HEJ!

Glad Påsk vill jag börja med att säga! Hoppas du njuter av ledighet och en mängd avkoppling. Själv sitter jag just nu i en stuga uppe i Vemdalen där jag spenderar några dagar i backarna med familjen. Avkoppling är temat och månadens träningstips handlar om just det. Du hittar det längst ned i brevet.

Vidare i det här nyhetsbrevet kommer en liten sammanfattning av det som hänt sedan sist och så får du läsa om det som ligger framåt i tiden. Det kommer bland annat några föreläsningar dit du är varmt välkommen! Först ut är en frukostföreläsning den 30 april hos Peak Performance i deras Concept store i Stockholm med fokus på att stärka dig mentalt inför golfsäsongen (och 20 % rabatt på hela kollektionen (!)) och så en föreläsning den 28 maj med fokus på grunderna i mental träning som jag håller i tillsammans med den mentala tuffhetstränaren Igor Ardoris. 

Du läser också om min träning och hur du kan boka den nu när säsongen sätter igång. Bland annat har jag bokat in en damträning i veckan på Djursholms GK som är öppen för alla. Generellt ligger helheten i fokus i min träning och jag vill väldigt gärna att du även bokar in en lektion i mental träning i kombination med din golfträning och varför inte även komma på någon av mina yogapass på InMo där du stärker din andning och din rörlighet? Mer om hur du bokar, datum mm nedan. Golfträning kan du boka 2 dagar i veckan och mer info om datum finns också nedan.

Och appropå mental träning och Mindtraining som det heter på engelska så har jag äran att få hålla i en workshop den 12 juni på årets World Congress on Mindtraining for Excellence in sports and life. Mitt tema är ”Hinder – Hur du går (eller flyger) över, under, bredvid eller under dem:-)”. Det är över 64 föreläsare på plats inkl. många kända namn från Sverige och internationellt. Mer om det nedan och jag hoppas du kan komma någon av dagarna.

Har du hunnit lyssna på säsong 6 av min podd Idrott-och ledarskapspodden? Här hittar du flera fantastiska gäster och jag är så tacksam att få dessa samtal med dem. Jag hoppas du blir lika inspirerad som jag utav dem! Säsongsavslutning blir det nästa vecka och då kommer jag själv att sammanfatta säsongen och även ge dig mina allra bästa tips inför denna golfsäsong!

Mina träningshelger i vår och försommar är nu fullbokade, men det finns platser kvar till 17-18 augusti på Körunda Golf & Spa Resort och så har jag och Helen har bestämt att att vi kör vårt Training Camp även i höst på Evian Resort och då den 25-29 september! Vi har nästan samma upplägg som majresorna, men med lite mer fokus på eftersäsong och hur du tränar under lågsäsong. Läs mer detaljer nedan.

Jag hoppas nyhetsbrevet ger dig massor av motivation och inspiration och så hoppas jag också att vi ses på någon av mina föreläsningar, workshops eller kanske på ett träningstillfälle.  Ta hand om dig och trevlig läsning!

VARMT VÄLKOMMEN PÅ FRUKOSTFÖRELÄSNING HOS PEAK PERFORMANCE DEN 30 APRIL

På självaste Valborgsmässoafton är du varmt välkommen på en frukostföreläsning hos Peak Performance i deras Concept store på Biblioteksgatan i Stockholm. Föreläsningen har mental styrka i fokus och du kommer att få lära dig verktyg och få övningar som du kan ta med dig både till golfbanan och in i din vardag. Verktygen handlar bland annat om hur du lär dig kontrollera din spänningsnivå vid behov och jag går igenom lösningar på vanliga mentala spärrar som tex nervositet på första tee, att du ser hinder istället för målet på banan, när någon spelar långsamt, när du bryr dig för mycket om vad andra tycker mfl. Mycket vanliga hinder alltså och tillsammans kommer vi denna morgon att gå igenom hur vi tar oss över dem.

När: 30 april kl. 07.30-09.30 (föreläsningen börjar kl. 08.00 och frukost från 07.30)
Var: Biblioteksgatan 18, Stockholm
Vad: Föreläsning, lättare frukost och efterföljande mingel med 20 % rabatt på hela kollektionen!
Anmälan: Till info@jennyhagman.com senast den 26 april. Max antal platser så först till kvarn!

Varmt välkommen hälsar jag tillsammans med Peak Performance!

Vill du redan nu se över deras kollektion så hittar du den här!

VÅRENS FÖRELÄSNINGAR – TACK ALLA SOM KOM OCH SOM BJUDIT IN MIG

Under våren har jag besökt många golfklubbar, företag och idrottsföreningar och pratat om helhetsträning och mental träning för att kunna prestera på topp OCH må bra på vägen. Det har varit allt från golfklubbar till biljardföreningar och det är så kul att träffa er alla och framförallt att se att de verktyg som finns inom den mentala träningen fungerar oavsett vilken idrott eller miljö du är verksam inom. Det mesta av det jag pratar om har jag med i min bok ”Stolt, stark och säker”, och även om den är inriktad till golfare så gäller det kapitel som handlar om grunderna i mental träning för för alla som vill kunna må och fungera ännu bättre, även när pressen ökar.

Tack igen alla som varit med på dessa föreläsningar och vill du också boka in en föreläsning så finns det flera öppna datum i augusti och framåt. Hör av dig till mig på info@jennyhagman.com i så fall.

DAMTRÄNINGAR PÅ DJURSHOLMS GK MAJ OCH JUNI – MEDLEMMAR OCH ICKE-MEDLEMMAR

Den 29 april startar vårens och försommarens gruppträningar på Djursholms GK. Det är 1.5 timme per gång och du kan välja vilka tillfällen du vill vara med på. Jag har valt olika teman för varje tillfälle och vi är max 10 personer/gång. Alla datum och tider, samt anmälan hittar du på följande länk. Jag hoppas vi ses och varmt välkommen!

HÄR hittar du alla datum och anmälan för vårens och sommarens damträningar på DGK.

 

 

WORLD CONGRESS ON MINDTRAINING FOR SPORT & LIFE 12-16 JUNI I GÄVLE

Den 12 juni startar årets kongress med fokus på ”Mind training” och det är Lars-Eric Uneståhl som är medarrangör i detta stora event dit 64 föreläsare kommer från hela världen för att prata om mental träning och varför träning av hjärnan och sinnet är en nyckel till välmående både nu och i framtiden. Föreläsarna kommer från hela världen och bland de svenska namnen finns flera av de inspirerande personer som jag haft förmånen av att ha med i min podd. Här får du alltså chans att lyssna på dem live:-). Bland annat föreläser Lars-Eric själv, Igor Ardoris, Annelie Pompe, Lasse ”Brandmannen” Gustavson, Yamina Enedahl, Anders Olsson, och Caroline Mohr och många fler. Jag själv håller i en workshop den 12 juni med fokus på ”Hinder” som jag nämnde ovanför. Det ser jag mycket fram emot och det vore väldigt kul om du har möjlighet att komma någon av dagarna.

Du kan läsa mer om hela kongressen, programmet, föreläsarna och hur du anmäler dig  HÄR!

Jenny, Lotta och Elin

TRÄNINGSHELG MED GOLFTRÄNING, SPEL OCH YOGA PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 17-18 AUGUSTI

Den 17-18 augusti finns det platser kvar på min träningshelg för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 25-29 SEPTEMBER

Det är nu 5:e året i rad som vi arrangerar detta training camp nu i maj och vi är så glada att kunna göra detta i år igen. Eftersom majresorna blev fullbokade så snabbt (det finns en plats kvar på varje helg pga ett par avbok om någon spontant vill följa med?), så har vi för första gången även bokat in en träningshelg den 25:e (alt 26:e) till 29:e september.

Programmet liknar det vi kör i maj, men med lite mer inriktning på reflektion av säsongen och även hur du tränar under lågsäsong. Vi bor återigen på Hotel Royal och du kan precis som nu i maj välja att åka på onsdagen eller torsdagen. Programmet med mig och Helen startar kl. 15.00 på torsdagen, men pga att flyglösningarna har ändrats sedan förra året, så erbjuder vi nu möjlighet att åka redan på onsdagen. Under helgen kommer vi erbjuda (utöver all golfträning) yogapass för de som önskar (på morgonen) och det blir även en föreläsning med fokus på mental styrka. Du kan läsa om alla detaljer i länken nedan.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen önskar både jag och Helen!

TRÄNING MED MIG UNDER VÅREN OCH SOMMAREN!

Vi börjar nu närma oss golfsäsongen och med den kommer golfträningen och spelet igång. Jag tror många banor öppnar nu i påsk och det blir kul att börja utomhussäsongen.

Golfträning
Under resten av våren och sommaren kommer jag att erbjuda golfträning under två dagar i veckan. Jag håller då till på Djursholms GK och på Golfcenter Danderyd. På Djursholm kan du boka damträning i grupp med mig en gång/vecka (se nedan mer detaljer och anmälan) och privatlektioner kan du maila om på info@jennyhagman.com, alternativ ser du om det finns några lediga tider på Golfcenter Danderyd HÄR!

Mental träning
Jag vill också verkligen uppmuntra dig att boka in en eller fler lektioner i mental träning. Jag jobbar på tisdag – och onsdag eftermiddag, samt fredagar med detta på InMo Medveten Träning (www.inmo.se) på Brahegatan 42. Att lära dig avspänningsmetoder (tex muskulär avspänningsträning, mental avslappning, djupandning mm) både på och av golfbanan för att lära dig kontrollera ditt spänningstillstånd är tex en väldigt bra förmåga för att få med dig svingen från rangen till golfbanan. Om du sedan lägger till självbildsträning och målbildsträning så kommer du att bli både stoltare, starkare och säkrare på golfbanan:-).

MediYoga måndag morgon och onsdagkväll 
Varmt välkommen också till mina pass i MediYoga på InMo som jag håller på måndag morgon kl 07.00 och onsdag kväll kl. 19.00. Prova på kostar 100 kr och därefter kan du köpa klippkort eller betala per gång. Anmäl din plats till info@inmo.se

Du bokar din mentala träning direkt med mig på info@jennyhagman.com. Träningen vi gör för att stärka dig mentalt fungerar både på golfbanan, inom andra idrotter och på ditt jobb.

NY UPPLAGA PÅ GÅNG AV MIN BOK STOLT, STARK OCH SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE

I juni förra året kom min träningsbok för golfare ut och vi tryckte då 1500 ex. Nu är de snart slut och en ny upplaga är beställd. Tack alla ni som köpt boken och för dig som ännu inte köpt den kan du göra det på länken nedan:-). Att sprida enkla och effektiva övningar om helhetsträning för golfare, samt teorin bakom dem, med fokus på grunderna inom tekniken, din fysiska styrka och rörlighet, samt din mentala styrka är syftet med boken. Fyra gästförfattare är med i boken och här bland annat Marlene Gustawsson som delar med sig av sina bästa kostråd för golfare och då med inriktning näringsrika smoothies. Du hittar också Igor Ardoris och Yamina Enedahl som båda två gästat TV4’as morgonsoffa den senaste månaden och så Helen Alfredsson som skriver om vikten av grunderna i din teknik.

Boken har också 11 träningsprogram som hjälper dig få ihop helheten på ett bra sätt och det finns bla ett 3- veckors program för att komma igång med din fysträning, ett 6-veckors program för att komma igång inför golfsäsongen där både teknik träning, spelträning, fys och mental träning ingår och ett 3 -veckors Boot camp som jag kallar ”Bli en Jedi-riddare på och av golfbanan”, som även här innehåller helheten i träningen.

Till boken finns ett mentalt träningsprogram med samma namn som jag varmt rekommenderar att du kör som kombination till din helhetsträning.

Du beställer både boken och det mentala träningsprogrammet hos mitt förlag Buena Vida HÄR! Då får du också boken signerad!

Hör av dig till mig på info@jennyhagman.com om du vill boka in träning med mig eller om du har några frågor! Och glöm inte att du också kan få träning med mig online på Trainforbalance.com . Varmt välkommen!

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Säsong 6 i full gång!

På fredagar sedan i slutet av februari har ett nytt avsnitt av säsong 6  i Idrott-och ledarskapspodden kommit. Har du hunnit lyssna? Jag hoppas du blir lika inspirerad som jag och i den här säsongen har du fått möta Annelie Pompe, professionell äventyrare och en av mästarna i Mästarnas Mästare i år, Anders Olsson, andningsexpert, Torbjörn Gehrke, Basket coach och fd basketproffs, Toni Petersson, VD Oatly, Lasse ”Brandmannen” Gustavsson och Caroline Mohr, fd Larsson.  Säsongsavslutning blir nästa fredag och denna gång kommer jag själv att sammanfatta säsongen och ge dig mina bästa träningstips inför golfsäsongen!

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning!

LÄR DIG GRUNDERNA I MENTAL TRÄNING OCH FÅ STARKA NERVER OCH LUGN I SINNET – FÖRELÄSNING DEN 28 MAJ KL. 18.00

Den 28 maj kommer jag tillsammans med Igor Ardoris att hålla i en föreläsning på First Hotell Norrtull i Stockholm. Denna gång är det grunderna i mental träning i fokus och under två timmar kommer du att få veta både teorin bakom dessa grunder och lära dig övningar för hur du får in teorin in i din egen vardag.

Igor har i över 20 år jobbat med mental träning och är idag en välanlitad mental tränare, pedagog och mental coach både inom idrotten, näringslivet och inom våra kommuner. Senast kunde du se honom i TV4’s morgonsoffa där han berättar om hur du lär dig förlora. Du hittar klippet HÄR! Jag är mycket glad att få göra denna föreläsning tillsammans med honom och snart öppnar anmälan.

Kostnaden för föreläsningen kommer att vara 495 kr och det finns ett max antal som får plats i lokalen. Vill du förboka din plats kan du göra det direkt till mig på info@jennyhagman.com.

Varmt välkommen och följ mig på min blogg eller på instagram @jenny_hagman för uppdaterad information om anmälan mm.

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – BÖRJA REFLEKTERA OCH HITTA DIN GRÖNA POSITION FÖR LÅNGSIKTIG BALANS

Avkoppling och balans! Två viktiga ord för långsiktig hållbarhet och genom att ha koll på din återhämtning genom just avkoppling och balans så kommer du nå just det; en hållbar tillvaro både på jobbet och utanför jobbet och du kommer att kunna prestera på topp OCH må bra på vägen.

Diagrammet som du ser ovan brukar jag använda på mina föreläsningar om just prestation och välmående och jag tycker den är ett bra sätt att förtydliga vart du behöver vara för att kunna prestera på topp och samtidigt må bra. Du behöver alltså hitta din gröna position i diagrammet; där kraven är lagom höga och där även prestationen är hög. Du kan sedan gå upp och nosa på toppen av diagrammet då och då (tex inför en tävling, med ett uppdrag du fått med en deadline, under ett årsbokslut, högsäsong eller liknande), men sedan behöver du minska arbetsbelastningen och kraven en stund för att fokusera på din återhämtning. Om du inte gör det och direkt börjar med ett nytt projekt, en ny satsning inför nästa tävling osv, så kommer du inte hålla i längden.

Träningstips för att landa i din balans
För att lära dig vart du har just din balans, din gröna position, så har jag följande tips:

 1. Se till att din grundspänning är låg
  Få ned din grundspänning genom att regelbundet göra någon form av avspänningsträning (tex muskulär avspänningsträning, mental avslappning ((meditation eller via ljudfiler som tillhör den mentala grundträningen)), djupandning, mediyoga mm) 7-15 min minst 5 dagar i veckan. Det är forskningens råd för att hålla din grundspänning låg vilket gör att du tål stress bättre.
 2. Kör lätt konditionsträning 3 ggr/vecka
  Konditionsträning är också en form av avspänningsträning då stresshormonet kortisol minskar efter konditionsträning. Träningen bör då vara ansträngande och vara i minst 30 min så en golfrunda i rask takt kan vara ett bra alternativ och i kombination med några promenader/vecka. Se gärna mitt träningsprogram för att komma i fysisk form på 3 veckor i min bok för fler tips.
 3. Börja reflektera och bli medveten om hur du reagerar på stress.
  Får du tryck på bröstet? Mycket orostankar? Svårt att fokusera? Blir du lättirriterad? Känner du inte igen ditt beteende riktigt? Allt detta kan vara tecken på stress och betyder att du gör gott i att varva ned en stund och vässa sågen. Sänk kraven och prata med din chef om du behöver. Jag lovar att hen kommer bli tacksam för att du berättar att du kan vara nära utmattning.
 4. Prata med någon om du känner igen dig i ovan
  Det behöver inte vara din chef om du upplever att det blir jobbigt, men välj då en vän, eller kanske en psykoterapeut eller coach. Det lättar på trycket och försök sedan att föra in någon form av avspänningsträning i din vardag.

Hoppas dessa tips kan hjälpa dig hitta vad du behöver göra för att hålla din gröna position och du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar! Jag jobbar med att hitta min egen gröna position dagligen och det hjälper eftersom det håller mig medveten och observant över mina egna fallgropar:-).

Att ligga ned på en soffa och inte göra någonting gillar jag väldigt mycket nuförtiden:-). Det gör mig till en mer närvarande mamma och tränare, samt en bättre spelare:-)

TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas vi ses på någon av mina träningar, workshops, föreläsningar eller via mina sociala medier på något sätt. Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, facebook eller via min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses och igen vill jag önska dig en riktigt GLAD PÅSK!

Kram från Jenny

Avslutar det här nyhetsbrevet med en härlig yogabild från förra årets träningshelg på Körunda! Hoppas vi ses i år igen!