HEJ!

Februari! Jag hoppas året har startat bra för dig och oavsett vart du befinner dig, hur du mår och vad du gör så hoppas jag att du kan stanna upp lite då och då. Komma ifatt dig själv och påminna dig om att du är du och att det är genom att stanna upp och vara i nuet som du hittar det du behöver för att kunna fungera och må bra.  Andningen kan hjälpa dig dit, till din närvaro, där du presterar på topp OCH mår bra. Andning är ett stort fokus denna månad och jag har dels träffat andningsexperten Anders Olsson för Idrott-och ledarskapspodden, fått världens bästa andningstips för inre lugn av äventyraren Annelie Pompe och så har jag blivit påmind om min egen andning som utan träning blir ytlig och orytmisk. Så månadens träningstips handlar om din andning och det är en andningsövning som är mycket enkel och som jag hoppas att du gillar och kan göra dagligen från och med nu:-).

Vidare i nyhetsbrevet läser du om min workshop redan nu på söndag den 17/2 där du får tillfälle att lära dig mer om mental träning, mindfulness och mediyoga. Det finns platser kvar så in och boka din plats om du kan komma.

Vårens träningshelger till Evian är nu fullbokade, men jag har flera träningshelger i Sverige inbokade bla på Körunda Golf & Spa Resort antingen i juni eller augusti.

Inspelningarna för Idrott-och ledarskapspodden och säsong 6 är i full gång och i måndags var jag i Göteborg och träffade två fantastiska gäster (läs gärna på mitt instagram konto hur det gick…..inte helt enligt plan;-)). Första avsnittet kommer den 22 februari och jag längtar tills jag får presentera gästerna för dig då jag hoppas du blir lika inspirerad och hoppfull som jag efter deras kloka samtal.

Vad gäller träning så hoppas jag du har kommit igång med den och du vet väl att du även kan ta en lektion i mental träning hos mig? Då ses vi på InMo Medveten träning och du får lära dig de många enkla och effektiva övningar som finns för att hjälpa dig nå det du önskar. Och vill du boka en föreläsning för att få inspiration till mental styrka så är du varmt välkommen att höra av dig!

Jag hoppas nyhetsbrevet ger dig både inspiration och lite ny motivation och att vi ses på någon av mina föreläsningar, workshops eller kanske på ett träningstillfälle.  Ta hand om dig och trevlig läsning!

En vacker bild över Genève sjön från Hotel Royal på Evian Resort. Jag hoppas den ger dig lite extra energi och lugn så här i februari:-).

TRÄNINGSHELG MED GOLFTRÄNING, SPEL OCH YOGA PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 1-2 JUNI OCH 17-18 AUGUSTI

Den 1-2 juni och även den 17-18 augusti är det återigen dags för mina träningshelger för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

För bokning och mer detaljer klickar du HÄR!

Fler träningshelger
Vad gäller övriga träningshelger så är vårens träningshelger  med Helen till Evian är nu fullbokade, men jag håller på med en ny helg i höst. Det blir förmodligen även en träningshelg på PGA National, även den med Helen Alfredsson den 15-16 juni, men det är tyvärr inte klart ännu. Jag återkommer inom kort så håll utkik på instagram och i nästa nyhetsbrev om du är intresserad.

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Jenny, Lotta och Elin
Foto Sophie Odelberg

DAGS ATT TA EN LEKTION I MENTAL TRÄNING?

Att ta en golflektion är väldigt vanligt och också väldigt bra för att se till så att dina grunder är på plats, speciellt den här tiden på året. Att träna fysträning och rörlighet är det också fler och fler som gör för att få med kroppen så att den håller i 18 hål. Men en lektion i mental träning skulle jag önska att ännu fler bokade. Det finns så många enkla och effektiva verktyg du kan lära dig för att hantera och bemästra dina tankar och känslor så att du får med dig svingen från rangen till golfbanan.

Jag är väldigt glad att se att fler och fler av er tränar även mentalt, men för alla er som ännu inte börjat och som vill känna mer glädje när du spelar, hitta fokus när du behöver det, sluta bry dig om vad andra tycker och vad de gör, lära dig bli lugn närhelst du behöver det så är du varmt välkommen att boka in en tid för att träna mentalt. Jag lovar att du inte kommer ångra det:-).

Gå gärna in på min hemsida Trainforbalance.com under Mental träning om du vill få lite mer inblick i vad du kan träna upp och hör sedan av dig om du har frågor eller vill boka in en träff på info@jennyhagman.com. Varmt välkommen!

Lär dig komma ur alla hinder du hamnar i, både på och av golfbanan genom mental träning:-)

WORKSHOP DEN 17/2 kl. 18.30 – 19.00! LÄR DIG MER OM MENTAL TRÄNING, MINDFULNESS OCH MEDIYOGA

Nu på söndag kl. 18.30 är du varmt välkommen till en workshop med fokus på att lära dig mer om mental träning och hur övningar från denna träning, inkl. mindfulness och mediyoga, kan hjälpa dig öka ditt välbefinnande genom att sänka din grundspänning och öka ditt fokus. Jag kommer att visa dig många övningar och förklara vilka effekter de har och hur du kan använda dem för att både må och fungera bättre i din vardag, på golfbanan och i ditt jobb.

När: Nu på söndag 17/2 kl. 18.30-20.00
Var: InMo Medveten Träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Kostnad: 250 kr/person inkl. te och info om övningarna att ta med hem
Anmälan: Anmäl dig till mig på info@jennyhagman.com senast på torsdag 14/2 (alla hjärtans dag:-)).
Varmt välkommen!

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN – Ny säsong startar fredagen den 22 februari!

På fredagar under vår och höst/vinter  sedan 2016 har du kunnat lyssna till min podcast Idrott-och ledarskapspodden och de fantastiska gäster som jag har fått äran att intervjua och samtala med. Syftet med den här podden är att sprida kunskap och inspiration till alla er som lyssnar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, hur du hittar balans och lär dig prestera på topp och må bra på vägen och gästerna kommer från idrottsvärlden, näringslivet och hälsobranschen. Jag har lärt mig så otroligt mycket utav dessa underbara människor och jag hoppas du har haft möjlighet att lyssna på dem och att du tagit med dig en massa nya kunskaper och en mängd inspiration du med.

Nu har jag börjat spela in säsong 6 (läs gärna på insta om hur det går;-)) och jag är om det nu är möjligt, ännu mer ”taggad” för denna säsong. Jag har samma tema som tidigare, men jag har ett specifikt tema med lite extra fokus på den här säsongen:

Fokus, Lugn, Mod, Hopp och Hållbarhet!

Jag kommer alltså att fortsätta fokusera på temat mental träning, nycklar till framgång osv, men med de här områdena i fokus. Gästerna kommer som vanligt från olika områden, och med den gemensamma nämnaren att de är fantastiska personer som är generösa, ödmjuka och mentalt starka personer som jag på ett eller annat sätt mött personligen eller genom någon föreläsning jag varit på.

Några av gästerna är Toni Petersson (VD på Oatly), Anders Olsson (andningsexpert), Annelie Pompe (professionell äventyrare och snart en av deltagarna i Mästarnas mästare) och Lars Gustavson (föreläsare, utbildare och Sveriges kanske mentalt starkaste person). Håll utkik för mer info och uppstart på instagram eller på facebook!

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning!

FÖRELÄSNINGAR & TRÄNING FÖR PRESTATION OCH VÄLMÅENDE  HOS DIG OCH DITT FÖRETAG

Under 2018 utvecklade jag min träning så att den även kan utföras hos dig som grupp och på företag. Du har möjlighet att boka en föreläsning eller skräddarsy ett träningsprogram för din personal där jag väver in mental träning, MediYoga och Mindfulness/Fokusträning i mina upplägg. Du kan tex boka ett MediYoga pass på lunchen, boka några inspirerande workshops med inriktning prestation och välmående och kombinera med individuell träning för din personal.

Kontakta mig så går vi igenom ett lämpligt upplägg för dig och din viktiga personal. Maila på info@jennyhagman.com eller hör av dig direkt på 070 63117 43. Varmt välkommen
Du kan läsa några referenser om min träning HÄR och HÄR läser du mer om min träning.

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – TRÄNA DIN ANDNING OCH ANDNINGSMINUTEN

Den här månaden har jag haft mycket fokus på andning. Jag har intervjuat både Anders Olsson som är andningsexpert och Annelie Pompe som alltid tränat sin andning för att nå sin fulla potential vilket bla lett till att hon bestigit ”The Seven Summits” inkl. Mount Everest och slagit världsrekord i djupdykning (126 meter djup på 1 andetag (!)). Annelie har förresten precis släppt en ny bok som heter ”En äventyrares guide till Inre lugn genom mental träning, Mindfulness och Bättre andning” som jag varmt rekommenderar.

Jag märker också hur min egen andning påverkas av mitt tillstånd. Så fort jag blir lite stressad så blir andningen ytlig, blir jag orolig så blir andningen även då lätt och ytlig och om jag sitter och jobbar med något intensivt så kan jag märka att jag ibland håller andan. Andningen blir orytmisk. Det här känner jag igen även när jag ska prestera och göra ett bra jobb på golfbanan. Om jag blir ofokuserad och ser hinder istället för mitt mål så påverkar det direkt min andning och därmed rytmen i min sving. Jag har sedan jag började med MediYoga (här ingår djupandning vid varje pass) och meditation blivit bättre på att märka när min andning blir orytmisk och fysisk träning hjälper också, men det allra viktigaste är att uppmärksamma andningen i din vardag där du spenderar mesta delen av din tid.

Månadens träningstips blir därför att i tre veckor i rad och minst en gång per dag  stanna upp och andas enligt följande övning:

Andas under 1-3 minuter enligt följande förslag:
– Sätt dig ned bekvämt med en rak och avspänd hållning så att du har fria andningsvägar.
– Slut ögonen och börja rikta uppmärksamheten till din andning.
– Andas in och ut genom näsan
– Andas nu in och räkna till 3 och andas ut och räkna till 6. Din utandning ska vara dubbelt så lång som din inandning. Det är i din utandning som din avkoppling gömmer sig och här slappnar dina muskler av.
-Fortsätt i några minuter och stanna gärna en stund när du andats ut all luft och vänta tills kroppen själv säger till att den vill andas igen. Då tar du ett nytt djupt andetag.

Tips! Om du känner att magen är spänd eller känns ”tom” så lägg en hand på magen och rikta uppmärksamheten lite extra till just magen så att den kan slappna av och njuta av dina lugna och djupa andetag.

Tips 2! Vill du veta mer om andning och hur du själv andas så kan du gå in på Anders Olssons hemsida Medveten Andning HÄR och den 24 februari arrangerar han ett kostnadsfritt event som heter ”Andningsminuten” där flera hundra människor kopplar upp sig samtidigt och andas tillsammans i 10 minuter samtidigt som man tänker goda tankar om sig själv och andra.

Tips 3! Din hållning påverkar din andning väldigt mycket och känner du att du vill stärka din hållning så har jag 6 bra övningar i fysträningsdelen i min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” och jag har också filmat dem och den hittar du på Trainforbalance.com under Fysträning.

Varmt lycka till och jag önskar dig en skön andningsmånad!

TACK!

Tack för denna gång och jag hoppas vi ses på någon av mina träningar, workshops, föreläsningar eller via mina sociala medier på något sätt. Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, facebook eller via min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses!

Kram från Jenny