HEJ!

December är här och om bara några veckor är det julafton.  Jag hoppas att det betyder att du börjar tänka på att varva ned och att du kommer att få lite ledigt under jul och nyår. Den här tiden på året brukar vara hektisk då mycket ska hinnas med innan jul så det kan vara lättare sagt än gjort att varva ned. Just därför är månadens träningstips en andningsmeditation på 3 minuter guidad av Linda Björk, författaren till boken Inner Business och skaparen av ledarskapsprogrammet ”Excecutive Women Mindfulness Intelligence Master Mind Program”. Den kan du gärna göra en gång per dag och jag lovar att du kommer att varva ned lite lättare.

Jag har också lagt med några viktiga lärdomar från Navy Seals som jag hoppas ger dig lite extra inspiration. Vidare så läser du i det här nyhetsbrevet om nästa mentala träningskurs som börjar den 27 januari, Alfredsson & Hagman’s Training Camp på Evian Resort som vi kör för 5:e året i rad i maj (alla detaljer är nu klara), mina träningshelger i Sverige och på Körunda Golf & Spa Resort, julklappserbjudanden och julklappstips med lite rabatter och möjlighet till skräddarsydd signering av min bok. Och så kan du läsa om ”The World Congress on Mind Training for Excellence for Sport and Life” som arrangeras i Gävle den 12-16 juni 2019 där jag är en av de som håller i en workshop. Anmäler du dig innan jul så har de ett fint erbjudande. Jag vill också påminna om att du kan boka träning eller föreläsningar med mig för företag eller grupper. Varmt välkommen om du vill veta mer.

Och framförallt vill jag tacka dig för året som gått och önska dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Jag hoppas att vi ses på någon av mina föreläsningar, events, träningar eller resor inom kort! Ta hand om dig och trevlig läsning!

Jag hoppas du känner dig så här stolt, stark och säker över allt du lyckats med och framförallt över allt du lärt dig under 2018.

HELEN ALFREDSSON OCH JENNY HAGMAN’S TRAINING CAMP PÅ EVIAN RESORT DEN 2-5 (eller 1-5) och 9-12 (eller 8-12) MAJ 2019

Nu är alla detaljer äntligen klara vad gäller Alfredsson och Hagman’s Training Camp till Evian. Det blir den 2-5 (eller 1-5) maj och den 9-12 (eller 8-12) maj! Det är 5:e året i rad som vi arrangerar detta training camp och vi är så glada att kunna göra detta i år igen. Programmet liknar tidigare år och vi bor återigen på Hotel Royal (se bilden nedan) som är ett av de absolut bästa hotell jag någonsin bott på. Hotellet har en 5-stjärnig status, men som också har ”mysfaktorn” och en otroligt hög service. Tillsammans med spel på Evian Master Course och träning på Evian Academy så blir helheten väldigt komplett.

I år har vi samma upplägg på båda helgerna, men med den skillnaden att du kan välja att åka på onsdagen eller torsdagen. Programmet med mig och Helen startar på em på torsdagen, men pga att flyglösningarna har ändrats sedan förra året, så erbjuder vi nu möjlighet att åka redan på Onsdagen. Under helgen kommer vi erbjuda yogapass för de som önskar (på morgonen) och det blir även en föreläsning med fokus på mental styrka. I år har vi även lagt in lite mer fokus på hur du värmer upp och förbereder dig på bästa sätt inför en runda. Du kan läsa om alla detaljer i länken nedan.

Jag och Helen ser så mycket fram emot att få kicka igång 2019 års golfsäsong med er på Evian Resort och jag hoppas att du har möjlighet att följa med.

Out of Bounds är arrangör i år och du kan läsa om alla detaljer och hela programmet på deras hemsida HÄR!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och som sagt. Varmt välkommen önskar både jag och Helen!

Royal Palace Hotel på Evian Resort, Evian Les Bain.

KURS I MENTAL TRÄNING – START 27 JANUARI 2019

Den 27 januari startar jag nästa kurs i mental träning och det blir nu på Söndagar kl 16.30-18.15. Här följer mer info:

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Under några terminer har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hantera press, hitta lugnet när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Söndagar kl. 16.30 – 18.15 från och med den 27 januari och 6 ggr totalt (uppehåll under v. 9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till info@jennyhagman.com. Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 16 januari!

Lär dig bli mentalt stark genom enkla effektiva verktyg, på och av golfbanan!

SÄSONG 5 AV I IDROTT – OCH LEDARSKAPSPODDEN I FULL GÅNG!

På fredagar kan du lyssna till den 5:e säsongen  av Idrott-och ledarskapodden och gäster i denna säsong är Ann Hellenius, en av Sveriges främsta ledare, Göran Boll, grundare av MediYoga, Mikael Asp, världsrekordhållare i fridykning, triatlet och lärare, Berne Erlandsson, specialist inom Emotionell träning och tandläkare, Caroline Hedwall, golfproffs och så blir det en julspecial veckan innan jul. Vi pratar som vanligt mycket om hur du lär dig prestera på topp och må bra på vägen, lärdomar under resans gång och nycklar till framgång. Tune In på fredagar och gå gärna in och lyssna på tidigare avsnitt också.

Jag vill också uppmärksamma att Lars-Eric Uneståhl, som varit med i min podd i 4 avsnitt (säsong 1 och säsong 4) nu också varit med i den framgångsrika podden Framgångspodden! Avsnittet har fått mycket uppskattning så in och lyssna.

Du hittar alla avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden på min hemsida HÄR, eller på Soundcloud, Itunes eller Acast.

Och en rolig nyhet är också att jag kommer att börja samarbeta med Idrottens Affärer som kommer att ta in några avsnitt från min podd i sina kanaler från och med julhelgen. Det är alltid kul att få ut inspiration och kunskap i så många kanaler som möjligt så jag är väldigt tacksam för det samarbetet. Är du nyfiken på Idrottens Affärer så hittar du dem HÄR!

Trevlig lyssning!

FÖRELÄSNINGAR & TRÄNING FÖR PRESTATION OCH VÄLMÅENDE  HOS DITT FÖRETAG

Under året har jag utvecklat min träning så att den även kan utföras hos dig som grupp och på företag. Du har möjlighet att boka en föreläsning eller skräddarsy ett träningsprogram för din personal där jag väver in mental träning, MediYoga och fokusträning i mina upplägg. Du kan tex boka ett MediYoga pass på lunchen, boka några inspirerande workshops med inriktning prestation och välmående, alternativt boka en föreläsning som vi skräddarsyr efter era behov.

Kontakta mig så går vi igenom ett lämpligt upplägg för dig och din viktiga personal. Maila på info@jennyhagman.com.
Du kan läsa några referenser om min träning HÄR och HÄR läser du mer om min träning.
Varmt välkommen!

WORLD CONGRESS ON MINDTRAINING FOR EXCELLENCE WITHIN SPORTS AND LIFE – GÄVLE 12-16 JUNI 2019

Det här är den 8:e kongressen om mental träning (Mindtraining) som arrangeras och en av initiativtagarna till denna kongress är Lars-Eric Uneståhl. Den här gången kommer kongressen att arrangeras i Gävle och jag är otroligt stolt över att vara en av de som håller i en workshop på plats. Kongressen pågår under 5 dagar med ett fantastiskt program av talare från hela världen med specialist kunskaper inom allt från Mental träning, Mindfulness, Yoga, Coaching, NLP, Psykologi, Personlig utveckling mm.  under 5 dagar. Talare på plats från Sverige är bla Olof Röhlander, Igor Ardoris, Anders Olsson, Annelie Pompe, Dan Hansson, Håkan Ericsson, Lars-Eric Uneståhl och många fler. Den senaste forskningen inom områdena presenteras och syftet med ämnena i varje workshop eller föreläsning handlar om att ge dig en mängd verktyg till din egen verktygslåda för utveckling.

Jag kommer att vara där den 12/6 och mitt ämne i min workshop handlar om ”Hinder, och hur du överkommer dem”. Du kan läsa mer på följande länk HÄR

Och om du anmäler dig före jul så är det ett lägre pris. In och kika och hör av dig om du har några frågor.


JULKLAPPSERBJUDANDEN

Här följer några julklappstips och erbjudanden från mig. Jag hoppas du hittar något du gillar.

1. Boken ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare” – med skräddarsydd signatur!

Under 2018 släppte jag min första träningsbok för golfare: ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare” och nu har den sålt ca 1200 ex. Du kanske redan är en av dem som har köpte den vilket jag är mycket glad för. Den passar väldigt bra som julklapp tycker jag och när du köper den via mitt förlag så får du den signerad! Och vill du ha signaturen skräddarsydd så mailar du bara mig vad du vill att jag skriver så ordnar jag det. Hör av dig senast den 15 december för att vi ska hinna skicka den i tid!

Här kommer en liten film om boken och det tillhörande mentala träningsprogrammet och klicka HÄR för att beställa boken signerad och HÄR för en neutral bokbeställning!

2. Presentkort eller bokning av Mental träning och/eller Helhetsträning! Boka innan den 20 december så får du 20 % rabatt! 

Mental träning – Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne
Sedan ett par år tillbaka kan du boka in individuell mental träning med mig. Vi jobbar då med den mentala grundträningen där du lär dig de viktigaste verktygen inom avspänningsträning (du lär dig kontrollera din spänningsnivå), självbildsträning (hur du framförallt stärker din självkänsla), och målbildsträning (vi går igenom hur du sätter upp önskade lägen och vad du behöver göra för att nå dem). Vi jobbar också igenom vad som kan hindra dig från att nå dina önskade lägen. Jag väver in mindfulnessträning och även MediYoga i min träning vid behov.
Kostnad per tillfälle med 20 % rabatt:  1200 kr (ord. pris 1500 kr/tillfälle)

Paketerbjudande: 4 tillfällen mental träning (60-90 min/tillfälle), 1 timme fysträning (genomgång av din hållning och hur du stärker den) och ett 6-veckors program i Mindfulness och Mediyoga med övningar som du gör hemma online.

Just nu och fram tom den 20 december kan du boka detta paket för 4500 kr (ord. pris: 7 200 kr)

Jag har ingen rabatt på fysträning och golfträning, men du kan självklart boka detta eller köpa ett presentkort med den träningen också om du önskar. Kontakta mig på info@jennyhagman.com så hjälper jag dig med det du behöver.

OBS! För att du ska få ditt presentkort i tid så är det bra att du beställer det och bokar innan den 15 december! 

TRÄNINGSHELG MED YOGA, TRÄNING, SPEL & GOLF PÅ KÖRUNDA SPA & GOLF HOTELL DEN 1-2 JUNI OCH 17-18 AUGUSTI

Den 1-2 juni och även den 17-18 augusti är det återigen dags för mina träningshelger för tjejer på Körunda Golf & Spa resort utanför Stockholm.

Temat handlar om helhetsträning och hur du blir en stark och välmående golfare, både på och av golfbanan. Under två dagar kommer vi att träna golf (sving och närspel), spela golf där jag coachar några hål på banan, jobba med din rörlighet och andning via två yogapass och så blir det en föreläsning i mental träning. Jag väver också in den mentala träningen mycket i golfträningen och i ditt spel och du får med dig övningar som hjälper dig få med svingen från rangen till banan.

Jag har valt Körunda Golf & Spa resort i år igen pga den vackra miljön, närheten till golfbanan och träningsområdena från hotellet och pga att vi kan välja en av de tre 9-håls slingor som finns att spela på. Att spela 9 hål per dag är perfekt under en träningshelg som denna. Och så är servicen på Körunda kanonbra!

Du hittar schema och priser mm inom kort och om du vill förboka redan nu så kan du göra det till mig på info@jennyhagman.com

För frågor är det bara att du hör av dig till mig. Varmt välkommen!

Du kan läsa mer om helgen från förra året  HÄR! så får du ett hum om hur kostnaden och programmet kommer att se ut i år.

Jenny, Lotta och Elin
Foto Sophie Odelberg

ANDNINGSMEDITATION 3 MINUTER

Om du känner att du behöver komma ned i varv och om du inte har mediterat förut så kan du pröva denna andningsmeditation. Du kan göra den varsomhelst och närsomhelst och gärna tillsammans med någon när och kär, eller varför inte med några arbetskollegor innan ni skiljs åt för lite julledighet:-).

Gör så här:
-Sitt på en stol med fötter på marken och händerna på knäna
-Ha en så rak hållning du kan och försök vara avspänd, men alert i din hållning
-Blunda och känn hur musklerna kring ögonen slappnar av
-Börja nu andas in och ut genom näsan med lugna andetag
-För att behålla koncentrationen på andningen så kan du tänka på vilken temperatur luften har när du andas in och när du andas ut. Känn att den är lite svalare när du andas in och lite varmare när du andas ut
-Så fort du märker att tankarna vandrar iväg så återgår du till att tänka på temperaturen på luften du andas in och ut
-Börja med 3 minuter och fortsätt till 5 min och även mer när du känner att det fungerar

Vill du ha en guidad meditation så kan du följa Linda Björk (författare till boken Inner Business) via länken nedan. Hon är också med i min podd i avsnitt 18 och 19 och berättar där om hur du kan få in mindfulness och meditation i din tillvaro, både på jobbet och hemma.

För en guidad meditation med Linda kan du klicka HÄR!

LÄRDOMAR OCH EN KÄNSLA AV STORT HOPP OM HUR EN PERSON KAN FÖRÄNDRA VÄRLDEN AV NAVY SEALS ADMIRAL WILLIAM MCRAVEN

Några gånger stöter man på något som inspirerar sådär lite extra och det här talet, som Admiral William McRaven från Navy Seals,  höll för de graduerade studenterna på University of Texas Austin är ett sådant. Han ger dig sina viktigaste lärdomar om vad du kan göra för att förändra världen! Och det börjar med vikten av att bädda din säng varje morgon!

https://www.youtube.com/watch?v=U6OoCaGsz94

TACK FÖR I ÅR OCH GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Jag vill nu tacka dig för året som har varit och varje gång jag träffar någon av er blir jag så glad och tacksam. Att skapa en värdefull verksamhet som gör skillnad för varje person som jag möter på olika sätt är min vision. Genom personlig träning, min bok, podden Idrott-och ledarskapspodden, instagram, mina nyhetsbrev,  träningsresor, föreläsningar och olika workshops så försöker jag skapa något som bidrar till att du på något sätt mår eller fungerar bättre i din vardag, på arbetsplatsen, i din idrott, i dina relationer eller på golfbanan. Och genom att detta förhoppningsvis lyckas, så bidrar vi alla med att göra världen till en lite bättre plats, varje dag och ett litet, men starkt steg i taget.

Jag hoppas att jag nått dig på något sätt under året och jag ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter, nya möten, nya lärdomar och en mängd ny inspiration.

TACK och lova nu att ta hand om dig och dina nära och kära så ses vi snart igen!

Kram från Jenny