Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för februari! Januari har svischat förbi snabbt och vi går mot ljusare tider och golfsäsongen känns närmre och närmre. Kanske har du en resa inplanerad i vår också som du kan se fram emot! Själv ser jag fram emot min första träningsresa till Marocko som går av stapeln nästa vecka och sedan står Evian på tur i maj (se mer nedan). Mycket har hänt de senaste månaderna och i december och januari månad kunde du bland annat lyssna till de första 8 avsnitten av min podcast Idrott-och Ledarskapspodden och säsong 1 är nu avslutad. Men det kommer en säsong 2 så håll utkik i mars/aril igen. Mer om det nedan.

Vad gäller träning så börjar många av er säkert fundera på just det och det finns mycket tid kvar att träna både teknik, fysik oh mental träning innan säsongen börjar. I nyhetsbrevet nedan har jag satt ihop ett paket med alla dessa delar som du gärna får läsa mer om. Har du inte tid att träna med mig personligen så har jag gjort en kurs online tillsammans med Inspire Me som innehåller mina bästa tips och råd kring grunderna i tekniken, 3 träningsprogram för bättre rörlighet och styrka och mina bästa tips vad gäller hur du behåller lugnet på golfbanan. Du hittar mer info här i nyhetsbrevet. Vill du följa mig lite mer regelbundet och få tips och råd, kunskap och inspiration, så hittar du mig på instagram @jenny_hagman och på min blogg HÄR. Trevlig läsning och hoppas vi ses!

teknik mental träning och yoga

FÅ IHOP HELHETEN – MENTAL TRÄNING, FYS-OCH ANALYS FÖR RÖRLIGHET OCH STYRKA, SAMT TEKNIKTRÄNING I ETT

Att få ihop helheten som golfare så att du blir stark både tekniskt, fysiskt och mentalt är ett önskat läge för många och jag lovar att detta önskade läge är både närmre och enklare än du kanske tror. Jag har specialiserat mig inom dessa tre områden och nu tänkte jag erbjuda dig ett paket med en genomgång av varje område!

Träna helheten med Jenny på InMo och Ullna Indoor. Detta ingår:

Fys- och analys på InMo, 2 tillfällen
Vi går igenom din rörlighet och styrka och jag gör både rörlighets- och styrketester på dig och de är anpassade för golfare. Sedan får du ett skräddarsytt träningsprogram som du kan fortsätta jobba med själv. Jag jobbar med din hållning och du får veta hur du kan slå både längre och rakare via olika övningar anpassade efter dina förutsättningar och utvecklingsområden.

50 min lektion i teknik träning på Ullna Indoor
Under en lektion på Ullna Indoor går jag igenom grunderna i din sving med fokus på grepp, uppställning, sikte och balans. Det är viktigt och bra att gå igenom detta i början av varje säsong, oavsett vilken nivå du befinner dig på.

Ett tillfälle i mental träning på InMo (1-1.5 tim)
Mental träning är det som gör att allt kommer att fungera lika bra på banan som det gör på rangen och när du tränar. Jag har jobbat länge med mental träning, både när jag var proffs, tränare, coach och VD och jag håller nu på och certifierar mig i detta ämne. Under ett tillfälle får du veta hur du ska göra för att kunna vara avspänd, men ändå fokuserad, hur du lär dig att stå emot yttre störningar och hur du kan behålla lugnet, även när det stormar omkring dig.  Vi jobbar med din målbild, självbild och avspänning. Detta är bra att lära sig oavsett om du är på golfbanan eller på jobbet.

Kostnad: 3995 kr. För bokning eller frågor; kontakta mig på jenny@hagmangolf.se. InMo ligger på Brahegatan 42 i Stockholm och Ullna Indoor ligger invid Ullna GC invid E18 vid avfarten Åkersberga/Österåker. Varmt välkommen!

OBS! Det går såklart att boka både mental träning, teknikträning och fysträning separat också. Hör bara av dig så bokar vi in det som passar dig bäst!

 

Inspire Me

INTE TID ATT SES PERSONLIGEN?  HÄNG MED MIG ONLINE ISTÄLLET!

Jag har tillsammans med Inspire Me samlat mina bästa tips och råd vad gäller grunderna i din sving, vi har gjort 3 träningsprogram för rörlighet och styrka anpassat för golfare, samt mina bästa tips till hur du hittar lugnet på golfbanan. Kursen har du tillgång till för alltid när du väl har köpt den och det ingår också dokument med förklaringar till alla övningar som du kan skriva ut.

Kursen kostar 199 kr och du hittar mer info och bokar HÄR!

Evian Golf Academy

HELEN ALFREDSSON TRAINING CAMP 11-14 och 18-21 MAJ PÅ EVIAN GOLF RESORT

Ett träningsläger på en av Europas bästa anläggningar med Helen Alfredsson och Jenny Hagman

För tredje året i rad åker vi till Evian Golf Resort, strax utanför Geneve, på träningsläger i maj månad. Det blir alltså en favorit i repris och det blir en helg fylld av träning, coaching, clinic’s, spel på Europatourbanan Evian Masters GC, fantastisk mat och dryck i en härlig miljö.

Denna gång har vi lagt in tre träningstillfällen och en föreläsning. Vi går under föreläsningen igenom vikten av golfens grunder för att nå målet att få bollen i hål på så få slag som möjligt. Egna erfarenheter blandas in på ett spännande och inspirerande sätt.

Vad gäller träningen så startar vi vistelsen med ett träningspass på ankomstdagen efterföljt av 9 hål. De efterföljande två dagarna blir det en 2 timmars clinic och 18 hål/dag. Vi fokuserar träningen på svingens grunder och närspel och så coachar vi er på banan med fokus på spelstrategi och klubbval i olika lägen.

Vi bor på Evian Hotel Ermitage och allt här genomsyras framförallt av en sak; välbefinnande och det finns också ett fantastiskt spa på grannhotellet Royal och det går att utnyttja när du vill.

Resan arrangeras med Birdie Golf Tours och HÄR kan ni läsa mer och boka Evian den 11-14 maj och HÄR hittar du resan helgen efter, den 18-21 maj!

Varmt välkommen! Hälsningar Jenny och Helen

 

Helen Alfredsson
Helen visar vikten av grunderna på Evian Golf Academy.

SÄSONG 1 AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN KLAR!

I december lanserade jag Idrott-och ledarskapspodden för första gången och det blev totalt 8 avsnitt som producerades. Målet och syftet med podden är att sprida kunskap och inspiration inom områdena idrott och ledarskap och jag intervjuar spännande och kända profiler som är kunniga inom dessa områden. Vi pratar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur man sätter upp mål som går att nå, och hur du gör för att kunna prestera på topp och må bra på vägen!

I första säsongen har du kunnat lyssna på Anette Norberg (curlingdrottning) , Emma Green (friidrottare och föreläsare), Camilla Kallin (coach och ledare), Helen Alfredsson (golfproffs), Yamina Enedahl (världsrekordhållare i fridykning och org. konsult), Cecilia Flatum (en av Norges främsta kvinnliga ledare) och Lars-Eric Uneståhl (grundaren av mental träning i Sverige, fil.dr och psykolog).

Du hittar alla avsnitt på Itunes, Acast och Soundcloud, samt på min hemsida HÄR!

Nu tar podden en paus, men jag återkommer med säsong 2 i mars eller april så ”stay tuned” för mer intressanta profiler att lyssna till och lära dig massor av då!

 

Idrotts - och ledarskapspodden bild

SNEAK PREVIEW AV RÖHNISCH GOLFKOLLEKTION

Nu inom några veckor så är det dags för Röhnisch att lansera golfkollektion och jag lovar att ni inte blir besvikna. I början av hösten fotograferade vi lanseringskampanjen på Wermdö GCC och nedan är några bilder ifrån den. Inom kort kommer hela kollektionen och om ni vill se mer bilder kan ni hålla utkik på bloggen och på mitt instagram @jenny_hagman. Kanske kommer det något erbjudande i samband med det också:-). Vill du kika på den fina träningskollektionen och delar av golfkollektionen som redan lanserats kan du kolla in Röhnisch hemsida HÄR! 

IMG_9607
Duktiga och proffsiga sportfotografen Sophie Odelberg fotade golfkampanjen på Wermdö GCC i höstas.
IMG_9604
Kul hade vi när vi plåtade:-). Här är jag, Lotta Wahlin och Elin Emanuelsson, superduktiga proffs både på och av golfbanan!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM @jenny_hagman OCH PÅ BLOGGEN

På instagram lägger jag regelbundet upp både tips och råd om träning och coaching, samt lite annat smått och gott. På bloggen hittar du lite längre inlägg om samma områden! Välkommen att hänga med på @jenny_hagman och på bloggen HÄR! 

Instagram februari
Ett axplock från mina instagram inlägg under januari och februari. Följ mig gärna så får du både tips och råd och ibland olika erbjudanden:-). Välkommen till @jenny_hagman!

TACK!

Tack för den här gången och du vet att du alltid kan höra av dig om du har några frågor eller funderingar och jag ser fram emot att träffa dig antingen på någon av mina arbetsplatser eller kanske på någon resa eller ett event! Jag ser fram emot en inspirerande och händelserik vår och att få fortsätta sprida kunskap och inspiration till dig!

Vi ses!

Varma hälsningar från Jenny

Coach Jenny Hagman