Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för april månad! Våren stod ju för dörren förra månaden tyckte jag, men nu med flera snöstormar de senaste dagarna (i Stockholm i alla fall) och temperaturer kring 0 grader så verkar den ha backat hem igen. Men snart så:-). I alla fall, nu mot slutet av april och maj månad så brukar golfmusklerna börja vilja röra på sig ordentligt och jag har därför fyllt detta nyhetsbrev med en hel del saker som jag hoppas ska få din inspiration och kunskap att fyllas på inför säsongen!. Här finns en inbjudan till en frukostföreläsning om mental träning, ett träningspass för bättre hållning, några events, bland annat en träningshelg på Körunda i juli, höstens resor och lite annat smått och gott såsom lite nyheter om nästa säsong av Idrott-och ledarskapspodden!  Trevlig läsning och som vanligt kan du alltid höra av dig om du har några frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du följa mig på @jenny_hagman eller på min blogg här!. Vi ses!

Nu kör vi igång golfsäsongen och jag hoppas kunna hjälpa dig att bli både starkare och välmående både på och av golfbanan:-). Bilden är tagen av Sophie Odelberg för Röhnisch vårkampanj!

BLI EN STARK OCH VÄLMÅENDE GOLFARE PÅ OCH AV GOLFBANAN!

Att få ihop helheten som golfare så att du blir stark både tekniskt, fysiskt och mentalt är ett önskat läge för många och jag lovar att detta önskade läge är både närmre och enklare än du kanske tror.  Du som är nyfiken på hur du ska göra för att utveckla helheten är välkommen att höra av dig. Du kan boka in både mental träning, fysträning och teknikträning med mig och jag håller till på InMo (Brahegatan 42) vad gäller mental träning och fysträning och på Djursholms GK och Golfcenter Danderyd vad gäller golfträningen (Sving och närspel, spelstrategi mm).

Fysträning för golfare på InMo
Vi går igenom din rörlighet och styrka och jag gör både rörlighets- och styrketester på dig och de är anpassade för golfare. Sedan får du ett skräddarsytt träningsprogram som du kan fortsätta jobba med själv. Jag jobbar med din hållning och du får veta hur du kan slå både längre och rakare via olika övningar anpassade efter dina förutsättningar och utvecklingsområden. Vi håller till på friskvårdscentret InMo där jag jobbar (Brahegatan 42). Hör av dig till mig för frågor eller för en bokning.

Golfträning 
När du tränar golf med mig så går jag alltid först igenom dina grunder, såsom  grepp, uppställning, sikte och balans. Det är viktigt och bra att gå igenom detta i början av varje säsong, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Om det finns tid och möjlighet rekommenderar jag sedan att träna närspel och sedan gå några hål på banan för att se hur allt fungerar där. För ett lämpligt upplägg kan du kontakta mig på jenny@hagmangolf.se. Träningen sker på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK.

Mental träning/coaching med fokus på avspänning, din självbild och målbild
Vad är det som egentligen gör att du blir framgångsrik på banan och inte bara på rangen? Det har du säkert frågat dig själv många gånger.  Genom att bland annat lära dig avspänning, jobba upp din självbild och ha en tydlig målbild så kommer dina chanser att lyckas med precis det du önskar att öka markant, oavsett om det är på eller av golfbanan. Jag jobbar med just detta i min coachning och mentala träning och du kan boka ett eller fler tillfällen som varar 60-90 min/gång. Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer! Denna träning sker också på InMo på Brahegatan 42.  Ps. En bra introduktion till mental träning är att komma till min föreläsning på Röhnisch den 5/5 (se mer nedan).

Jenny, Lotta och Elin
Att ha kul och känna sig avslappnad på golfbanan kan vara ett bra mål inför golfsäsongen!

VÄLKOMMEN PÅ FRUKOSTFÖRELÄSNING PÅ RÖHNISCH 5/5 kl. 08.00

Vill du utveckla din styrka och mentalitet på golfbanan? Fredagen den 5/5 kl. 08.00 kommer jag att hålla i en föreläsning om just detta på Röhnisch Brand Store på Norrlandsgatan i Stockholm. Jag kommer att berätta om hur du hittar   kopplingen mellan kropp och knopp och hur du ska göra för att hitta verktygen till det mentala spelet.
Jag kommer att ge dig mina bästa tips och råd kring hur du bygger din sving och kropp från grunden för att bli en bättre golfspelare i längden.

När: fredagen den 5 maj kl 08:00-09:30 (föreläsningen börjar 08:00)

Var: Röhnisch Concept Store, Norrlandsgatan 21.

Hur: Vi bjuder på frukost, föreläsning och goodiebag till alla som handlar.

OSA: osa@rohnisch.se  (skriv stark golfare i ämnesraden)

Varmt välkommen!

Att bli mentalt stark på golfbanan går med rätt träning och lite tålamod. Detta får du höra mer om på föreläsningen den 5/5:-)

TRÄNINGSHELG FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA 8-9 JULI

Helgen den 8-9 juli arrangerar jag tillsammans med Körunda en golfhelg på just Körunda. Det blir samling på lördag morgon, träning, spel, lunch, middag, föreläsning, tävling och lite yoga för de som vill. Jag hoppas du har möjlighet att vara med. Läs mer om hela helgen och boka  HÄR!

För frågor kan du höra av dig till mig direkt på jenny@hagmangolf.se.

Kostnaden för helgen inkl. boende del i dubbelrum, 2 luncher, 1 middag, frukost, träning med mig och 1 x 18 + 1 x 9 hål är 3 675 kr/person.

Ni kan läsa mer om Körunda HÄR och har ni frågor om helgen så är det bara att ni hör av er. Varmt välkomna!

RESOR I HÖST! PORTUGAL OCH GLENEAGLES

Portugal med Friskis & Svettis vecka 41 – den 7-14 oktober

Först ut av höstens resor är en träningsresa med Friskis & Svettis med fokus på golf. Veckan är fylld av träning med olika träningspass att välja emellan och jag är med och har några pass för golfare, både på golfbanan och på träningsanläggningen Monte Gordo på Algarvekusten. Springtime arrangerar resan för Friskis & Svettis och du kan läsa mer HÄR! 

Gleneagles 20-23 oktober – Ryder Cup banan från 2014 

Helgen den 20-23 oktober kommer jag att arrangera en resa till Gleneagles för första gången. På Gleneagles spelades Ryder Cup år 2014 och hotellet som ligger invid anläggningens tre golfbanor är rankat som ett av Europas bästa vad gäller service, kvalitet och miljö. Ett fantastiskt ställe helt enkelt.

Detta blir alltså en lyxig resa och detta ingår:

Detta ingår: Flyg t/r inkl. mat och golfbag med SAS, transfer t/r flygplats- hotell, del i dubbelrum 3 nätter, träning med mig 2 x 2 timmar, yoga pass 2 timmar, 3 x 18 hål (en runda per bana), frukost, 3 middagar på Gleneagles. Pris: 17 900 kr.
För frågor om resan eller för bokning, kontakta Peter Sellin på MKAirbroker/Joyride Travel på: peter@mkairbroker.se.

Golfbanan PGA Centenary är en av banorna vi spelar under helgen. Här spelades Ryder Cup 2014.
Gleneagles
Hotellet Gleneagles är vackert, välskött, och ståtligt och servicen innanför dörrarna är ”outstanding”.

YOGA FÖR DIG SOM VILL FÅ STARKA NERVER OCH ETT LUGNT SINNE

Under  juni har du möjlighet att följa med på två pass med fokus på MediYoga på Arninge GK. 

MediYoga är en möjlighet att stanna upp och fånga dagen. Detta kommer vi att göra vid två tillfällen. Du får lära dig  hur Mediyoga kan hjälpa dig få starka nerver och ett lugnt sinne både på jobbet och i din vardag. Vi tränar tillsammans vid två tillfällen på morgonen. Fokus kommer att vara lämpliga övningar som hjälper oss även på golfbanan och vi jobbar med både andningen, rörlighet i höfter, axlar och rygg.

Fred 2 juni och Tors 8 juni: 7:30-9.00  Yoga 7:30-8:25 vid vattnet vid övningsområdet bredvid rangen och därefter frukost: 8:30-9:00. Efter yogan finns det möjlighet att duscha för dem som önskar och under frukosten finns Jenny tillgänglig för frågor och hon kommer även att ge en kortare sammanfattning över effekterna av yoga och hur den hjälper till att få starka nerver och ett lugnt sinne.

Kostnad: 130 kr/person/tillfälle. Då ingår två Morgonyoga pass den 2 juni och 8 juni (inkl. frukost, kaffe/te, nyttig smörgås med pålägg, samt en grön smoothie).

Anmäl dig till Katrine Renström på katrine.renstrom@gmail.com  senast den 25 maj. Hoppas du kan komma!

Jenny logar

IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN – SÄSONG 2 PÅ GÅNG!

Just nu håller jag på och spelar in den andra säsongen av Idrott-och ledarskapspodden! Det är väldigt spännande och jag har hittills intervjuat 4 personer och senast var det dags för förbundskaptenen för U21 landslaget Håkan Ericson att vara med. Vi pratade om framgångssagan som U21 gjorde när de vann EM 2015, ledarskap, vikten av mål och hur man gör för att få ett lag att samarbeta och jobba ihop och samtidigt få individerna i laget att utvecklas var och en på sina villkor. Ett spännande avsnitt och du kommer att kunna lyssna på det i mitten på maj. Tills dess kan du lyssna på första säsongen som du hittar på Acast, Soundcloud eller Itunes! Trevlig lyssning!

Håkan Ericson
Ett väldigt spännande samtal hade jag med Håkan som bland annat blev vald till årets ledare på idrottsgalan 2015!

TRÄNINGSTIPS FÖR EN BÄTTRE HÅLLNING

Jag brukar ofta återkomma till hållningen hos mina elever, både i uppställningen och till vardags. Det är så lätt att tappa den när man inte tänker på den och mot slutet av dagen speciellt. Det viktiga för att kunna behålla en god hållning under en hel runda och en hel dag på jobbet och i din vardag är följande:

  • Tänk på att gå med ”höfterna före” när du går. Om du har bråttom är det lätt att sänka huvudet, titta ned och därmed tappa din hållning, men om du istället tänker att du ska gå med höfterna före så kommer du automatiskt gå långsammare och du får lättare att titta upp istället för ned
  • Träna din bröstrygg med tex roddövningar (de är långa och drar gärna ut sig)
  • Stretcha dina bröstmuskler (de är korta och drar gärna ihop sig)
  • Stärk din bål (mage och rygg)

Här kommer en film med 6 övningar för bättre hållning! Kör programmet 3 gånger/vecka och 1-3 varv så kommer du snart att märka att du får en bättre hållning, både i din uppställning och till vardags:-). Och du följer väl mig på instagram @jenny_hagman där jag varje vecka lägger upp några bra övningar för golfare:-).

TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas att du har fått med dig lite extra inspiration och kunskap via detta nyhetsbrev. För mer regelbundna tips och råd kan du som sagt följa mig på instragram @jenny_hagman eller på min blogg på HÄR!  Jag hoppas vi ses på någon av mina föreläsningar, träningshelger, resor eller på någon av mina arbetsplatser!

Vi ses och hör direkt av dig om du har några frågor eller funderingar!

Varma hälsningar från Jenny