HEJ!

Jag vill börja med att säga God Jul och Gott nytt år! Detta är mitt sista nyhetsbrev för året och jag vill tacka dig som följer och läser detta nyhetsbrev som jag försöker skicka ut ca 10 ggr/år. Det är ett av mina sätt att kommunicera med dig och en chans att få med vad som händer i min verksamhet, men också ett sätt att förmedla något intressant träningstips. Mitt företags vision är att driva en värdefull verksamhet som får människor att må och fungera bra och det genom föreläsningar, individuell träning, kurser, träningshelger, podcasten Idrott-och ledarskapspodden, boken ”Stolt, stark och säker” och genom min onlineträning på www.trainforbalance. Jag kommer att jobba vidare med detta under 2020 och jag hoppas att jag får träffa dig på någon av mina aktiviteter under 2020! Ps. Vill du beställa min bok som julklapp så hinner den fram till julafton om du beställer den senast idag, torsdag! Se mer nedan! Ds.

Nyhetsbrevet innehåller mina Retreats under 2020 som jag precis blivit klar med och gärna ville dela med dig. Du hittar också all info om mina Training Camps med Helen Alfredsson som 2020 också arrangeras i Sverige, på Hooks Herrgård! Och så har jag med info om min första workshop med teknikens grunder i fokus (11/1) och om årets första kurs i mental träning som startar den 28/1! Och mitt sista träningstips för året är min favorit meditation guidad av Linda Björk. Du hittar det längst ned i brevet.

Idrott-och ledarskapspodden tackar också för i år och jag kommer förmodligen ut med en säsongsavslutning nästa vecka, men nya gäster blir det i nästa säsong som startar i februari/mars igen. Tack alla ni som lyssnar och jag hoppas den ger dig en massa kunskap och inspiration som du kan ta med dig in i din egen vardag.

Jag önskar dig nu en trevlig läsning och en riktigt skön jul och nyår! Glöm inte att släppa taget om allt och bara vara i nuet! Och använd gärna några av mina andningstips som du hittar bla på instagram @jenny_hagman eller på Trainforbalance.com om du behöver lite hjälp på traven! God jul och Gott nytt år igen! Många kramar från Jenny

Tack för allt i år och God Jul och Gott nytt år!

 

VINTER RETREAT 8-9 FEB OCH 21-22 MARS PÅ DJURÖNÄSET, STAVSNÄS!
STARKA NERVER OCH LUGN I SINNET MED MENTAL TRÄNING, MINDFULNESS OCH MEDIYOGA

Varmt välkommen till en helg där din kropp och ditt sinne står i fokus. Med föreläsningar varvat med lugna och mjuka träningspass med mindfulness och mediyoga i fokus kommer du att träna både kropp och sinne för att få starka nerver och lugn i sinnet. Du kommer att bygga din styrka inifrån och lära dig hur du får in denna styrka i din vardag.

Jenny är din lärare under helgen och kommer att guida dig genom föreläsningar där du lär dig grunderna inom mental träning som innehåller förmågan att lära dig reglera ditt spänningstillstånd, fokus och attitydträning, självbildsträning och målbildsträning. I mediyoga- och mindfulness passen får du lära dig olika andningsövningar för att öka syresättningen i kroppen och genom lugna och mjuka rörelser jobbar du bort spänningar i områden där de gärna samlar sig vilket ökar cirkulationen i hela kroppen.

Genom forskning från tiotusentals studier ger dessa tre områden effekter såsom; ökad syresättning i kroppen, bättre sömn, förbättrad rörlighet, lägre blodtryck, bättre fungerande mage, förbättrade relationer, bättre fokus och koncentration, ökad glädje i din vardag, ökad förmåga till närvaro i nuet, bättre golfspel, tennisspel, löpning mm(som ett resultat av faktorerna ovan:-)).

Det här ingår under helgen:
3 föreläsningar á 2 timmar/tillfälle inkl. material
5 yogapass á 1-1.5 tim/pass med fokus på din andning, rörlighet, styrka och fokus (inriktningen är MediYoga och Mindfulness)
Förmiddag-och eftermiddagsfika lördag och söndag
2 luncher
1 trerätters middag
Övernattning del i dubbelrum eller enkelrum
Frukost
Tillgång till spa – och bastudelen

Kostnad: 4358 kr/person del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 350 kr

För bokning: Gå in på följande länk hos Djurönäset och välj Boka rum, paket, och bord. Klicka på det datum du vill boka och för hur många. Välj sedan Skärgårdsretreat med Jenny Hagman och använd kod: Hagman. Då ser du detaljerna. För frågor kring bokningen kan du ringa Djurönäset på tel: 08-571 490 00   och för frågor om innehållet är det bara att du hör av dig till mig på info@jennyhagman.com eller på tel: 070 631 17 43.

Hoppas du har möjlighet att följa med och varmt välkommen!

GOLFEVENT PÅ HOTELL SKEPPARHOLMEN 18/4
LADDA SINNET OCH KROPPEN INFÖR GOLFSÄSONGEN

Välkommen till en inspirerande dag med inriktning på kommande golfsäsong. Fokus ligger på mental träning, Mediyoga och Mindfulness för golfare under ledning av Jenny Hagman samt golfinriktade fysiska övningar och kostråd tillsammans med Malin de Mora. Allt i syfte att kunna prestera på topp både i vardagen och på golfbanan under press, utan att förlora glädje och välmående på vägen.

PROGRAM

9.30-9.45 Kort beskrivning av förmiddagen och syftet med träningen samt ett par övningar med fokus på mindfulness och golf.

10.00-11.00 MediYoga och Mindfulnessträning för golfare – Mjuka enkla övningar för rygg, axlar och nacke som släpper på spänningar där stress kan samla sig, samt djupandning och andningsmeditation där du tränar upp din förmåga att syresätta kroppen och att fokusera. Ett pass där du tränar upp din inre styrka för att expandera och utveckla din yttre styrka.

11.00-11.10 Paus med förfriskningar.

11.10–12.20 Föreläsning i Mental styrka ”Starka nerver och lugn i sinnet, på och av golfbanan”. Välkommen till en föreläsning som ger dig verktyg för att få starka nerver och lugn i sinnet så att du kan prestera på topp och må bra på vägen. Temat för föreläsningen är grunderna i mental träning och hur du börjar träna för att nå mental styrka både på och av golfbanan. Du kommer att få med dig flera effektiva och matnyttiga övningar, samt verktyg som du kan använda på golfbanan, på jobbet och i din vardag. Du får inblick i vad mental träning är och hur enkla och effektiva övningar från den mentala träningen kan hjälpa dig prestera på topp, även under press och utan att förlora din glädje och ditt välmående på vägen. Inslag från Mindfulness och MediYoga finns i övningarna och ingår i avspänningsträningen som Jenny jobbar med i den mentala träningen.

12.30-13.00 Ett avslutande pass med fokus på mindfulness och förmågan att vara närvarande i nuet; den enda plats där du presterar och mår som allra bäst.

13.00-14.30 Lunchbuffé inkl tid för kort promenad.

14.30-14.45 Kort presentation av MalindeMora och eftermiddagens aktiviteter. Hur kan du med enkla övningar och olika träningspass förbättra din prestation på golfbanan?

14.45-15.30 Träningspass inomhus med fokus på rörlighetsträning och bålstyrka för golfare. Övningar med kroppen som redskap som även främjar din kroppskontroll och balans för en mer kontrollerad golfswing.

15.30–16.15 Mellanmål och en kortare föreläsning om hur du med rätt mat och motion förbättrar din prestationsförmåga på golfbanan (och många andra plan). Fokus: kost, träning & återhämtning.

16.30-17.30 Träningspass med fokus på pulshöjande övningar för hela kroppen för att förbättra både kondition och styrka. Övningarna är anpassningsbara för alla nivåer och går att göra i olika steg och svårighetsgrad. Om vädret tillåter hålls detta pass utomhus.

Summering av dagen, frågestund & avslut.

Pris: 1695 kr per person. 

Det finns även möjlighet för dig som träningsdeltagare att addera till två-rätters middag med förrätt och varmrätt, övernattning och frukostbuffé för ett tillägg av 1000 kr per person. Vill du som övernattande gäst även addera till entré till SPA kl 18-20 tillkommer 295 kr per person. För bokning kontakta försäljningsavdelningen på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.

Varmt välkommen med din anmälan! För frågor om innehållet och programmet kan du höra av dig till mig på info@jennyhagman.com eller på tel: 070 631 17 43.

ALFREDSSON OCH HAGMAN’S TRAINING CAMPS 2020 GÅR TILL CASTILLO SON VIDA, MALLORCA DEN 29/5-1/6! 9 platser kvar!

Som du kanske såg i mitt förra nyhetsbrev så har vi flyttat vårt Training Camp från Evian Resort till Mallorca och Castillo Son Vida.  Jag och Helen har sedan 2014 arrangerat dessa träningsresor tillsammans till Evian Resort. Det har varit fantastiska år och Evian Resort är ett av våra absoluta favoritresmål. Vi tycker nu ändå att det är dags att prova något nytt och därför har vi alltså bestämt oss för att lägga 2020 års Training Camps på Castillo Son Vida på Mallorca. Det blir denna gång endast en helg och vi har redan nu hälften fullbokat så skynda dig att boka om du vill följa med!

Jag har arrangerat flera resor till Castillo Son Vida tidigare och det känns mycket kul att komma tillbaka. Upplägget kommer att se ut på samma sätt som tidigare med två träningstillfällen med fokus på din sving och ditt närspel, coaching på banan av både mig och Helen, en föreläsning med fokus på mental styrka och två yogapass med inriktning mjuka och enkla övningar som jobbar med din andning och din rörlighet i spända muskler (MediYoga) som alla kan vara med på.

Out of Bounds är arrangör för resan och du hittar alla detaljer och bokar resan på deras hemsida HÄR! 

Varmt välkommen och vi hoppas att du har möjlighet att följa med! Om du inte kan följa med utomlands denna helg så kommer vi också till Hook’s Herrgård den 14-16/8!

GOLFTRÄNING I GRUPP MED FOKUS PÅ TEKNIKENS GRUNDER,   ULLNA INDOOR DEN 11/1

Den 11 januari startar jag upp året med två träningstillfällen på Ullna Indoor i Stockholm! Det blir fokus på teknikens grunder och vi går igenom hur du bygger din sving från grunden för att hålla i längden. Jag väver in lite mental träning under dessa två timmar och då med fokus på mental teknikträning.  Här kommer mer detaljer.

Tid: 10.00 – 12.00  eller 13.00-15.00
Kostnad: 695 kr inkl. matthyra och bollar (Vi delar en matta på två)
Anmälan: Till info@jennyhagman.com senast den 6/1
Max 8 deltagare/grupp. Boka din plats på min boknings sida via länken nedan!

Varmt välkommen!

Kram från Jenny

 

KURS I MENTAL TRÄNING – START DEN 28/1

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Mental träningskurs med kursstart den 28/1 kl. 19.00 – 20.45 och totalt tisdagar i rad med uppehåll vecka 9

Under drygt tre år har jag hållit i kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i mental träning för att kunna bygga en mental styrka från grunden och som håller i längden. Kursen passar dig som är golfare, idrottare, och för dig som vill må och fungera ännu bättre på jobbet och i dina relationer. Tro det eller ej, men det finns  enkla och effektiva verktyg för hur du bygger upp din mentala styrka och vi kommer under kursens gång att gå igenom dem steg för steg. Du lär dig alltså grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning.  Verktygen innebär träning för att kunna reglera din spänningsnivå genom mental och fysisk avslappning, träning av din självbild, din målbild genom målprogrammering och visualisering, samt träning av ditt fokus och din attityd. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Tisdagar kl. 19.00 – 20.45 från och med 28/1 och 6 ggr totalt (uppehåll vecka 9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se).  Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 15 januari! 

GOLFRETREAT FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA GOLF RESORT 27-28 JUNI!

Den 27-28 juni är det återigen dags för en av årets träningshelger och denna gång för tjejer och på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning i vanlig ordning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

ALFREDSSON OCH HAGMAN TRAININGCAMP, SVERIGE DEN 14-16 AUGUSTI PÅ HOOK’S HERRGÅRD!

För första gången arrangerar jag och Helen vårt Training camp i Sverigeoch platsen vi har valt är Hooks Herrgård. Under helgen kommer det att bli mycket träning med två träningstillfällen där fokus är på din sving och ditt närspel, coaching på banan av både Jenny och Helen, en föreläsning med fokus på mental styrka, samt två yogapass med inriktning mjuka och enkla övningar som jobbar med din andning och din rörlighet och som alla kan vara med på. Vi kommer dessutom äta gott och vi har tillgång till anläggningens härliga spa både på fredagen och lördagen.

Training camp-paket: Golfträning två tillfällen, två greenfee, coachning på banan, yogaklasser, föreläsning, två luncher, två middagar, två frukostar samt övernattning två nätter och spa fredag & lördag.

Pris per person
6 995 kr, del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 500 kr

För bokning och alla detaljer kan du klicka HÄR och vid frågor kontakta Hooks Herrgård på elisabeth.a@hooksherrgard.se eller 0393-210 80.

Anmälan är bindande och betalas i förskott enligt instruktioner i bekräftelse från Hooks Herrgård.
Varmt välkommen!

JULKLAPPSTIPS! EN STARKARE, STOLTARE OCH SÄKRARE GOLFSÄSONG 2020 MED HJÄLP AV MIN BOK:-)!

Vad kan väl vara en bättre julklapp till någon du bryr dig om och som du önskar en riktigt stolt, stark och säker golfsäsong 2020 än just en grym säsong 2020?  Och det till en, om jag får säga det själv, mycket billig peng😊. Jag brukar säga att jag skrivit ned i princip allt jag kan vad gäller teknik, fys- och mental träning för golfare i boken och det på ett som jag hoppas enkelt och konkret sätt. Totalt är det 304 sidor inkl 10 träningsprogram i slutet av boken för att hjälpa dig få ihop helheten. 249 kr kostar den och det finns ny signerade ex hos mitt förlag och beställer du den idag så har du den garanterat före jul.

Du beställer boken hos mitt förlag HÄR och du har den som sagt till jul om du beställer idag!

Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

JULENS TRÄNINGSTIPS! EN 3 -MINUTER ANDNINGSMEDITATION MED EMWQ GRUNDAREN OCH COACHEN LINDA BJÖRK

Att ha en coach eller mentor insåg jag var viktigt för mig redan när jag var 25 år och stod inför ett tufft val. Sedan dess har jag haft samma mentor och sedan några år tillbaka har jag också två coacher jag träffar eller pratar med relativt regelbundet. De är båda otroligt viktiga för mig och de hjälper mig att utvecklas och få nya synvinklar på saker. En av dessa coacher är Linda Björk och hon är en sk Transformational Coach som är svenska, men som bor i New York. Jag har haft med henne i min podd Idrott-och ledarskapspodden i hela 4 avsnitt och jag kan varmt rekommendera dig att lyssna på hennes kloka ord om din Inner Business, hur MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) kan användas som ett starkt verktyg inom ledarskap och mycket mer. Du hittar hennes avsnitt i säsong 4 och säsong 7.

Nu vill jag gärna dela med mig utav Linda’s guidade meditation som jag tycker är otroligt givande och som jag tror kan komma dig väl till nytta inför jul och sedan under jul-och nyårshelgen. Den är 3 minuter lång och den tiden är jag säker på att du kan hitta under dagarna.

Och om du är nyfiken på Linda och hennes ledarskapsprogram så håller hon i ett event i Stockholm den 22/1 kl. 17.00-19.00. Hör av dig till mig om du är intresserad av att gå på info@jennyhagman.com.

Här kommer nu länken till den guidade meditationen: https://www.bjorkbusiness.com/guided

TACK!

Till sist vill jag återigen tacka dig för att du läser dessa nyhetsbrev och för ditt deltagande i mina events eller träningar. Jag hoppas du får med dig många verktyg som du kan använda i din egen vardag. Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

Jag hoppas vi ses mycket snart igen och tills dess vill jag önska dig en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Ta hand om dig!  Kram från Jenny