Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för December månad! Årets sista månad är alltid lite speciell tycker jag.  Adventsstjärnorna kommer fram, det blir lite mer belysning i både hemmen och på stan och det kommer förhoppningsvis snö för att ljusa upp allt ännu lite mer. December brukar också vara en ganska hektisk månad för många då det är mycket som ska hinnas med innan julefriden infinner sig. Det är helt ok att du har mycket att göra, men glöm inte att andas då och då och att hitta pauserna. I mitt nyhetsbrev denna månad hittar du lite tips kring hur du ”snabbt” kan komma ned i varv. Sedan är jag mycket glad att äntligen få presentera min nya podcast, Idrotts- och Ledarskapspodden. Jag har under hösten intervjuat profiler inom dessa områden och det första avsnittet, som är med vår egen curlingdrottning Anette Norberg, kan du nu lyssna på! Utöver det presenterar jag här en ny träningsresa i februari, vårens golfresor, nya kurser i januari och så blir det lite julklappserbjudanden. Trevlig läsning!

ÄNTLIGEN LANSERING AV MIN NYA PODCAST!
IDROTTS – OCH LEDARSKAPSPODDEN!

Idrotts - och ledarskapspodden bild

Sedan i september har jag jobbat med en podcast som har fått namnet Idrotts- och Ledarskapspodden! Nu är den äntligen klar och jag är väldigt stolt över att kunna presentera det första avsnittet med Anette Norberg som nu finns tillgängligt att lyssna på både på Acast, Itunes, Soundcloud och på min hemsida HÄR! Syftet med podden är att sprida inspiration och kunskap kring just områdena idrott och ledarskap. I avsnitten pratar vi om nycklar till framgång, lärdomar av misstag och hur du kan prestera på topp och må bra på vägen. Vi pratar också om vikten av tydlig målsättning och vad näringslivet kan lära av idrotten och tvärtom. Jag är väldigt tacksam för alla profiler som har ställt upp på mina intervjuer och jag är säker på att du kommer få med dig många tips och råd ifrån dem.

Ett avsnitt kommer att släppas varje fredag from denna vecka.

Stort tack till Anette Norberg, Sabina Dufberg, Helen Alfredsson, Emma Green, Camilla Kallin, och Cecilia Flatum vars avsnitt är klara och Yamina Enedahl  vars avsnitt produceras nu i december.

Att göra något för första gången är alltid både kul, nervöst, spännande, utmanande och det går ofta lite upp och ned vad gäller projektets utveckling.  Att göra en podcast var både enkelt och svårt och på min blogg har jag lagt upp lite tips och råd om du är intresserad av att göra en själv!

Jag önskar dig en trevlig lyssning och jag hoppas att du får med dig några bra tips och råd som du kan använda både i ditt yrke och privat!

TRÄNINGSRESA TILL MAROCKO OCH MAZAGAN GOLF & BEACH RESORT 11-18 FEBRUARI

Mazagan
Golfbanan ligger invid hotellet!
Mazagan
Poolen vid huvudanläggningen på Mazagan
Gym mazagan
Vackert gym finns på anläggningen!

Nu är det dags att prova ett nytt resmål med en ”gammal” vän till mig, Golfplaisir! Jag fick mitt första jobb som golfvärd hos dem för ca 16 år sedan. Jag är därför glad att återigen jobba tillsammans med dem vad gäller denna resa till att börja med. Mazagan är en fantastisk anläggning vid havet, strax utanför Casablanca i Marocko. Här finns en grym träningsanläggning, stort fint gym, god mat, härliga rum och en kanonbra golfbana. Jag lägger in mitt synsätt på helheten i träningen och det blir därför teknikträning, fysträning och mental träning i en härlig kombination. Jag coachar er också några hål på banan och så blir det yoga för de som vill.

Det blir ett perfekt tillfälle att värma upp kroppen och knoppen inför golfsäsongen och ni får med er många bra övningar både vad fysträning, mental träning och teknikträning.

HÄR kan du läsa mer om resan och boka! Hör av dig för frågor eller funderingar!

HELEN ALFREDSSON TRAINING ACADEMY EVIAN GOLF RESORT 11-14 MAJ OCH  18-21 MAJ 2017

Helen Alfredsson
Helen visar vikten av grunderna i svingen på Evian Academy!

För tredje året i rad arrangerar vi Helen Alfredsson Training Camp till Evian Golf Resort, strax utanför Genéve. Jag och Helen är som vanligt med som tränare under hela helgen och fokus är vikten av grunderna både i svingen, närspelet och spelet. I år har vi ett extra träningspass på ankomstdagen, efterföljande av 9 hål för att komma igång bra. Sedan blir det två dagar med 18 håls spel/dag där jag och Helen coachar på banan. Vi håller sedan i två clinic’s (träningspass) på vackra och proffsiga Evian Golf Academy (se bild nedan)! En föreläsning hinner vi också med och då blandar vi viktig kunskap om hur du får bollen i hål på så få slag som möjligt med erfarenheter från touren och hur du kan anpassa det till ditt eget spel.

Jag hoppas att du vill och kan följa med och både jag och Helen ser mycket fram emot resorna! Varmt välkommen att läsa mer och boka  HÄR för den 11-14 maj och HÄR för den 18-21 maj!

Evian golf academy

Under helgerna på Evian kommer vi att träna mycket på denna underbara akademi (se bilden ovan), men det blir också mycket tid över till att umgås, äta god mat, njuta av utsikten och den friska luften. När jag kommenterade på Viasat under Evian Masters i September blev jag väldigt inspirerad av de duktiga tjejerna på touren och det ska bli kul att komma tillbaka och prata taktik och strategi med er elever på denna mästerskapsbana! Varmt välkomna!

KURS I MENTAL TRÄNING START DEN 17:E JANUARI

Jenny i ruffen
Lär dig komma över dina hinder, både på och av golfbanan!

I januari startar jag nästa kurs i mental träning och det blir även då på tisdagar kl. 19.00. Kursstart blir den 17 januari! Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Denna kurs är tänkt för dig som vill lära dig hur du kan prestera på topp och behålla lugnet på vägen. Hur du lär dig att fokusera och koncentrera dig i stressade situationer. I denna mentala träningskurs lär jag dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, målbilder, målprogrammering och avslappning.

Tisdagar kl. 19.10-20.30 från och med den 17 januari och 6 ggr totalt.

Kostnad: 2595 kr (medlem på KLTK eller InMo: 1900 kr). Material med övningar och en avslappnings CD med fyra program (nedladdningsbar) ingår, samt ett klipp på mina yogapass på InMo. Anmäl ditt intresse till jenny@hagmangolf.se. Max 10 deltagare!

KURSER I FYSTRÄNING FÖR GOLFARE HÅLLER JAG RULLANDE. HÖR AV DIG OM DU ÄR INTRESSERAD AV ATT VARA MED. ÄR NI 3-4 STYCKEN KAN NI DELA PÅ EN ELLER FLERA PT TIMMAR.

Kurserna går att köpa som presentkort och ge i present eller julklapp!

LÄR DIG STÄRKA BÅDE KNOPPEN OCH KROPPEN – TRÄNING FÖR UNGDOMAR 15-20 ÅR

IMG_0211
Både kroppen och knoppen behöver sitt för att må bra!

Den 17 januari startar mina kurser för våren 2017 och en av dem är en kurs för ungdomar som jag kör tillsammans med den erfarna, proffsiga och härliga personliga tränaren Carina Persson Barkman.

I kursen ingår både fysträning och mental träning där syftet är att lära sig förstå vad som får kroppen OCH knoppen att må bra! I den mentala träningen ingår att lära sig hitta verktyg och övningar för att tydliggöra vilka mål och drömmar du har, samt att lära sig sätta upp mål och att lära sig slappna av. Vi jobbar med självbilden inkl. självkänsla, självförtroende, och att lära sig målprogrammering och avspänning. Vad gäller fysträning så jobbar vi med att förstå varför kroppen behöver träning och hur bra den mår av det. När det är svårt att lösa ett problem med hjärnan kan man t ex göra det via kroppen och träning istället. Vi har ett tema vad gäller fysträningen varje gång och det kan vara tex bålen och stabiliteten vid ett tillfälle, kondition och rörlighet nästa osv. Vi blandar mental träning och fysträning i vårt lärande och jag och Carina är med båda två varje gång.

När: 6 tillfällen på tisdagar från och med den 17 januari kl. 16.30-17.30
Plats: InMo i Stockholm på Brahegatan 42. Omklädningsrum finns på plats.
Ledare och tränare: Jenny Hagman och Carina Persson Barkman (läs mer om Carina HÄR)
Max antal deltagare är 8 st.
Anmälan eller frågor om kursen:
Kontakta Jenny på 070 631 17 43 eller på info@hagmangolf.se

JULKLAPPSTIPS!

Collage träning och coachning

Så här inför jul vill jag inspirera dig till lite välmående julklappar, antingen till dig själv eller till någon när och kär. Alla julklappar går att köpa som presentkort!

Boka 3 tillfällen Coaching/Mental träning och få en 30 minuters naprapatbehandling
När du bokar tre tillfällen med coachning eller mental träning så ingår nu en naprapatbehadling eller massage med min duktiga kollega Natalie Meljordshagen på InMo.

Vad gäller coachingen och den mentala träningen så fokuserar jag på att ta dig från ett nuläge till ett önskat läge, vi tydliggör vilka hinder som finns på vägen och vad du behöver göra för att komma över dem. Jag använder kraftfulla verktyg från den mentala träningen och här ingår målprogrammering, målanalyser, ett avspänningsprogram och uppföljning. Läs mer om coachingen HÄR och boka eller hör av dig för frågor till info@hagmangolf.se eller på tel 070 631 17 43.

Träningskurs i golfens grunder online
Via Inspire Me har jag gjort ett träningsprogram för golfare med fokus på teknikträning (golfens grunder), fysträning för golfare med tre träningsprogram för styrka och rörlighet och så några mentala träningstips över hur du blir och behåller lugnet på golfbanan.

Kursen kostar 199 kr och du kan läsa mer HÄR!

Fys – och analys för golfare
Vill du få en analys över din rörlighet, styrka och balans och sedan ett skräddarsytt träningsprogram för att bli en bättre, starkare och rörligare golfare till våren? Då är du varmt välkommen till mig på InMo Medveten Träning. Det ingår två tillfällen och vi kör en timme/gång. Vid det första tillfället gör jag olika tester för att kontrollera din rörlighet, styrka och balans. Till det andra tillfället har jag gjort ett skräddarsytt träningsprogram till dig som vi går igenom tillsammans.

JUST NU kostar detta paket 1 500 kr/person (ordinarie pris är 2 395 kr (medlem 2 045 kr)). Varmt välkommen för att boka in detta på jenny@hagmangolf.se. Erbjudandet gäller tom den 24 december i år.

Fys och analys

Klippkort på InMo bla till yogapass och pilatespass
Köp ett klippkort på InMo på 10 ggr för 1900 kr. Då ingår bla mina mediyoga pass på torsdagar och fredagar, samt alla andra pass. Du hittar träningsschemat här!  Boka gör du direkt till InMo på tel: 08-545 811 70 eller på info@inmo.se.

Collage böcker
Några av de bästa böckerna jag läst i år vad gäller inspiration, motivation, kunskap och glädje

Julklappstips från UNHCR
Varje år väljer vi i familjen julklappar från ett par av de organisationer vi ger bidrag till. I år tycker jag att UNHCR hade ett väldigt tydligt paket vad gäller bra och viktiga julklappar för familjer på flykt. Vill du vara med och göra en god gärning så  hittar du julklappstipsen på deras hemsida HÄR!

Här finns bla: 
10 vattendunkar för att hämta rent vatten för 125 kr
Filtar för 210 kr
Skolpaket för 300 kr
Nödpaket för 370 kr

Vi valde att engagera barnen lite i vilka val vi gjorde och jag tror det kan vara ett bra sätt att visa för dem att vi kan hjälpa till och att små bidrag från många gör stor skillnad i längden.

Boktips
Jag kan också rekommendera några boktips att lägga under granen; Extremt högt och otroligt djupt av Annelie Pompe, ”Under ytan – Mentala höjder ur själens djup”, av Yamina Enedahl, ”Tänk låsningar och lösningar” av Kjell Enhager. 

Hoppas du hittar något du gillar!

GOLFLEKTIONER PÅ ULLNA INDOOR

Ullna indoor
Ullna indoor har pro tracer på mattorna på nedre plan och bollar och mattor håller hög kvalitet. Här finns också putt -och chippningsmöjligheter.

Under vinterhalvåret jobbar jag mest på InMo med coachning och träning, men mina elever vill också då och då finslipa på tekniken och då håller jag till på Ullna Indoor, vid Ullna GC i Stockholm. Varmt välkommen att boka en golflektion vardagar mån-fredag mellan kl. 10.00-16.00. Du kan boka med mig direkt tillsvidare på jenny@hagmangolf.se.

NJUT OCH SLAPPNA AV

Jenny yogar

Mitt i alla måsten och under julruschen så kan det vara svårt att stanna upp och njuta och vara närvarande. Det står ju överallt hur vi ska komma ihåg att njuta av stunden, inte stressa för mycket, stanna upp och andas osv, men det är inte alltid så lätt ändå. Jag har nu tränat ett tag och efter mycket träning tror jag mig ha lärt mig att lyssna till kroppen och jag har fått in en rutin där jag fokuserar på mitt inre lugn en gång per dag. Det behövs ju bara 10-15 minuter och jag lovar att när du väl provat några gånger och du märker skillnad så kommer du också att få in det i din dagliga rutin, som att borsta tänderna! Här är några av mina bästa tips:-). Testa ett eller fler av dem och hör gärna av dig vad du tycker när du prövat.

  • Testa att meditera! Det är inte svårt, jag lovar. Du behöver bara sätta dig ned en stund, lyssna gärna på en lugn musik (finns många bra på Spotify. Sök tex på yoga och meditation). Fokusera på andningen och andas in på tex 4 och ut på 5. Slappna av i musklerna kring ögonen och låt andningen bli lugnare och lugnare. Börja med 10 min och öka efter hand. Meditera en gång per dag för att känna skillnad, men börja med en dag i taget och se hur det känns.
  • Ligg ned och djupandas i 10 minuter en gång/dag. Ligg raklång på rygg. Lägg ena handen på magen och den andra över bröstet. Se till att armbågarna nuddar marken. Blunda och andas nu in luft i magen så att den lyfts mot taket, fortsätt föra in luft i bröstet och håll ett litet tag, andas sedan ut alla luft tills den är slut. Vänta en liten stund tills kroppen själv säger till att den vill andas igen. Fortsätt i lugn och skön takt. Toppen att göra på kvällen innan du somnar.
  • Lyssna till ett avspänningsprogram 15 min/dag. Jag jobbar med Lars Eric Unesthåls avspänningsprogram och de är toppen. Börja med avspänningen om du inte kört tidigare, men det finns även program för tex sömn, stress, prestation osv. Du hittar några av dem HÄR!

När du får ned din grundspänning som du kan få genom att få in någon av ovanstående övningar i din dagliga rutin så kommer du att fatta bättre och klokare beslut som är bra för DIG, du blir lugnare och mer tålig, du blir gladare, du får tillbaka din humor, du blir mer empatisk, både mot dig själv och andra. Kort och gott, du kommer att MÅ OCH FUNGERA BÄTTRE!

TACK!

Jenny Hagman

Tack för att du läser mina nyhetsbrev och jag hoppas att du hängde med enda till slutet även denna gång:-). Vill du följa mig mer regelbundet så följ mig gärna på instagram @jenny_hagman och på min Blogg!

Du kan alltid höra av dig om du har några frågor eller funderingar! Ta hand om dig och njut av en härlig december månad!

Varma hälsningar från Jenny