Golfträning med fokus på dina grunder
Bygg din sving från grunden för att hålla i längden

Vad gäller golfträning så är du varmt välkommen till mig på Ullna Indoor (när det inte går att vara utomhus), Djursholms GK och Golfcenter Danderyd i Stockholm. Golfträningen är en del av helhetsträning när du som golfare tränar med mig och ca 1-2 dagar i veckan kan du boka just golfträning med mig (klicka på länken nedan för att hitta en ledig tid). Jag jobbar mycket med grunderna i din sving då jag tror på att bygga din sving från grunden för att den ska hålla i längden. Det mesta som händer i din sving (en ögla i baksvingen, skruvade slag mm) härstammar från någon del av grunderna i din sving såsom tex; greppet, uppställningen, siktet, eller balansen.  Det är så viktigt att du bygger din sving från grunden och inte hoppar över detta. Jag skrev boken ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” som kom ut i juni 2018, mycket pga att jag märkte att så många missade att börja träna grunderna i sin teknik. Och så lade jag till grunderna även i din fysik, din mentala styrka och i din kost eftersom allt hänger ihop.  Här nedan ser du några filmer om grepp och uppställning och boken kan du köpa hos mitt förlag Buena Vida (klicka här), på alla nätbokhandlar, på Ullna Indoor och Golfcenter Danderyd, samt på Akademibokhandeln.

Här nedan är en del text om grunderna i din sving och några filmer jag gjort. Du hittar dem och mycket mer på mitt Träningscenter Online: Train For Balance! Du behöver bara registrera din mailadress så får du tillgång till alla mina filmer. Här finns också några kurser jag gjort för att hjälpa dig komma igång inför golfsäsongen. Till dem tillkommer en mindre kostnad.

Vill du boka in en lektion så bokar du din tid genom att klicka på länken nedan och du hittar även en hel del träningstips på min blogg eller på instagram där jag heter @jenny_hagman, så följ mig gärna där.

Greppet

En av de viktigaste grunderna
Hur du håller i din golfklubba är den del av grunderna som jag anser främst påverkar om det blir ett rakt och långt slag, eller tvärtom. Hur du håller i din klubba påverkar både bladets position i träffen och farten i klubbhuvudet i träffen. Mitt bästa råd är att du försöker hitta ett neutralt grepp! På Trainforbalance.com visar jag fler filmer om grunderna i din sving och hur du hittar rätt och du kan också klicka på filmen nedan! Och i min bok i teknikdelen hittar du också flera övningar kring hur du hittar ditt neutrala grepp.

Uppställningen!

Din uppställning påverkar både längd och riktning i dina slag
Din uppställning är också en av de grunder som påverkar din sving väldigt mycket. Om du hittar en stark och stabil uppställning så påverkar den din sving positivt och den blir lättare att repetera. En repeterbar sving är enkel och gör det lättare att få en bra bollträff! Nedan visar jag dig några tips om din uppställning och hur du då även kan hitta avståndet till bollen! Och i min bok finns fler övningar och tips kring hur du hittar din uppställning och jobbar med din balans (i både teknik -och fysiskaträningsdelen).

Siktet

Siktet är A och O för raka slag
Alla förstår nog att siktet påverkar riktningen på dina slag, men vet du om du siktar rätt/rakt? Det gäller att kunna kontrollera detta själv så att ditt sikte inte tex gör att du tex får en ögla på din sving. Jag tror på ett parallellt sikte med fötter, höfter och axlar (så länge rörligheten tillåter). Här nedan hittar du en film om mina tips över hur du hittar ett bra sikte! Kika in på trainforbalance.com för fler tips eller så läser du i min bok om siktet i teknikdelen.