HEJ!

Välkommen tillbaka efter sommaren! Jag hoppas att du har haft den sommar du önskat och att du kunnat ägna dig åt både aktiviteter, återhämtning och njutning! Nu närmar sig hösten och då ökar aktiviteterna i kalendern igen! Ett tips är att lägga in ledig tid innan du fyller den med dina övriga saker. Då får du balans i tillvaron och kan skifta mellan återhämtning och aktiviteter på  jobbet och privat. Och vill du får lite hjälp på traven så häng med till slutet av detta nyhetsbrev där jag lagt in ett enkelt träningsprogram med fysiska övningar för att bli lugn som du kan göra om du behöver komma ned i varv eller för att behålla det lugn du samlat under sommaren.

Innan jag går vidare med innehållet i detta nyhetsbrev vill jag rikta ett stort TACK till dig som kom till mina boklanseringar i juni, som har köpt min bok och som tagit dig tid att läsa den och skicka mig feedback. Det betyder otroligt mycket och jag hoppas den kommer att ge dig många tips och råd som du kan använda både på och av golfbanan! Mer om boken och nästa event kan du läsa här nedan.

Här nedan hittar du nu de saker som till stor del fyller min kalender i höst och du läser bland annat om mina träningsresor i Sverige och då till PGA Sweden National med Igor Ardoris och till Abu Dhabi med Marlene Hedblom, mina kurser i mental träning som startar i slutet av augusti, de träningsupplägg jag erbjuder under hösten för dig som vill träna individuellt och som vill vara i form både fysiskt, mentalt och tekniskt till sommaren 2019,  nyheter om säsong 5 av Idrott-och ledarskapspodden och som nämnt lite nyheter och events (4 september) om min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”.

Varmt välkommen till höstens första nyhetsbrev och jag blir jätteglad om du hör av dig om du har frågor eller funderingar och för mer regelbundna tips och råd om träning mm kan du alltid följa mig på instagram @jenny_hagman eller på min blogg här! Där kommer jag bland annat snart lägga upp när jag kör mina yoga pass på InMo i höst, kommande workshops mm.

Det blev som vanligt ett långt nyhetsbrev, men jag hoppas du orkar hänga med till slutet:-). Trevlig läsning!

Jag tycker vi simmar lugnt och säkert framåt mot höstens äventyr och välkomnar allt som händer med styrka, lugn och trygghet:-).

TRÄNINGSHELG PÅ PGA SWEDEN NATIONAL MED FOKUS PÅ MENTAL STYRKA OCH GOLF  DEN 5-7 OKTOBER MED MIG OCH IGOR ARDORIS

För första gången kommer jag och Igor Ardoris (mental tuffhetstränare som skrivit flera böcker i ämnet, bland annat ”Att lära sig förlora”) att arrangera en träningshelg ihop. Inriktningen är mental träning för golfare och vi har denna gång valt att stanna kvar i Sverige och på den underbara anläggningen PGA Sweden National i Skåne. Vi har lagt upp helgen med fokus på golf och mental styrka och det blir mycket träning, spel och föreläsningar. En perfekt uppladdning inför hösten och nästa säsong! Hela upplägget och mer info kan du läsa om hos PGA Sweden National på följande länk:

Läs mer och boka din plats HÄR! Sista anmälningsdag är den 15 september! Max 18 platser.

Om du vill veta mer om Igor kan du gå in på hans hemsida här och så kan du lyssna på mitt avsnitt med honom i Idrott – och ledarskapspodden så får du många kloka tips och råd om hur du lär dig bli mentalt stark. Du hittar avsnittet här.

Igor och jag kommer att träna upp dig till en stark, stolt och säker golfare, både på och av golfbanan! Välkommen!

GÖR DIG REDO FÖR SÄSONGEN 2019 REDAN NU OCH BLI STOLT, STARK OCH SÄKER – HELHETSTRÄNING MED BÅDE FYS-TEKNIK- OCH MENTAL TRÄNING!

Ett komplett upplägg med fokus på att bygga din styrka, rörlighet, sving & ditt mentala lugn från grunden så det håller i längden.

I detta upplägg som jag startade förra året får du möjlighet att träna upp din styrka och rörlighet utefter ditt nuläge, vi gör en svinganalys och spelanalys för att förstå vart du ska lägga krutet vad gäller din golfträning och så blir det en hel del mental träning för att få ihop helheten så att din sving och dina slag fungerar lika bra på banan som på träningsområdet och lika bra under press som utan press.

Den fysiska träning omfattar rörlighet-och styrketester, ett skräddarsytt träningsprogram och 4 uppföljningstillfällen för att stämma av din utveckling. Du får här också lära dig några övningar från yogan (mediyoga) med fokus på djupandning och rörlighetsövningar för dina höfter, axlar och rygg. Golfträningen omfattar både svingträning, närspels träning och spel på banan. I den mentala träningen jobbar vi fram en målbild som både är attraktiv, motiverande, lite djärv, men rimlig, konkret och tidsbestämd. Vi jobbar med nycklar som självbildsträning, avspänningsträning, och målbildsträning. Vi träffas under 5 tillfällen och övningar + 4 träningsprogram ingår, samt uppföljning efter varje tillfälle.

Vi håller till på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 vad gäller fysträningen och den mentala träningen. Golfträningen blir på Golfcenter Danderyd och Djursholms GK.

Sammanfattning av Träningsupplägg med helheten i fokus – Redo för säsongen 2019

Start: Oktober 2018 (Upplägget sprids ut under ca 3-6 månader)
Innehåll:
Uppstartsmöte:
Vi går igenom din målbild, syftet med träningen och vad du har för önskade lägen till nästa säsong. Här lägger vi upp en tydlig träningsplanering och denna följer vi upp varje gång vi ses.
Fysträning: Fys-och analys 2 timmar, ett skräddarsytt träningsprogram + 4 uppföljningstillfällen ca 1 gång/månad. Träning sker på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm. Entré ingår.
Golfträning: 5 träningstillfällen á 50 min/gång på Golfcenter Danderyd eller Djursholms GK + 1.5 timmars spelträning på Djursholms GK. Greenfee och bollar ingår.
Mental träning: 5 tillfällen á 60-90 min/gång. Här ingår 4 träningsprogram med fokus på avspänning, självbild-och målbildsträning. Verktyg för att hantera nervositet och kunna prestera under press, visualisering mm. Skriftlig uppföljning, samt övningar efter varje träff. Träningen sker på Brahegatan 42 och ett tillfälle kan bytas ut till att ske på golfbanan.

Kostnad: 16 795 kr inkl. entré till InMo, entré till 2 valfria gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning), bollar vid träning, greenfee på Djursholms GK vid spellektion

För frågor och anmälan kan du höra av dig till mig direkt på tel: 070 631 17 43 eller per mail på jenny@hagmangolf.se

Vill du hellre fokusera på en sak i taget?
Det går självklart bra att boka in träningen separat och då rekommenderar jag dig att boka 3-5 tillfällen mental träning för att få chans att se ett resultat. Vad gäller fysträning passar en Fys-analys på InMo (2 timmar) och sedan kan du lägga till en golflektion för att stämma av din sving när du önskar och då är det Djursholms GK eller Golfcenter Danderyd som gäller. Hör av dig till mig om du vill boka detta eller om du har några frågor till jenny@hagmangolf.se.

Varmt välkommen och jag ser fram emot att höra av dig!

Låt mig bli din coach till nästa säsong och vi ska se till att nå dina önskade lägen så att du blir en stark och välmående golfare både på och av golfbanan:-).

RESA TILL ABU DHABI MED GOLF OCH YOGA TILLSAMMANS MED MARLENE HEDBLOM  24-31 OKTOBER (FLERA PLATSER KVAR)

Ja, jag vet, sommarens värme gör att en resa till Abu Dhabi i slutet av Oktober kanske känns avlägset, men jag lovar dig att du inte kommer att bli besviken om du hänger med:-). För andra året i rad har jag och Marlene Hedblom valt att slå våra härliga verksamheter ihop och denna gång åka till Abu Dhabi på en gemensam träningsresa med både golf och yoga på schemat. Att jobba med dessa delar ihop gör att du kommer att bli en ännu starkare, säkrare, mer harmonisk och välmående golfare, både på och av golfbanan. Allt hänger nämligen ihop och vi kommer att hjälpa dig att få ihop helheten så att du lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne genom att träna både din kropp och knopp under fem hela dagar, både på och av golfbanan. Fokus är golf rakt igenom, även på yogapassen:-).

Denna gång är det återigen Golf plaisir som är värd för resan och du hittar mer info om den HÄR! Du kan också ringa direkt till dem på tel 08- 519 303 00 och har du frågor om träningen och upplägget kan du höra av dig direkt till mig på info@hagmangolf.se.

Nedan ser du lite bilder från Westin Abu Dhabi där vi kommer att hålla till!

Varmt välkommen!

Vi ser fram emot att träffa er på resan! Du kan läsa mer om Madde på www.marlenehedblom.com. Varmt välkomna!

KURS I MENTAL TRÄNING – START 2 SEPTEMBER

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne, både på och av golfbanan

Den 2 september startar jag för 6:e gången denna kurs i mental träning och det blir nu på söndagar kl. 17.00-18.30! Denna kurs är tänkt för dig som vill lära dig hur du gör för att prestera på topp och för att behålla lugnet på vägen. Du lär dig att fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra genom att börja just med dig själv. I denna mentala träningskurs lär jag dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, målbilder, målprogrammering, avspänningsträning och träning för din koncentration.

Kursen passar dig som är golfare och icke golfare! Här kommer mer detaljer:

När: Söndagar kl. 17.00-18.30 från och med den 2 september och 6 ggr totalt (uppehåll den 30/9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka din plats till jenny@hagmangolf.se. Max 10 deltagare!

Vill du läsa om några referenser från de som deltagit tidigare så hittar du dem här!

OBS! Sista anmälningsdag är den 26 augusti!

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne både på och av golfbanan!

NY SÄSONG AV IDROTT-OCH LEDARSKAPSPODDEN

Hösten 2016 startade jag Idrott-och ledarskapspodden och det har nu blivit totalt 28 avsnitt, fyra säsonger och över 18 000 av er har lyssnat! Det är så kul att göra detta och att få förmedla mina gästers klokheter och inspiration till dig och nu planerar jag därför en ny säsong, och det blir då säsong 5. Den kommer att starta någon gång i oktober och då kommer du återigen att få möta flera starka och inspirerande profiler från både näringslivet, idrottsvärlden och hälsobranschen. Tills dess kan du lyssna på säsong 1-4 och välja ut dina favoriter. Alla pratar på ett eller annat sätt om sina nycklar till framgång, lärdomar av misstag, vikten av att mål ska komma från hjärtat, vikten av hårt arbete, men också av återhämtning och mycket mer.

Och du, om du har någon profil du gärna vill lyssna på, så maila dina önskemål till mig på jenny@hagmangolf.se!

Och en sak till, jag söker en sponsor till min podd så om du är intresserad av att veta mer, eller har något tips på någon som vill synas i detta sammanhang så får du gärna höra av dig! Jag vill hålla en hög kvalitet på inspelningarna och jobbar därför med en grym studio med duktiga proffs, men det innebär också en hel del kostnader som jag gärna delar med en samarbetspartner för att skapa nya möjligheter tillsammans. Hör gärna av dig till info@hagmangolf.se så kan vi prata mer.

Du hittar podden på Acast, Soundcloud och Itunes och där poddar finns, samt på min hemsida HÄR!

Trevlig lyssning!

VÄLKOMMEN PÅ FÖRELÄSNING OCH BOKMINGEL DEN 4 SEPTEMBER OCH BLI STOLTARE, STARKARE, OCH SÄKRARE

Den 4 september bjuder mitt förlag Buena Vida och First Hotel Lindö Park in till en föreläsning med mig med fokus på några av mina bästa tips och råd som jag har med i min nya träningsbok ”Stolt, Stark och Säker – en bok om helhetsträning för golfare”, såsom ”Klassiska mentala spärrar och svingproblem och hur du löser dem”. Det bjuds på dryck och tilltugg och en visning av det fina hotellet.

Jag hoppas du har möjlighet att komma och här kommer mer detaljer om anmälan mm:

TID: Den 4 september kl. 17.00-20.00
Min föreläsning börjar kl. 18.00

PLATS: First Hotel Lindö Park, Lindövägen 1, 186 92 Vallentuna

OSA: senast 28/8 till info@jennyhagman.com

Inbjudan gäller dig och en vän/ kollega.

HÄR KÖPER DU BOKEN:

Om du inte redan har min bok och vill köpa boken och tillhörande träningsprogram så gör du det hos Buenavida.se,  på olika golfanläggningar i landet såsom PGA Sweden National, Djursholms GK och Körunda Golf Resort, på NK i Stockholm, på Dormy.se  eller på de olika bokhandlarna på nätet (bokus.com, adlibris.com mfl)! Och tack igen alla ni som redan har boken för den fina feedback jag fått! TACK! Ds.

TACK TILL MINA SAMARBETSPARTNERS PEAK PERFORMANCE, EVIAN RESORT OCH CALLAWAY GOLF

I dagsläget jobbar jag med tre grymma företag som deras ambassadör och det är Peak Performance, Evian Resort och Callaway Golf. Vi har jobbat länge tillsammans och jag är otroligt stolt över att de vill jobba med mig och att jag får möjlighet att vara deras ambassadör.

Följ dem gärna på instagram för mer inspiration under @peakperformance , @evianresort eller @callawaygolf och håll utkik på mitt instagram konto @jenny_hagman eller här i nyhetsbreven för nyheter eller tävlingar med fina priser!

Vill du också jobba med mig? Hör då av dig till info@jennyhagman.com eller direkt till mig på jenny@hagmangolf.se. Jag ser fram emot att höra av dig!

Du kan läsa mer om dessa grymma företag här: Peak Performance HÄR , om Callaway Golf HÄR och om Evian Resort HÄR!

När vi jobbar tillsammans både jobbar och mår vi bättre. Vi blir mer kreativa och hittar lättare lösningar på även de mest omöjliga uppdrag!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Om du vill ha lite mer regelbundna tips och råd och inspiration om träning, personligt ledarskap, resor, föreläsningar mm så är kan du följa mig på instagram @jenny_hagman.  Varmt välkommen!

NÅGRA FYSISKA ÖVNINGAR FÖR ATT BLI LUGN

När aktiviteterna ökar i takt med att hösten närmar sig kan det vara skönt att ha en liten bank av återhämtningsrecept. Sätt dig gärna ned en stund och fundera över hur just ditt recept ska se ut denna höst. Vad behöver du göra för att behålla din balans i tillvaron. Jag tror du vet innerst inne, så ta fram penna och papper och skriv ned. Det räcker med en liten stund per dag så bli inte överambitiös.

I mitt recept ingår dessa övningar som jag brukar göra på kvällen eller morgonen i princip varje dag och det hjälper mig att hålla ned min grundspänning vilket gör att jag kan stå emot yttre påfrestningar bättre och behålla lugnet även i pressade situationer. Övningarna har jag även med i min bok i Träningsprogram nummer 9 på sidan 295. Här kommer övningarna:

Här kommer övningarna och du hittar dem som sagt i min bok och på trainforbalance.com:

  1. Djupandning 3-10 minuter (se sidan 181 i min bok)
  2. Ryggflex 1-3 minuter (se sidan 149 i boken)
  3. Bensträck sittande 1-3 minuter (sidan 149)
  4. Andas genom vänster näsborre i 1-3 minuter, men gärna mer och ibland kör jag upp till 20 minuter om jag verkligen behöver, men som sagt, bara 1-3 minuter gör mycket bara det.

Du kan göra övningarna som ett program och då i denna ordning, alternativt väljer du ut en eller ett par övningar som du gör vid behov. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fantastisk start på hösten! Njut, ha kul, jobba fokuserat när du väl jobbar och glöm inte att vässa sågen! Och som nämnt, vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen till mitt instagramkonto @jenny_hagman eller till min blogg som ligger på min hemsida.

Och vill du boka en föreläsning med mig? Läs mer här och boka på info@jennyhagman.com.

Vi ses!

Varma hälsningar Jenny