HEJ!

Jag hoppas att du mår bra! Så här under den mörkaste tiden av året så tänker jag på två saker; 1) Att det är viktigt att acceptera nuläget. Mörkret kommer och mörkret går, varje år på samma sätt och att solen går ned tidigare under den här perioden kan vi inte göra något åt. Därför är det viktigt att acceptera det och istället fundera över vad du kan göra för att underlätta den här perioden om du nu känner att mörkret påverkar dig.  Så nummer 2 blir att) Hitta på något härligt att göra tillsammans med andra människor för att må och fungera ännu bättre så här mot slutet av året. Och därför har jag nu lagt upp en Workshop med fokus på Mindfulness, MediYoga och Mental träning på InMo nu på söndag med ett efterföljande glögg mingel. Mer info hittar du nedan.

Träning är något som också ökar ditt välmående och som bland många positiva effekter förbättrar ditt immunförsvar så om du behöver lite tips och råd för din träning så kan jag varmt rekommendera att du läser Fysträningsdelen i min bok ”Stolt, stark & säker – en bok om  helhetsträning för golfare” och även kikar på mina träningsprogram i slutet av boken där du bland annat hittar ett 21 dagars träningsprogram för att komma igång med din träning (här finns även inslag av avspänningsträning som förbättrar din träning och ditt välmående ännu mer i kombination med styrka och rörlighet).  Och vill du bli inspirerad personligen så är du välkommen till mig på InMo där vi tillsammans lägger upp ett träningsprogram som passar dig!

Och om du vill hänga med i min nästa kurs i mental träning så börjar den i januari, närmare bestämt den 27 januari. Läs mer här nedan.

Och för dig som vill se fram emot något till våren så kanske en träningsresa kan passa bra. Jag kommer att lägga upp hela programmet vad gäller träningsresor inom ett par veckor och här ingår bland annat mina träningsresor i Sverige och mitt och Helen Alfredsson’s Training Camp till Evian Resort. Datumen för Evian blir den 2-5 (eller 1-5 maj som alternativ) och den 9-12 (alt. 8-12 maj), samt den 26-29 september och vi ser mycket fram emot att åka dit igen!

Och behöver du inspiration i din vardag så kan du gärna gå in och lyssna på Idrott-och ledarskapspodden där säsong 5 nu är i full gång. Nytt avsnitt varje fredag och mer info om gästerna nedan!

Jag önskar dig nu en fortsatt skön november månad med mycket fokus på både ditt välmående och ditt lugn och vill du ha mer regelbunden inspiration kring mental träning, resor, träning och annat så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman. Trevlig läsning och ta hand om dig!

Kram Jenny

WORKSHOP SÖNDAGEN DEN 25 NOVEMBER KL. 16.00-18.00 på INMO  – Mindfulness, MediYoga och Mental träning! OCH glögg mingel!

Att yoga, mindfulness och mental träning är kraftfulla verktyg för att må och fungera bra i alla lägen är numera välkänt och både svensk och internationell forskning fortsätter att visa vilka positiva effekter dessa träningsformer har för ditt välmående, ditt immunförsvar, din förmåga till avspänning, din förmåga att bli mer stresstålig och din förmåga att kunna behålla lugnet, även när pressen stiger.

På söndag kl. 16.00-18.00 kommer jag att hålla i en workshop med fokus på dessa områden. Jag visar dig de enkla och effektiva övningar som finns inom dessa områden och du får pröva dem alla. Vi går bland annat igenom ett träningsprogram  som heter ”Fri från Stress” och vi går igenom ett balansprogram som blandar både mindfulness och mediyoga och så får du se hur den mentala träningen kan hjälpa dig stärka din självbild genom självbildsträning (bland annat för att stärka ditt självförtroende och din självkänsla), din attityd och förmåga att hitta din riktning inför 2019.

Vi avslutar träningen med en varm och god glögg! 

När: Söndagen den 25 november kl. 16.00-18.00
Var: InMo Medveten träning på Brahegatan 42, Stockholm
Kostnad: 200 kr/person som betalas på plats
Anmälan senast på onsdag till info@jennyhagman.com
Max 14 deltagare!

Varmt välkommen!

KURSSTART MENTAL TRÄNING – DEN 27 JANUARI!

För 6:e gången startar jag denna kurs i mental träning där fokus är att lära sig grunderna i den mentala träningen.

Vi kommer att gå igenom avspänningsträning, självbildsträning, målbildsträning och så kommer vi gå igenom vikten av en positiv attityd och hur du ökar och förbättrar din koncentration. De här områdena är grunderna till att må och fungera bra, både i din vardag och i ditt arbetsliv och på golfbanan och detta enligt de studier som har gjorts om mental styrka och mental träning sedan 70-talet av bland annat Lars Eric Uneståhl. I den del där vi jobbar med avspänning, koncentration och attitydträning har jag nu också lagt in Mindfulness träning.

Du får även lära dig hantera din nervositet, hur du kan fokusera på ditt mål istället för hinder och hur du behåller en låg grundspänning och en god koncentration under 18 hål!

Du kommer att få med dig 4 stycken träningsprogram, ett kompendium med de övningar och det material vi går igenom och framförallt kommer du att bli mentalt stark och redo inför den kommande golfsäsongen! Du får övningar och uppgifter inför varje och observera som sagt att dessa mentala träningsverktyg går att använda både på och av golfbanan!

Vi kör under 6 söndagar mellan kl. 16.30-18.15 på Brahegatan 42 i Stockholm på InMo (www.inmo.se) och vi startar som sagt den 27/1 och fortsätter framåt 6 gånger med uppehåll vecka 9.
Varmt välkommen med din anmälan eller för frågor direkt till mig på info@hagmangolf.se. Max 8 deltagare.

Kostnad: 2595 kr inkl. 6 % moms

HÄR hittar du några referenser från mina kurser och min träning!

IDROTT- OCH LEDARSKAPSPODDEN SÄSONG 5 I FULL GÅNG

Den 9:e november kom det första avsnittet för säsong 5 och sedan dess och framöver kan du lyssna på ett nytt avsnitt varje fredag. Den här säsongen är återigen kryddad med flera otroligt inspirerande och kloka människor som jag upplever betyder och har betytt mycket för väldigt många människor. De är förebilder inom sina områden och personer som inspirerar mig mycket, både i mitt yrke och som privatperson. Jag hoppas att du får med dig många nya insikter, tips och råd som du kan ta med dig in i din egen vardag.

Du får bland annat möta Ann Hellenius, en av Sveriges främsta ledare som av tidningen Chef blev nominerad till en av Sveriges 3 bästa chefer 2018, Göran Boll som skapade yogaformen MediYoga som numera används inom sjukvården, skolan, näringslivet runt om i Sverige och internationellt, Mikael Asp som är fridykare, triatlet, världsrekordhållare i just fridykning och lärare och som berättar om sin resa mot ett världsrekord, hur du tränar optimalt och andningens effekter på ditt välmående, och Berne Erlandsson som är tandläkare, men framförallt expert inom Emotionell Träning. Ja en riktigt spännande säsong om jag får säga det själv:-).

OCH i avsnitt 30 med Göran Boll får du också en lite för tidig julklapp som gör att du kan börja träna och prova många MediYoga övningar kostnadsfritt hemma. Så in och lyssna:-).

Du hittar podden där poddar finns och på min hemsida HÄR! 

KOM IGÅNG MED DIN TRÄNING!

Att träning är positivt för din hälsa och ditt välmående vet vi alla, men det är inte alltid så lätt att komma igång, eller att fortsätta hålla igång det. Det finns många inspirationskällor att hitta för att få lite hjälp på traven och som jag nämnde i början av det här brevet så kan en av dem vara min bok där jag har satt ihop flera träningsprogram för att hjälpa dig komma igång. Om du sedan behöver personlig inspiration så är du varmt välkommen till mig på InMo Medveten träning där vi har ett mycket bra gym och där jag även kör min yoga och mentala träning.

Jag har flera upplägg och du kan träna alltifrån en gång (du kan boka både mental träning, fysträning och yoga individuellt, en gång eller fler) upp till att göra ett helhetsupplägg som vi skräddarsyr efter dina behov.

Hör gärna av dig för att få veta mer eller för att boka något. Maila på info@jennyhagman.com. Varmt välkommen!

TRÄNINGSTIPS!

Att reflektera över den säsong som du precis lämnar bakom dig kan vara ett mycket bra sätt för att se vad som gått bra, vad du är stolt över och vad du känner att du behöver träna mer på till nästa säsong. Att reflektera stärker ditt självförtroende då du blir mer medveten om ditt nuläge och förmodligen kommer du hitta en mängd saker som du kan vara stolt över och som gått bra, saker du annars kanske missar att se.

Så, månadens träningstips handlar om reflektion och mitt tips är:

  1. Köp en tom anteckningsbok och skriv ned alla dina reflektioner som du har efter säsongen.
  2. Skriv ned vad som har gått bra, vad du vill träna mer på, vilka områden du tränat mest på (teknik, fysik eller mental träning?) mm. Skriv ned allt du kommer på vad gäller säsongen som varit.
  3. Skriv sedan ned dina önskade lägen inför nästa säsong. Vad längtar du efter vad gäller din golf, din träning eller kanske något annat inför nästa säsong? Skriv ned 3-5 saker och spar det i din bok.
  4. Om du sedan blir nyfiken över hur du kan lägga upp en plan för att nå dina önskade lägen inför 2019 så in och kika i min bok under det mentala träningskapitlet och Målbildsträningen.

TACK!

Tack för denna gång och kanske ses vi på söndag eller vid något annat tillfälle framöver.  Och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du som sagt varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Kram från Jenny