HEJ!

Varmt välkommen till mitt sista nyhetsbrev innan sommaren!  Hur mår du? Hinner du med allt innan semestern? Jag tycker vi alla verkar springa på i en extra snabb fart så här innan semestern och det är både jobb och olika tillställningar som ska hinnas med. Och så ska vi hinna spela golf också:-). Det är ju väldigt kul allt detta, men låt oss ändå stanna upp och andas då och då! Jag behöver påminnas ofta om detta och i månadens träningstips hittar du ett av mina träningsprogram för lugn och  återhämtning. Testa och gör den gärna några gånger i veckan så kommer du känna stor skillnad både i kropp och sinne.

Apropå springa på och tillställningar så har det varit en extra hektisk maj och juni månad med både golfsäsong och boklansering av ”Stolt, stark & säker -en bok om helhetsträning för golfare”!  Det är så kul att träffa er alla både i träning och på de events jag haft och jag hoppas du kommer att få stor nytta av min bok både i sommar och framåt. I boken finns flera träningsprogram, bla för din ländrygg, ett Pre Golf flow och ett After Golf flow program, ett fysträningsprogram för att komma i form på 21 dagar och min favorit; ”Bli en Jediriddare på golfbanan – ett Golf Boot Camp”.  Jag ser fram emot att höra vad du tycker om dem så hör gärna av dig med lite feedback! Nedan ser du de olika events som är kvar innan jag själv tar semester:-). Bland annat en ”After golf” på Röhnisch på tisdag 17-19.  Om du har frågor eller funderingar kring träning eller annat under sommaren så kan du höra av dig med frågor eller funderingar via mail eller på instagram och du kan alltid gå in och träna själv på www.trainforbalance.com och så har du ju min bok också:-).

Och tips! Om du har vägarna förbi Saltarö på Wermdö i sommar så håller jag ett yoga pass på dansbanan varje torsdag kl. 7.30-8.30 from den 5 juli – 11 augusti. Varmt välkommen!

Höstens program vad gäller träning och resor hittar du här nedan. Bland annat min och Igor Ardoris resa med mental styrka för golfare i fokus till Penha Longa, Portugal den 7-11 oktober! Vi säljer den under juni bara så skynda och boka! Igor är med i min bok och skriver flera sidor och jag lovar att du kommer att bli väldigt inspirerad av hans kloka ord!

Nu önskar jag dig trevlig läsning och jag vill också tipsa dig om att gå in och lyssna på alla inspirerande och kloka gäster  i Idrott-och ledarskapspodden i sommar. Du hittar säkert en favorit och om du har något tips på vem du vill lyssna på i höst så hör gärna av dig! Lycka till med allt i sommar, simma lugnt, blanda återhämtning med en massa skoj och så hoppas jag vi ses på någon av mina events, boklanseringar, träningstillfällen eller resor framöver! Följ mig gärna på instagram @jenny_hagman för mer regelbundna tips och råd om träning och annat. Trevlig läsning och glad sommar!

STOLT, STARK & SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE SAMT ETT MENTALT TRÄNINGSPROGRAM – LANSERAD OCH KLAR!

Nu är min bok helt klar och redo att möta alla er golfare och den senaste veckan har varit full av boklanseringar (nedan ser du lite bilder:-)). Tack alla ni som kom till Peak Performance och till Röhnisch och på tisdag har jag det sista inplanerade eventet innan sommaren och då hos Röhnisch och det är en After Golf! Idag kl. 16-19 signerar jag också lite böcker på Ica Maxi Lindhagen kl. 16-19:-). Se mer nedan! Till boken tillhör ett mentalt träningsprogram (ljudfiler) som du enkelt laddar ned och tränar med tillsammans med att du läser boken!

Nyckeln i att bli stolt, stark och säker, både på och av golfbanan är inte en enda, utan det handlar om helheten! I golfen hänger allt ihop; din teknik, din fysik, din mentala styrka och maten du stoppar i dig. Och det handlar inte om att du behöver träna som proffsen, det räcker gott att du fokuserar på grunderna, ett steg i taget!

I boken hittar du även:

  • Grunderna inom teknisk, fysisk- och mental träning.
  • Flera gästförfattares syn på golfens tekniska grunder, din mentala styrka och hur du äter på bästa sätt under rundan, inkl. en del recept. Gästförfattarna är dessa kloka personer: Igor Ardoris, Yamina Enedahl, Helen Alfredsson och Marlene Gustawson
  • Flera träningsprogram (11 stycken) som hjälper dig få ihop helheten till ett recept som du kan ta med dig från boken direkt ut till golfbanan.
  • Till boken hittar du även ett tillhörande mentalt träningsprogram för golfare utarbetat av mentala tränaren Yamina Enedahl.

Du hittar som nämnt boken hos mitt förlag HÄR! 
Och vill du boka det mentala träningsprogrammet så hittar du det HÄR!

Köper du dem ihop blir det ett rabatterat pris. Jag hoppas du kommer att gilla den!

Vill du få den signerad kan du komma till ICA MAXI LINDHAGEN idag fredag kl. 16.00-19.00 eller till AFTER GOLF mingel hos Röhnisch på tisdag 19/6 kl. 17.30-19.00. Varmt välkommen!

Kul att se min bok bredvid Olof Röhlanders hos Buena Vida och så sprang jag på honom i dörren på vägen in! Och igår blev det officiellt. Olof blir en av sommarpratarna i sommar! Grattis!
Först ut i min boklansering var hos Röhnisch och tillsammans med en föreläsning! Det var så kul att äntligen kunna ha en bok att referera till när jag pratar om mina övningar mm! Tack alla som kom!
På Teeparty presenterar jag boken i början av programmet och jag tror bästa värden Johan Sköld tyckte att jag tog lite vääl mycket sändningstid, men som sagt, jag är så otroligt glad att äntligen få presentera ett material jag hoppas ska få varenda svensk golfare lite stoltare, starkare och säkrare, både på och av golfbanan:-)! Vi pratar också US Open, de bästa, lite mer okända golfbanorna i Sverige och mycket mer. In och lyssna på www.teeparty.se eller på YouTube!

DATUM KVAR FÖR BOKLANSERINGAR – VARMT VÄLKOMMEN!

15 JUNI – BOKSIGNERING PÅ ICA MAXI LINDHAGEN

Tid: 16.00-19.00
Plats: Ica Maxi Lindhagen – bokavdelningen

Bara att dyka upp!

19 JUNI – AFTER GOLF PÅ RÖHNISCH BRAND STORE
Tid: 17.30-19.00 – Mingel och singering av boken och lite annat smått och gott
Anmälan till Röhnisch på osa@rohnisch.se

Varmt välkommen!

MENTAL TRÄNING FÖR GOLFARE PÅ PENHA LONGA 7-11 OKTOBER MED IGOR ARDORIS – FÖRSÄLJNING ENDAST I JUNI!

För första gången kommer jag och Igor Ardoris (mental tuffhetstränare som skrivit flera böcker i ämnet, bland annat ”Att lära sig förlora”) att arrangera en resa ihop. Inriktningen är mental träning för golfare och vi har valt Penha Longa utanför Lissabon som plats för detta. I 4 dagar kommer vi att spela och träna både golf och mental träning och ge dig verktyg som hjälper dig få med dig svingen från rangen till banan. Hela upplägget och mer info kan du läsa hos Out of Bounds som arrangerar resan, via länken nedan.

Läs mer och boka din plats HÄR! Försäljning pågår endast juni ut så skynda och boka!

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

SOMMARLYSSNING AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN

Säsong 4 av idrott-och ledarskapspodden har precis avslutats!  Så kul att ni lyssnar och jag hoppas att du får in lite tid att lyssna i sommar. Välj din favorit bland de kloka och inspirerande gästerna där du bland annat hittar flera av min gästförfattare i min bok Stolt, stark & säker; Yamina Enedahl, Marlene Gustawson och Igor Ardoris och många fler som sagt! Och om du har några tips över vem du skulle vilja lyssna på i höst så hör gärna av dig! Nästa säsong börjar spelas in i september/oktober!

Du hittar alla 28 avsnitt på Soundcloud, Acast, Itunes, min hemsida HÄR eller på andra ställen där poddar finns.

Trevlig lyssning!

Jenny, Lotta och Elin

TRÄNINGSHELG MED YOGA, SPEL & GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN  18-19 AUGUSTI – PLATSER KVAR!

Den 18-19 augusti är det dags igen för en träningshelg för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna.

Du hittar schema och priser mm på länken här nedanför. För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Du kan läsa mer om helgen och boka HÄR!

TRÄNINGSRESA MED GOLF OCH YOGA TILL ABU DHABI- FAVORIT I REPRIS DEN 24-31 OKTOBER!

Den 24-31 oktober åker jag tillsammans med Marlene Hedblom till Abu Dhabi för en favorit i repris; En träningsresa med yoga och golf på schemat.  Denna gång har vi valt Abu Dhabi och Westin Abu Dhabi som vi tror är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat kommer inte att göra någon besviken.

Denna specialvecka kommer vara en intressant kombination av olika träningsmoment i syfte att långsiktigt förbättra ert golfspel. Vi hoppas att kunna lägga grunden inte bara för bättre golfspel utan både ökad rörlighet och att ni ska känna er mentalt starkare på golfbanan. En semester är givetvis inte ett träningsläger på rangen och på yogamattan, utan det kommer att finnas tid för både eget spel och fina stunder på stranden. Resan är öppen för alla och det krävs inget speciellt hcp eller tidigare erfarenheter av yoga för att vara med. Golf och yoga liknar varandra på så sätt att man utövar sporten utifrån sina egna förutsättningar. Vi har även lagt in mental träning vilket bara det kan förbättra scoren med både ett och två slag per runda.

Läs mer hos Golfplaisir som arrangerar denna reda HÄR!

TRÄNA MED MIG I HÖST!

Vill du komma igång med din träning så kan du höra av dig till mig.  Här följer lite mer konkret info om vad du kan välja på:

Kurser i Mental träning – 6 veckor inklusive bok och mentala träningsprogram!
I slutet av september startar jag nästa kurs i mental träning. Det blir fjärde säsongen jag kör denna och fokus är att lära dig om avspänningsträning, självbildsträning, målbildsträning och det blir mycket övningar under våra tillfällen och även mellan träningarna. Vi ses en gång i veckan under 6 veckor och du kan använda de verktyg du lär dig både på golfbanan i ditt jobb eller inom andra områden du känner att du vill få starka nerver och ett lugnt sinne. Varmt välkommen med en intresseanmälan till info@jennyhagman.com. Datum kommer inom kort!

Mental träning/Coaching – Rekommenderat är 3- 5 tillfällen och vi kör ca 1-1.5 tim/gång
För att kunna prestera enligt din potential och må bra på vägen och för att en gång för alla få med dig din sving från rangen till golfbanan så rekommenderar jag att du går igenom grundträningen i mental träning. Du får lära dig avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning där även koncentrationsträning och motivation ingår. Den här träningen passar dig oavsett om du är golfare eller ej. Boka din tid direkt till mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43.

Helhetsträning med fokus på teknik- och fysträning, samt mental träning
I det här konceptet ingår hela paketet med golfträning, fysträning där vi börjar med att göra rörlighet-och styrketester och därefter får du ett skräddarsytt träningsprogram och mental träning där du får gå igenom grunderna i mental träning.
Du kan läsa mer om mitt helhetskoncept här

MediYoga, Mindfulness eller fysträning – Boka per timme eller flera tillfällen
Det är inte dumt att komma igång med din träning inför sommaren och innan semestern då du kanske har lite mer tid att varva ned och jobba med din rörlighet, styrka, närvaro och andning. Jag jobbar med denna träning på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 och du bokar in per timme eller enligt ett skräddarsytt upplägg

Golfträning på Djursholms GK eller Golfcenter Danderyd – Nästa bokningsbara tid from 13 augusti!
Du kan boka in individuella lektioner direkt till mig och träningen sker på Djursholm eller Golfcenter Danderyd där jag är 2 dagar i veckan.

Hör gärna av dig om du vill boka något av ovanstående och du når mig då lättast på info@jennyhagman.com eller ring mig på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

KOSTNADSFRI CUSTOM FITTING PÅ GOLFCENTER DANDERYD

Även över sommaren  har du möjlighet att göra en custom fitting kostnadsfritt på Golfcenter Danderyd om du anger min kod som du ser nedan.  Kontrollera även dina grepp så att de känns bra (ska ej vara hala). Hör gärna av dig till antingen Gustav eller Klangen om du har frågor eller funderingar.

Kod för fri customfitting: JENNY2018

Du kan boka din custom fitting HÄR och skriv i koden så gör du det helt kostnadsfritt!

Hör av dig för frågor!

TRAIN FOR BALANCE – TRÄNINGSCENTER ONLINE OCH YOGA PÅ SALTARÖ

I sommar kommer jag själv att flytta min verksamhet till Saltarö mellan 21 juni – 13 augusti och där kör jag ett yogapass på dansbanan på torsdagar kl. 7.30-8.30. Varmt välkommen om du har vägarna förbi! Om du hellre tränar hemma och behöver lite tips och råd så kan du gå in på  mitt träningscenter online; Trainforbalance.com. Här hittar du alla mina filmer som jag gjort under åren och även nytt material och fokus är helhetsträning för golfare på och av golfbanan. De områden jag har riktat in mig på är: Teknikträning, Fysträning, Mental träning/Coaching och Inre lugn. Fyra områden som hjälper dig hitta balans i din tillvaro både på och av golfbanan.

Det finns också tre kurser att välja emellan; Hagman’s Golf School, med både teknik och fysträning och sedan två kurser med inriktning på fysträning som hjälper dig att komma igång med din träning på 21 dagar. Det finns en enklare kurs och ett sk Boot camp. Du hittar också ett bra program för din hållning.

Du får tillgång till allt material, förutom mina kurser, kostnadsfritt genom att registrera din emailadress. Vill du gå några av kurserna så tillkommer en viss kostnad.  Jag hoppas att du gillar det du hittar och det du lär dig! Hör gärna av dig för feedback eller frågor!

Du hittar hemsidan HÄR! 

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – 4 ÖVNINGAR FÖR ATT BLI LUGN

När jag har mycket att göra är det extra viktigt att tänka på att boka in tid för återhämtning, varje dag! Dessa 4 övningar brukar jag göra på kvällen innan jag går och lägger mig, alternativt på morgonen när jag orkar upp lite tidigare:-). Du hittar träningsprogrammet i min bok också!

Här kommer övningarna! Gör dem i din egen takt och programmet tar ca 15-20 minuter!
Du hittar alla övningar i min bok och på Trainforbalance.com ser du en video av varje övning.

  1. Djupandning 5-10 minuter. Ligg på rygg och känn hur magen först reser sig när du andas in, efter följt av bröstet. Håll lite och andas sedan ut all luft. Stanna en stund tills kroppen själv säger till att den vill andas och ta då ett nytt andetag. Du kan se en video av övningen på Trainforbalance.com.
  2. Ryggflex 1-3 minuter. Sitt på en stol eller på marken i skräddarställning som jag gör på bilden. Ha händerna på vristen. Blunda och när du andas in flexar du bäckenet framåt och sträcker ut bröstet. Andas ut och tippa bäckenet bakåt. Då håller du huvudet på samma nivå. Fortsätt i din egen takt.
  3. Bensträck 1-3 minuter. Sitt ned med raka ben, eller stå upp. Fäll överkroppen framåt med rak rygg så långt det går. Därefter böjer du bröstryggen och sedan slappnar du av i nacken. Stanna där och andas lugnt in och ut genom näsan i 1-3 minuter.
  4. Andas genom vänster näsborre i 1-3 minuter. Vänster näsborre är kopplad till det parasympatiska nervsystemet och gör dig lugn. Blunda och andas lugnt in och ut sittande eller stående. Ha ryggen rak så att du har fria andningsvägar.

Gör programmet var eller varannan dag och du håller kroppen och hjärnan lugn och harmonisk!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR. Under sommaren finns jag där lite mer sällan, men några inlägg här och där blir det.

TACK!

Tack för denna gång och för din uppmärksamhet:-). Jag önskar dig en riktig härlig sommar och så ser jag fram emot att se dig på någon av mina bokevents,  föreläsningar, resor eller kanske på ett träningspass framöver!

Varma hälsningar och glad sommar från Jenny