HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för oktober månad! Jag tror att hösten är välkommen för många av oss efter en sådan lång och varm sommar och jag hoppas att du njuter av både promenader och golfrundor i en frisk luft och härlig natur. Naturen är läkande vet vi ju och om du är golfare så vistas du mer i naturen än många andra. Jag hoppas att du kan njuta av den och suga in den kraft och energi som den kan ge dig, oavsett hur golfen går:-). Att njuta där du är just nu är en konst för många i dagens samhälle och inte minst på golfbanan kan det vara svårt att vara i nuet och ta ett slag i taget. När jag skrev min bok ”Stolt, stark och säker” gick jag samtidigt en utbildning för att bli mindfulness instruktör (närvaroträning) och jag fick med mig många viktiga insikter. Jag fick också med mig två inspirerande förebilder inom Inner Business och Mindfulness; Linda Björk och Sara Emilionie. Linda är inriktad på ledarskap och din ”Inner Business” och Sara har utvecklat ett eget Balansprogram. Du möter dem båda i min podcast i avsnitt 19 och 23 här och några konkreta övningar finns med i min bok. Och i månadens övning hittar du en av Linda’s guidade andningsövningar så håll ut och läs brevet ända till slutet:-).

Vidare kommer du här att läsa om höstens aktiviteter, med början redan i helgen där du (om du är lite spontan) fortfarande har möjlighet att hänga med på min träningshelg till PGA Sweden National i Skåne. Vill/kan du inte vara med hela helgen så är du välkommen att komma på lördagen från lunch och lyssna till Igor Ardoris som då håller i en fantastisk föreläsning med inriktning mental tuffhetsträning inkl. övningar om bland annat koncentration, fokus och balans.

Kan du inte komma med redan i helgen så har du möjlighet att träna med mig i Stockholm. Du kan boka en föreläsning eller en egen workshop och höstens andra kursstart i mental träning startar den 28 oktober. MediYoga kan du träna med mig varje onsdag kväll på InMo Medveten träning i Stockholm och vill du träna på helheten och verkligen vara redo tills säsongen 2019 så kan du hoppa på mitt helhetsträningskoncept närsomhelst. Och glöm inte bort att du kan boka individuell träning i mental träning. Jag lovar att den investeringen är guld värd för både din prestation och ditt välmående, på och av golfbanan. Mycket av min träning och inspiration hittar du också på min hemsida www.trainforbalance.com, så gå gärna in och kika där. 

Och sist men inte minst, bokmässan i Göteborg är nu över och min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” lyste där med sin närvaro. Tack alla ni som kom förbi och för dig som inte läst den ännu och är nyfiken så har jag lagt med en del av all feedback som kommit in om den här nedan. Bland annat har en läsare som framförallt fokuserat på det mentala träningskapitlet, sänkt sig från 36 till 26.6 i hcp på bara tre rundor!!! 

Som vanligt är det en hel del på gång och jag hoppas jag får möjlighet att träffa dig på något sätt under hösten, antingen via en föreläsning, workshop eller på någon träning. Vill du har mer regelbundna tips och råd om träning, ledarskap, föreläsningar mm så följ mig gärna på instagram @jenny_hagman eller på min blogg på hemsidan www.jennyhagman.com. Varmt välkommen till oktobers nyhetsbrev och trevlig läsning!

Mental styrka, välmående, inre trygghet och balans är det jag vill inspirera dig till denna höst! Varmt välkommen till oktobers nyhetsbrev!

TRÄNINGSHELG PÅ PGA SWEDEN NATIONAL MED FOKUS PÅ MENTAL STYRKA OCH GOLF  DEN 5-7 OKTOBER

Om du känner dig spontan och inte har något inplanerat så finns det platser kvar till min träningshelg på PGA Sweden National i helgen. Jag har gjort ett upplägg med mycket träning, spel och på lördagen kommer Igor Ardoris, som bland annat är gästförfattare i min bok, att hålla i en föreläsning om mental tuffhetsträning inkl. visa en mängd otroligt nyttiga och konkreta övningar som gör att du kommer att spela ännu bättre golf, kunna fokusera på det du vill och ta ett slag i taget. Vi har ett mycket spännande upplägg och det vore väldigt kul om du kunde följa med.

Vill du endast vara med på lördagen?
Om du inte har möjlighet att vara med hela helgen och befinner dig i närheten av PGA National, så kan du vara med endast på lördagen, äta lunch med oss och sedan lyssna på Igor under eftermiddagen. Igor har skrivit flera böcker i ämnet mental styrka såsom ”Själförsvar”,  ”Att lära sig förlora”, ”Styrka från insidan” och nu senast ”Hypnothinking” och delar då med sig av den viktiga och inspirerande kunskap som han lär ut till några av Sveriges och Europas främsta ledare, föreningar, skolor, och organistaioner.

Kostnaden för att vara med på em på lördagen inkl. lunch är 350 kr. Hör av dig direkt till mig om detta är intressant.

Hela upplägget och mer info kan du läsa om hos PGA Sweden National på följande länk:
Läs mer och boka din plats HÄR! 

Här kommer en liten film som jag spelade in med Igor på Bokmässan i Göteborg där jag frågar honom om hans senaste bok, hans del i min bok, och vi pratar också om en av de mest effektfulla övningar jag lärt mig av just Igor.

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

TACK TILL BOKMÄSSAN I GÖTEBORG

Den 28-30 september var det dags för mig att vara med på bokmässan i Göteborg för första gången och då med min första egna bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”. Det var mitt förlag Buena Vida som stod för montern och jag tillsammans med övriga författare som skrivit böcker med Buena Vida i år; Igor Ardoris, Fredrik Praesto, Eva Berlander och Elin Borg var på plats för att signera och presentera sina böcker. Vilken upplevelse och tack alla ni som kom förbi! Gå gärna in på Buena Vida’s hemsida och läs mer om alla produkter och författare som finns där och har du inte redan köpt min bok så hittar du den här!

Här känner jag mig själv väldigt stolt och tacksam över att jag fick vara med mitt förlag Buena Vida på bokmässan i år! 🙂

VILKEN UNDERBAR FEEDBACK!

Nu är det ett par månader sedan min bok nådde er alla via bokhandlare och via olika events/föreläsningar som jag haft. Det betyder att jag har börjat få in en hel del feedback ifrån er som läst boken. Och vilken otrolig feedback. Mitt syfte med boken var att förmedla enkla och effektiva tips och råd kring grunderna inom tekniken, fysiken och den mentala träningen så att du, oavsett vilken nivå du är på, en gång för alla kan ta dig ett steg närmre din önskan med din golf. Och när jag läser den feedback jag fått så ser jag att det jag skrivit i boken tagit sig till läsaren som i sin tur tagit med sig sin nyvunna inspiration och kunskap ut till golfbanan. Tack alla ni som skrivit till mig och här kommer ett axplock av den feedback som jag fått (från instagram, mail och brev (!)):

”Tack Jenny för en fantastisk bok med massor av bra tips! Jag har haft problem med nervositet före och under golftävlingar, så jag har anammat andningsövningarna. Vann Skånskt DM för D50 idag för jag fokuserade på min egen andning istället för vad mina medspelare gjorde”. 

”En fantastisk bok. Från 54 till 35.5 på 3 månader! Det hade inte varit möjligt utan din bok. Den här sommaren har jag känt mig stolt, stark och säker! 1000 tack!”

Jag beställde din bok och blev häpen över hur bra den täcker helheten. Fantastisk välskriven, tydlig och lätt att förstå. Den innehåller allt och jag är så glad att jag köpte den. Det är inte bara till golfen som jag kommer att ha användning av din bok utan även i livet”.

”Din bok har varit min ”bibel” hela sommaren. Läst, repeterat, tränat och läst igen. Den är toppen och så bra pedagogiskt beskrivet hela vägen”.

Tack igen till alla ni som köpt boken och till dig som inte redan gjort det så kan du köpa den signerad av mig hos Buena Vida via följande länk och boken tror jag kan bli en perfekt julklapp också:-).

Här hittar du boken!

OBS! Och till boken hittar du också ett mentalt träningsprogram som förstärker din träning ännu mer. Det är 4 ljudfiler som du laddar ned och lyssnar på och träningsprogrammet finns beskrivet i boken under träningsprogram nummer 10. Här hittar du träningsprogrammet:

Du får ett signerat ex av boken när du köper den hos Buena Vida!

VILL DU BOKA EN FÖRELÄSNING ELLER EN WORKSHOP?

Sedan 2001 har jag föreläst inom områden som Ledarskap, Entreprenörskap, Teambuilding, Mental styrka, Träning, Hållbart ledarskap, Resultat och glädje. På senare tid finns också Mindfulness och Träning för din Inner Business med på ämnesområdena.

Jag har föreläst på företag, idrottsföreningar, golfklubbar, idrottsförbund, för idrottslag, på Bosön och för olika ideella föreningar och antalet deltagare varierar från 20-500 personer. I mina föreläsningar samlar jag mina erfarenheter från proffslivet, tränarrollen, min roll som marknadschef och VD, yogan och från den mentala träningen, för att på bästa sätt kunna inspirera dig och ditt företag eller förening till utveckling för att kunna nå dit du/ni vill!

Jag inkluderar alltid olika avspänningstekniker och övningar för kroppen och hjärnan i föreläsningarna. Även målbildsträning, självbildsträning och attitydträning är några av de övningar som ingår och jag blandar in både teori och praktiska övningar i varje föreläsning som såklart också skräddarsys efter de behov som finns.

Läs mer om mina föreläsningar HÄR och referenser om mig och min träning hittar du HÄR.
Välkommen med din bokning eller för en förfrågan till info@jennyhagman.com.

Att träffa er på olika föreläsningar är alltid väldigt kul och kanske ses vi på någon i höst!

YOGA PÅ DITT JOBB!

Nu har du möjlighet att träna med mig på ditt jobb. Som en av tränarna på InMo kommer vi ofta i kontakt med olika företag och något som är väldigt populärt är att vi kommer ut till ditt företag och tar hand om din återhämtning och din påfyllnad av energi. Hos InMo finns sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och läkare och för min egen del så är det framförallt MediYoga, mental träning med inriktning på workshops/föreläsningar som jag jobbar med hos företag. Föreläsningar kunde du läsa om ovan och om du är intresserad av att boka ett yoga pass över tex en lunch så är det bara att du hör av dig så lägger vi upp ett upplägg som passar dig och dina medarbetare.
Maila på info@jennyhagman.com för mer info eller för bokning.

Yoga på lunchen bredvid ditt kontor. Vilken bra idé!

TRÄNA MED JENNY PÅ INMO MEDVETEN TRÄNING

KURS I MENTAL TRÄNING/MINDTRAINING, WORKSHOPS, HELHETSTRÄNING, YOGA MM

Sedan 2016 jobbar jag med mitt helhetskoncept och mental träning på InMo, Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Här kan du boka mental träning med mig individuellt eller i en kurs, hänga med i en workshop som jag har då och då, följa med på ett yogapass eller träna rörlighet och styrka. Allt hänger ihop vad gäller ditt välmående och din prestation och när du hittar balansen mellan din återhämtning och din prestation så har du kommit ett stort starkt steg framåt.  Därför tränar vi både  MediYoga och mindfulness och mental träning (alla delar ingår i begreppet Mindtraining) och så blir det lite mer aktivitet när vi kör fysträning. Jag försöker hålla min träning både enkel och effektiv och jag hoppas du har möjlighet att hänga på någon av mina upplägg i höst/vinter. Här kommer det som är på gång just nu:

Kurser i mental träning – nästa start den 28 oktober
I den här kursen går jag igenom grundträningen i mental träning med dig och du lär dig avspänningsträning, självbildsträning, målbildsträning och vi går även in på mindfulness och koncentrationsträning. I kursen ingår material, 4 mentala träningsprogram och övningar mellan varje tillfälle. Vi ses under 6 söndagar i rad from den 28 oktober och med uppehåll den 11 november mellan kl. 16.00-17.45. Kursen passar dig som vill få verktyg för att både må och fungera ännu bättre på jobbet, i din idrott eller i din vardag.
Kostnad: 2595 kr. Anmälan sker direkt till Jenny på info@jennyhagman.com. Max 8 deltagare. Varmt välkommen!

Boka individuell mental träning
Du kan alltid boka individuell mental träning med mig och du är då välkommen på tisdagar, onsdagar eller fredagar. Att boka en mental träningslektion i kombination med din golfträning eller annan träning du gör är väl investerade pengar. Min mentala träning är inriktad mot idrott-och ledarskap. Hör gärna av dig för frågor och vill du boka en tid så hör av dig på info@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43.

Yoga med mig på Onsdagar kl. 19.00
När jag spelade som proffs tränade jag två träningsformer; yoga och boxning. Yogan eftersom den hjälpte mig med min balans, mitt fokus och min rörlighet och boxningen för explosivitet, snabbhet, kondition och styrka. Boxningen tränar jag inte på samma sätt längre, men yogan har hängt med och idag är jag instruktör inom MediYogan som är en yogaform som verkligen passar alla. Du kan läsa mer om den på MediYoga institutet här och vill du komma och träna med mig (i passet finns inslag av mindfulnessträning också) så är du varmt välkommen på onsdagar.
Prova på pass en gång: 100 kr, därefter 190 kr/gång.
Alla är välkomna, medlem eller icke-medlem. Anmäl dig till info@inmo.se senast tisdagen dagen innan så vet vi hur många som kommer! Varmt välkommen!

Fysträning med rörlighet och styrka i fokus
I min bok hittar du flera övningar för rörlighet och styrka, inkl. träningprogram och tester. Om du vill gå igenom din styrka och rörlighet med mig personligen och få ett skräddarsytt träningsprogram så rekommenderar jag dig att boka en fys- och analys. Vi går då igenom och testar din rörlighet och styrka och jag lägger sedan upp ett träningsprogram för dig.
Kostnad: 1500 kr för 2 tillfällen (1 tim/gång) inkl. ett skräddarsytt träningsprogram. Boka hos Jenny på info@jennyhagman.com. Varmt välkommen!

Helhetsträning – För dig som vill satsa lite extra till säsongen 2019
Ett komplett upplägg med fokus på att bygga din styrka, rörlighet, sving & ditt mentala lugn från grunden så det håller i längden.I detta upplägg får du möjlighet att träna upp din styrka och rörlighet utefter ditt nuläge, vi gör en svinganalys och spelanalys för att förstå vart du ska lägga krutet vad gäller din golfträning och så blir det en hel del mental träning för att få ihop helheten så att din sving och dina slag fungerar lika bra på banan som på träningsområdet och lika bra under press som utan press.

Vi håller till på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 vad gäller fysträningen och den mentala träningen. Golfträningen blir på Golfcenter Danderyd och Djursholms GK.

Sammanfattning av Träningsupplägg med helheten i fokus
Start: Oktober eller november 2018 (Upplägget sprids ut under ca 3-6 månader)
Innehåll:
Uppstartsmöte:
Vi går igenom din målbild, syftet med träningen och vad du har för önskade lägen till nästa säsong. Här lägger vi upp en tydlig träningsplanering och denna följer vi upp varje gång vi ses.
Fysträning: Fys-och analys 2 timmar, ett skräddarsytt träningsprogram + 4 uppföljningstillfällen ca 1 gång/månad. Träning sker på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Entré ingår.
Golfträning: 5 träningstillfällen á 50 min/gång på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK + 1.5 timmars spelträning på Djursholms GK. Greenfee och bollar ingår.
Mental träning: 5 tillfällen á 60-90 min/gång. Här ingår 4 träningsprogram med fokus på avspänning, självbild-och målbildsträning. Verktyg för att hantera nervositet och kunna prestera under press, visualisering mm. Skriftlig uppföljning, samt övningar efter varje träff. Träningen sker på Brahegatan 42 och ett tillfälle kan bytas ut till att ske på golfbanan.

Kostnad: 16 795 kr inkl. entré till InMo, entré till 2 valfria gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning), bollar vid träning, greenfee på Djursholms GK vid spellektion

För frågor och anmälan kan du höra av dig till mig direkt på tel: 070 631 17 43 eller per mail på jenny@hagmangolf.se. Varmt välkommen och jag ser fram emot att höra av dig!

 DAGS FÖR SÄSONG 5 AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN

Nu har jag startat inspelningarna av säsong 5 av min podd Idrott-och ledarskapspodden. Det är många spännande gäster på ingång och jag ser fram emot att presentera dem för dig efter hand. Säsongen släpps någon gång i slutet av oktober och tills dess kan du följa utvecklingen på mitt instagram konto @jenny_hagman. Och under tiden som du väntar på nya avsnitt kan du lyssna på säsong 1-4 och välja ut dina favoriter och som jag nämnde i början av det här nyhetsbrevet hittar du både Sara Emilionie i avsnitt 23 och Linda Björk i avsnitt 19 om du är nyfiken på dem. Alla pratar på ett eller annat sätt om sina nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av att mål ska komma från hjärtat, av hårt arbete, men också av återhämtning och mycket mer.

Och du, om du har någon profil du gärna vill lyssna på, så maila dina önskemål till mig på jenny@hagmangolf.se!

Du hittar podden på Acast, Soundcloud och Itunes och där poddar finns, samt på min hemsida HÄR!

Trevlig lyssning!

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – ÅTERHÄMTNING VARJE DAG MED MINDFULNESS

Sedan några år tillbaka har jag jobbat mer och mer med mindfulness, både själv och i min träning med mina elever. Mycket pga två kvinnor; Linda Björk, som skrivit boken Inner Business och som utbildar och coachar ledare världen över i samma ämne och Sara Emilionie som är verksam på Balansinstitutet i Stockholm och som skapat ett eget Balansprogram som jag själv också jobbar med. Att lära sig att ta ”ett slag i taget” som jag brukar kalla närvaroträningen jag jobbar med med tanke på min bakgrund som golfare:-) är egentligen det allra viktigaste för att vi ska kunna må och fungera bra. När du tränar med mig får du ta del utav mycket av de övningar och metoder jag lärt mig hos de här två kvinnorna i kombination med den mentala träningen och här kommer ett exempel på en enkel andningsmeditation guidad av just Linda Björk som är en perfekt start för dig som kanske inte mediterat förut.

Vill du veta mer om det ledarskapsprogram som Linda Björk utformat ”Excecutive Women Mindfulness Intelligence Program” så hör av dig till mig på info@jennyhagman.com.

Och vill du läsa mer om Sara Emilonie så hittar du hennes effektfulla program på hennes hemsida Balansinstitutet.   och jag kommer i höst att erbjuda workshops med balansprogrammen i fokus. Mer om det i nästa nyhetsbrev.

Här kommer den guidade meditationen. Gör den gärna varje dag och så fort du känner oro eller stress för något. Lyssna och njut!

TACK OCH JAG ÖNSKAR DIG EN SKÖN START PÅ OKTOBER MÅNAD!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk start på oktober månad. Njut, ha kul, jobba fokuserat när du väl jobbar och glöm inte att vässa sågen och lägg gärna in en andningsmeditation då och då! Och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Kram från Jenny