HEJ!

God fortsättning! Nytt år och nya insikter och lärdomar på ingång. Hoppas din ledighet och dina helger varit sköna och att du kunnat stanna upp och reflektera lite över året som gått och kanske har du också satt upp lite nya målbilder och önskade lägen inför det nya året. Att vara Stolt, Stark och Säker och att känna Tillit, Fokus och Lugn är de ord som jag själv kommer att fokusera på i år, både i min träning med dig som elev eller företag, men också i min egen vardag. Jag tror att dessa områden är mycket viktiga att träna på och påminna sig om ofta och jag hoppas kunna bidra med värdefull träning med detta i fokus på så många sätt jag kan under året. Du hittar mer info om min träning och vart jag håller till under året i det här nyhetsbrevet. Du läser också om möjligheten att boka in en föreläsning med mig och jag kommer gärna till dig eller ditt företag och pratar mental styrka och upplägget skräddarsyr vi efter era önskemål.

Vidare i nyhetsbrevet läser du om nästa mentala träningskurs som börjar den 27 januari (3 platser kvar!),  Alfredsson & Hagman’s Training Camp på Evian Resort som vi kör för 5:e året i rad i maj (platser finns kvar både 2-5 maj och 8-12 maj). Den 24 januari arrangerar Out of Bounds ett kvällsevent där jag håller en föreläsning och där vi presenterar mer om denna resa (mer info nedan).  Vill du inte resa så långt så kan du istället vara med på någon av mina träningshelger i Sverige och på Körunda Golf & Spa Resort antingen i juni eller augusti. Idrott-och ledarskapspodden fortsätter och inför säsong 6 som startar mot slutet av januari (eller början av februari) är jag väldigt förväntansfull och glad då jag har många spännande och intressanta gäster och samtal på gång för dig att lyssna på.

Och så är jag så stolt över att vara en av de som håller i en workshop på  ”The World Congress on Mind Training for Excellence for Sport and Life” som arrangeras i Gävle den 12-16 juni 2019, så denna konferens läser du om igen i detta nyhetsbrev. Jag hoppas du kan komma!

Och apropå stolt, månadens träningstips handlar om att stärka din självbild och som vanligt hittar du övningen längst ned i brevet så häng med ända till slutet:-). Ta hand om dig och trevlig läsning!

Nu ser vi fram emot ett nytt underbart, lärorikt, insiktsfullt, inspirerande, och glädjefyllt 2019!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 2-5 (eller 1-5) och 9-12 (eller 8-12) MAJ 2019

Det är nu 5:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och vi är så glada att kunna göra detta i år igen. Programmet liknar tidigare år och vi bor återigen på Hotel Royal (se bilden nedan) som är ett av de absolut bästa hotell jag någonsin bott på. Hotellet har en 5-stjärnig status, men som också har ”mysfaktorn” och en otroligt hög service. Tillsammans med spel på Evian Master Course och träning på Evian Academy så blir helheten väldigt komplett.

I år har vi samma upplägg på båda helgerna, men med den skillnaden att du kan välja att åka på onsdagen eller torsdagen. Programmet med mig och Helen startar på em på torsdagen, men pga att flyglösningarna har ändrats sedan förra året, så erbjuder vi nu möjlighet att åka redan på Onsdagen. Under helgen kommer vi erbjuda (utöver all golfträning) yogapass för de som önskar (på morgonen) och det blir även en föreläsning med fokus på mental styrka. I år har vi även lagt in lite mer fokus på hur du värmer upp och förbereder dig på bästa sätt inför en runda. Du kan läsa om alla detaljer i länken nedan.

Jag och Helen ser så mycket fram emot att få kicka igång 2019 års golfsäsong med er på Evian Resort och jag hoppas att du har möjlighet att följa med.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen önskar både jag och Helen!

OBS! VILL DU KOMMA PÅ EN FÖRELÄSNING MED MIG MED FOKUS MENTAL TRÄNING  OCH PRESENTATION AV EVIAN HOS OUT OF BOUNDS DEN 24 JANUARI?
Inbjudan går ut via deras nyhetsbrev i början av nästa vecka. Du anmäler dig till detta nyhetsbrev genom deras hemsida www.outofbounds.se eller genom att kontakta dem direkt. Hoppas du kan komma!

Royal Palace Hotel på Evian Resort, Evian Les Bain.

Evian med Helen och Jenny

KURS I MENTAL TRÄNING – START 27 JANUARI 2019 (3 platser kvar)

Den 27 januari startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på Söndagar kl 16.30-18.15. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hantera press, hitta lugnet när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Söndagar kl. 16.30 – 18.15 från och med den 27 januari och 6 ggr totalt (uppehåll den 24 februari) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till info@jennyhagman.com. Max 8 deltagare (det finns 3 platser kvar!). Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 16 januari!

Lär dig bli mentalt stark genom enkla effektiva verktyg, på och av golfbanan!

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Ny säsong på gång!

På fredagar under ett par säsonger per år sedan 2016 har du kunnat lyssna till min podcast Idrott-och ledarskapspodden och de fantastiska gäster som jag har fått en stor förmån att få intervjua och samtala med. Syftet med den här podden är att sprida kunskap och inspiration till alla er som lyssnar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur du hittar balans och lär dig prestera på topp och må bra på vägen och gästerna kommer från idrottsvärlden, näringslivet och hälsobranschen. Jag har lärt mig så otroligt mycket utav dessa underbara människor och jag hoppas du har haft möjlighet att lyssna på dem och att du tagit med dig en massa nya kunskaper och en mängd inspiration du med.

Nu har jag precis börjat spela in säsong 6 och jag är om det nu är möjligt, ännu mer ”taggad” för denna säsong. Jag har många spännande och intressanta gäster på gång och jag har också bestämt ett specifikt fokus för denna säsong. Fokus kommer att vara:

Fokus, Lugn, Mod, Hopp och Hållbarhet!

Jag kommer alltså att fortsätta fokusera på temat mental träning, nycklar till framgång osv, men med de här områdena ifokus. Jag kommer därför att ha med frågor som berör dessa områden lite extra under denna säsong och gästerna kommer som vanligt från både näringslivet, idrottsvärlden och hälsobranschen! Håll utkik för mer info och uppstart på instagram eller på facebook!

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns. Hittills har podden över 24000 nedladdningar och jag är otroligt glad att se att så många hittar till den. Sedan i december kommer också Idrottens affärer att länka sina läsare till podden och jag är glad att ännu fler får möjlighet att hitta till den:-).

I december uppmärksammade jag i mitt nyhetsbrev att Lars-Eric Uneståhl, som varit med i min podd i både säsong 1 och säsong 4 med två avsnitt/säsong, nu också varit med i den framgångsrika podden Framgångspodden! Avsnittet har fått mycket uppskattning så in och lyssna och du hittar även denna podd på alla ställen där poddar finns.

Trevlig lyssning!

FÖRELÄSNINGAR & TRÄNING FÖR PRESTATION OCH VÄLMÅENDE  HOS DIG OCH DITT FÖRETAG

Under 2018 utvecklade jag min träning så att den även kan utföras hos dig som grupp och på företag. Du har möjlighet att boka en föreläsning eller skräddarsy ett träningsprogram för din personal där jag väver in mental träning, MediYoga och fokusträning i mina upplägg. Du kan tex boka ett MediYoga pass på lunchen, boka några inspirerande workshops med inriktning prestation och välmående, alternativt boka en föreläsning som vi skräddarsyr efter era behov.

Kontakta mig så går vi igenom ett lämpligt upplägg för dig och din viktiga personal. Maila på info@jennyhagman.com.
Du kan läsa några referenser om min träning HÄR och HÄR läser du mer om min träning.
Varmt välkommen!

WORLD CONGRESS ON MINDTRAINING FOR EXCELLENCE WITHIN SPORTS AND LIFE – GÄVLE 12-16 JUNI 2019

Det här är den 8:e kongressen om mental träning (Mindtraining) som arrangeras och en av initiativtagarna till denna kongress är Lars-Eric Uneståhl. Den här gången kommer kongressen att arrangeras i Gävle och jag är otroligt stolt över att vara en av de som håller i en workshop på plats. Kongressen pågår under 5 dagar med ett fantastiskt program av talare från hela världen med specialist kunskaper inom allt från Mental träning, Mindfulness, Yoga, Coaching, NLP, Psykologi, Personlig utveckling mm.  under 5 dagar. Talare på plats från Sverige är bla Olof Röhlander, Igor Ardoris, Anders Olsson, Annelie Pompe, Dan Hansson, Håkan Ericsson, Lars-Eric Uneståhl och många fler. Den senaste forskningen inom områdena presenteras och syftet med ämnena i varje workshop eller föreläsning handlar om att ge dig en mängd verktyg till din egen verktygslåda för utveckling.

Jag kommer att vara där den 12/6 och mitt ämne i min workshop handlar om ”Hinder, och hur du överkommer dem”. Du kan läsa mer på följande länk HÄR

In och kika och hör av dig om du har några frågor. Vore jättekul om du kunde vara med!


BLI ÄNNU STOLTARE, STARKARE OCH SÄKRARE 2019

Under 2018 släppte jag min första träningsbok för golfare: ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare” och nu har den sålt ca 1300 exemplar! Så kul!  Du kanske redan är en av dem som har köpte den vilket jag är mycket glad för. I den här boken har jag samlat mina allra bästa tips och råd vad gäller de områden som jag själv har stor erfarenhet av vad gäller helhetsträning för golfare, nämligen teknikträning, fysträning (styrka och rörlighet) och mental träning. Och så har jag tagit hjälp av 4 underbart kloka och kunniga gästförfattare för att krydda med extra mycket kompetens och övningar inom framförallt den mentala träningen, men också till kostdelen. Gästförfattare i den mentala träningsdelen är Yamina Enedahl och Igor Ardoris och i kostdelen gästar Marlene Gustawsson och så ger Helen Alfredsson dig sina tankar om vikten av att träna grunderna i din teknikträning.

Under 2019 kommer jag att fortsätta erbjuda träning till dig med fokus på att hjälpa dig hitta dina nycklar för att bli ännu stoltare, starkare och säkrare både på och av golfbanan. Jag jobbar både med idrottare, ledare, golfare och alla som på något sätt vill stärka sig mentalt och fysiskt för att hålla under press när det gäller, hantera olika situationer på jobbet bättre, stärka sin självbild, utveckla sina målbilder, eller stärka attityden så att den blir mer positiv. Jag brukar själv hamna i orostankar ibland och jag kan låta tvivel komma i vägen för mina målbilder, men genom de verktyg jag nu också själv jobbar med kan jag hantera detta och det är otroligt skönt. Jag ser fram emot att fortsätta förmedla dessa verktyg till dig!

VILL DU TRÄNA MED MIG UNDER 2019?

Jag erbjuder framförallt mental träning och fysträning (yoga, styrka och rörlighet) i min träning, men ett par dagar i veckan kan du också boka in golfträning med mig. Jag rekommenderar dig starkt att lägga in både mental träning och fysträning till din golf/teknikträning om du inte redan har gjort det då jag är helt 100 % säker på att det kommer att lyfta ditt spel till en helt ny nivå. Och mental träning är viktig oavsett om du är nybörjare eller proffs och ALLA kan bli mentalt starka med träning, bara så du vet:-). Här kommer nu lite detaljer om vart jag håller till med min träning och du kan sedan höra av dig till mig för mer info, bokning mm. Du når mig då lättast på info@jennyhagman.com eller så ringer du på 070 631 17 43.

Mental träning
Mental träning jobbar jag med 3 dagar i veckan på InMo Medveten träning, Brahegatan 42 i Stockholm. Du kan träna individuellt/privat eller i grupp (nästa kurs i mental träning startar den 27/1). Läs mer här!

MediYoga 
Varje onsdag kl 19.00 håller jag i ett öppet yogapass på InMo och du kan anmäla dig till mig här eller direkt till info@inmo.se. Du kan prova på för 100 kr och annars kostar varje pass 190 kr/gång. Det går att köpa klippkort också. Du kan också träna MediYoga privat med mig och det bokar du på info@jennyhagman.com.

Fysträning/Rörlighet och styrka
Du som vill öka din styrka eller rörlighet med mig kan boka en pt timme eller fler på InMo. Jag går igenom rörlighetstester och styrketester med dig för att sedan kunna göra ett skräddarsytt träningsprogram som du sedan tränar vidare med. Du bokar din tid direkt till mig på info@jennyhagman.com

Golfträning och Workshops
Nu på vintern kan du boka golfträning med mig 1-2 dagar i veckan och då håller jag till på Ullna Indoor. Här erbjuder jag då och då workshops och nästa datum med lediga platser är den 2/2 kl. 09.30-12.00 eller 13.00-15.30! Boka din plats på info@jennyhagman.com

Vill du veta lite mer om min bok förresten? Då kan du titta på den film jag och Yamina har gjort om boken och det tillhörande mentala träningsprogrammet och klicka HÄR för att beställa boken signerad och HÄR för en neutral bokbeställning!

TRÄNINGSHELG MED YOGA, TRÄNING, SPEL & GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 1-2 JUNI OCH 17-18 AUGUSTI

Den 1-2 juni och även den 17-18 augusti är det återigen dags för mina träningshelger för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Jenny, Lotta och Elin
Foto Sophie Odelberg

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – STÄRK DIN SJÄLVBILD!

Jag har sedan jag utbildade mig till mental tränare kommit mer och mer in på självbildsträning i min träning med mina elever. Förutom avspänningsträning så tror jag att självbildsträningen är en av de viktigaste nycklarna för att kunna nå sina önskade lägen, oavsett vad de är. När din självbild är stark och hög så sprider det sig i alla dina relationer, på jobbet, hemma, i dina vänrelationer och din tillit både till dig själv, till människor omkring dig och till livet i stort blir starkare. Du blir då också lugnare. Din självbild handlar om precis det som ordet säger, din bild av dig själv. I den mentala träningen brukar den här träningen omfatta både självförtroende, självkänsla, självtillit och självinsikt, men i det stora hela handlar det om den bild du har av dig själv. Men hur stärker du då din självbild?

Den första lektionen i hur du stärker din självbild är att börja påminna dig om några saker varje dag innan du går och lägger dig. Påminna dig om att du gör saker som är bra varje dag, att du har saker att vara tacksam för och att du också förmodligen kanske behöver hjälp med något (vilket påminner dig om att du inte alltid klarar allt själv och att det finns en stor styrka i att våga be om hjälp, vilket stärker din självbild ännu mer).

Så, månadens träningstips blir därför att skriva i en sk ”Brabok” varje dag i 21 dagar i rad

Gör så här:
– Köp en tom anteckningsbok eller ta en du redan har hemma
– Skriv ned följande varje kväll innan du lägger dig och ha gärna anteckningsboken vid ditt nattduksbord:
1. Skriv ned 3 saker som du är stolt över och som du gjort bra under dagen. Det kan vara något stort, eller något litet. Ibland kanske du inte hittar något alls, men du gick förmodligen upp ur sängen även den dagen och då kan du skriva ned det. Det kan vara att du lyckades ha en positiv inre dialog, även när du ”misslyckades” med något, att du kunde se det som ett lärande, att du lyckades lämna in en rapport i tid, att du cyklade till jobbet istället för att åka bil, att du höll upp dörren för någon, att du tog upp någon annans skräp som du såg på marken osv.
2. Skriv ned 3 saker du är tacksam för. Det kan även här vara något stort, eller något litet, handla om din hälsa, dina nära och kära eller liknande.
3. Skriv ned 3 saker du just nu känner att du behöver hjälp med. Det kan vara tex att du behöver hjälp med att stärka din tro på dig själv, eller att våga säga ja när du menar ja och nej när du menar nej, att skapa en positiv inre dialog, att ringa ett jobbigt samtal osv.

Du hittar den här övningen och 8 övningar till för hur du stärker din självbild i min bok på sidan 195-200!
Lycka till med träningen!

TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas vi ses på någon av mina träningar, events, föreläsningar eller via mina sociala medier på något sätt. Jag ser fram emot ett nytt år där jag fortsätter fokusera på att sprida kunskap och inspiration till dig på flera olika sätt! Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, facebook eller via min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Kram från Jenny