HEJ!

Glad midsommar! Jag hoppas att du hinner läsa det här brevet innan du firar så att jag hinner önska dig en riktigt glad sommar och en fantastisk midsommar! Det här nyhetsbrevet blir det sista inför sommaren och jag har fyllt det med lite smått och gott med fokus på inspiration och motivation både inför och tills efter sommaren så att du får något att längta till:-). Och häng gärna med till slutet av brevet där du hittar månadens träningstips – en guidad kropp scanning av grymma Linda Björk!

Vidare i nyhetsbrevet så läser du om min och Helen Alfredsson’s nästa Trainingcamp till Evian den 25-29 September. Det blir en favorit i repris från i maj, men med mer fokus på reflektion efter sommaren och hur du kan träna vidare under resten av året. Här finns platser kvar och det vore jättekul om du kunde följa med!

Och så har jag och Igor Ardoris planerat in ännu en föreläsning med fokus på Grunderna i Mental träning och hur du får Starka nerver och lugn i sinnet efter att vi kört den för första gången nu i maj. Det blir den 23 oktober i Stockholm och kunde du inte vara med i maj är du varmt välkommen då, eller så kanske du vill vara med igen. Du kan föranmäla dig redan nu. Och är du nyfiken på Igor så är han en av gästförfattarna i min bok ”Stolt, stark och säker” som du beställer HÄR och han är också med i min podd i säsong 2

Vad gäller träning och utveckling så är jag mycket glad att äntligen ha fått min licensiering till Mental tränare (efter 3 års utbildning i kombination med jobb (puh!!!). Det betyder att jag är extra laddad att träna dig i höst och jag har även gjort klart en modell över mitt koncept som jag presenterar här för första gången! Jag hoppas du blir inspirerad och vill vara med och utveckla både din kropp och ditt sinne för att bli både lugn och stark och för att må och fungera bra!

Och apropå mental styrka så var jag i Gävle på årets världskongress i Mindtraining for Excellence within sport and life och lyssnade på många fantastiska forskare och föreläsare. Bland annat var Richard Gordin, en av världens främsta sportpsykologer där och nedan har jag sammanfattat hans främsta erfarenheter kring vad som krävs för mental styrka och egenskaper för att prestera på topp och må bra på vägen!

Och vad gäller kurser och träning i höst så har jag nu lagt upp datum för höstens första kurs i mental träning och i september börjar också en ny DROP-IN KURS FÖR UNGDOMAR! Fokus är mental styrka och vi kör igång varje söndag från och med september månad. Du som är mellan 14-19 år är välkommen och varje söndag har vi ett nytt tema. Det kan vara Självkänsla, Fokus, Fysisk -och mental avslappning, fysisk träning, Yoga, Hur du hanterar ilska eller nervositet, Meditation, Mindfulness osv. Läs mer nedan!

Idrott-och ledarskapspodden och säsong 6 är avslutad, men jag hoppas du går in och lyssnar under sommaren. Det finns 44 avsnitt att välja emellan och alla har de mängder av inspiration och kunskap till dig! Du hittar alla avsnitt HÄR! 

Har du förresten sett ”Tee Party” som går på CMore kl. 20.00 på tisdagar eller så hittar du dem också på You  Tube? Där får du en gång i veckan en uppdatering om precis allt som hänt i golfbranschen. Har du inte kollat så in och kika!

Jag önskar dig trevlig läsning och en riktigt, riktigt glad sommar och kanske ses vi på någon av mina yoga pass på Saltarö (se tider nedan)! Vi ses! Kram Jenny

Sommar och avkoppling i ett! Önskar dig massor av framförallt avkoppling under hela sommaren!

TACK ALLA SOM VARIT MED PÅ MINA RESOR, FÖRELÄSNINGAR OCH EVENTS UNDER VÅR OCH FÖRSOMMAR!

Jag önskar jag hade en sådan här fin bild som här nedan på alla er som jag träffat under lektioner, föreläsningar, träningsresor, workshops mm under vintern, våren och försommaren! Ni är helt fantastiska och jag är så glad att få möjlighet att träffa dig och träna dig! Jag hoppas du nu har fått med dig många verktyg som du kan använda både på golfbanan, i ditt jobb och i din vardag och om du har några som helst frågor eller funderingar så vet du vart jag finns!

Bilden ovan är från min träningshelg på Körunda Spa & Golf Hotell och den 17-18 augusti blir nästa träningshelg där. Det finns ett par platser kvar och vill du hänga med så hittar du mer info HÄR!

NY FÖRELÄSNING MED IGOR ARDORIS OCH JENNY DEN 23 OKTOBER; ”STARKA NERVER, LUGN I SINNET – OM GRUNDERNA I MENTAL TRÄNING”

Tack alla ni som kom till min och Igors föreläsning om Grunderna i Mental träning och hur du får starka nerver och lugn i sinnet. Jag hoppas att du fick med dig många verktyg som du kan använda och har börjat använda i din egen vardag. För dig som inte var med och för dig som kanske vill komma igen så har vi goda nyheter. Vi kommer att köra denna föreläsning igen och nu den 23 oktober!

Grunderna i mental träning är alltså temat igen och du kommer att en gång för alla få lära dig hur du startar för att bygga upp en mental styrka från grunden och för att få den att hålla i längden.

Vi kommer att visa dig vad just grunderna i mental träning är, teorin och forskningen bakom dem och du får genom konkreta och effektiva övningar lära dig hur du tar in träningen i din egen vardag.

Att lära sig teknikerna och metoderna bakom mental träning är något du har användning för i alla områden du är verksam inom; på tex jobbet, i din idrott, eller i dina relationer och du kommer att förstå hur du hanterar stress bättre genom att du får starka nerver och lugn i sinnet.

När: 23 oktober kl. 18.00-20.00
Var:
First Hotell Norrtull, Stockholm
Vad:
Föreläsning och efterföljande mingel. Du får möjlighet att köpa Igors nya bok om just grunderna i mental träning och min egen bok såklart:-) och vi signerar dem på plats.
Kostnad: 495 kr inkl. moms
Du kan föranmäla dig till mig redan nu på info@jennyhagman.com. Anmälan blir offentlig i augusti.

Varmt välkommen!

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 25-29 SEPTEMBER – PLATSER KVAR!

Det är nu 5:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och vi är så glada att få möjlighet att träffa alla elever i en sådan underbar miljö, både på träning (Evian Academy är en av de bästa träningsanläggningarna i Europa) och på fritiden.  Eftersom majresorna blev fullbokade så snabbt, så har vi för första gången även bokat in en träningshelg den 25- 29:e september.

Programmet liknar det vi kör i maj, men med lite mer inriktning på reflektion av säsongen och även hur du tränar under lågsäsong. Vi bor återigen på Hotel Royal och du kan precis som nu i maj välja att åka på onsdagen eller torsdagen. Programmet med mig och Helen startar kl. 15.00 på torsdagen, men pga att flyglösningarna har ändrats sedan förra året, så erbjuder vi nu möjlighet att åka redan på onsdagen. Under helgen kommer vi erbjuda (utöver all golfträning) yogapass för de som önskar (på morgonen) och det blir även en föreläsning med fokus på mental styrka. Du kan läsa om alla detaljer i länken nedan.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen önskar både jag och Helen!

Jag och Helen pratar om vikten av grunderna i din teknik och hur tex siktet påverkar alla dina slag, från puttning till utslag.

KLOKHETER FRÅN EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SPORTPSYKOLOGER – RICHARD GORDIN

Under förra veckan deltog jag på den stora Världskongressen inom Mindtraining for Excellence in Sport and Life som hölls i Gävle. Det var en otrolig mängd kunniga och inspirerande föreläsare som hade samlats för att dela med sig av sina forskningsresultat, kompetenser och kunskaper inom sportpsykologin, psykiatrin, mindfulness, psykoterapin, sömnforskningen, stressmanagement etc etc och jag önskar att jag varit där alla dagar (det höll på mellan 12-16 juni). Det gick tyvärr inte, men under torsdagen när jag höll en workshop själv så fick jag möjlighet att lyssna på bland annat Richard Gordin.

Richard är professor inom Kinesiology och Psykologi på Utah State University i USA. Han har varit Sport Psykolog för det amerikanska OS laget i över 35 år och har varit med i fler sommar och vinter OS än någon annan sportpsykolog i världen.

Hans tema var ”En 40 -år lång resa inom sportpsykologi – Vad som har fungerat i utveckling av enastående atleter och för att kunna prestera på högsta möjliga nivå.

Jag tänkte det kunde vara intressant att dela med mig av två av hans ”listor” över 1) Tio av de viktigaste karaktärsdragen för topp prestation och 2) Tio grunder för mental topp prestation. Här kommer de:

Tio karaktärsdrag för topp prestation (från 2014 års atleter ur OS truppen). Jag använder hans engelska ord då de kan vara svåra att översätta ibland. Hoppas det går bra:

 1. Play Forward
 2. Kinesthetic Learners – Vi säger ofta att det ”kändes” bra efter en prestation som gått bra och fokuserar på känslan, istället för att säga ”jag tänkte bra”, eller hur? Att vara kinestetisk är att ha känslan i fokus och det är alltså ett karaktärsdrag för topp atleter.
 3. Conserve Energy – Lär dig spara energi och hantera din spänningsnivå
 4. Hate to lose vs Love to win
 5. Killer instinct
 6. Resilliance – Motståndskraft
 7. Process oriented
 8. Confidence starts in physical – När du tränar fysiskt och tekniskt och ser och känner att du blir starkare så stärker du ditt självförtroende
 9. Practice self reward!
 10. Never really satisfied – OBS! Här förklarade Richard att det inte betyder att de inte njöt av nuet och resan. Det betydde mer att dessa atleter alltid ville utvecklas och försöka slå sina egna resultat.

Tio Grunder för Mental topp prestation:

 1. Take responsibility for your thoughts and actions
 2. Know why you play your sport and what you want to accomplish
 3. Make daily actions consistant – Hitta din dagliga ”framgångs rutin”
 4. Perform in present – Var i nuet när du ska prestera!
 5. Focus on process
 6. Controll what you can – Släpp taget om allt annat!
 7. Develop mental training skills – Tex genom de träningsmetoder jag har med i min modell ovan:-).
 8. Practice deliberately
 9. Learn every day
 10. Do simple better

Och slutligen två citat jag tog med mig från denna föreläsning:

”Winners focus on Winning, losers focus on winners” Michal Phelps RIO 2016

”The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another”, William James

 TRÄNA MED MIG I HÖST! HELHETSTRÄNING FÖR MENTAL STYRKA!

Efter att ha fokuserat mer och mer på mental träning (den som kallas integrerad mental träning och som utvecklats (och fortfarande utvecklas) av Lars-Eric Uneståhl sedan början av 70-talet) som verktyg i min coaching så har jag utvecklat en modell för att kunna förklara lite bättre hur jag jobbar med just detta.  Eftersom jag också har med MediYoga och Mindfulness inkluderat i min träning så har jag med även dem i denna modell. Jag tycker nämligen att mental träning ”gifter sig” otroligt bra med dessa två områden. Framförallt vad gäller den del som handlar om avspänningsträning (fysisk och mental avspänning) och attitydträningen som är två stora delar inom den mentala träningen.

Hoppas du upplever modellen som tydlig och precis som tidigare kan du boka in denna träning med mig. Både i grupp (se kursdatum nedan) eller individuellt och jag håller till på InMo Medveten Träning eller på Kungliga Tennishallen! Min inriktning är idrott -och ledarskap och vad gäller ledarskap så ingår här alla som önskar bli bättre på ledarskap, personligt eller i sin organisation.

Tider kommer att finnas måndag – fredag och min kalender öppnas i augusti. Vill du boka redan nu så kan du maila mig på info@jennyhagman.com! Jag ser fram emot att höra av dig och varmt välkommen med alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha!

 

KURSER I MENTAL TRÄNING I HÖST

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Mental träningskurs för vuxna – Söndagar kl. 18.00 – 19.45 from den 15 september (totalt 6 söndagar i rad med uppehåll den 29/9)

Under drygt tre år har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hitta lugnet och behålla det när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Söndagar kl. 18.00 – 19.45 från och med den 15 september och 6 ggr totalt (uppehåll 29/9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till info@jennyhagman.com. Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 30 augusti!

MENTAL STYRKA FÖR UNGDOMAR – DROP IN VARJE SÖNDAG FROM 15 SEPTEMBER

En ny drop-in kurs som jag är väldigt glad att kunna starta i september på InMo Medveten Träning. Varje söndag kommer vi att ha ett tema som har med mental styrka att göra. Det kan vara fokus, förmågan till fysisk- och mental avslappning, meditation, Träning i mindfulness, Fysisk styrka, Självkänsla, Yoga mm. Den röda tråden är mental styrka för kropp och sinne och alla ungdomar mellan 14-18 år är välkomna! Vid något tillfälle kommer vi också att ha en gäst föreläsare!

När: Varje söndag kl. 16.30-18.00 from den 15 september (uppehåll den 29/9)
Var: InMo Medveten Träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Kostnad: 200 kr/tillfälle
Max 10 deltagare/gång
Anmäl dig senast fredagen innan varje tillfälle!

Att jobba med sitt inre för att stärka sitt yttre är en resa med många äventyr!

TRÄNING MED MIG UNDER  SOMMAREN!

Sommaren är här och från och med den 20/6-12/8 kommer jag att flytta ut min verksamhet till Saltarö och även ha semester. Men om du vill komma och hänga med mig där så är du varmt välkommen till mina yogapass som jag håller enligt följande schema:

Yoga på Saltarö på Torsdagar kl. 07.45 – 08.45 på Saltarö Dansbana vid klubbhuset. 
Det är Drop-In så det är bara att komma och kostnaden är 75 kr/tillfälle.
Start: Torsdagen den 8 juli!

Träningsprogram online och med boken ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”
Om du vill fortsätta träna under sommaren så kan du följa mina träningsprogram eller kurser på Trainforbalance.com eller i min bok där jag har lagt upp 11 olika träningsprogram längst bak i boken och där finns tränignsprogram för både golfen, din fysträning och din mentala styrka. Om du inte redan har boken så kan du köpa den hos mitt förlag HÄR! 

Collage bok

TEE PARTY VARJE TISDAG KL. 20.00 I CMORE

Har du Cmore? Då kan du varje tisdag kl. 20.00 titta på golfshow programmet Tee Party med värden och programledaren Johan Sköld. Johan driver detta program med en passionerad entusiasm och har alltid flera intressanta klipp från tourer runt om i världen och andra spännande nyheter från golfvärlden. Gästerna är alltid väldigt roliga, intressanta och spännande också, speciellt när jag är med;-) ha ha:-). Har du inte Cmore så kan du gå in på Tee party’s You Tube kanal HÄR

In och kolla på de många roliga och intressanta avsnitten på @Teeparty! Cmore 20.00 på tisdagar!

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP!

Det är egentligen inte så svårt, att coola ned, att minska kraven och att ta hand om dig, inifrån och ut. Allt du behöver har du inom dig och du vet också precis vad du behöver. Ja, det gör du faktiskt, jag lovar. Frågan är om du vågar göra det du behöver och om du vågar stanna upp och lyssna på dig själv och vad din kropp säger till dig? Det tror jag att du gör och varför inte ägna lite extra tid i sommar till att göra just det. Stanna upp och lyssna till vad din kropp säger till dig. Och att lyssna på kroppen är ofta lättare till skillnad från att lyssna på ditt sinne (dina tankar) som producerar mängder av tankar (ca 75 000 per dag (!)).  Att lära sig lyssna på sin kropp kan alltså vara enklare att börja med även om det behövs lite träning.  Just därför handlar månadens nyhetsbrev om en övning för att börja lyssna på din kropp!

Att djupandas då och då (förra månadens träningstips) är en mycket bra start, men för att börja lyssna på kroppen så tycker jag den övning som fungerar allra bäst är en kropp scanning som är en av de 4 meditationer som ingår inom Mindfulness Based Stress Reduction.

Det finns många guidade Kropp scanningar du kan följa och den jag själv allra först kom i kontakt med var via appen ”Lugn & Lycklig”, som jag blev rekommenderad av en samtals- terapeut för några år sedan. Du hittar också en mycket fin guidning av Sara Emilionie på Balans institutet där kropp scanning ingår i det 6-veckors och 12-veckors program MiMy (som jag också jobbar med i min träning:-)). Och en av de guidade kroppscanningar jag följer just nu är med guidning av underbara Linda Björk (www.bjorkbusiness.com) som har skapat ett av de bästa ledarskapsprogram jag någonsin gått och där mindfulness är en stor del av programmet. Linda hittar du, liksom Sara Emilionie i min podd i säsong 3 (Linda) och säsong 4 (Sara) om du blir nyfiken och den guidade meditationen i form av en ”body scan” hittar du genom att klicka på bilden!

Den är 7.5 min och guidad av Linda och om du gör den varje dag i några dagar så kommer du med all säkerhet känna dig både lugnare och mer ”mindful” och du kommer att infinna dig i en semesterkänsla snabbare än du kan tro, och tom fast du kanske fortfarande jobbar:-).

 

Och på mina yoga pass på måndagar och onsdagar brukar jag ha med kropp scanning som avslutande övning. Mitt sista yogapass innan sommaren är idag, onsdag den 19 juni kl. 19.00 och så kör jag igång igen veckan som börjar den 12 augusti!

TACK!

Tack för allt denna vår och försommar och jag önskar dig en helt fantastisk sommar vart du än kommer att spendera den. Kanske ser jag dig på Saltarö på någon av mina yogapass  eller så ses vi igen from 12 augusti! Hör gärna av dig om du har någon fundering eller fråga och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman, även om det blir lite färre inlägg under sommaren så finns jag där lite då och då!

Vi ses!

Kram och Glad sommar från Jenny