HEJ!

Julen är snart här och om bara några dagar är det julafton. Jag hoppas att det betyder att du börjar varva ned och att du kommer att få lite ledigt under jul och nyår. Den här tiden på året brukar innehålla reflektion, lite extra kärlek till nära och kära, möjlighet att landa och ta det lite lugnt,  och även en hel del tankar och planering inför 2018. Oavsett vad du kommer att ägna din tid till under julen och nyåret så önskar jag dig både lugn och ro och lite extra inspiration inför 2018. I det här nyhetsbrevet läser du om hur du kan stärka din kropp och sinne via nästa mentala träningskurs som börjar i januari, Helen Alfredsson Training Camp som vi kör igen i maj (alla detaljer är nu klara), helhetsträning för dig som vill satsa på både det mentala, tekniska och fysiska, några julklappstips att ge till dig själv eller någon du håller kär, säsongsavslutning av Idrott-och ledarskapspodden och slutligen en välbehövlig andningsmeditation:-). Men framförallt vill jag tacka dig för året som gått och önska dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Jag hoppas att vi ses på någon av mina föreläsningar, events, träningar eller resor inom kort! Ta hand om dig och trevlig läsning!

JULKLAPPSTIPS!

Har du inte köpt alla julklappar ännu så kommer här några tips:-).

Presentkort för träning med Jenny
Varför inte ge dig själv eller någon du håller kär det allra bästa, nämligen något som är både roligt och som gör att du mår bra:-). Du kan köpa presentkort för träning med mig vad gäller både Fysträning, MediYoga, Mental träning eller Golfträning.

Träningen sker på InMo på Brahegatan 42 i Stockholm vad gäller fysträning, MediYoga och mental träning och på Ullna Indoor eller Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK (under säsong) vad gäller golfträning. Du kan köpa ett helhetsupplägg som vi skräddarsyr efter behov, eller köpa träning individuellt. Jag skickar ett presentkort per mail som du snabbt och enkelt kan skriva  ut. Kostnader från 450 kr (25 min lektion).

Alla presentkort gäller under 12 månader. Hör av dig till mig på jenny@hagmangolf.se eller på telefon om du har några frågor eller om du vill boka ditt presentkort. Varmt välkommen!

Boktips
Kanske gillar du som jag att läsa så kommer här några boktips. De är inriktade mot mental träning, ledarskap och personlig utveckling och jag kan nog vara modig att säga att de passar alla! Män som kvinnor, unga som gamla! Du hittar dem på Buenavida.se eller på Adlibris.com:

”Att lära sig Förlora” – Igor Ardoris-Lyssna även på Igor’s besök i Idrott -och ledarskapspodden HÄR!
”Under Ytan”- Yamina Enedahl-Lyssna även på Yamina’s besök i Idrott -och ledarskapspodden HÄR!
”Otroligt högt och Extremt djupt” – Annelie Pompe
”Stark från Insidan” – Madeleine Vall och Igor Ardoris
”Inner Business” – Linda Björk – Lyssna även på hennes besök i Idrott -och ledarskapspodden HÄR!
”Munken som sålde sin Ferrari” – Robin Sharma

Att lära sig förlora

 

Jag blir gärna din coach och tränare under 2018! Hör av dig för frågor eller för ett förslag på ett skräddarsytt upplägg!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 17-20 och 24-27 MAJ 2018

Nu är alla detaljer klara vad gäller Helen Alfredsson och Hagmans Training Camp till Evian. Det blir den 17-20 och 24-27 maj! Det är 4:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och i år blir det några nya tillskott. Vi har dels uppgraderat resan till Hotel Royal vilket ligger något närmre Geneve sjön och som har en 5-stjärnig status, men som också har ”mysfaktorn” och en otroligt hög service. Vi kommer också att åka hem senare på söndagen i år vilket ger en extra dag på plats. Det blir två helger igen, men det blir lite olika upplägg på helgerna. Den första helgen har lite mer spel och den andra helgen har lite mer träning.  Du kan läsa mer på länken nedan och har du några frågor kan du maila till mig på jenny@hagmangolf.se.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen och både jag och Helen ser fram emot arrangera denna resa i år igen!

Jag och Helen ser fram emot att ses på Evian Resort i maj! Varmt välkommen!

KURS I MENTAL TRÄNING – START 23 JANUARI 2018

Den 23 januari  startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på tisdagar kl. 19.00. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hantera press, hitta lugnet när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Tisdag kl. 19.10-20.30 från och med den 23 januari och 6 ggr totalt (uppehåll under v. 9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till jenny@hagmangolf.se. Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 16 januari!

Lär dig bli mentalt stark genom enkla effektiva verktyg, på och av golfbanan!

SÄSONGSAVSLUTNING AV SÄSONG 3 I IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN PÅ FREDAG!

På fredag kan du lyssna till årets sista avsnitt av Idrott-och ledarskapodden. Det blir det 22:a avsnittet och det är Coachen och idrottspsykologen Fredrik Wetterstrand som är gäst. Han är coach för flicklandslaget i golf där bland annat Julia Engström ingår. Julia spelar just nu kvalet till Europatouren och ligger mycket bra till för att klara det. Han berättar om hur de tränar, vad som är viktigt för en golfare för att nå framgång, oavsett om du är amatör eller proffs, föräldranas roll i en junior’s framgångar, varför gemensamma mål och drömmar är lika viktiga som individuella för att lyckas och mycket mer. Tune In på fredag och gå gärna in och lyssna på din favorit av tidigare avsnitt

Du hittar alla avsnitt på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och på fredag kommer alltså det sista avsnittet för året!

Trevlig lyssning!

ANDNINGSMEDITATION 3 MINUTER

Om du känner att du behöver komma ned i varv och om du inte har mediterat förut så kan du pröva denna andningsmeditation. Du kan göra den varsomhelst och närsomhelst och gärna tillsammans med någon när och kär, eller varför inte med några arbetskollegor innan ni skiljs åt för lite julledighet:-).

Gör så här:
-Sitt på en stol med fötter på marken och händerna på knäna
-Ha en så rak hållning du kan och försök vara avspänd, men altert i din hållning
-Blunda och känn hur musklerna kring ögonen slappnar av
-Börja nu andas in och ut genom näsan med lugna andetag
-För att behålla koncentrationen på andningen så kan du tänka på vilken temperatur luften har när du andas in och när du andas ut. Känn att den är lite svalare när du andas in och lite varmare när du andas ut
-Så fort du märker att tankarna vandrar iväg så återgår du till att tänka på temperaturen på luften du andas in och ut
-Börja med 3 minuter och fortsätt till 5 min och även mer när du känner att det fungerar

Vill du ha en guidad meditation så kan du följa Linda Björk (författare till boken Inner Business) via länken nedan. Hon är också med i min podd i avsnitt 18 och 19 och berättar där om hur du kan få in mindfulness och meditation i din tillvaro, både på jobbet och hemma.
För en guidad meditation med Linda kan du klicka HÄR!

En strand är härlig att meditera på, men du kan få ut minst lika mycket av att meditera hemma i ditt vardagsrum, testa och se:-)

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM ELLER BLOGGEN

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman  eller på bloggen HÄR.   Varmt välkommen!

TACK FÖR I ÅR!

Tack för i år och jag önskar dig nu en fantastisk jul och nyår! Njut, reflektera, ät gott, umgås och krama dina nära och kära och vässa sågen så ses vi igen 2018!

Varma hälsningar från Jenny

Nu tar vi en paus under jul och nyår, vässar sågen och så ses vi 2018 igen! Ta hand om dig!