ur mitt favorit träningsprogram ”Kom igång på 6- veckor inför golfsäsongen” och det lite tuffare programmet ”Bli en Jedi-riddare på golfbanan” som du hittar i min bok under Träningsprogram!

Vårens träningshelger till Evian är nu fullbokade, men jag har flera träningshelger i Sverige inbokade bla på Körunda Golf & Spa Resort där det finns platser kvar i augusti.

Och vill du boka en egen föreläsning för att få inspiration till mental styrka, antingen till din förening, företag eller golfklubb så är du varmt välkommen att höra av dig!

Jag hoppas nyhetsbrevet ger dig lite extra inspiration och att vi ses på någon av mina föreläsningar, workshops eller kanske på ett träningstillfälle.  Ta hand om dig och trevlig läsning!

Nu svingar snart våren igång igen. Jippi! Foto: Sophie Odelberg

FÖRELÄSNING DEN 8 APRIL PÅ FIRST HOTELL NORRTULL, STOCKHOLM – ”STOLT, STARK OCH SÄKER INFÖR SÄSONGEN 2019”

TÄNK OM du kunde spela och svinga lika bra på golfbanan som du gör på rangen?
TÄNK OM du kunde hantera din nervositet närhelst du behöver det?
TÄNK OM du kunde hitta glädjen och harmonin när du spelar och samtidigt prestera precis så bra som du vet att du kan?

Den 8 april är du varmt välkommen till min första öppna föreläsning för året som jag håller i tillsammans med mitt förlag Buena Vida AB.Låt mig få inspirera dig inför golfsäsongen och ge och lära dig lösningar på allt ifrån dina svingproblem till mentala spärrar både på och av golfbanan! Jag vet att du kan få precis den säsong du önskar och jag vill hjälpa dig låsa upp de nycklar du behöver för att nå precis dit du vill och bli både stoltare, starkare och säkrare. Du är så varmt välkommen och efter föreläsningen blir det mingel och både jag och mina samarbetspartners finns då på plats! Då kommer jag också signera min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” som föreläsningen bygger på till de som önskar den. Hoppas du kan komma!

För bokning och mer detaljer kan du klicka HÄR!

Varmt välkommen!

Sagt om boken ”Stolt, stark och säker” som föreläsningen bygger på:

”Tack Jenny för en fantastisk bok med massor av bra tips! Jag har haft problem med nervositet före och under golftävlingar, så jag har anammat andningsövningarna. Vann Skånskt DM för D50 idag för jag fokuserade på min egen andning istället för vad mina medspelare gjorde”.

”En fantastisk bok. Från 54 till 35.5 på 3 månader! Det hade inte varit möjligt utan din bok. Den här sommaren har jag känt mig stolt, stark och säker! 1000 tack!””

Jag beställde din bok och blev häpen över hur bra den täcker helheten. Fantastisk välskriven, tydlig och lätt att förstå. Den innehåller allt och jag är så glad att jag köpte den. Det är inte bara till golfen som jag kommer att ha användning av din bok utan även i livet”.

”Din bok har varit min ”bibel” hela sommaren. Läst, repeterat, tränat och läst igen. Den är toppen och så bra pedagogiskt beskrivet hela vägen”.

(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

ÖPPET HUS PÅ INMO MEDVETEN TRÄNING, BRAHEGATAN 42

Den 29 och 30 mars är det dags för Öppet Hus på InMo Medveten Träning, det friskvårdscenter där jag själv jobbar med träning av kropp och knopp i form av mental träning, fysträning och yoga. Nu har vi tänkt bjuda in alla er som inte ännu provat på våra pass och det är då framförallt passen vi har i yoga/pilates salen som du får testa. Vi bjuder på olika härliga pass med fokus på pilates, MediYoga (som jag håller), Barre, Garuda, Soma Moves och Body Mind Träning. I gymet kommer det också gå att prova Core/Stretch och Fys.

Vi bjuder också på Massagebehandlingar!  Boka gärna din plats för platsgaranti på info@inmo.se eller ring på 08 – 545 811 70.
Nedan ser du schemat för fredagen och lördagen! Hoppas vi ses!

TRÄNINGSHELG MED GOLFTRÄNING, SPEL OCH YOGA PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 17-18 AUGUSTI

Den 1-2 juni (fullbokad) och även den 17-18 augusti är det återigen dags för mina träningshelger för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

Fler träningshelger
Vad gäller övriga träningshelger så är vårens träningshelger  med Helen till Evian är nu fullbokade, men jag håller på med en ny helg i höst. Det blir förmodligen även en träningshelg på PGA National, även den med Helen Alfredsson den 15-16 juni, men det är tyvärr inte klart ännu. Jag återkommer inom kort så håll utkik på instagram och i nästa nyhetsbrev om du är intresserad.

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Tjejhelger på Körunda är något extra kul! Hoppas du kan vara med! Foto: Sophie Odelberg

DAGS ATT KOMMA IGÅNG MED DIN TRÄNING?

Den period vi är inne i nu, den mellan mars-maj brukar jag kalla Uppvarvning och det betyder att alla delar i den träning jag jobbar med flyter samman; Fysträningen, teknikträningen och den mentala träningen i en helhet.  Som tränare jobbar jag i perioder med mina spelare vad gäller träningen och denna period betyder fortsatt fokus på din fysträning och den mentala träningen, men med ökat fokus på teknik, närspel och spelträning (när banorna öppnar).

Jag har i min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” gjort flera träningsprogram som du kan använda som hjälp för att veta hur, när och vad du ska träna på. Det finns ett 3- veckors program för att komma igång med din fysträning, ett 6-veckors program för att komma igång inför golfsäsongen där både teknik träning, spelträning, fys och mental träning ingår och ett 3 -veckors Boot camp som jag kallar ”Bli en Jedi-riddare på och av golfbanan”, som även här innehåller helheten i träningen.

Om du behöver hjälp med att komma igång och sortera lite i vad just du behöver träna på kopplat till den tid du har att lägga ned på din träning så är det bara att du hör av dig så gör vi ett skräddarsytt program som blir perfekt för just dig!

Nedan i Månadens träningstips har jag tagit med ett par övningar från mina träningsprogram så ser du lite vad det handlar om!

Och min bok, samt det tillhörande mentala träningsprogrammet kan du beställa och köpa hos mitt förlag HÄR! Då får du också boken signerad!

Hör av dig till mig på info@jennyhagman.com om du vill boka in träning med mig eller om du har några frågor! Och glöm inte att du också kan få träning med mig online på Trainforbalance.com . Varmt välkommen!

Låt mig inspirera och hjälpa dig komma igång med din träning! Varmt välkommen!

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Säsong 6 i full gång!

På fredagar släpps nu ett nytt avsnitt av säsong 6 i Idrott-och ledarskapspodden. Gästerna är bland andra Annelie Pompe, professionell äventyrare, Anders Olsson, andningsexpert, Torbjörn Gehrke (kommer fredag 15 mars), Basket coach och fd basketproffs, Toni Petersson, VD Oatly, Lasse ”Brandmannen” Gustavsson (kommer den 22 mars) mfl.  Syftet med podden är att sprida kunskap och inspiration till alla er som lyssnar om mental styrka, nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur du hittar balans och lär dig prestera på topp och må bra på vägen och gästerna kommer från idrottsvärlden, näringslivet och hälsobranschen. Mina gäster delar generöst med sig av många tips, råd och övningar som du direkt kan ta med dig in i din egen vardag. Jag hoppas du har eller får möjlighet att lyssna på dem och att det ger dig en massa ny inspiration och kunskap.

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning!

FÖRELÄSNINGAR & TRÄNING FÖR PRESTATION OCH VÄLMÅENDE

Under 2018 utvecklade jag min träning så att den även kan utföras hos dig som grupp,  i din förening och på företag. Du har möjlighet att boka en föreläsning eller skräddarsy ett träningsprogram som passar dig och ditt företag. Du kan tex boka ett MediYoga pass på lunchen, boka några inspirerande workshops med inriktning prestation och välmående och kombinera med individuell träning för din personal. Är du en golfklubb, ett idrottslag eller en förening så kan det passa perfekt att börja med en inspirerande föreläsning för att därefter se vilken uppföljning som kan tänkas passa.

Kontakta mig så går vi igenom ett lämpligt upplägg. Maila på info@jennyhagman.com eller hör av dig direkt på 070 63117 43. Varmt välkommen! Du kan läsa några referenser om min träning HÄR och HÄR läser du mer om min träning.

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – KOM IGÅNG MED DIN TRÄNING MED 2 INSPIRERANDE ÖVNINGAR!

Att komma igång med sin träning kan ibland vara väldigt svårt! Jag upplever att några nycklar är extra viktiga om du känner att motivationen inte infinner sig:

  1. Skapa en tydlig målbild till VARFÖR du vill börja träna. En målbild är A och O för att få den energi du behöver i nuet för att göra det som behövs för att komma igång med tex din träning
  2. Ha en tydlig plan. När ska du göra vad och vad ska du då göra?

I det träningsprogram (träningsprogram 1 i boken) som jag har med i min bok som heter ”6 veckor för att komma igång inför säsongen” har jag under den första veckan lagt in något som heter ”Målplanering”. Det är ett mycket bra sätt att komma igång och bli motiverad. Här kommer övningen:

Månadens övning 1: Målplanering 30 minuter:
Sätt dig ned i lugn och ro och gärna med lite lugn musik i bakgrunden. Svara nu på följande frågor och skriv ned dem i en bok eller på ett papper:

  1. Vilka mål har du för denna säsong? Hur vill du att säsongen ska bli? Vill du gå ned i hcp? Vill du ha roligare på golfbanan? Vill du slå längre och rakare? Vill du ha max 32 puttar på 18 hål? Osv. Skriv ned 3 mål totalt.
  2. När du har dina mål klara kan du börja göra en plan där du skriver i dina önskade lägen, går igenom nuläget och därefter fyller i vilka aktiviteter du ska börja göra och när. Sedan kör du igång. Här kommer en bild på den målkarta jag har med i min bok som kan hjälpa dig göra din plan:

Månadens övning 2: Stärk din hållning
Den andra övningen jag tänkte ta med här har med din hållning att göra! Jag har ett program för att stärka din hållning med 6 övningar som passar väldigt bra att göra för att komma igång med din träning och samtidigt stärka din hållning som påverkar både din andning, ditt självförtroende och din fysiska styrka och rörlighet. Gör programmet 2-3 ggr/vecka och du kommer snart märka skillnad. Du kan också med fördel tänkte på din hållning under dagen. Sträck på dig och känn dig stolt, stark och säker! Det kan göra underverk för både ditt humör och din kropps hälsa!

Här kommer mina 6 övningar för att stärka din hållning som också finns i min bok och i som en del i min online kurs ”Stark och smidig på 21 dagar”  på Trainforbalance.com! Lycka till!

Värm upp i 5- 10 min med att tex köra några burpees, springa lite fram och tillbaka eller några ”jumping – jacks”.

  1. Träna din bröstrygg via en roddövning med gummiband. Ha en rak rygg, avspända axlar och armbågar intill kroppen. Gör 12 repetitioner (jag säger 20 i videon,  men kör på 12 st)
  2. Stretcha bröstmusklerna. Upprepa 2 ggr och håll i 20-30 sek/repetition
  3. Hitta dina inre nedre magmuskler genom den övning jag visar i videon och gör sedan 25 stycken crunches (små situps). Ha svanken i marken hela tiden. Jobba med små rörelser och jobba med magen och inget annat. Om nacken tar över så vilar du lite och fortsätter sedan igen.
  4. Diagonallyft. Gör 12 rep/sida. Denna övning jobbar med din koordination, balans och bålstyrka
  5. Stretcha sätet. Denna muskel är den största du har och kan lätt bli spänd. Den fäster i ländryggen och kan därmed göra att du får ont i ländryggen om den blir för spänd. Gå in i stretchen och håll i 20-30 sek. Upprepa 2 ggr/sida.
  6. Plankan 30 sekunder. Denna övning är mycket bra för att stärka hela bålen. MEN, om du hade svårt att hitta dina nedre magmuskler i övning 3 så börja med att göra denna övning i max 15 sek. Det är viktigt att du kan hålla i magmusklerna under hela övningen så att du inte börjar svanka. Det belastar ländryggen onödigt mycket.

Varmt lycka till med din träning!

 TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas vi ses på någon av mina träningar, workshops, föreläsningar eller via mina sociala medier på något sätt. Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, facebook eller via min blogg som ligger på min hemsida.

Jag vill också passa på att tacka PEAK PERFORMANCE som jag har jobbat med sedan 2001 (med några års uppehåll i mitten av perioden)! Alltid har de sina kunders bästa i fokus och årets kollektion, både vad gäller golf, träning, skidor och ”out door” är helt grym! Personalen på Peak och deras servicenivå är på allra högsta nivå och jag hoppas du får chans att bli inspirerad av dem i någon av deras butiker runt om i landet. Du hittar deras kollektion och kan läsa mer om dem HÄR!

Vi ses!

Kram från Jenny