Hej!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för maj och juni månad! Äntligen känns det som att värmen har kommit! Det har varit en kall vår och jag har upplevt allt ifrån snöstorm, hagel och kalla vindar under den träning jag utfört utomhus under maj månad. Men som sagt, nu är det något varmare tider att vänta. Under maj har jag dock inte bara varit i Sverige och tränat er utan även i Evian, Frankrike, och då under två hela helger med Helen Alfredsson där vi undervisade 14 elever/helg i Helen Alfredssons Training Camp. Två härliga helger var det och tack alla ni som var med. Nedan hittar ni lite bilder från dessa helger. Ni får också läsa om mina nästkommande events och resor, såsom en ny workshop den 6 juni med fokus både på din golfträning, din mentala styrka och förmåga att koppla av när det gäller,  en helg på Körunda med både mental träning, yoga och golfträning på schemat och till hösten är det Portugal och Skottland som gäller.  Sedan har jag äntligen släppt säsong 2 utav Idrott- och ledarskapspodden! Jag hoppas du hinner avvara lite tid och lyssna! I nyhetsbrevet hittar du också ett erbjudande om kostnadsfri custom fitting för dig som behöver byta/få tips ang. din utrustning. Och så bjuder jag på några träningstips också. Som vanligt har jag en hel del att skriv till er om:-), men jag hoppas du hänger med till slutet!  Hör jättegärna av dig om du har frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du alltid boka en tid för mental träning, coachning, fys-eller teknikträning HÄR, eller följa mig på @jenny_hagman eller på min blogg här!. Vi ses!

Jenny, Lotta och Elin
Foto av Sophie Odelberg för Röhnisch vårkampanj 2017:-).

TRÄNING FRÅN GRUNDEN FÖR ATT HÅLLA I LÄNGDEN! WORKSHOP DEN 6 JUNI

Den 6 juni, på nationaldagen, tänkte jag passa på och bjuda in dig till en workshop med fokus på både golfträning, din mentala styrka och förmåga att koppla av och bli avspänd när det gäller. Denna workshop kommer att bestå av två delar, en på Djursholms GK och en på InMo Medveten Träning (Brahegatan 42). Du kan vara med på en del eller på båda delarna. Du väljer!

Den 6/6 kl. 10.00-12.00 på Djursholms GK
På Djursholms GK tränar vi på din golfsving och ditt närspel mellan kl. 10.00-12.00 och då kommer jag att gå igenom de viktiga grunderna för att säkerställa att du har en sving som är byggd från grunden för att hålla i längden. Sedan rör vi oss till närspelsområdet och går igenom det viktiga närspelet med fokus på slag från 1-10 meter från greenen (både låga och höga slag). Kostnad: 400 kr/person inkl. bollar. Max 12 deltagare. Samling vid rangen på Djursholms GK kl. 09.50.

Den 6/6 kl. 16.00-18.00 på InMo på Brahegatan 42
På eftermiddagen den 6/6 är du välkommen till InMo där jag kommer att gå igenom grunderna i mental träning med fokus på hur du lär dig få ned din grundspänning till en låg nivå, hur du bygger upp din självbild, hur du gör en omprogrammering och en målprogrammering (tex om du brukar slå i vattnet på ett visst hål, hur rättar du till det?), hur du bryter ett tillstånd (tex om du blir nervös, arg, eller orolig, och hur du snabbt kan komma tillbaka till ditt fokus och ditt lugn), och hur du lär dig sätta upp rimliga OCH djärva mål. Jag avslutar med att visa dig några övningar ur Mediyogan som är en enkel yogaform med fokus på rörlighet i ländrygg, axlar och höfter samt andning.
Kostnad: 500 kr/person inkl. te, träning och material. Max 16 deltagare. Samling vid InMo’s reception senast 15.50. Ta med bekväma kläder.

Anmäl dig till båda delarna och få 100 kr rabatt. Då blir det totalt 800 kr/person.
Det är något tight med anmälningstiden så hör av dig senast på torsdag om du vill vara med!
Anmälan till info@hagmangolf.se

Varmt välkommen!

IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN SÄSONG 2 ÄR IGÅNG!

Under hösten 2016 lanserade jag denna podcast där fokus ligger på att intervjua profiler från idrottsvärlden, träningsbranschen och näringslivet. Vi pratar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av att sätta mål som är både rimliga och djärva och hur du lär dig prestera på topp och må bra på vägen.

I denna säsong får du bla möta Ida B Olsson (träningsprofil), Marlene Gustawsson (näringsterapeut och gröna smoothies drottning), Håkan Ericson (bla förbundskapten för U21 landslaget), Igor Ardoris (Mental tränare med fokus på att hitta lugnet i extremt utsatta situationer och japansk kampsport expert), Nicklas Kulti (fd Tennisproffs), och Martin Lidberg (världsmästare i brottning, vinnare av Mästarnas Mästare mm) och några fler. Jag är säker på att du kommer att lära dig massor utav dessa grymma personer:-).

Du hittar podden på Acast, Soundcloud, Itunes och på min hemsida HÄR! 

Foto av Sophie Odelberg för Röhnisch vårkampanj 2017

EN NY OCH SPÄNNANDE GOLFHELG FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA 8-9 JULI OM ”HUR DU BLIR EN STARKARE OCH VÄLMÅENDE GOLFARE, PÅ OCH AV GOLFBANAN

En komplett helg med fokus på att bygga din sving, styrka & mentala lugn.  Jag kommer helt enkelt att ha 2 dagar med dig där fokus ligger på hur blir du en starkare och välmående golfare på och av golfbanan. Jag kommer att jobba med din golf både på övningsområdet och på banan och här kommer jag även in med mentala träningsinslag. Jag har gjort ett nytt upplägg för att kunna få lite mer tid med dig utanför banan och därför spelar vi 9 hål per dag och tränar desto mer utanför banan, både mentalt med din golfträning och så blir det 2 yogapass med fokus på enkla övningar och meditation Jag jobbar med helheten i min coachning och efter över 20 år som tränare (inkl. ett besök på 7.5 år som VD och knappt 2 år som säljare och marknadschef) så ser jag att det är när vi börjar hitta nycklar såsom att få ned din grundspänning, göra dina grunder stabila, hitta mål som är både rimliga och djärva och att göra en tydlig plan för att ta dig från A till B som vi börjar se skillnad och går från övning till resultat!

Förutom träningen så bor och äter vi gott på vackra och hemtrevliga Körunda! Varmt välkommen till en helg för tjejer med golf, yoga, mental träning, god mat och relax!

Läs mer och boka HÄR!

HELEN ALFREDSSON TRAINING CAMP 2017

Den andra och tredje helgen i maj i år åkte jag och Helen Alfredsson för tredje gången till Evian för att hålla i Helen Alfredsson Training Camp. Denna resa började när jag fortfarande jobbade på Birdie Golf Tours och jag funderade på vad vi kunde hitta på för något nytt vad gällde våra golfskolor. I samband med det träffade jag Helen på Evian Resort under en tävling och frågade då om hon kunde tänka sig att vara med på en träningsresa med mig. Hon sade ja och det har nu resulterat i totalt 7 träningsresor. Helen och jag är mycket överens om vikten av att jobba med grunderna i din golfsving för att kunna hålla i längden. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så kan tex siktet vara något som ställer till det ordentligt i din sving, och bara genom att rätta till siktet kan du komma tillbaka till perfekta slag!

Under denna helg jobbar vi alltså mycket med grunderna både i svingen, närspelet och puttningen och vi är med varje dag på banan för att se så att eleverna sköter sig:-). Vi är otroligt tacksamma att få göra denna resa varje år och att få träffa alla er som varit med till denna underbara anläggning och stått ut med vårt späckade schema:-). Vi är också väldigt glada att få höra era berättelser om vilka resultat ni utvecklat även efter vår träning med er. Fortsätt gärna skicka in era berättelser om hur det går! Här nedan kommer lite bilder från årets resa!

Tack igen och jag hoppas vi ses snart igen!

Evian Ermitage där vi bor.
Jag och Helen pratar om siktet och grunderna i puttning
Lite mer funderingar kring puttningen:-)
Närspelsträning på Evian Masters Course med vackra Geneve sjön i bakgrunden
Utsikt från Ermitage en av kvällarna! Otroligt vackert!
Tack för denna gång och hoppas vi ses snart igen!

OCH NÄSTA RESA GÅR TILL GLENEAGLES MED GOLF, YOGA OCH MENTAL TRÄNING DEN 20-23 OKTOBER

Höstens resor står redo och jag kommer att vara med på två öppna resor. Dels vecka 41 med Friskis & Svettis i Portugal (läs mer HÄR)  och så en egen resa till Gleneagles den 20-23 oktober. Jag jobbade på Grand Hotell i Stockholm under flera år när jag studerade och efter det är jag helt såld på vackra hotell med hög kvalitet och hög standard! Som Vd på Birdie Golf Tours hade jag också förmånen att få besöka många anläggningar med hög kvalitet och när jag skulle välja höstens resmål föll det på Gleneagles! Enligt många ett av Europas absolut bästa hotell. Tre egna golfbanor varav PGA Centenary stod värd för Ryder Cup 2014, en underbar natur i Skottlands Highlands, bara 1 timme från Edinburgh och så en mycket ”service-mindes” personal med fokus på hög service, stämning och med fokus på att kunden står alltid i centrum.

Det blir en lyxig resa och jag kommer att, förutom spel, god mat, underbart boende och tillgång till vackra miljöer, fylla resan med två clinics med fokus på din sving och ditt närspel, coachning på banan med fokus på spelstrategi, två yoga pass för att få din kropp både lugn och smidig och så med inslag av mental träning i alla pass.

Jag hoppas du har möjlighet att följa med! Läs gärna mer HÄR! Och för mer info om resan kan du kontakta Peter Sellin på MK Airbroker på peter@mkairbroker.se och vad gäller frågor om träningen och upplägget kan du kontakta mig på jenny@hagmangolf.se.

Gleneagles
Gleneagles Resort

PGA Centenary på Gleneagles

KOSTNADSFRI CUSTOM FITTING HOS GUSTAV, TOMAS ELLER KLANGEN PÅ GOLFCENTER DANDERYD

Sedan ett par år tillbaka jobbar jag på Golfcenter Danderyd och på Djursholms GK vad gäller golfträning. Ofta får jag frågan om utrustningen du har är bra, eller om du behöver byta. Jag överlåter ofta detta till de experter jag har omkring mig, både på Djursholms GK och på Golfcenter Danderyd och jag är tacksam för att det finns de som är mycket uppdaterade på all ny utrustning som kommer in år efter år.

Just nu kan jag erbjuda dig kostnadsfri Custom fitting (ord. pris är 800 kr) på Golfcenter Danderyd tom den 16 juni. Du behöver inte köpa något om du inte känner att det är bra, men ta gärna tillfället i akt om du har gått i tankarna att du vill byta någon klubba eller om du har frågor kring din utrustning.

Mina generella tips ang. din utrustning:
-Kontrollera alltid dina grepp i början av säsongen så att de håller god kvalitet (ska var lite ”kladdiga” och om du spelar regelbundet brukar det vara bra att byta ca vartannat år

– Om du gillar dina klubbor och du slår bra slag och om de inte är mer än 5 år gamla så kan du säkerligen köra på med dem ett tag till, även om det kommit ny fin utrustning sedan dess.

– Om du är redo för en nystart,  har råd och känner att du är nyfiken på att prova något nytt så är det ett perfekt tillfälle att göra detta under en custom fitting och gärna på ett ställe som erbjuder många olika märken att välja utifrån.

Du kan läsa mer HÄR och om du sedan vill boka in en tid så kan du ange kod JH2017 under ”noteringar” så får du den kostnadsfritt.

Foto av Sophie Odelberg för Röhnisch vårkampanj 2017

TRÄNINGSTIPS – mental träning!

En fråga jag ofta får vad gäller mental träning är hur du ska kunna svinga och slå bollen lika bra på banan som på rangen. Ja, vad beror det på egentligen att du inte kan slå lika bra slag på banan som på rangen? Jag studerade några spelare under US Masters i år och framförallt skillnaden på hur de svingade när de värmde upp kontra när de svingade på banan. Den skillnad som sticker ut är tempot. När du kommer ut på banan får du ett lätt adrenalinpåslag och det gör att ditt tempo lätt går upp. Det gör också att du andas lite snabbare och musklerna blir lite mer spända. Anledningen till adrenalinpåslaget är ofta att det är skillnad på träning och skarpt läge. På banan har du en chans och på träning vet du att du har fler bollar som väntar och som du kan öva på. Ok, så om du då vet hur du ska göra för att behålla lugnet och tränar som om du är på banan och om du spelar som om du tränar, då kanske det fungerar bättre? Just precis. Så här är några tips för att få det att fungera på banan lika bra som på träning:

  1. När du tränar så ska du träna med kvalitet. Träna som om du är på banan. Värm upp lite med några slag, men sedan kör du igång med din rutin inför varje slag. Byt sikte och klubba ofta och avsluta med att spela ett eller fler hål som om du var på banan. Låtsas alltså att du tex ska spela hål 1 på din hemmaklubb. Ta du upp tex driven, gör din rutin, sikta ordentligt och slå iväg den. Låtsas att det blev en perfekt drive och gör sedan nästa slag osv. På så vis har du tränat som om du är på banan.
  2. När du istället är på banan så föreställer du dig att du tränar och låtsas t ex att du har 10 bollar till bredvid din boll. Detta gör att du avdramatiserar ditt slag något. Gör din rutin som vanligt, men föreställ dig att du alltså har flera chanser bredvid dig:-) .

Vill du veta mer om mental träning och hur du kan jobba lite djupare med detta är det bara att du hör av dig till mig!

Lycka till!

Foto av Sophie Odelberg för Röhnisch vårkampanj 2017

TRÄNINGSTIPS – puttning!

Just nu har jag haft en hel del lektioner i puttning och framförallt pratade vi en hel del om detta under Helen Alfredsson training camp på Evian Masters Course. Jag tänkte dela med mig av två tips denna gång och det gäller framförallt dina korta puttar:

  1. Håll ditt huvud stilla (håll alltså blicken på platsen där bollen legat) ända tills bollen går i hål, eller stannar. På så vis kommer du lättare att kunna hålla pendeln i rätt riktning och bollen får större chans att gå dit du siktar.
  2. Kontrollera ditt sikte! Det är lika viktigt att sikta rätt när du puttar som det är för dina långa slag. Se till så att dina fötter står parallellt med din puttlinje. Ta gärna hjälp av en kompis som kan hjälpa dig kontrollera ditt sikte på greenen.

Lycka till!

Jenny logar

TACK!

Jag hoppas att du hängde med till slutet och att du fått med dig en hel del inspiration och lite kunskap och jag ser fram emot att se dig antingen på golfbanan, på någon av mina events eller resor och hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar! Och glöm inte att du kan följa mig för mer regelbundna tips och råd på mitt instagramkonto @jenny_hagman eller på min blogg som ligger på min hemsida.

Jag önskar dig en riktigt skön juni månad och glöm inte att vässa sågen då och då, stanna upp och andas och lita på att allt ordnar sig!

Varma hälsningar Jenny