HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för oktober månad! Hoppas du mår bra och att du har och har haft en bra start på hösten! För mig blev det en rivstart och jag missade till och med att skicka ett nyhetsbrev för september månad:-).  Men desto mer inspiration och nyheter kommer i detta brev istället:-).

Hösten brukar medföra en nystart och kickstart efter sommaren och säkerligen är jag inte den enda som har jobbat mycket sedan semestern tog slut. Men du glömmer väl inte att planera in din återhämtning? Det gjorde jag under ett par veckor och det märktes direkt både på mitt tålamod och min förmåga att slappna av. Som tur var märker jag det nuförtiden ganska snabbt och så fort jag började lägga in de dagliga 7-15 min på antingen muskulär avspänningsträning (guidade ljudfiler eller mediyoga) eller meditation så kommer jag ned i varv igen. Månadens träningstips handlar om just vikten av att planera in återhämtning och du hittar det längst ned i brevet.

I det här nyhetsbrevet hittar du också min och Igor Ardoris föreläsning med fokus på Grunderna i Mental träning och hur du får Starka nerver och lugn i sinnet. Det blir den 23 oktober i Stockholm och du kan anmäla dig på länken nedan. Vi har max 40 platser så skynda dig att anmäla dig! Och är du nyfiken på Igor så är han en av gästförfattarna i min bok ”Stolt, stark och säker” som du beställer HÄR och han är också med i min podd där han sprider klokheter och inspiration i säsong 2 med två avsnitt.

Och vidare ang. träning och kurser i höst så är de i full gång och bland annat har jag ett nytt upplägg inriktad till ungdomar. Det är en  DROP-IN KURS FÖR UNGDOMAR varje söndag (men med anmälan senast på fredagen)! Fokus är mental styrka och vi kör varje söndag sedan september månad. Du som är mellan 14-19 år är välkommen och varje söndag har vi ett nytt tema. Det kan vara Självkänsla, Fokus, Fysisk -och mental avslappning, fysisk träning, Yoga, Hur du hanterar ilska eller nervositet, Meditation, Mindfulness osv. Sprid gärna detta till alla ungdomar du känner då jag är övertygad om att dessa verktyg kan få dem att både må och fungera ännu bättre. Läs mer nedan!

Vill du träna med mig individuellt eller i grupp? Då kan du antingen komma och yoga med mig på mina pass på måndagar eller onsdagar på InMo Medveten träning eller så tränar du med mig individuellt för att stärka dig mentalt och fysiskt. Läs mer om mitt koncept och hur du bokar nedan. Lediga tider finns framöver! Varmt välkommen!

Och så är jag så glad över att min podd Idrott-och ledarskapspodden rullar på för fullt och det är nu säsong 7 som är igång. Det finns redan 4 avsnitt ute och bland annat med en av världens främsta sportpsykologer; Richard Gordin, fotbollstränaren och VM vinnaren Tony Gustavsson och Yoga entreprenören Madeleine Wilhelmsson! Du hittar alla avsnitt HÄR! 

Jag önskar dig trevlig läsning och så hoppas jag vi ses!  Kram från Jenny

Ps. Årets resor är nu avslutade, men jag håller för fullt på att planera in resorna för 2020, inkl min och Helen’s resor till Evian.  Mer info och datum kommer i nästa nyhetsbrev som kommer i början av november. Om du vill prelboka din plats kan du göra det på info@jennyhagman.com Ds. 

Oktober månad får stå för fokus på återhämtning tycker jag och därför är månadens träningstips inriktad på det:-). För att kunna inspirera, må och fungera bra så behöver batterierna fyllas på, varje dag.

FÖRELÄSNING MED IGOR ARDORIS OCH JENNY DEN 23 OKTOBER; ”STARKA NERVER, LUGN I SINNET – OM GRUNDERNA I MENTAL TRÄNING”

I våras arrangerade jag och Igor för första gången en föreläsning tillsammans med vårt gemensamma förlag Buena Vida. Grunderna i mental träning var temat och nu återkommer vi med samma föreläsning igen, denna gång den 23 oktober. Att lära sig grunderna i mental träning är alltså temat igen och du kommer att en gång för alla få lära dig hur du gör för att bygga upp en mental styrka från grunden och för att få den att hålla i längden.

Vi kommer att visa dig vad just grunderna i mental träning är, teorin och forskningen bakom dem och du får genom konkreta och effektiva övningar lära dig hur du tar in träningen i din egen vardag.

Att lära sig teknikerna och metoderna bakom mental träning är något du har användning för i alla områden du är verksam inom; på tex jobbet, i din idrott, eller i dina relationer och du kommer att förstå hur du hanterar stress bättre genom att du får starka nerver och lugn i sinnet.

Jag och Igor ser fram emot att se dig på plats och jag hoppas du har möjlighet att komma!

När: 23 oktober kl. 18.00-20.00
Var: St Eriksgatan 7-9 på Möteskontoret

Vad:
Föreläsning och efterföljande mingel och du får möjlighet att köpa Igors nya bok om just grunderna i mental träning och min egen bok såklart:-) och vi signerar dem på plats.
Kostnad: 495 kr inkl. moms
Max 40 platser!
Anmäl dig HÄR  och hör av dig till mig om du har några frågor eller funderingar!

Om du vill se några inlägg med Igor då han pratar om mental styrka i morgonsoffan på TV4 så hittar du klippen HÄR och HÄR!

Varmt välkommen!

I maj höll jag och Igor vår första föreläsning ihop och jag är mycket glad att vi kör detta igen. Varmt välkommen!

TRÄNA MED MIG I HÖST ELLER VINTER! HELHETSTRÄNING FÖR MENTAL STYRKA FRÅN GRUNDEN!

Efter att ha fokuserat mer och mer på mental träning som verktyg i min coaching så har jag utvecklat en modell för att kunna förklara lite bättre hur jag jobbar med just detta.  Fokus inom den mentala träningen är Avspänningsträning, Mental avslappning, Sjävbildsträning, Målbildsträning och Attitydträning och jag väver ofta in MediYoga och Mindfulness i avspänningsträningen och även en del i självbildsträningen och attitydträningen. Att träna både kropp och sinne för att nå din fulla potential och må bra på vägen är mycket viktigt och genom enkla och effektiva övningar får du lära dig HUR du kan träna för att nå detta.

Hoppas du upplever modellen som tydlig och om du blir nyfiken kan du boka in denna träning både i grupp eller individuellt och jag håller till på InMo Medveten Träning eller på Kungliga Tennishallen! Jag jobbar med både vuxna och ungdomar och min inriktning är idrott -och ledarskap och vad gäller ledarskap så ingår här alla som önskar bli bättre på ledarskap, personligt, som förälder, eller i sin organisation. För dig som är golfare så kan jag varmt rekommendera att du lägger in denna form av träning som komplement till din teknik-och fysträning. Jag lovar att det kommer att höja ditt spel till en helt ny nivå!

Tider finns måndag – fredag och min kalender är öppen för bokning.

Jag ser fram emot att höra av dig och varmt välkommen med alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha!

 

MENTAL STYRKA FÖR UNGDOMAR – DROP IN VARJE SÖNDAG

En ny drop-in kurs som jag nu kör varje söndag sedan i september på InMo Medveten Träning. Varje söndag har vi ett tema som har med mental styrka att göra. Det kan vara Fokus, Avspänningsträning och förmågan till fysisk- och mental avslappning, Meditation, Mindfulness, Fysisk styrka, Självkänsla, Yoga mm. Den röda tråden är mental styrka för kropp och sinne och alla ungdomar mellan 14-19 år är välkomna! Vid något tillfälle kommer jag också att ha en gäst föreläsare!

När: Varje söndag kl. 16.30-18.00 from den 1 september (uppehåll under höstlovet)
Var: InMo Medveten Träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Kostnad: 200 kr/tillfälle
Max 10 deltagare/gång
Anmäl dig senast fredagen innan varje tillfälle!

Att jobba med att stärka ungdomar mentalt och fysiskt är både inspirerande och kul och att se hur enkla och effektiva verktyg gör så stor skillnad är fantastiskt. Sprid gärna denna träningsmöjlighet till alla ungdomar du känner:-).

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Säsong 7 i full gång!

På fredagar (var eller varannan fredag) släpps nu ett nytt avsnitt av säsong 7 i Idrott-och ledarskapspodden. Gästerna är bland andra Richard Gordin, en av världens främsta sportpsykologer, Tony Gustavsson, fotbollstränare och VM vinnare (USA’s damlandslag i fotboll) och Madeleine Wilhelmsson, Yoga entreprenör och yoga terapeut. Syftet med podden är att sprida kunskap och inspiration om mental styrka, nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur du hittar balans och lär dig prestera på topp och må bra på vägen. Mina gäster delar generöst med sig av många tips, råd och övningar som du direkt kan ta med dig in i din egen vardag. Nu har tex Madeleine förutom att hon delat med sig av en mängd kunskap och inspiration i hennes avsnitt (nr 49), även lagt upp sina 6 bästa tips till dig som vill starta eget eller som är entreprenör på min blogg som du hittar HÄR!

Jag hoppas du har eller får möjlighet att lyssna på avsnitten och att det ger dig en massa ny inspiration och kunskap.

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning!

 

”STOLT, STARK OCH SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE” – PERFEKT PRESENT ELLER JULKLAPP

Tack återigen till alla er som har köpt min bok ”Stolt, stark och säker” som kom ut förra sommaren. Jag är otroligt tacksam för all feedback ni har gett den och framförallt för att så många av er berättat hur övningarna hjälpt dig att förbättra både ditt spel och välmående på golfbanan! Den första upplagan är slut och nu är vi inne på den andra upplagan vilket känns fantastiskt och det finns nu nytryckta ex att köpa. Om du inte redan har den och vill köpa den och kanske även det tillhörande mentala träningsprogrammet så gör du det hos Buenavida.se (då får du den också signerad) , hos Akademibokhandeln eller på olika bokhandlare på nätet! Jag hoppas boken kommer att fortsätta sprida både stolthet, styrka och säkerhet till dig och alla golfare och icke-golfare många år framöver! Och ett tips är att ge bort den i present, kanske på nästa middagsbjudning, födelsedagsfirande eller julklapp. Kanske vill du samtidigt som du ger boken i present till någon även utmana denne att köra något av de träningsprogram som finns i slutet av boken? :-).

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – DEN VIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN!

”Hur svårt kan det egentligen vara?” Tänkte jag för mig själv i förra veckan då jag kom på att jag inte planerat in tid för min dagliga återhämtning. Som tur var brukar jag nuförtiden upptäcka detta relativt snart vilket gör att jag snabbt kan få in den igen, men för bara några år sedan var jag inte alls medveten om vikten av att planera in detta och kunde därför ofta få en förhöjd grundspänning vilket för mig bla ledde till en hel del oönskade kvaliteter, samt svårigheter att sova. Jag tror att många börjar bli bättre och bättre på att förstå vikten av sin återhämtning, men om du behöver några tips för hur du får in den i din vardag så att du slipper långvarigt stress påslag så kommer här några tips som jag upplever fungerar bra;

  1. Planera in de 7-15 min dagligen som forskningen visat behövs för att hålla din grundspänning låg. Planera in dem tex på söndagen när du sitter ned och går igenom veckan som kommer. Det kan vara en andningsmeditation, en kroppscanning, djupandning, eller en guidad avspänningsträning (tex med Igor Ardoris i appen ”Stark på insidan”, eller via det mentala träningsprogram som tillhör min bok Stolt, stark och säker som du laddar ned här, eller via den nya appen ManaYoga).  För mig fungerar det bäst att lägga in den här tiden på morgonen, alternativt när barnen lagt sig på kvällen. Se vad som passar dig bäst.
  2. Gå igenom punkt 1 en gång till och planera in dessa 7-15 minuter per dag. Jag lovar att det är skillnaden som gör skillnaden:-).
  3. Planera in ett till två tillfällen av ”Medveten närvaro träning” per dag, ca 2-5 min/tillfälle. Det kan vara när du dricker kaffet, duschar, äter, leker med barnen, spelar ett spel, tex schack (tänk om alla arbetsplatser kunde ha en liten ”lekhörna” där 5-10 minuters pauser kunde spenderas då och då under dagen!), när du lyssnar på en kollega, eller när du går från en plats till en annan (mindful walking)). Den här planeringen brukar jag göra innan jag avslutar jobbet för dagen. Då bestämmer jag vilken situation under morgondagen jag ska fokusera lite extra på att vara ”mindful”.
  4. Frisk luft och träning av hjärtat är mycket viktigt för vår återhämtning och därför kan det vara bra att planera in några promenader alt. löpträning inför veckan som kommer. De 10 000 steg per dag som rekommenderas som en daglig dos kan vara svåra att få in om du inte lägger lite engagemang i det. Det klassiska tipset att ta trapporna istället för hissen, eller att gå ut en stund på lunchen osv fungerar utmärkt. Nyckeln är planeringen så för in detta i ditt ”återhämtningsschema” på söndagen.

Lycka till och kom gärna på någon av mina gruppträningar eller föreläsningar så ska jag inspirera dig ännu mer till att få in återhämtning och mental träning i din vardag:-).  Mer övningar för ditt inre lugn, såsom andning, rörlighet mm finns på min hemsida Trainforbalance.com! 

En bild fångad på min son med kompis när de helt plötsligt blev helt inne i ett parti schack! Deras fokus ger mig inspiration och jag hoppas bilden sprider just det till dig med:-).

TACK!

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt nyhetsbrev för oktober och jag hoppas att vi ses på någon av mina föreläsningar eller träningar framöver. Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

Vi ses!

Kram från Jenny