HEJ!

Hur mår du? En fråga jag hoppas du får då och då av både kollegor och nära och kära. Att fråga varandra hur vi mår, sådär på riktigt betyder så mycket och att även ta oss tid att lyssna på svaret och prata en stund kan göra underverk för vårt välmående. Och appropå välmående så möter jag just nu många av er både på föreläsningar, på mina arbetsplatser och på olika events och jag hoppas att jag genom den träning och de budskap jag försöker förmedla kan få dig att må och fungera ännu lite bättre, både på golfbanan och din arbetsplats.

Vad gäller träning så hoppas jag nu att du har min bok Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare och att du har gått igenom de träningsprogram som finns längst bak i boken? Där hittar du b la ett 6-veckors program för att komma igång inför säsongen, ett 3 – veckors golf boot camp, ett 3 veckors program för att komma i fysisk form, ett 7-dagars program för att förbereda dig för en prestation mfl. Om du inte har köpt den redan så gör du det HÄR!

Och events och föreläsningar har det varit gott om den senaste tiden, och jag har även varit iväg på två träningsresor med Helen Alfredsson som precis igår säkrade segern i US Senior Womens Open på Pine Needles, North Carolina! Helt otroligt starkt och här kan vi prata om fokus och mental styrka! I september (25-29 september) kör vi en tredje resa till Evian Resort med i princip samma upplägg som i vår och har du inte varit med och vill boka din plats så finns platser kvar!

Och mental styrka kommer det bli mer av under min föreläsning med grymma Igor Ardoris, mental tuffhetstränare, nu på tisdag den 28 maj på First Hotell Norrtull i Stockholm. Vissa har den mentala styrkan naturligt och kan ta fram den när det gäller, men den går också att träna upp och ALLA kan bli mentalt starka genom träning och det är det jag och Igor tar upp på tisdag. Föreläsningen heter ”Starka nerver och lugn i sinnet” och vi riktar in oss på grunderna i mental träning. Läs mer nedan!

Idrott-och ledarskapspodden och säsong 6 är nu avslutad och jag har redan börjat snegla och planera lite inför säsong 7 som kommer i höst. Har du någon favorit gäst du önskar att jag bjuder in? Maila gärna i så fall!

Jag önskar dig trevlig läsning och hoppas att vi ses på någon av mina föreläsningar, workshops eller kanske på ett träningstillfälle.  Ta hand om dig och trevlig läsning!

 

FÖRELÄSNING DEN 28 MAJ – ”STARKA NERVER, LUGN I SINNET” MED IGOR ARDORIS OCH JENNY

Varmt välkommen till en föreläsning om hur du får starka nerver och lugn i sinnet med Igor Ardoris och mig. Grunderna i mental träning är temat och du kommer att en gång för alla få lära dig hur du startar för att bygga upp en mental styrka från grunden och för att få den att hålla i längden.

Vi kommer att visa dig vad just grunderna i mental träning är, teorin och forskningen bakom dem och du får genom konkreta och effektiva övningar lära dig hur du tar in träningen i din egen vardag.

Att lära sig teknikerna och metoderna bakom mental träning är något du har användning för i alla områden du är verksam inom; på tex jobbet, i din idrott, eller i dina relationer och du kommer att förstå hur du hanterar stress bättre genom att du får starka nerver och lugn i sinnet.

När: 28 maj kl. 18.00-20.00
Var:
First Hotell Norrtull, Stockholm
Vad:
Föreläsning och efterföljande mingel. Du får möjlighet att köpa Igors populära bok ”Att lära sig förlora” och förhoppningsvis hans nya bok om just grunderna i mental träning (har precis gått i tryck) och min egen bok såklart:-) och vi signerar dem på plats.
Kostnad: 495 kr inkl. moms
Anmäl dig senast på fredag och det gör du HÄR!

Varmt välkommen!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 25-29 SEPTEMBER

Det är nu 5:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och vi är precis hemkomna från vårens två resor. Vi var två fulla grupper som tränade och spelade och jag och Helen är med och coachar både på banan och på akademin. Vi är så glada att få möjlighet att träffa alla elever i en sådan underbar miljö, både på träning (Evian Academy är en av de bästa träningsanläggningarna i Europa) och på fritiden (ja det blir lite fritid i alla fall:-)).  Eftersom majresorna blev fullbokade så snabbt, så har vi för första gången även bokat in en träningshelg den 25:e (alt 26:e) till 29:e september.

Programmet liknar det vi kör i maj, men med lite mer inriktning på reflektion av säsongen och även hur du tränar under lågsäsong. Vi bor återigen på Hotel Royal och du kan precis som nu i maj välja att åka på onsdagen eller torsdagen. Programmet med mig och Helen startar kl. 15.00 på torsdagen, men pga att flyglösningarna har ändrats sedan förra året, så erbjuder vi nu möjlighet att åka redan på onsdagen. Under helgen kommer vi erbjuda (utöver all golfträning) yogapass för de som önskar (på morgonen) och det blir även en föreläsning med fokus på mental styrka. Du kan läsa om alla detaljer i länken nedan.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen önskar både jag och Helen!

Här är en del av gänget som var med oss i maj! Och solen sken:-)
Jag och Helen pratar om vikten av grunderna i din teknik och hur tex siktet påverkar alla dina slag, från puttning till utslag.
Och för de som vill håller jag i ett yoga pass under 30 min på morgonen innan träningen börjar:-).

TRÄNING MED MIG UNDER  SOMMAREN!

Vi börjar nu närma oss sommaren och jag hoppas att det går bra med din träning och ditt spel.  Om du vill träna med mig så har du följande alternativ nu och framöver:

Golfträning
Golfträning kan du boka med mig på Djursholms GK och på Golfcenter Danderyd. På Djursholm kan du boka damträning i grupp med mig en gång/vecka (några tillfällen kvar och det finns några få platser kvar. Kika in HÄR)  och privatlektioner kan du maila om på info@jennyhagman.com, alternativ ser du om det finns några lediga tider på Golfcenter Danderyd HÄR!

Mental träning och Fysträning
Jag vill också verkligen uppmuntra dig att boka in en eller fler lektioner i mental träning och hålla igång din fysträning (rörlighet och styrka). Jag jobbar på tisdagar, onsdagar, samt fredagar med detta på InMo Medveten Träning (www.inmo.se) på Brahegatan 42. Att stärka din hållning genom styrka och rörlighet och jobba parallellt med  avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning, stärker dina möjligheter att få med dig svingen från rangen till banan.

Träningsprogram online och i boken ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”
Om du inte har möjlighet att träna med mig personligen kan du följa mina träningsprogram på Trainforbalance.com eller i min bok där jag har lagt upp 11 olika träningsprogram (du hittar dem längst bak i boken).

MediYoga måndag morgon och onsdagkväll 
Att sedan kombinera din golf-fys och mentala träning med ett MediYoga pass då och då blir pricken över i och hjälper dig hålla isär din prestation och person och jobbar med din andning så att kropp och sinne mår och fungerar ännu bättre och är i balans.

From andra veckan i juli är du välkommen till min yoga på Saltarö och då på torsdag morgon. Mer info i nästa nyhetsbrev.

Välkommen måndag morgon kl 07.00 och onsdag kväll kl. 19.00. Prova på kostar 100 kr och därefter kan du köpa klippkort eller betala per gång. Anmäl din plats till info@inmo.se

IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN

Nu har jag avslutat säsong 6 av Idrott-och ledarskapspodden och det sista avsnittet spelade jag själv in när jag befann mig på Evian Resort i mitten av maj. Det blev en del om vikterna av grunderna när du tränar, både teknik, fys och mental träning och så tog jag med en hel del av det jag brukar ta upp på mina föreläsningar. Hoppas du gillar det! Jag hoppas även denna säsong inspirerat och motiverat dig och nu finns totalt 44 avsnitt att välja emellan om du inte hunnit lyssna ännu.

Och jag har börjat fundera över och planera för säsong 7 och om du har någon favorit gäst du vill att jag bjuder in så hör gärna av dig!

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast. och överallt där poddar finns.

Trevlig lyssning och i höst kommer säsong 7!

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – DJUPANDNING!

Av alla övningar jag jobbar med så är nog djupandningen den som jag ser ger de allra bästa effekterna hos mina elever. Att lägga sig ned 5-10 min per dag och djupandas är en fantastisk investering för kropp och sinne och du får många fina effekter såsom att du syresätter kroppen 10 ggr mer än när du andas normalt. Och med mer syre så fungerar alltså både kropp och hjärna ännu bättre. Och när du har kropp och sinne i balans så blir du mer närvarande och då kan du även slå ett golfslag ännu bättre:-).

Gör så här:

  • Ligg ned på rygg och ha en hand på magen och en uppe vid bröstet.
  • Låt armbågarna ha kontakt med marken.
  • Börja andas in och känn hur magen reser sig uppåt mot taket/himlen. Låt bröstet följa efter och fyllas med luft.
  • När du andats in all luft du kan så andas du ut all luft och när du andats ut all luft stannar du lite, känner stillheten och låt sedan kroppen själv bestämma när du ska ta ett nytt andetag, utan att spänna dig.
  • Fortsätt i 5-10 minuter.

Trainforbalance.com under Inre Lugn hittar du ett skönt pass som avslutas med djupandningen. Gå in och registrera dig så får du tillgång till alla övningar, förutom mina kurser, utan kostnad.

Att djupandas 5-10 min/dag är en långsiktig investering för ditt välmående.

MÅNADENS BOKTIPS!

Inom Mindfulness träningen så finns det idag mängder av olika böcker, liksom utbildningar. Mindfulness (som även ingår i yogan) i sig har funnits som träningsverktyg i flera hundra, kanske tusen år då vi människor tidigt förstått vikten av att vara medvetet närvarande. Vi har också upptäckt att hjärnan inte alltid vill vara just närvarande och med en funktion av att bla producera tankar (över 60 000 per dag (!) så gäller det att förstå hur den fungerar så att DU är i kontroll över din hjärna och inte tvärtom. Och genom träning så blir du bättre som du vet och vår förmåga att vara medvetet närvarande (mindful) behöver vi träna på varje dag.

Den bok som har blivit ”Gurun” inom Mindfulness är ”The Power of Now” av Echart Tolle. Om du är nyfiken på det här området och vill veta mer och även få en mängd övningar så kan jag varmt rekommendera den. Finns i de flesta bokhandlar!

TACK!

Tack för denna gång och jag önskar dig nu en fortsatt härlig maj månad och så hoppas vi ses på någon av mina föreläsningar, träningar, workshops,  eller via mina sociala medier på något sätt. Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, facebook eller via min blogg som ligger på min hemsida.

Vi ses! Kram från Jenny