HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för februari/mars månad! Februari månad verkligen flög förbi och vi är redan inne i mars. Men så är det nog alltid, att vi upplever att tiden går snabbt. Desto viktigare att lära oss att vara i nuet. Att göra allt vi gör med en medveten närvaro oavsett om det är när vi tränar, när vi spelar golf, när vi äter, när vi lyssnar på en vän eller kollega, när vi väntar på att barnen eller barnbarnen ska klä på sig på morgonen, när vi sitter på tunnelbanan, när vi diskar…Ja det finns många stunder du kan träna mindfulness och medveten närvaro på. Månadens träningstips handlar om just det och du hittar det längst ned i nyhetsbrevet.

För min del så har året börjat med en hel del välbehövlig planering och så har jag startat igång några kurser och flera av er har också kommit igång med er träning. Nästa kurser i mental träning startar den 25 mars och denna gång är den både för ungdomar mellan 14-18 år och för vuxna med inslag av mindfulness och mediyoga! Läs mer info om innehåll och tider här nedan. Vad gäller träning så är jag mycket glad att äntligen kunna lansera min nya hemsida, som är ett komplement till min nuvarande hemsida. Det blir mitt sk Träningscenter Online! Jag har jobbat med detta av och till i över ett år (puh) och nu har jag äntligen gjort den redo för dig att börja botanisera runt på. Hemsidan heter Train for Balance och du hittar mer info här nedanför.

Vad gäller resor och events framöver så börjar min och Helen Alfredsson’s resa till Evian bli full (några platser finns kvar den 17-20 maj), men jag har två träningshelger till Körunda Golf & Spa klara och  även en resa med mental tuffhetsträning för golfare i fokus tillsammans med Igor Ardoris i oktober. Och så kan du som vanligt hitta lite annat smått och gott här och glöm inte att lyssna på min podcast Idrott-och ledarskapspodden när du har en liten stund över. Där hittar du många kloka personer från idrotten och näringslivet. Följ mig gärna på instagram @jenny_hagman för mer regelbundna tips och råd om träning och annat. Trevlig läsning!

Inte långt kvar till golfsäsongen! Längtar!

TRAIN FOR BALANCE – TRÄNINGSCENTER ONLINE

Efter nästan ett års arbete av och till så har jag äntligen lanserat min nya hemsida som kompletterar min huvudhemsida jennyhagman.com och den heter Trainforbalance.com! Den blir som mitt träningscenter online kan man säga. Fokus är helhetsträning för golfare på och av golfbanan och de områden jag har riktat in mig på är: Teknikträning, Fysträning, Mental träning/Coaching och Inre lugn. Fyra områden som hjälper dig hitta balans i din tillvaro både på och av golfbanan.

De filmer du hittar på Train For Balance är en samling instruktionsfilmer som jag gjort de senaste åren och det finns också en hel del nytt material. Det finns också tre kurser att välja emellan; Hagman’s Golf School, med både teknik och fysträning och sedan två kurser med inriktning på fysträning som hjälper dig att komma igång med din träning på 21 dagar. Det finns en enklare kurs och ett sk Boot camp.

Du får tillgång till allt material, förutom mina kurser, kostnadsfritt genom att registrera din emailadress. En del information är helt fritt även när du inte registrerat dig, så att du får en bild av vad som finns. Jag kommer att lägga upp nytt material regelbundet. Jag hoppas att du gillar det du hittar och det du lär dig! Hör gärna av dig för feedback eller frågor!

Du hittar hemsidan HÄR! 

MENTAL TUFFHETSTRÄNING FÖR GOLFARE PÅ PENHA LONGA 7-11 OKTOBER MED IGOR ARDORIS – Nu bokningsbar!

För första gången kommer jag och Igor Ardoris (mental tuffhetstränare som skrivit flera böcker i ämnet, bland annat ”Att lära sig förlora”) att arrangera en resa ihop. Inriktningen är mental tuffhetsträning för golfare och vi har valt Penha Longa utanför Lissabon som plats för detta. I 4 dagar kommer vi att spela och träna både golf och mental träning och ge dig verktyg som hjälper dig få med dig svingen från rangen till banan. Hela upplägget och mer info kan du läsa hos Out of Bounds som arrangerar resan, via länken nedan.

Läs mer och boka din plats HÄR!

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

Igor har många bra övningar för hur du lär dig fokusera på rätt saker, bland annat ”Den oböjliga armen”. Mer om det på vår resa:-).

FÖRELÄSNINGAR

I tisdags höll jag årets första föreläsning på Friskis och Svettis City. Det var verkligen kul att komma igång och jag märker att det suger i åhörarnas träningsnerver:-). Föreläsningen handlade om helhetsträning och hur du kan träna kroppen och hjärnan på bästa sätt för att kunna prestera på topp och må bra på vägen, både på och av golfbanan. Jag har olika teman på mina föreläsningar och träning är en del. Här finns också teman såsom; Skapa ett kraftfullt ledarskap genom mental träning och Träning från grunden för att hålla i längden.

Om du är intresserad av att boka in en föreläsning med mig så är det bara att du hör av dig. Jag jobbar både med företag, golfklubbar och föreningar. Du kan maila på info@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43.

Läs mer om mina föreläsningar HÄR!

TRÄNINGSHELG MED YOGA, SPEL &GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 16-17 JUNI OCH 18-19 AUGUSTI

Den 16-17 juni och även den 18-19 augusti är det dags för en träningshelg för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna.

Du hittar schema och priser mm på länken här nedanför. För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Du kan läsa mer om helgen och boka HÄR!

 

Körunda ligger vackert beläget invid vattnet och bara 40 minuter från Stockholms innerstad.

KURSER I MENTAL TRÄNING MED INSLAG AV MINDFULNESS OCH MEDIYOGA

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Den 25 mars startar jag nästa kurser i mental träning och det blir nu på söndagar kl. 15.30-17.00 och kl. 17.00-18.30.

Här följer mer info om båda kurserna

Kursen för vuxna:

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig förstå hur du ska göra för att kunna prestera utefter din potential och lära dig vad du behöver för att fungera och må bra i din vardag eller på golfbanan. I dennar kurs kommer jag att kombinera den mentala träningen med ett 8-veckors balansprogram från MiMy – Mindfulness och MediYoga. Här blandas övningar som släpper på spänningar i områden av kroppen där stress kan samlas med det förhållningssätt och attityder som kommer ifrån Mindfulness och MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Effekterna denna träning ger på både din kropp och hjärna är fantastiska och under flera år har studier gjorts på Danderyds Sjukhus, Akadamiska och Karolinska och här har man sett bland annat följande resultat:

  • Bättre koncentrationsförmåga
  • Lägre stressnivåer
  • Ökad syreupptagningsförmåga
  • Bättre sömn genom ökad djupsömn
  • mm

Effekterna av den mentala träningen och den avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning som ingår där i kombination med balansprogrammet kommer att hjälpa dig hitta det recept du söker för hur du ska göra för att hitta balansen både i din vardag och på golfbanan.

Du kan läsa mer om forskningen om MiMy (Mindfulness & MediYoga) här

Och om balansprogrammet här

Anmälan och datum mm:
Start: 25 mars kl. 15.30-17.00
Totalt 6 tillfällen med uppehåll över påsk
Kostnad: 2 595 kr/person
inkl. träningsprogrammet i mental träning,  övningar inför varje tillfälle, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se).
Anmälan senast den 22 mars till
 info@hagmangolf.se

För frågor: Maila mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

_________________________________________________________________________________________

Kursen för ungdomar 14-18 år (startar om vi har minst 4 deltagare)
Under några terminer har jag som nämnt kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hantera press, hitta lugnet när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs är inriktad mot ungdomar och passar dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att hjälpa dig må och fungera bra i din idrott, i skolan och i din vardag. Du får också lära dig några fysiska övningar som hjälper kroppen att släppa på onödiga spänningar (bla genom rörlighetsträning och hjärngymnastik).

Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade och pressade situationer. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, motivation och kreativitet.

När: Söndagar kl. 17.00-18.30 från och med den 25 mars och 6 ggr totalt (uppehåll under v. 13 som är påsklov) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2295 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till jenny@hagmangolf.se. Max 8 deltagare!

Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 22 mars!

Varmt välkommen!

 

TRÄNA MED JENNY

Vill du komma igång med din träning så kan du höra av dig till mig. Jag jobbar som du nu säkert vet med helhetsträning, men det går också att boka in de olika områdena individuellt. Här följer lite mer konkret info om hur du kan träna med mig:

Helhetsträning med fokus på teknik- och fysträning, samt mental träning
I det här konceptet ingår hela paketet med golfträning, fysträning där vi börjar med att göra rörlighet-och styrketester och därefter får du ett skräddarsytt träningsprogram och mental träning där du får gå igenom grunderna i mental träning.
Du kan läsa mer om mitt helhetskoncept här

Fysträning- Fys- och analys 2 tillfällen för 1500 kr
Nu kan du boka min fys-och analys träning för 1500 kr (ord. pris är 1895 kr). Det är två tillfällen och vi ses då på InMo i Stockholm. Första tillfället ägnar vi åt rörlighet-och styrketester anpassat för golfare och till det andra tillfället får du ett skräddarsytt träningsprogram.

Mental träning – Rekommenderat är 3- 5 tillfällen och vi kör ca 1-1.5 tim/gång
För att kunna prestera enligt din potential och må bra på vägen och för att en gång för alla få med dig din sving från rangen till golfbanan så rekommenderar jag att du går igenom grundträningen i mental träning. Du får lära dig avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning där även koncentrationsträning och motivation ingår. Den här träningen passar dig oavsett om du är golfare eller ej. Boka din tid direkt till mig på jenny@hagmangolf.se eller ring på 070 631 17 43.

Golfträning på Ullna Indoor eller Golfcenter Danderyd (när Djursholms Gk öppnar tränar jag dig även där)
Du kan boka din golfträning där vi tränar din sving och ditt närspel och jag ger antingen 25 eller 50 minuters lektioner. Det går också att boka paket och då antingen 5 eller 10 lektioner.
25 minuter kostar 450 kr
50 minuter kostar 800 kr
Rabatterade priser från 5 lektioner och uppåt
(Matthyra på Ullna indoor tillkommer)

Hör gärna av dig om du vill boka något av ovanstående och du når mig då lättast på jenny@hagmangolf.se eller ring mig på 070 631 17 43. Varmt välkommen!

Jag coachar dig på vägen mot dina mål, antingen genom helhetsträning eller via det område du just nu behöver träna mest.

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – MINDFULNESS I DIN VARDAG

Att vara medvetet närvarande är något jag tror att de flesta av oss behöver träna på. Det är så lätt att vara några steg framför sig själv eller älta något som redan hänt istället för att vara i nuet och då missar vi ju just nuet. Att vara på semester, men inte helt kunna njuta av stunden utan istället tänka på jobbet eller på vad du ska göra för aktiviteter imorgon. Att spela golf och tänka på vad resultatet ska bli, eller på ett slag du missade på förra hålet istället för att fokusera på det slag du ska slå just nu. Att gå och lägga sig och tänka på jobbet istället för att läsa och njuta av att få sova. Att tänka på barnen när du är på jobbet och undra varför du jobbar så mycket istället för att vara mer med dem och sedan tänka på jobbet och fundera på vad du missar där när du väl är med barnen…. Men med träning och medvetenhet så går det att hitta tillbaka till nuet, till dig själv och till möjligheten att fokusera din energi på det du gör just nu och inget annat. Och vet du, då gör du det du gör med mycket bättre kvalitet.

Här är några träningstips du kan prova för att bli mer medvetet närvarande:

  1. Nästa gång du ska dricka en kopp te eller kaffe så gör det med fullkomlig närvaro. Se koppen du dricker ur, känn doften, upplev smaken, temperaturen och eftersmaken i munnen. Lägg märke till vad som händer när du riktar hela din uppmärksamhet på det du gör för stunden.
  2. När du diskar eller borstar tänderna nästa gång. Gör det med fullkomlig närvaro. Tänk på vad du gör just nu. Du tar upp tandborsten, sätter på tandkrämen, känner smaken i munnen osv. Gör samma sak när du diskar. Tänk på det du gör och inget annat
  3. Nästa gång du ska träna golf. Fokusera på det du gör just nu. Börja med att träna detta i din rutin. Tänk på vad du gör i din rutin och bara det. Du tittar på målet, tar upp klubban, ser på målet igen, ställer upp dig till bollen, känner din balans och trycket under trampdynan, tar ett djupt andetag osv…

Skriv gärna ned dina reflektioner och vill du lära dig mer om mindfulness kan jag tipsa dig om att lyssna på min podcast med Linda Björk som finns på länken som följer. Linda har skrivit boken Inner Business som handlar om hur du får in mindfulness i din vardag, på och utanför jobbet. Du hittar avsnittet här.

Mindful jogging- testa att springa utan klocka eller tidspress nästa gång. Bara ut och jogga och känn lukterna, observera omgivningen och spring i den takt din kropp vill just idag.

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR. 

TACK!

Tack för denna gång och för din uppmärksamhet:-). Jag önskar dig en riktigt härlig mars månad och så ser jag fram emot att se dig på någon av mina events, föreläsningar eller kanske på ett träningspass framöver!

Varma hälsningar från Jenny