Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för mars månad! Våren står för dörren och golfsäsongen närmar sig med stormsteg. I mars är det ändå många som längtar efter solen och att spela golf på varmare breddgrader och många åker på golfresor. För min egen del står Evian på tur och för tredje året i rad kör vi ”Helen Alfredsson Training camp” med mig och Helen som tränare och coacher. Det finns några platser kvar! Se mer info nedan. Våren är som sagt en härlig tid, men med längre dagar så kan också viljan att hitta på mer och mer aktiviteter öka. Det är ju absolut ok att ha mycket att göra och att göra roliga saker, men glöm bara inte återhämtningen. För att påminna dig om denna har jag startat en workshop med detta tema och i söndags hade jag den första. Tack alla ni som kom! Nästa workshop blir den 2:a april och mer om det nedan. I nyhetsbrevet finner du lite mer smått och gott inkl. några träningstips för att stärka din bål inför golfsäsongen och så är säsong två av min podcast Idrott-och ledarskapspodden på gång. Trevlig läsning och som vanligt kan du alltid höra av dig om du har några frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du följa mig på @jenny_hagman eller på min blogg här!

Våren är snart här och denna bild från Röhnisch vårkampanj gör att jag längtar ut till golfbanan och värmen och att få spela med så härliga golfvänner som Lotta Wahlin (mitten) och Elin Emanuelsson till höger. Foto: Sophie Odelberg

FYSTRÄNING, TEKNIKTRÄNING OCH MENTAL TRÄNING

Att få ihop helheten som golfare så att du blir stark både tekniskt, fysiskt och mentalt är ett önskat läge för många och jag lovar att detta önskade läge är både närmre och enklare än du kanske tror. Jag har specialiserat mig inom dessa tre områden och du är varmt välkommen att boka in dig antingen till en genomgång av alla områden, eller så bokar du dem separat.

Fys- och analys på InMo, 2 tillfällen
Vi går igenom din rörlighet och styrka och jag gör både rörlighets- och styrketester på dig och de är anpassade för golfare. Sedan får du ett skräddarsytt träningsprogram som du kan fortsätta jobba med själv. Jag jobbar med din hållning och du får veta hur du kan slå både längre och rakare via olika övningar anpassade efter dina förutsättningar och utvecklingsområden. Vi håller till på friskvårdscentret InMo där jag jobbar (Brahegatan 42) och hör av dig till mig för frågor eller för en bokning.

Golfträning 
När du tränar golf med mig så går jag alltid först igenom dina grunder, såsom  grepp, uppställning, sikte och balans. Det är viktigt och bra att gå igenom detta i början av varje säsong, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Om det finns tid och möjlighet rekommenderar jag sedan att träna närspel och sedan gå några hål på banan för att se hur allt fungerar där. För ett lämpligt upplägg kan du kontakta mig på jenny@hagmangolf.se.

Mental träning/coaching med fokus på avspänning, din självbild och målbild
Vad är det som egentligen gör att du blir framgångsrik på banan och inte bara på rangen? Det har du säkert frågat dig själv (och din tränare:-)) många gånger. Svaret är balans! Om du är i balans och känner dig lugn och harmonisk så kommer du bli framgångsrik på banan, men om du känner dig stressad, det kanske har hänt något som fått dig ur balans, eller om du har en låg självbild för tillfället (din självbild är en färskvara), då kommer du inte att kunna prestera som du önskar. Genom att lära dig avspänning, jobba upp din självbild och ha en tydlig målbild så kommer du att lyckas med precis det du önskar, oavsett om det är på eller av golfbanan. Jag jobbar med just detta i min coachning och mentala träning och du kan boka ett eller fler tillfällen som varar 60-90 min/gång. Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer! Denna träning sker också på InMo på Brahegatan 42.  Ps. En bra introduktion till mental träning är att komma till min workshop (se mer nedan).

Jenny yogar på stranden

WORKSHOP MED FOKUS PÅ ÅTERHÄMTNING DEN 2 APRIL

Söndagen den 2 april är du välkommen till en workshop där återhämtning står i fokus. Under två timmar kommer jag att lära dig hur du enkelt och effektivt får in återhämtning i din vardag och hur du behåller din grundspänning på en låg nivå.

Verktygen är MediYoga och Mental träning och oavsett om du är nybörjare eller mer van med yoga så fungerar denna workshop för dig. I den mentala träningen får du lära dig hur du håller din grundspänning på en låg nivå och hur du blir mentalt starkare och därmed kan behålla lugnet oavsett yttre omständigheter. Både golfare och icke-golfare är välkomna.

Vi håller till på InMo på Brahegatan 42 i Stockholm Söndagen den 2:a april kl. 16.00-18.00

Kostnad: 300 kr/person inkl. te och träning

Anmäl dig på info@hagmangolf.se.

För frågor, kontakta mig på jenny@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43.

Varmt välkommen!

Jenny och Helen Coachar
Jag och Helen coachar för fullt på Evian training academy. Vi fokuserar mycket på svingens grunder, närspel och så coachar vi på banan.

HELEN ALFREDSSON TRAINING CAMP EVIAN GOLF RESORT DEN 11-14 MAJ OCH DEN 18-21 MAJ

För tredje året i rad åker vi till Evian Golf Resort, strax utanför Geneve, på träningsläger i maj månad. Det blir alltså en favorit i repris och det blir en helg fylld av träning, coaching, clinic’s, spel på Europatourbanan Evian Masters GC, fantastisk mat och dryck i en härlig miljö. Och så har vi mycket tid att tillsammans prata golf, träning och annat kul!

Denna gång har vi lagt in tre träningstillfällen och en föreläsning. Vi går under föreläsningen igenom vikten av golfens grunder för att nå målet att få bollen i hål på så få slag som möjligt. Egna erfarenheter blandas in på ett spännande och inspirerande sätt.

Vad gäller träningen så startar vi vistelsen med ett träningspass på ankomstdagen efterföljt av 9 hål. De efterföljande två dagarna blir det en 2 timmars clinic och 18 hål/dag. Vi fokuserar träningen på svingens grunder och närspel och så coachar vi er på banan med fokus på spelstrategi och klubbval i olika lägen.

Vi bor på Evian Hotel Ermitage på Evian Resort, ett hemtrevligt 5-stjärnigt hotell och här äter vi middagar, njuter av utsikten över Genevesjön och det finns möjlighet att besöka spa’t både på Ermitage och systerhotellet Royal (5 min promenad).

Resan arrangeras med Birdie Golf Tours och HÄR kan ni läsa mer och boka Evian den 11-14 maj och HÄR hittar du resan helgen efter, den 18-21 maj!

Varmt välkommen! Hälsningar Jenny och Helen

 

Evian Golf Academy
Evian Training Academy precis invid Genevesjön där vi tränar fredag och lördag

IDROTT -OCH LEDARSKAPSPODDEN SÄSONG 2

Nu har jag äntligen börjat spela in säsong 2 av Idrott- och ledarskapspodden som nu är uppdaterad till att spelas in i en riktigt härlig studio (tack Ola på Underton för grym utrustning och lokal). Första säsongens 8 avsnitt har nu lyssnats på över 2000 gånger:-). En härlig start tycker jag och jag hoppas att du som lyssnat fått med dig mycket kunskap och inspiration. De nya avsnitten kommer att släppas i början av maj och vårsäsongens första avsnitt gästas av Ida B Olsson som driver företaget Workout is passion (@workoutispassion) med fokus på träning, hälsa och välmående. Vi pratar som vanligt om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, och hur du kan prestera på topp och må bra på vägen. Fler spännande personer kommer att vara med så följ mig gärna på instagram och bloggen för uppdaterad info.

Säsong 1 hittar du på Acast, Itunes och Soundcloud eller på min hemsida HÄR! 

Jenny och Ida B Ohlson
Podden är uppdaterad till en riktig studio:-). Tack Ida för att du kom! Jag ser fram emot att presentera resultatet i maj:-).

TRÄNINGSTIPS OM FYSTRÄNING – STÄRK DIN BÅL

När jag jobbar med fysträning för golfare blir det mycket rörlighet, koordination, balans och styrka i en härlig kombination. Den muskel som i princip alla behöver stärka är bålen (musklerna kring mage och rygg). När jag var i Åre spelade jag in denna film med 6 bra övningar för att stärka din bål. Det är ett ganska tufft pass så gör det efter din egen förmåga. Kör övningarna i rad ca 10 rep/övning och 1-3 varv. Vill du ha ett enklare pass så hittar du det jag gjorde för Röhnisch Golf School förra året HÄR!

TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas att du har fått med dig lite inspiration och kunskap via detta nyhetsbrev. För mer regelbundna tips och råd kan du följa mig på instragram @jenny_hagman eller på min blogg på HÄR!  Jag hoppas vi ses på någon av mina resor, events eller kanska på golfbanan någonstans!

Vi ses och som sagt, hör direkt av dig om du har några frågor eller funderingar!

Varma hälsningar från Jenny

Jenny på stranden