HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev december! Året börjat komma till sitt slut och den här tiden på året brukar vara både full av aktiviteter och kanske en del stress för att få klart saker innan jul, men kanske också en del tankar kring nästa år och planer för det. Det här nyhetsbrevet är fyllt med events och aktiviteter både nu i december och nästa år, men också en del inspiration och verktyg för hur du kan göra för att landa lite i nuet, få struktur inför planeringen nästa år och framförallt med verktyg för hur du kan göra för att fylla på dina energidepåer. När du har fyllt på tanken så att säga, så både mår och fungerar du bättre och har då lättare att landa i nuet och njuta av hela resan fram till jul. Andas och ta dig gärna tid att läsa detta nyhetsbrev och så hoppas jag du kommer på några av de events jag har där både mental styrk och lugn står i fokus. Och i slutet får du ett träningstips med fokus på målbilder inför 2020 – att ha en plan framåt ger lugn i nuet!  Trevlig läsning!

Äntligen är mina resor och retreats inför 2020 klara! Det kommer säkerligen dyka upp några fler under hösten, men nu har jag hela våren och sommaren klar. En nyhet är att jag och Helen Alfredsson efter 6 år på Evian Resort nu flyttar vårt Training Camp till Mallorca och anläggningen Castillo Son Vida och datumen blir den 22-25/5 och den 29/5-1/6. Evian är fantastiskt, men pga en del problem med flyglösningar och att vi även känner att vi vill prova något nytt så blir det nu alltså ett nytt resmål! Vi hoppas du har möjlighet att följa med och datumen blir de två sista helgerna i maj! För dig som inte har möjlighet att åka utomlands med oss så kommer vi även ha ett Trainingcamp i Sverige den 14-16/8 och då till Hooks Herrgård! Vi återkommer om mer detaljer för det!

Golfretreats i Sverige fortsätter jag med under 2020 och det blir även här några nyheter,  nämligen två nya anläggningar! Den 18/4 startar jag upp med ett event på Hotell Skepparholmen, efterföljt av ett golfretreat till Körunda Golf Resort den 27-28/6 och den 14-16/8  kommer jag och Helen Alfredsson att arrangera vårt Trainingcamp på Hooks Herrgård!

Träna som en Jedi med mig och fäktningsmästaren Paul Anthony! I min bok har jag med ett träningsprogram som heter ”Bli en Jedi riddare på och av golfbanan” och nu har du chans att prova på hur du kan träna som en Jedi, men denna gång på riktigt så att säga. Den 14:e december arrangerar jag och Paul detta event för första gången och det är fäktning och meditation på schemat. Vi hoppas du kan komma och läs mer nedan!

Mental styrka och helhetsträning!  Vill du bygga upp din mentala styrka och satsa på ett både lugnt, starkt och fokuserat 2020, då är du varmt välkommen att följa med på antingen min mentala träningskurs som startar igen den 28/1, träna med mig individuellt (se mer nedan) eller komma på någon av mina MediYoga pass på InMo som jag håller i på onsdagar och måndagar. Onsdagen den 18/12 blir det ett längre pass med fokus på lugn och styrka inför 2020 och efterföljande glögg.  Läs mer om mitt koncept och hur du bokar nedan. Lediga tider finns framöver! Varmt välkommen!

Idrott-och ledarskapspodden rullar på för fullt och det är nu säsong 7 som är igång. Det finns totalt 55 avsnitt ute och imorgon, fredag kommer avsnitt 56 och då är jag mycket glad att få presentera den fantastiska karatemästaren och läraren Brian Fitkin! Se mer nedan!

Jag önskar dig trevlig läsning och en riktigt skön december månad! Vi ses!  Kram från Jenny

MEDIYOGA MED TEMA ”LUGN OCH STYRKA INFÖR 2020” OCH EFTERFÖLJANDE GLÖGG DEN 18:E DECEMBER

Onsdagen den 18:e december är du varmt välkommen till årets sista yogapass som jag håller på InMo Medveten träning kl. 19.00 – 20.30 – extra långt denna gång alltså. Vi kommer att fokusera på att hitta lugn och styrka inför 2019 och jag kommer att ha med övningar för att släppa på spänningar i hjärta, höfter och nacke och vi kommer att också göra en längre meditaiton för att låta våra intentioner inför 2019 sjunka in. Anmäl dig på min boknings sida på länken nedan eller till InMo på info@inmo.se. Varmt välkommen!

Ps. Under glöggminglet har du också möjlighet att köpa min bok signerad. Så om du inte hunnit klart med alla julklappar då så vet du vad du kan köpa:-).

TRÄNA SOM EN JEDI RIDDARE MED JENNY OCH PAUL DEN 14 DECEMBER KL. 10.00-11.30

Den 14/12 kl 10.00-11.30 har du möjlighet att komma och träna som en riktig Jedi då jag och fäktnings mästaren Paul Anthony arrangerar ett event tillsammans. Paul tränar dig i fäktning och jag tränar dig i fokus och andning genom meditation. Vi håller till hos Djurgårdens fäktförening vid Hjorthagen i Stockholm! Kom och ”vässa sågen” med oss och ladda ordentligt inför både premiären av Starwars den 18/12 och det nya året som stundar! Alla från 14 till 100 år eller mer är välkomna!

Vart: Djurgårdens fäktförening på Artemisgatan 19
När: Den 14;e december kl. 10.00-11.30
Vad: Fäktning med Paul, meditation och rörlighet med Jenny. Ta med mjuka kläder, långa byxor och gymnastikskor. Fäktutrustning finns på plats.
Kostnad: 400 kr/person inkl. moms.
Max 15 personer.
Anmälan senast den 10:e december till info@jennyhagman.com.

Hoppas vi ses och hör av dig om du har frågor.

ALFREDSSON OCH HAGMAN’S TRAINING CAMPS 2020 GÅR TILL CASTILLO SON VIDA, MALLORCA DEN 22-25/5 OCH DEN 29/5-1/6!

Äntligen kan vi presentera nästa års Training Camps för dig! Jag och Helen har sedan 2014 arrangerat dessa träningsresor tillsammans till Evian Resort. Det har varit fantastiska år och Evian Resort är ett av våra absoluta favoritresmål. Vi tycker nu ändå att det är dags att prova något nytt och därför har vi bestämt oss för att lägga 2020 års Training Camps på Castillo Son Vida på Mallorca. Den 22-25/5 och den 29/5 -1/6 är du varmt välkommen att hänga med oss till denna vackra plats.

Jag har arrangerat flera resor hit tidigare och det känns mycket kul att komma tillbaka. Upplägget kommer att se ut på samma sätt som tidigare med två träningstillfällen med fokus på din sving och ditt närspel, coaching på banan av både mig och Helen, en föreläsning med fokus på mental styrka och två yogapass med inriktning mjuka och enkla övningar som jobbar med din andning och din rörlighet i spända muskler (MediYoga) som alla kan vara med på. Out of Bounds kommer även denna gång att stå för administrationen kring resan och inom kort är anmälningssidan klar hos dem.

Tillsvidare kan du därför anmäla dig till mig på info@jennyhagman.com om du vill följa med (jag kommer skicka dem vidare till Out of Bounds och du får sedan bekräftelse och alla detaljer från dem) och här kommer de detaljer kring kostnader och vad som ingår. Hör gärna av dig till mig om du har några frågor!

OBS! Om du inte kan följa med oss utomlands så är du välkommen till vårt Training camp på Hooks Herrgård 14-16/8!

Preliminärt flyg med SAS:
UT: 22 maj alt. 29 maj -20 ARN-PMI 0610-0950
HEM: 25 maj alt. 1 juni -20 PMI-ARN 1150-1535

 • I priset ingår:
  Flyg Stockholm – Palma t/r enligt ovan
  1×23 kg incheckat baggage + 15kg golfbag
  Privat transfer flygplats-hotell t/r
  3x nätter på Castillo Hotel Son Vida
  Frukost och middagar inkl. vin (ca 2 glas/person/middag)
  3x 18 hålsgreenfee på Arabella Golfs tre banor Son Vida, Son Muntaner och/eller Son Quint
  Förbokade starttider
  Transfer till golfbana med hotellets shuttle som går enligt schema
  Range & rangebollar
  Träning med Jenny & Helen

Del i dubbelrum Classic Window (endast dubbelsängar): 21 495 SEK/person (OBS! Flygen är inte helt bekräftade den första helgen så en viss reservation för prisändring finns den 22-25/5).
Uppgradering till Classic Terrace (dubbel eller twin): 250 SEK/person/natt
Uppgradering till Deluxe room: 500 SEK/person/natt
Enkelrumstillägg i Classic Window: 1500 SEK/person/natt
Enkelrumstillägg i Classic Terrace: 1900 SEK/person/natt

OBS! Som vanligt har vi ett minimum på 12 resenärer för att både jag och Helen följer med på resan.

Varmt välkommen och vi hoppas att vi ses! Här kommer några fler bilder från Castillo Son Vida.

Golf Son Muntaner som är en härlig mästerskapsbana
Hotellet där vi bor. En shuttle går regelbundet till golfbanorna och det tar ca 5-7 minuter.
En överblick av hotellet Castillo Son Vida.
Terrasen på hotellet där vi kommer att kunna återhämta oss efter dagens träning och utbildning! 

TRÄNA MED MIG I HÖST ELLER VINTER! HELHETSTRÄNING FÖR MENTAL STYRKA FRÅN GRUNDEN!

Vill du träna upp din mentala styrka för ett både gladare, lugnare, starkare och balanserat 2020 så är du varmt välkommen att hänga med mig på någon av mina träningar. Antingen i grupp eller individuellt. Jag jobbar med helhetsträning och den integrerade mentala träningen där jag har med både avspänningsträning (här väver jag in både andningsträning, rörlighet och mindfulness träning), självbildsträning, målbildsträning och attitydträning. Att träna både kropp och sinne för att nå din fulla potential och må bra på vägen är mycket viktigt och genom enkla och effektiva övningar får du lära dig HUR du kan träna för att nå detta.

Du kan boka in denna träning både i grupp (nästa kurs startar den 28/1 och du kan anmäla dig via länken nedan) eller individuellt och jag håller till på InMo Medveten Träning eller på Kungliga Tennishallen! Du är varmt välkommen till mina mediyogapass på InMo också och dessa fortsätter jag hålla samma tider som i år; Måndagar 07.00 och Onsdagar 19.00.

Jag jobbar med både vuxna och ungdomar och den mentala träningen jag jobbar med passar alla idrotter och alla som vill utveckla sin mentala styrka oavsett om det gäller jobbet, din idrott, eller i ditt privatliv!

Tider finns måndag – fredag och min kalender är öppen för bokning.

I senaste Svensk Golf kan du läsa om en av mina elever som kört detta helhetskoncept och som lyckats nå sina mål:-). Otroligt kul att läsa hennes egna ord om sin utveckling och i slutändan så är det alltid den egna träningen du gör som är skillnaden som gör skillnaden. Jag hoppas jag kan ge dig några verktyg på vägen så att din resa får en liten extra skjuts i den riktning du önskar!

Jag ser fram emot att höra av dig och varmt välkommen med alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha!

 

”MINDFUL GOLFER EVENT”  PÅ HOTELL SKEPPARHOLMEN DEN 18:e APRIL

Den 18:e april är jag mycket glad att för första gången arrangera ett event tillsammans med Hotell Skepparholmen. Det blir en heldag med fokus på hur du lär dig prestera på topp med hjälp av mental träning, mindfulness och mediyoga och med på denna dag är Malin de Moura som är fystränare och som kommer att hålla i passen på eftermiddagen. Jag håller i passen på förmiddagen fram tills kl. 13.00 och det blir då fokus på att stärka ditt sinne och din kropp inför golfsäsongen och det genom att träna upp dina inre muskler. Det är en träning som får din teknik och ditt spel att fungera ännu bättre.

Det blir alltså helheten i fokus och du har också möjlighet att stanna kvar och äta middag och sova över till ett mycket bra pris.  Jag hoppas du har möjlighet att komma och här kan du läsa mer och boka din plats!

LÄS MER HÄR!

Varmt välkommen!

Hotell Skepparholmen ligger i Nacka precis invid havet och det blir en perfekt miljö för att vässa ditt sinne inför golfsäsongen!
Att lära dig andas och visualisera är kraftfulla verktyg för att stärka ditt spel på golfbanan!

GOLFRETREAT FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA GOLF RESORT 27-28 JUNI!

Den 27-28 juni är det återigen dags för en av årets träningshelger och denna gång för tjejer och på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning i vanlig ordning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Säsong 7 !

På fredagar (var eller varannan fredag) har jag släppt ett nytt avsnitt av säsong 7 i Idrott-och ledarskapspodden under hösten. Gästerna i denna säsong har bland annat varit Richard Gordin, en av världens främsta sportpsykologer, Tony Gustavsson, fotbollstränare och VM vinnare (USA’s damlandslag i fotboll) och Madeleine Wilhelmsson, Yoga entreprenör och yoga terapeut och Henrik Norlander, Golfproffs på PGA Touren och imorgon fredag kommer ett nytt avsnitt ut med karatemästaren och läraren Brian Fitkin. Syftet med podden är att sprida kunskap och inspiration om mental styrka, nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur du hittar balans och lär dig prestera på topp och må bra på vägen. Mina gäster delar generöst med sig av många tips, råd och övningar som du direkt kan ta med dig in i din egen vardag. Nu har tex Madeleine förutom att hon delat med sig av en mängd kunskap och inspiration i hennes avsnitt (nr 49), även lagt upp sina 6 bästa tips till dig som vill starta eget eller som är entreprenör på min blogg som du hittar HÄR!

Och för dig som vill utvecklas och få tydliga verktyg för hur du kan börja så har jag ägnat 2 avsnitt där jag själv pratar och då om Målbildsträning och Motivation (avsnitt 53) och självbildsträning i avsnitt 54. Gå in och lyssna och hör av dig om du har frågor eller funderingar.

Jag hoppas du har eller får möjlighet att lyssna på avsnitten och att det ger dig en massa ny inspiration och kunskap.

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Spotify,  Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning!

”STOLT, STARK OCH SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE” – PERFEKT SOM JULKLAPP

Tack återigen till alla er som har köpt min bok ”Stolt, stark och säker” som kom ut förra sommaren. Jag är otroligt tacksam för all feedback ni har gett den och framförallt för att så många av er berättat hur övningarna hjälpt dig att förbättra både ditt spel och välmående på golfbanan!

Den första upplagan tog slut i maj och nu är vi inne på den andra upplagan vilket känns fantastiskt och om du inte redan har den och vill köpa den och kanske även det tillhörande mentala träningsprogrammet så gör du det hos Buenavida.se (då får du den också signerad) , hos Akademibokhandeln eller på olika bokhandlare på nätet! Jag hoppas boken kommer att fortsätta sprida både stolthet, styrka och säkerhet till dig och alla golfare och icke-golfare många år framöver! Boken blir en perfekt julklapp till dig själv eller till någon du tycker om och vill peppa till utveckling och glädje på och av golfbanan:-). Kanske vill du samtidigt som du ger boken i julklapp/present till någon även utmana denne att köra något av de träningsprogram som finns i slutet av boken? :-).

Nu finns det nysignerade böcker att köpa hos Buena Vida!

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – PÅFYLLNING OCH MÅLBILDER INFÖR 2020.

Hitta dina önskade lägen inför 2020
Efter många år förstod jag att jag hade en förmåga att sätta upp målbilder framåt, men att det var helt omedvetet. Jag trodde alltså inte att jag hade några mål utan att saker liksom blev som det blev. När jag började studera mental träning och vad som gör att du når dina mål så förstod jag att jag hade gjort precis som man ”ska” så att säga för att nå sina mål, men att jag inte visste om det. Jag skriver i min bok om en upplevelse om en så kallad omedveten målprogrammering jag gjorde som ledde till min första vinst i USA och i avsnitt 53 av Idrott-och ledarskapspodden så berättar jag även om den.

Att sätta dig ned och fundera över vad du önskar inför nästa år är en mycket bra investering i ditt välmående och att ha en plan ger också ett lugn i nuet. Så mitt förslag är att du redan nu, så  här i början av december börjar fundera över dina önskade lägen 2020. Så här kan du göra:

Ta fram de viktigaste delarna av ditt liv. Det brukar vara Hälsa, Familj, Relationer, Jobb, Fritid tex. Gå sedan in och lyssna på det avsnitt jag har gjort i Idrott-och ledarskapspodden som handlar om Målbilder och Motivation (avsnitt 53). Där har jag en övning som hjälper dig komma igång och sedan en målkarta som du sedan kan använda för att verkställa din resa till dina önskade lägen. Finns alltså också i min bok.  Att ha en plan ger dig lugn och fokus så sätt igång redan idag:-).Hör gärna av dig om du har några funderingar!

Fyll på dina energidepåer dagligen
För att du sedan ska ha kraft att följa din plan, vara närvarande, och hitta din styrka inifrån så behöver du fylla på med energi, varje dag. Gör en liten lista redan nu där du fyller i vad just du behöver för att fylla på din energi dagligen. Här kommer några förslag:

 1. Någon form av daglig avspänningsträning för att fokusera på din andning och syresättning
 2. Träna! Fysisk träning i någon form där du kommer upp i ansträngning och får upp pulsen
 3. Skala bort allt onödigt som tar energi utav dig tex energitjuvar (du känner igen dem om du inte mår bra av att vara runt dem. Du kanske upplever ett tryck för bröstet eller att du inte kan vara dig själv runt dem mm).
 4. Försök att vara i synk med din inre röst. Säg ja när du menar ja, säg nej när du menar nej. Att vara i linje med det du verkligen vill och tycker ger dig energi och en känsla av mod och kraft. Om du gör avspänningsträningen 7-15 min dagligen så hör du din inre röst bättre och förstår vad du behöver göra och du blir mer modig.
 5. Läs en bok som ger dig energi och som ger dig inspiration och hopp om framtiden: BOKTIPS: MELINDA GATES – KVINNOR FÖRÄNDRAR VÄRLDEN
 6. Lyssna på en inspirerande podcast – tex Idrott- och ledarskapspodden:-)
 7. Var Mindful några gånger per dag (börja med ett tillfälle och öka efter hand), tex när du äter, dricker te/kaffe, lyssnar på någon, julhandlar, tar dig till/eller från jobbet osv. Jobba med din medvetna närvaro!

Lycka till och kom gärna på någon av mina gruppträningar eller föreläsningar så ska jag inspirera dig ännu mer till att få in återhämtning och mental träning i din vardag:-).  Mer övningar för ditt inre lugn, såsom andning, rörlighet mm finns på min hemsida Trainforbalance.com! 

TACK!

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt nyhetsbrev för oktober och jag hoppas att vi ses på någon av mina föreläsningar eller träningar framöver. Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

Önskar dig en riktigt skön december månad och hoppas vi ses!

Kram från Jenny