GLAD SOMMAR!

Äntligen är det midsommar, semester och sommaren är här! Jag vill i detta nyhetsbrev börja med att säga TACK till alla er som jag fått förmånen att träffa under året och även tidigare! Jag har träffat er på föreläsningar, resor, coachning- eller mentala träningspass, golfträningar, workshops, mediyoga pass, möten,  via min blogg och instagram (otroligt att vi kan ”träffas” där också!) och säkerligen på fler ställen:-).  Ni är fantastiska och jag önskar er alla en riktigt skön och härlig sommar och jag hoppas att ni får möjlighet att njuta av lugn och ro, reflektion, mycket skratt, sena kvällar, sovmornar, sol, bad och allt det bästa som denna tid för med sig!

Jag kommer själv att vara ledig en hel del i sommar, men jag jobbar lite i mitten av juli så om du skulle vilja ta dig ur hängmattan och prata coachning, mental träning, föreläsning, golfträning eller träning i ren allmänhet så kan du alltid höra av dig och lättast via mail (jag kommer att kolla den relativt regelbundet:-)).

Men nu till nyhetsbrevet! Denna gång är det fokus på events och resor framöver och då vad gäller min träningshelg till Körunda den 8-9 juli (några platser kvar), en Golf och Yoga resa till Evian i höst och så min resa till Gleneagles i oktober! Och på tal om yoga och att njuta och slappna av och ”vässa sågen” under sommaren så har jag också lagt med några tips om hur du kan lära dig meditera!

…och varför inte kika in på min podcast Idrott-och ledarskapspodden i sommar! Här hittar du nu säsong 2 och hittills finns där 13 avsnitt att lyssna på och tre avsnitt är kvar och lanseras nästkommande tre fredagar (på självaste midsommar kan du lyssna till Nicklas Kulti och hans resa från junior till tennisproffs och hur han numera driver,  tillsammans med Magnus Norman och Mikael Tillström, Good To Great Academy). I alla avsnitt pratar vi om hur du presterar på topp och mår bra på vägen, nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av att mål ska komma från hjärtat och mycket mer. Du hittar podden på Acast, Soundcloud och Itunes och på min hemsida HÄR!

Jag blir jätteglad om du hör av dig för frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du alltid följa mig på instagram @jenny_hagman eller på min blogg här!  Glad sommar och vi ses!

EN NY OCH SPÄNNANDE GOLFHELG FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA 8-9 JULI OM ”HUR DU BLIR EN STARKARE OCH VÄLMÅENDE GOLFARE, PÅ OCH AV GOLFBANAN” – NÅGRA PLATSER KVAR!

En komplett helg med fokus på att bygga din sving, styrka & mentala lugn.  Jag kommer helt enkelt att ha 2 dagar med dig där fokus ligger på hur blir du en starkare och välmående golfare på och av golfbanan. Jag kommer att jobba med din golf både på övningsområdet och på banan och här kommer jag även in med mentala träningsinslag. Jag har gjort ett nytt upplägg för att kunna få lite mer tid med dig utanför banan och därför spelar vi 9 hål per dag och tränar desto mer utanför banan, både mentalt med din golfträning och så blir det 2 yogapass med fokus på enkla övningar och meditation Jag jobbar med helheten i min coachning och efter över 20 år som tränare (inkl. ett besök på 7.5 år som VD och knappt 2 år som säljare och marknadschef) så ser jag att det är när vi börjar hitta nycklar såsom att få ned din grundspänning, göra dina grunder stabila, hitta mål som är både rimliga och djärva och att göra en tydlig plan för att ta dig från A till B som vi börjar se skillnad och går från övning till resultat!

Förutom träningen så bor och äter vi gott på vackra och hemtrevliga Körunda! Varmt välkommen till en helg för tjejer med golf, yoga, mental träning, god mat och relax!

Läs mer och boka HÄR!

Foto tagen av Sophie Odelberg (@sophieodelberg_official)

NY RESA TILL EVIAN MED GOLFTRÄNING, SPEL, MEDIYOGA OCH RELAX DEN 16-19 OKTOBER

Under våren har jag varit på Evian med Helen Alfredsson på Helen Alfredsson Training Camp och det var den 8:e gången jag arrangerade en träningsresa hit. Jag tycker väldigt mycket om Evian Resort och därför är jag mycket glad att kunna arrangera ännu en resa hit och då den 16-19 oktober.  Denna gång bor vi på Evian Royal vilket är hotellet som är det lite ”lyxigare” av de två som finns på anläggningen och anledningen är att här också finns ett stort och välutrustat spa som passar bra att ha nära till hands i oktober månad, och så är hotellet fantastiskt såklart.

Det blir 3 x 18 hål och jag är med och coachar på banan några hål i två dagar, det blir två gruppträningar på Evian Academy och så blir det 2 mediyoga pass (en lugnare form av yoga som alla kan göra. Mycket fokus på andning och på rörligheten i bland annat ländrygg, axlar och bröstrygg). Jag kommer att lägga mycket vikt på att göra er redo för lågsäsongen och det betyder både att hjälpa dig hitta lugnet och få ned din grundspänning och samtidigt gå igenom bra övningar inför vintern.

Jag hoppas du har möjlighet att följa med och hör gärna av dig för frågor om resan till Out of Bounds på tel: 08 – 519 303 02.

OBS! Sista anmälningsdag 30/6!

Om du är intresserad och vill veta mer så kan du gå in på arrangören Out of Bounds hemsida HÄR! 

Evian Resort Royal där vi bor, äter, sover, yogar och äter gott:-)
Evian Golf Academy där vi tränar
Infinity poolen på hotel Royal

OCH NÄSTA RESA EFTER DET GÅR TILL GLENEAGLES DEN 20-23 OKTOBER

Höstens resor byter av varandra och efter Evian står Gleneagles på tur. Denna höst blir det alltså väldigt hög kvalitet på resmålen, men jag tror att jag kan lova att du inte kommer att bli besviken.  Enligt många är Gleneagles ett av Europas absolut bästa hotell. Här finns tre egna golfbanor varav PGA Centenary stod värd för Ryder Cup 2014, en underbar natur i Skottlands Highlands, bara 1 timme från Edinburgh och så en mycket ”service-mindes” personal med fokus på hög service, stämning och med fokus på att kunden står alltid i centrum.

Det blir alltså en resa av hög kvalitet och jag kommer att, förutom spel, god mat, underbart boende och tillgång till vackra miljöer, fylla resan med två clinics med fokus på din sving och ditt närspel, coachning på banan med fokus på spelstrategi, två yoga pass för att få din kropp både lugn och smidig och så med inslag av mental träning i alla pass.

Läs gärna mer HÄR! Och för mer info om resan kan du kontakta Peter Sellin på MK Airbroker på peter@mkairbroker.se och vad gäller frågor om träningen och upplägget kan du kontakta mig på jenny@hagmangolf.se.

Gleneagles
Gleneagles hotell
Banan PGA Centenary

LÄR DIG MEDITERA FÖR STARKA NERVER OCH ETT LUGNT SINNE – TIPS!

Fler och fler börjar hitta meditation som en väg till lugn och ro och som en väg att stå emot oro och allt som händer runt omkring oss. Att meditera är ett sätt att stilla sinnet och få tillbaka tilliten till att allt ordnar sig. Att meditera är som att ”vässa sågen”. Du frigör tid och blir mer ”effektiv” då du börjar förstå vad du behöver göra och alla onödiga saker som kan fånga ditt fokus suddas bort. Att meditera gör dig mer närvarande och du får en lugnare andning vilket i sin tur ger dit blod chansen att föra ut det viktiga syret, både till hjärnan och till alla viktiga celler i din kropp. Att meditera ger dig starka nerver och ett lugnt sinne!

Jag vet att det inte alltid är lätt att börja med något nytt, och om du aldrig har provat meditation så kanske det låter svårt, men jag har samlat mina bästa tips i ett blogginlägg och du hittar det HÄR!

Jag hoppas att du finner en liten stund i sommar att testa och du som redan är igång är det bara att säga fortsätt och njut!

Jenny logar

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk sommar! Njut, ha kul och glöm inte att vässa sågen! Och som nämnt, vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen till mitt instagramkonto @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Glad sommar!

Varma hälsningar Jenny