Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för oktober månad. Vilken höst vi har haft! Jag hoppas att du har haft möjlighet att få njuta av vädret oavsett vart du befinner dig. I detta nyhetsbrev kan du läsa om vad som är på gång i oktober.  Bland annat startar jag upp två kurser i fysträning för golfare och mental träning med fokus på hur du kan prestera på topp och må bra på vägen. Hösten inbjuder också till reflektion och du kanske funderar över om du är på den plats du vill vara? Eller hur du kan må och fungera ännu bättre där du just nu befinner dig? Som coach jobbar jag mycket med dessa frågor och just nu har jag ett erbjudande till dig som du hittar här nedan!  Om du är golfare går vi snart in i lågsäsong och jag har tagit med några tips över hur du kan träna under vintern. Lite annat smått och gott hittar du också här nedan. Jag önskar dig en skön oktober månad!

IMG_0212
Hösten inbjuder till härliga joggingrundor och promenader i skogen. Hoppas du får tid att njuta av den!

KURSER I FYSTRÄNING OCH MENTAL TRÄNING

Den 11 oktober startar höstens kurser i fysträning för golfare och mental träning på Kungliga Tennishallen i Stockholm. Båda kurserna syftar till att hjälpa dig att nå dina mål och få en förståelse över vad du kan göra för att kunna prestera på topp både på och av golfbanan. Nu har du mycket tid på dig att förbereda dig inför nästa golfsäsong och dessa kurser hjälper dig en bra bit på vägen. Det finns 4 platser kvar i varje kurs. Varmt välkommen att höra av dig om du vill vara med. Maila mig på jenny@hagmangolf.se.

Fysträning för golfare

Stärk din kropp inifrån och ut och förbättra både längden och rakheten i dina slag

Under sex tisdagar kommer jag att jobba med din styrka och rörlighet och du får reda på vilka muskler du behöver stärka och öka rörligheten i för att bli en bättre och gladare golfare till våren. Jag kommer att ge dig övningar som du kan ta med dig och göra hemma. Alla övningar är anpassade för golfare.

Tisdagar kl. 18.15-19.15 den 11, 25 oktober, samt 1, 8, och 22 november.

Kostnad: 2295 kr (medlem på KLTK eller InMo: 1900 kr). Du får ett kompendium med alla övningar som vi går igenom och en entré/vecka (torsd-söndags) på Kungliga tennishallen.

Kurs i Mental träning 

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Denna kurs är tänkt för dig som vill lära dig hur du kan prestera på topp och behålla lugnet på vägen. Hur du lär dig att fokusera och koncentrera dig i stressade situationer. I denna mentala träningskurs lär jag dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, målbilder, målprogrammering och avslappning.

Tisdagar kl. 19.20- 20.30 den 11, 25 oktober, samt 1, 8, 15 och 22 november

Kostnad: 2295 kr (medlem på KLTK eller InMo: 1900 kr). Material med övningar och en avslappnings CD med fyra program (nedladdningsbar) ingår, samt ett klipp på mina yogapass på InMo.

 

Jenny tränar

PROVA PÅ TRÄNING PÅ INMO

Har du inte tid att gå på kurs så är du välkommen att träna individuellt, eller kanske med en kompis hos mig på InMo, det träningscenter på Brahegatan 42 i Stockholm där jag jobbar. Just nu kan du boka en prova på träning med mig för 500 kr/timme eller 300 kr/timme om ni kommer två personer. Hör av dig till InMo direkt på tel: 08 545 811 70 eller maila mig på jenny@hagmangolf.se om du är intresserad.

PROVA PÅ MINA YOGAPASS

Efter att ha jobbat som vd samtidigt som jag var småbarnsmamma lärde jag mig vikten av återhämtning och det jag hittade för min egen del var medicinsk yoga och meditation. I kombination med min roll som coach och tränare jobbar jag med att lära ut medicinsk yoga för balans och stabilitet till mina kunder och elever. Jag håller i två pass i veckan på InMo och du är varmt välkommen att prova på ett tillfälle helt kostnadsfritt.

HÄR hittar du schemat (mina pass är torsdag kväll och fredag em) och om du vill boka in ett tillfälle hör du bara av dig till mig direkt på jenny@hagmangolf.se. Varmt välkommen!

Jenny logar

COACHING I PERSONLIGT LEDARSKAP

Har du tappat motivationen på ditt jobb? Är du redo för en ny utmaning? Tar stressen över dina ambitioner och din glädje? Vill du prestera och må ännu bättre där du befinner dig just nu? Att då och då gå igenom sina mål och drömmar är otroligt viktigt för att se till så att du är på en plats där du vill vara.

Ibland är det dock inte så lätt att veta vad man vill och inte heller att sätta upp mål, men med lite guidning och träning är det lättare än du tror. Och det bästa är att när du lär dig knepen så förstår du att t.o.m det du trodde var omöjligt är möjligt! Jag jobbar med coaching inom personligt ledarskap och hjälper dig framåt mot dina mål och ser till att du håller balansen och mår bra på vägen. Två nycklar jag jobbar med är att få fram en klar, attraktiv och tydlig målbild (via b la ”goal  mapping”), samt hur du håller dig motiverad, stark och lugn på vägen dit. HÄR kan du läsa mer om hur jag jobbar!

JUST NU erbjuder jag dig som prenumerant på mitt nyhetsbrev 20 % rabatt på de första tre träffarna som är 1.5 tim/gång och det första tillfället är alltid förutsättningslöst och kostnadsfritt. Jag håller till på Brahegatan 42 i Stockholm på InMo och det är här vi träffas.

Välkommen att höra av dig om du vill boka in en första träff till jenny@hagmangolf.se.

Coach Jenny Hagman
Jag coachar enskilda personer och företag inom personligt ledarskap. Jag coachar också lag inom olika idrotter, och då framförallt golf.

NY PODCAST PÅ GÅNG

En nyhet under hösten är att jag håller på med en ny podcast med fokus på ledarskap och träning. Det kommer att bli 8-10 avsnitt till att börja med och syftet är att inspirera och sprida kunskap till dig med fokus på dessa områden. De profiler jag intervjuar delar med sig både av lärdomar av misstag och nycklar till framgång. Det blir en hel del intressanta vinklar och diskussioner! Allt blir klart senare i höst och om du vill följa med på vägen kan du följa resan på mitt instagramkonto @jenny_hagman!

IMG_1981

GOLFTRÄNING PÅ GOLFCENTER DANDERYD

Om du vill träna teknikträning och grunderna i din sving så kommer jag att fortsätta på Golfcenter Danderyd under hösten. Lediga tider hittar du HÄR och om du inte hittar en tid som fungerar kan du höra av dig så försöker jag lösa det. Den bästa av alla världar är sedan att du kombinerar din teknikträning med fysträning och mental träning för att nå dina högsta önskemål vad gäller din golf:-).

Boka din lektion HÄR!

(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com
(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

HUR SKA DU TRÄNA UNDER LÅGSÄSONGEN?

Även om hösten säkerligen kommer att tillåta mer spel utomhus så börjar det bli dags att tänka på träningen under lågsäsongen. Anledningen till att jag själv har utbildat mig både inom teknikträning som golftränare, PT (personlig tränare) och mental tränare/Coach, är för att jag anser att jag behöver alla dessa delar för att kunna hjälpa mina elever på allra bästa sätt.

Under lågsäsongen är det perfekt att jobba med fysträningen och den mentala träningen då du spenderar mer tid utanför golfbanan. Att stärka och öka rörligheten i kroppen är perfekt att göra under vintern och speciellt med inriktning på de områden du behöver för att få en hållbar och repeterbar sving.  Vad gäller den mentala träningen så brukar man säga att det tar ca 3-4 månader att förbereda hjärnan och kroppen inför en situation som du önskar prestera väl inom. Därför är det även bra att träna mental träning under lågsäsong.

Vill du lära dig mer om dessa områden är du välkommen till mina kurser, men här kommer några tips på hur du kan träna själv:

FYSTRÄNING

Jag har gjort flera olika program för golfare med fokus på rörlighet, din hållning, bålstabilitet och så några väl utvalda favoritövningar. Du hittar programmen via följande länkar. Hör av dig om du har några frågor. Gör övningarna 1-3 varv och gärna minst två gånger i veckan för att se ett resultat. Välj de program du tycker att du behöver bäst.

Övningar för att förbättra din hållning: HÄR!

Övningar för att förbättra din rörlighet: HÄR!

Övningar för att förbättra din bålstabilitet: HÄR!

Mina favoritövningar för golfare: HÄR!

Jenny fysträning för golfare
Träna styrka och rörlighet för att bli både friskare och gladare på och av golfbanan:-).

MENTAL TRÄNING

Att träna mental träning handlar mycket om att jobba med tydliga målbilder, visualisering, våga sätta höga, attraktiva och djärva mål, samt hur du lär dig att koppla av och ändå kunna prestera på topp.

Här är en övning som du kan börja med för att komma igång med din kreativitet och en tydlig och klar målbild:

  1. Välj 3 saker som du önskar uppnå med nästa års golfsäsong. Tänk fritt och använd din kreativitet. Vad önskar du mest av allt? Tänk att allt är möjligt. Du har all tid i världen och du har alla resurser du önskar. Det kanske inte är så, men om det skulle vara så, vad  skulle du önska då? Skriv ned det du kommer på!
  2. Nu har du ett önskat läge. Hur ser ditt nuläge ut vad gäller din golf? Skriv ned!
  3. Skriv nu ned vad du behöver göra för att komma från ditt nuläget till ditt önskade läge nästa sommar. Detta blir dina delmål. Gör dem gärna tidsbestämda.

Hör av dig om du har några frågor eller om du önskar någon hjälp! Lycka till!

resor_slide2
Här är en bild på silverkusten som ligger intill Royal Obidos ditt min nästa golfresa går nu på torsdag den 6 oktober. Följ gärna resan på @jenny_hagman.

TACK!

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt nyhetsbrev. Jag hoppas att jag får chans att träffa dig på någon av mina kurser eller träningstillfällen, eller kanske på något av mina yogapass. Vill du har mer tips och råd kring träning och ledarskap så kan du följa mig på min blogg på www.jennyhagman.com eller på instagram @jenny_hagman.

Ha en skön oktober!

Varma hälsningar från Jenny