HEJ!

God fortsättning och varmt välkommen till mitt första nyhetsbrev för detta decennium! Tänk, år 2020! Vad kommer det här året att föra med sig? Något jag önskar och hoppas på är att det här året för med sig närvaro, styrka, kraft, hänsynsfullhet, vänlighet och en mängd kärlek till alla! Jag känner en stark entusiasm inför året och jag hoppas kunna sprida mycket energi, kunskap och inspiration till dig så att du både mår och fungerar bra och kanske ännu bättre. Och i detta nyhetsbrev får du läsa om flera saker jag hoppas inspirerar dig. Månadens träningstips är inriktad till fysträning och du får där 6 övningar för att stärka den viktiga bålen. En stark bål stärker din hållning och med en god hållning andas du bättre och du får också en känsla av stolthet och säkerhet, viktiga ingredienser för att må och fungera bra. Du hittar träningstipset längst ned i brevet.

Nyhetsbrevet innehåller även mina nya Retreats för året och redan den 8-9 februari och 21-22 mars kan du följa med till Djurönäset ute i Skärgården nära Stavsnäs, för att träna mental träning och yoga med mig. Den här helgen passar dig som vill få med dig övningar för att må och fungera ännu bättre i din vardag, oavsett om det är på jobbet, i dina relationer, på golfbanan, eller i din idrott. Det blir stärkande övningar för kropp och sinne och du tränar upp dina inre muskler för att få starka nerver och lugn i sinnet. Jag har här ett erbjudande till dig som vill kombinera denna mentala träning med teknikträning för att komma igång inför golfsäsongen så läs mer nedan.

Vill du boka in ett skräddarsytt upplägg med mental träning, mindfulness eller MediYoga på ditt företag eller i din förening så är det också möjligt. Hör då av dig till mig direkt på info@jennyhagman.com.

I det här nyhetsbrevet hittar du också all info om mina ”Training Camps” med Helen Alfredsson som 2020 arrangeras på Mallorca och i Sverige, på Hooks Herrgård! Och så har jag lagt upp en ny workshop med teknikens grunder i fokus den 1/2 och du läser också om om årets första kurs i mental träning som startar den 28/1! 

PS. Jag kommer att vara med på en träningsresa till Skottland den 26-29 mars och då till St Andrews. Det är en liten resa med max 14 deltagare och inom kort finns mer info, men om du tycker det låter intressant så kan du maila mig redan nu på info@jennyhagman.com DS.

Jag önskar dig trevlig läsning! Många kramar från Jenny

Likt en örn tar vi oss ann årets utmaningar och möjligheter, med ett helhetstänk, fokus, lugn, klarsynthet, styrka och med en tydlig riktning!

RETREAT FÖR STARKA NERVER OCH LUGN I SINNET
8-9 FEB OCH 21-22 MARS PÅ DJURÖNÄSET, STAVSNÄS!

Varmt välkommen till en helg där din kropp och ditt sinne står i fokus. Med föreläsningar varvat med lugna och mjuka träningspass med mindfulness och mediyoga i fokus kommer du att träna både kropp och sinne för att få starka nerver och lugn i sinnet. Du kommer att bygga din styrka inifrån och lära dig hur du får in denna styrka i din vardag, till golfbanan eller till jobbet.

Jag är din lärare under helgen och kommer att guida dig genom föreläsningar där du lär dig grunderna inom mental träning som innehåller förmågan att lära dig reglera ditt spänningstillstånd, träna upp ditt fokus, attitydträning, självbildsträning och målbildsträning. I mediyoga- och mindfulness passen får du lära dig olika andningsövningar som hjälper din förmåga att reglera ditt spänningstillstånd och du lär dig lugna och mjuka rörelser som jobbar bort spänningar i områden där de gärna samlar sig vilket ökar cirkulationen i hela kroppen. Du får med dig övningar för fortsatt träning hemma.

Genom forskning från tiotusentals studier ger dessa tre områden effekter såsom; ökad syresättning i kroppen, bättre sömn, förbättrad rörlighet, lägre blodtryck, bättre fungerande mage, förbättrade relationer, bättre fokus och koncentration, ökad glädje i din vardag, ökad förmåga till närvaro i nuet, bättre golfspel, tennisspel, löpning mm (som ett resultat av faktorerna ovan:-)).

Det här ingår under helgen:
3 föreläsningar á 2 timmar/tillfälle inkl. material
5 yogapass á 1-1.5 tim/pass med fokus på din andning, rörlighet, styrka och fokus (inriktningen är MediYoga och Mindfulness)
Förmiddag-och eftermiddagsfika lördag och söndag
2 luncher
1 trerätters middag
Övernattning del i dubbelrum eller enkelrum
Frukost
Tillgång till spa – och bastudelen

Kostnad: 4358 kr/person del i dubbelrum (OBS! Se erbjudande härnedan!)
Enkelrumstillägg: 350 kr

För bokning: Gå in på följande länk hos Djurönäset och välj Boka rum, paket, och bord. Klicka på det datum du vill boka och för hur många. Välj sedan Skärgårdsretreat med Jenny Hagman och använd kod: Hagman. Då ser du detaljerna. För frågor kring bokningen kan du ringa Djurönäset på tel: 08-571 490 00   och för frågor om innehållet är det bara att du hör av dig till mig på info@jennyhagman.com eller på tel: 070 631 17 43.

Hoppas du har möjlighet att följa med och varmt välkommen!

ERBJUDANDE! HELHETSTRÄNING MED RETREAT OCH ”KOM-IGÅNG-INFÖR-SÄSONGEN-KURS”- START 24 MARS!

Ge dig själv en strålande start inför säsongen 2020! Just nu erbjuder jag dig som vill hänga med på ett av mina retreats på Djurönäset förtur till min ”Kom-igång-inför-säsongen-kurs” som jag startar tisdagen den 24 mars på Golfcenter Danderyd. Om du bokar både retreat och Kom-igång-kursen så får du också 500 kr rabatt om du bokar innan den 20 januari! Kursen är på Golfcenter Danderyd och det blir 6 tillfällen och 1.5 tim/tillfälle. Vi kommer att följa mitt träningsprogram från min bok ”Stolt, stark och säker” som heter ”Kom igång inför säsongen på 6 veckor” (träningsprogram 1) och det blir teknikträning med fokus på både sving och närspel och så kommer du få övningar och uppgifter att göra mellan varje träning. Här följer mer detaljer:

Kom igång inför säsongen på 6 veckor 
Tid: Tisdagar kl. 17.30-19.00 på Golfcenter Danderyd. Start den 24 mars och totalt 6 tillfällen (24, 31 mars (uppehåll vecka 15 för påsklov), 14, 21,28 april och 5 och 12 maj.
Vad: Golfträning med fokus på sving och närspel. Övningar mellan varje tillfälle med fokus på grunderna i tekniken och närspelet, samt övningar för din hållning och bålstyrka.
Kostnad: 2500 kr/person inkl. material och bollar
Anmälan till info@jennyhagman.com alternativt via länken nedan. Maila mig om du vill köra både Retreat och Kom-igång-kurs så erhåller du rabatten och förturen till kursen på Golfcenter Danderyd.

 

 

Häng med på min kurs ”Kom-igång-inför- säsongen” på 6 veckor och få en strålande start på säsongen 2020.

GOLFEVENT PÅ HOTELL SKEPPARHOLMEN 18/4
LADDA SINNET OCH KROPPEN INFÖR GOLFSÄSONGEN

Välkommen till en inspirerande dag med inriktning på kommande golfsäsong. Fokus ligger på mental träning, Mediyoga och Mindfulness för golfare under ledning av mig, samt golf inriktade fysiska övningar och kostråd tillsammans med Malin de Mora. Allt i syfte att kunna prestera på topp både i vardagen och på golfbanan under press, utan att förlora glädje och välmående på vägen.

PROGRAM

9.30-9.45 Kort beskrivning av förmiddagen och syftet med träningen samt ett par övningar med fokus på mindfulness och golf.

10.00-11.00 MediYoga och Mindfulnessträning för golfare – Mjuka enkla övningar för rygg, axlar och nacke som släpper på spänningar där stress kan samla sig, samt djupandning och andningsmeditation där du tränar upp din förmåga att syresätta kroppen och att fokusera. Ett pass där du tränar upp din inre styrka för att expandera och utveckla din yttre styrka.

11.00-11.10 Paus med förfriskningar.

11.10–12.20 Föreläsning i Mental styrka ”Starka nerver och lugn i sinnet, på och av golfbanan”. Välkommen till en föreläsning som ger dig verktyg för att få starka nerver och lugn i sinnet så att du kan prestera på topp och må bra på vägen. Temat för föreläsningen är grunderna i mental träning och hur du börjar träna för att nå mental styrka både på och av golfbanan. Du kommer att få med dig flera effektiva och matnyttiga övningar, samt verktyg som du kan använda på golfbanan, på jobbet och i din vardag. Du får inblick i vad mental träning är och hur enkla och effektiva övningar från den mentala träningen kan hjälpa dig prestera på topp, även under press och utan att förlora din glädje och ditt välmående på vägen. Inslag från Mindfulness och MediYoga finns i övningarna och ingår i avspänningsträningen som Jenny jobbar med i den mentala träningen.

12.30-13.00 Ett avslutande pass med fokus på mindfulness och förmågan att vara närvarande i nuet; den enda plats där du presterar och mår som allra bäst.

13.00-14.30 Lunchbuffé inkl tid för kort promenad.

14.30-14.45 Kort presentation av MalindeMora och eftermiddagens aktiviteter. Hur kan du med enkla övningar och olika träningspass förbättra din prestation på golfbanan?

14.45-15.30 Träningspass inomhus med fokus på rörlighetsträning och bålstyrka för golfare. Övningar med kroppen som redskap som även främjar din kroppskontroll och balans för en mer kontrollerad golfswing.

15.30–16.15 Mellanmål och en kortare föreläsning om hur du med rätt mat och motion förbättrar din prestationsförmåga på golfbanan (och många andra plan). Fokus: kost, träning & återhämtning.

16.30-17.30 Träningspass med fokus på pulshöjande övningar för hela kroppen för att förbättra både kondition och styrka. Övningarna är anpassningsbara för alla nivåer och går att göra i olika steg och svårighetsgrad. Om vädret tillåter hålls detta pass utomhus.

Summering av dagen, frågestund & avslut.

Pris: 1695 kr per person. 

Det finns även möjlighet för dig som träningsdeltagare att addera till två-rätters middag med förrätt och varmrätt, övernattning och frukostbuffé för ett tillägg av 1000 kr per person. Vill du som övernattande gäst även addera till entré till SPA kl 18-20 tillkommer 295 kr per person. För bokning kontakta försäljningsavdelningen på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.

Varmt välkommen med din anmälan! För frågor om innehållet och programmet kan du höra av dig till mig på info@jennyhagman.com eller på tel: 070 631 17 43.

 

ALFREDSSON OCH HAGMAN’S TRAINING CAMPS 2020 PÅ CASTILLO SON VIDA, MALLORCA DEN 29/5-1/6!

Som du kanske såg i mitt förra nyhetsbrev så har vi flyttat vårt Training Camp från Evian Resort till Mallorca och Castillo Son Vida.  Jag och Helen har sedan 2014 arrangerat dessa träningsresor tillsammans till Evian Resort. Det har varit fantastiska år och Evian Resort är ett av våra absoluta favoritresmål. Vi tycker nu ändå att det är dags att prova något nytt och därför har vi alltså bestämt oss för att lägga 2020 års Training Camps på Castillo Son Vida på Mallorca. Det blir denna gång endast en helg och vi har redan nu hälften fullbokat så skynda dig att boka om du vill följa med!

Jag har arrangerat flera resor till Castillo Son Vida tidigare och det känns mycket kul att komma tillbaka. Upplägget kommer att se ut på samma sätt som tidigare med två träningstillfällen med fokus på din sving och ditt närspel, coaching på banan av både mig och Helen, en föreläsning med fokus på mental styrka och två yogapass med inriktning mjuka och enkla övningar som jobbar med din andning och din rörlighet i spända muskler (MediYoga) som alla kan vara med på.

Out of Bounds är arrangör för resan och du hittar alla detaljer och bokar resan på deras hemsida HÄR! 

Varmt välkommen och vi hoppas att du har möjlighet att följa med! Om du inte kan följa med utomlands denna helg så kommer vi också till Hook’s Herrgård den 14-16/8!

GOLFTRÄNING I GRUPP MED FOKUS PÅ TEKNIKENS GRUNDER,  ULLNA INDOOR DEN 1 FEBRUARI

Den 11 januari höll jag i årets första workshop med fokus på golfträning och nästa tid blir nu den 1:a februari. Vi kör återigen på Ullna Indoor och det finns två tider att välja emellan. Det blir fokus på teknikens grunder och vi går igenom hur du bygger din sving från grunden för att hålla i längden. Jag väver in lite mental träning under dessa två timmar och då med fokus på mental teknikträning.  Här kommer mer detaljer.

Tid: 10.00 – 12.00  eller 13.00-15.00
Kostnad: 695 kr inkl. matthyra och bollar (Vi delar en matta på två)
Anmälan: Till info@jennyhagman.com senast den 24/1
Max 8 deltagare/grupp. Boka din plats på min boknings sida via länken nedan!

Varmt välkommen!

Kram från Jenny

 

 

KURS I MENTAL TRÄNING – START DEN 28/1

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Mental träningskurs med kursstart den 28/1 kl. 19.00 – 20.45 och totalt tisdagar i rad med uppehåll vecka 9

Under drygt tre år har jag hållit i kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i mental träning för att kunna bygga en mental styrka från grunden och som håller i längden. Kursen passar dig som är golfare, idrottare, och för dig som vill må och fungera ännu bättre på jobbet och i dina relationer. Tro det eller ej, men det finns  enkla och effektiva verktyg för hur du bygger upp din mentala styrka och vi kommer under kursens gång att gå igenom dem steg för steg. Du lär dig alltså grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning.  Verktygen innebär träning för att kunna reglera din spänningsnivå genom mental och fysisk avslappning, träning av din självbild, din målbild genom målprogrammering och visualisering, samt träning av ditt fokus och din attityd. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Tisdagar kl. 19.00 – 20.45 från och med 28/1 och 6 ggr totalt (uppehåll vecka 9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se).  Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 24 januari! 

 

 

 

GOLFRETREAT FÖR TJEJER PÅ KÖRUNDA GOLF RESORT 27-28 JUNI!

Den 27-28 juni är det återigen dags för en av årets träningshelger och denna gång för tjejer och på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning i vanlig ordning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

ALFREDSSON OCH HAGMAN TRAININGCAMP, SVERIGE DEN 14-16 AUGUSTI PÅ HOOK’S HERRGÅRD!

För första gången arrangerar jag och Helen vårt Training camp i Sverigeoch platsen vi har valt är Hooks Herrgård. Under helgen kommer det att bli mycket träning med två träningstillfällen där fokus är på din sving och ditt närspel, coaching på banan av både Jenny och Helen, en föreläsning med fokus på mental styrka, samt två yogapass med inriktning mjuka och enkla övningar som jobbar med din andning och din rörlighet och som alla kan vara med på. Vi kommer dessutom äta gott och vi har tillgång till anläggningens härliga spa både på fredagen och lördagen.

Training camp-paket: Golfträning två tillfällen, två greenfee, coachning på banan, yogaklasser, föreläsning, två luncher, två middagar, två frukostar samt övernattning två nätter och spa fredag & lördag.

Pris per person
6 995 kr, del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 500 kr

För bokning och alla detaljer kan du klicka HÄR och vid frågor kontakta Hooks Herrgård på elisabeth.a@hooksherrgard.se eller 0393-210 80.

Anmälan är bindande och betalas i förskott enligt instruktioner i bekräftelse från Hooks Herrgård.
Varmt välkommen!

 

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS! STÄRK DIN BÅL MED 6 ÖVNINGAR FÖR BÄTTRE HÅLLNING!

Som månadens träningstips får du här 6 övningar för att stärka den viktiga bålen. Det är området kring din midja kan man säga, magmuskler och ländrygg enkelt uttryckt. När du har en stark bål så får du en god hållning och du kan då andas bättre och på köpet känner du dig stoltare, starkare och säkrare i din vardag. Att bara tänka på din hållning då och då under dagen är också ett mycket bra tips. Det är träning det med.

Vad gäller bålstyrkan så är det kanske framförallt de inre nedre magmusklerna som man kan missa och det är dessa muskler som bland annat skyddar din ländrygg och som också håller din position i din uppställning på golfbanan under alla 18 hål. Jag ger dig några tips och tankar i filmen om detta så in och kika och gör sedan så här:

Jag själv tycker att den bästa träningen är den jag även kan göra hemma. Jag har ofta fulla dagar med jobb och sedan väntar familjen med matlagning som ska ordnas och läxor som ska göras. Att då ha några övningar jag kan göra hemma istället för att alltid behöva gå iväg till gymet är räddningen för att min träning ska bli av.

Du kan göra övningarna i rad och så gör du 1-3 varv beroende av hur dagsformen känns. Varje varv tar ca 15 minuter. Om du får in dessa övningar 2-3 ggr/vecka så får du en mycket bra grund vad gäller din bålstyrka.

OCH om du önskar få ett skräddarsytt fysträningsprogram av mig så kan du boka in en Fys-och analys på InMo Medveten träning. Då ses vi 2 ggr, ca 1 tim/gång och vi går igenom din rörlighet och styrka och så får du därefter ett skräddarsytt träningsprogram anpassat för det du vill stärka inför säsongen. Kostnaden är 1500 kr inkl moms och inkl. träningsprogram. Boka din tid på min hemsida via länken nedan! Eller kontakta mig om du inte hittar några tider som passar.

 

Hör av dig för frågor och lycka till med din träning! Och i min bok så hittar du dessa övningar i fysdelen och under just bålstyrkan.

TACK!

Tack för att du hängde med hela vägen till slutet av mitt nyhetsbrev och jag hoppas du hittar något som ger dig inspiration och att vi ses på någon av mina events eller träningar framöver. Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

Jag hoppas vi ses mycket snart igen och tills dess vill jag önska dig en riktigt skön dag eller kväll!

Ta hand om dig!  Kram från Jenny