Golfträning

Golfträning med fokus på dina grunder

Bygg din sving från grunden och den kommer att hålla långsiktigt

Vad gäller golfträning så är du varmt välkommen till mig på Golfcenter Danderyd i Stockholm där jag jobbar två dagar i veckan. Jag jobbar mycket med grunderna i din sving och försöker sprida vikten av just grunderna. Det mesta som händer i din sving (en ögla i baksvingen, skruvade slag mm) härstammar från någon del av grunderna i din sving såsom tex; greppet, uppställningen, siktet, eller balansen.  Det är så viktigt att du bygger din sving från grunden och inte hoppar över detta. Här nedan är en del text om grunderna i din sving och du hittar också några filmer nedan och under träning online, men boka gärna in en lektion så går vi igenom allt från grunden.  Du bokar din tid HÄR! 

Du hittar även en hel del träningstips på min blogg, så följ mig gärna där! På min youtube kanal hittar du hela Röhnisch Golf School från 2015 och 2016. Klicka i så fall vidare HIT!

Greppet

En av de viktigaste grunderna
Hur du håller i din golfklubba är den del av grunderna som jag anser främst påverkar om det blir ett rakt och långt slag, eller tvärtom. Hur du håller i din klubba påverkar både bladets position i träffen och farten i klubbhuvudet i träffen. Mitt bästa råd är att du försöker hitta ett neutralt grepp! I Röhnisch Golf School visar jag hur och du hittar filmen HÄR!

Uppställningen!

Din uppställning påverkar både längd och riktning i dina slag
Din uppställning är också en av de grunder som påverkar din sving väldigt mycket. Om du hittar en stark och stabil uppställning så påverkar den din sving positivt och den blir lättare att repetera. En repeterbar sving är enkel och gör det lättare att få en bra bollträff! Nedan visar jag dig några tips om din uppställning och hur du då även kan hitta avståndet till bollen!

Siktet

Siktet är A och O för raka slag
Alla förstår nog att siktet påverkar riktningen på dina slag, men vet du om du siktar rätt/rakt? Det gäller att kunna kontrollera detta själv så att ditt sikte inte tex gör att du tex får en ögla på din sving. Jag tror på ett parallellt sikte med fötter, höfter och axlar (så länge rörligheten tillåter). Här nedan hittar du en film om mina tips över hur du hittar ett bra sikte! Den är ifrån Röhnisch Golf School våren 2015 och jag ger även tips om uppställningen.