HEJ!

Varmt välkommen till mitt nyhetsbrev för augusti månad! Hoppas du mår bra och att du har och har haft en bra sommar! Sommaren kanske har inneburit en del reflektion om hur våren varit och hur du vill ha det resten av året? Kanske funderar du över hur du ska kunna behålla den avspänning som förhoppningsvis infunnit sig under sommaren även när jobb och aktiviteter startar igen? Den frågan fick jag från tidningen Chef i juni och det gällde då ledare och vad man som ledare kan tänka på för att behålla sitt lugn och därmed sin styrka så att man kan vara just lugn och stark för sin personal. Den intervjun kan du läsa i augusti numret av tidningen och som månadens träningstips har jag med mina 4 bästa tips för att behålla din grundspänning låg.

Vidare i nyhetsbrevet så läser du om mitt första Golfretreat som jag håller på Djursholms GK den 24-25 augusti! Det ska bli väldigt kul att göra detta och jag hoppas att du har möjlighet att vara med (det finns 6 platser kvar). Och vad gäller kurser och träning i höst så har jag nu lagt upp datum för höstens första kurs i mental träning och i september börjar också en ny DROP-IN KURS FÖR UNGDOMAR! Fokus är mental styrka och vi kör igång varje söndag från och med september månad. Du som är mellan 14-19 år är välkommen och varje söndag har vi ett nytt tema. Det kan vara Självkänsla, Fokus, Fysisk -och mental avslappning, fysisk träning, Yoga, Hur du hanterar ilska eller nervositet, Meditation, Mindfulness osv. Läs mer nedan!

Och vad gäller träning så har jag nu också lagt upp tider för golfträning, både gruppträning och lektioner, på min nya bokningssida och på golfcenter Danderyd och så kör jag mina gruppträningar för damer på Djursholms GK från och med nästa vecka.  Vill du boka dem så hittar du info här nedan och du kan också göra det i min kalender här! Varmt välkommen!

Varje år gör jag ca 2-3 träningsresor och nu har jag precis fått reda på att det finns några platser kvar på en unik träningsresa till Skottland och St Andrews som jag fått förmånen att följa med på som tränare. Det är en resa för tjejer och golf är i fokus med inriktning på helheten. Läs mer nedan!

Och så har jag och Igor Ardoris planerat in ännu en föreläsning med fokus på Grunderna i Mental träning och hur du får Starka nerver och lugn i sinnet. Det blir den 23 oktober i Stockholm och du kan anmäla dig redan nu. Och är du nyfiken på Igor så är han en av gästförfattarna i min bok ”Stolt, stark och säker” som du beställer HÄR och han är också med i min podd i säsong 2 

Och vad gäller min podd Idrott-och ledarskapspodden så är planeringen för säsong 7 i full gång och den kommer igång i september månad! Tills dess kan du gärna gå in och lyssna på avsnitten som redan finns.  Det finns 44 avsnitt att välja emellan och alla har de mängder av inspiration och kunskap till dig! Du hittar alla avsnitt HÄR! 

Jag önskar dig trevlig läsning och så hoppas jag vi ses!  Kram från Jenny

En bild från mitt besök i Chamonix som jag kommer ha med mig i höstens och vinterns meditationer:-). Mont Blanc är den runda toppen högst upp och den är 8434 meter hög (jag sitter på 2000 meters höjd:-)).

VÄLKOMMEN PÅ GOLFRETREAT PÅ DJURSHOLMS GK DEN 24-25 AUGUSTI!

Den 24-25 augusti arrangerar jag för första gången ett ”Golfretreat” på Djursholms GK. Jag kallar det just retreat då ditt välmående står i fokus i kombination med att vi tränar på din sving, ditt närspel, din mentala styrka med fokus på avspänningsträning, fokus och självbildsträning och så coachar jag dig några hål på 9-håls banan varje dag.

Här kommer programmet. Hoppas du gillar det och att du kan vara med! Varmt välkommen!

Program:
Lördag

9.30-10.00 Genomgång
10.00 – 12.00 Golfträning med fokus på svingen

Lunch på Dodd’s Brasserie

13.15-14.15 Mental träning med fokus på avspänning och andning.
14.30 Spel på 9- hålsbanan med coaching

Söndag
Yoga/rörlighetsträning 8.30-9.15
9.30-11.00 Närspel
11.00- 12.00 Mental träning med fokus på koncentration, självförtroende och målbildsträning

Lunch på Dodd’s Brasserie

13.30 Spel på 9-hålsbanan med coaching

Kostnad: 3250 kr
Max 12 pax. Anmäl dig på min bokningssida via länken nedan:

FÖRELÄSNING MED IGOR ARDORIS OCH JENNY DEN 23 OKTOBER; ”STARKA NERVER, LUGN I SINNET – OM GRUNDERNA I MENTAL TRÄNING”

I våras arrangerade jag och Igor för första gången en föreläsning tillsammans med vårt gemensamma förlag Buena Vida. Grunderna i mental träning var temat och nu återkommer vi med samma föreläsning igen, denna gång den 23 oktober. Att lära sig grunderna i mental träning är alltså temat igen och du kommer att en gång för alla få lära dig hur du gör för att bygga upp en mental styrka från grunden och för att få den att hålla i längden.

Vi kommer att visa dig vad just grunderna i mental träning är, teorin och forskningen bakom dem och du får genom konkreta och effektiva övningar lära dig hur du tar in träningen i din egen vardag.

Att lära sig teknikerna och metoderna bakom mental träning är något du har användning för i alla områden du är verksam inom; på tex jobbet, i din idrott, eller i dina relationer och du kommer att förstå hur du hanterar stress bättre genom att du får starka nerver och lugn i sinnet.

När: 23 oktober kl. 18.00-20.00
Var:
First Hotell Norrtull, Stockholm
Vad:
Föreläsning och efterföljande mingel. Du får möjlighet att köpa Igors nya bok om just grunderna i mental träning och min egen bok såklart:-) och vi signerar dem på plats.
Kostnad: 495 kr inkl. moms
Anmäl dig till info@buenavida.se och hör av dig till mig om du har några frågor eller funderingar!

Varmt välkommen!

I maj höll jag och Igor vår första föreläsning ihop och jag är mycket glad att vi kör detta igen. Varmt välkommen!

ETT PAR PLATSER KVAR TILL UNIK RESA TILL ST ANDREWS OCH CHARLETON ESTATE 4-7 SEPTEMBER!

Den här resan arrangeras för första gången och denna gång är det en resa för tjejer.  Vi har just nu ett par platser kvar och jag har fått möjlighet att erbjuda Dig som läser mina nyhetsbrev dessa platser. Här kommer mer detaljer:

Programmet i Skottland innehåller clinics och spel på Charleton Golfclub och golfbanor runt omkring
St Andrews, med coachning av mig både under träning och spel. Träningen är inriktad på grunderna både vad gäller din sving, ditt närspel och ditt spel. Dessutom erbjuds yoga för de som önskar på morgonen (vilket är inriktat till golfare). Vi kommer att lära oss om mental styrka och hur du håller under press när det gäller.

Alla kan vara med på denna resa, såväl nybörjare som erfaren golfare. Eftersom det finns mycket tid med var och en av er så blir träningen anpassad efter den nivå du har. Träningen av grunderna är också något som både proffs och amatörer behöver öva på.

Vi bor på Charleton House, ca 50 minuter från Edinburgh, 20 minuter från St Andrews. På torsdagskvällen bjuds vi på drink på Hamilton Grand, med fantastisk utsikt över 18:e green på Old Course i St Andrews, därefter middag på mysiga restaurangen Forgan ́s. På torsdagen spelar vi på banor i St Andrews. På fredagen blir det spel och träning på Charleton GC och fredagen avslutas med en smokingmiddag på Charleton House.

Mer info och kostnad:
Avresa från Arlanda onsdag 4 september kl. 09:10, landar i Edinburgh kl. 11:50. Hemresa från Edinburgh lördag 7 september kl. 08.30, landar på Arlanda kl. 14.50.

Kostnad per person 18 800 kr
Ingår: Kost & logi på Charleton House (2 middagar, frukost och boende), vissa rum delar badrum. Flyg och transfer T/R Skottland. Starttider på Charleton Golfcourse, yoga, coaching av mig på och utanför bana enligt program, samt en föreläsning med inriktning mental träning.

Tillkommer: En middag i St Andrews, två luncher på restaurang i samband med golf. Starttider på banorna i Skottland, utöver Charleton Golfcourse.

Om du är intresserad och har frågor eller funderingar vill se hela programmet så kan du höra av dig till mig på info@jennyhagman.com. Varmt välkommen!

Klubbhuset vid St Andrews som vi kommer att besöka (i alla fall utanför:-)).

TRÄNA MED MIG I HÖST! HELHETSTRÄNING FÖR MENTAL STYRKA!

Efter att ha fokuserat mer och mer på mental träning som verktyg i min coaching så har jag utvecklat en modell för att kunna förklara lite bättre hur jag jobbar med just detta.  Bland annat så är MediYoga och Mindfulness ofta inkluderat i min träning och därför är de nu med i  i denna modell. Jag tycker nämligen att mental träning ”gifter sig” otroligt bra med dessa två områden. Framförallt vad gäller den del som handlar om avspänningsträning (fysisk och mental avspänning) och attitydträningen som är två stora delar inom den mentala träningen.

Hoppas du upplever modellen som tydlig och precis som tidigare kan du boka in denna träning både i grupp (se kursdatum nedan) eller individuellt och jag håller till på InMo Medveten Träning eller på Kungliga Tennishallen! Min inriktning är idrott   -och ledarskap och vad gäller ledarskap så ingår här alla som önskar bli bättre på ledarskap, personligt eller i sin organisation.

Tider kommer att finnas måndag – fredag och min kalender är nu öppen för bokning. För dig som är golfare så kan jag varmt rekommendera att du lägger in denna form av träning som komplement till din teknik-och fysträning. Jag lovar att det kommer att höja ditt spel till en helt ny nivå!

Jag ser fram emot att höra av dig och varmt välkommen med alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha!

 

KURSER I MENTAL TRÄNING I HÖST

Lär dig få starka nerver och ett lugnt sinne

Mental träningskurs för vuxna – Söndagar kl. 18.00 – 19.45 from den 15 september (totalt 6 söndagar i rad med uppehåll den 29/9)

Under drygt tre år har jag kört igång kurser i mental träning som riktar sig till dig som vill lära dig hitta lugnet och behålla det när det gäller och förstå vad du behöver göra för att fungera och må bra. Denna kurs passar dig som golfare, idrottare, och även dig som vill lära dig de olika mentala träningsstrategier som finns för att må och fungera bra på jobbet.   Tro det eller ej, men det finns enkla svar till de flesta funderingar du har och även tydliga verktyg som du kan använda för att lösa dem. I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i mental träning och vi kommer även komma in på mental styrketräning. Det handlar om hur du lär dig att behålla lugnet, fokusera och koncentrera dig i stressade situationer och hur du blir en bra ledare både för dig själv och andra. Du kommer att lära dig använda olika verktyg så att du kan träna dig själv från grunden för att hålla i längden. Verktygen innebär träning av din självbild, din målbild, din attityd, målprogrammering och avspänningsträning. Vi kommer även att jobba en del med din koncentration, kreativitet och hur mindfulness och meditation kan hjälpa dig på vägen.

När: Söndagar kl. 18.00 – 19.45 från och med den 15 september och 6 ggr totalt (uppehåll 29/9) på Brahegatan 42, InMo Medveten Träning 

Kostnad: 2595 kr inkl. material med övningar och fyra nedladdningsbara träningsprogram, samt en kostnadsfri entré till valfritt gruppträningspass på InMo (välj mellan yoga, pilates och fysträning, mer info på www.inmo.se). Anmäl ditt intresse och boka till info@jennyhagman.com. Max 8 deltagare! Gå gärna in och läs om de referenser som finns om kursen och min träning HÄR!

OBS! Sista anmälningsdag är den 30 augusti!

MENTAL STYRKA FÖR UNGDOMAR – DROP IN VARJE SÖNDAG FROM 15 SEPTEMBER

En ny drop-in kurs som jag är väldigt glad att kunna starta i september på InMo Medveten Träning. Varje söndag kommer vi att ha ett tema som har med mental styrka att göra. Det kan vara fokus, förmågan till fysisk- och mental avslappning, meditation, Träning i mindfulness, Fysisk styrka, Självkänsla, Yoga mm. Den röda tråden är mental styrka för kropp och sinne och alla ungdomar mellan 14-18 år är välkomna! Vid något tillfälle kommer vi också att ha en gäst föreläsare!

När: Varje söndag kl. 16.30-18.00 from den 1 september (uppehåll den 29/9)
Var: InMo Medveten Träning på Brahegatan 42 i Stockholm
Kostnad: 200 kr/tillfälle
Max 10 deltagare/gång
Anmäl dig senast fredagen innan varje tillfälle!

Att jobba med sitt inre för att stärka sitt yttre är en resa med många äventyr!

GOLFTRÄNING FÖR DAMER PÅ DJURSHOLMS GK! OLIKA TEMAN VARJE GÅNG!

Jag fortsätter att köra samma träning i grupp som jag gjorde i våras och här kommer datum och tema. Alla damer är välkomna oavsett nivå och medlem eller icke-medlem. 

Ni väljer själva de pass ni vill anmäla er till och delta. Maxantal är 10 personer per tillfälle och först till kvarn gäller. Priset är 250 kr per träningspass ni väljer att anmäla er till. Betalning kommer att ske till Jenny Hagman vid varje träning. Vänligen kolla på datumen och gör en anmälan via länken du hittar längre ned. längre ned på sidan.

Måndag 19/8 kl. 12.00-13.30: Grunderna i svingen – uppdatering efter sommarens spel

Onsdag 28/8 kl. 10.00-11.30: Närspel med fokus på korta inspel och självförtroendeövningar

Måndag 2/9 kl. 12.00-13.30: Puttning och utslag sant målbildsträning

Måndag 9/9 kl. 12.00-13.30: Långa inspel (50-100 meters slag) och grunderna i svingen

Onsdag 18/9 kl. 10.00-11.30: Spelstrategi och övningar på rangen inkl avspänningsträning

Måndag 23/9 kl. 12.00-13.30: Grunderna i svingen och tips på hur du kan träna i vinter

Anmäl dig via Djursholms Gk’s hemsida HÄR!

Varmt välkommen!

Välkommen på träning i grupp på Djursholms Gk under sensommaren och hösten!

”STOLT, STARK OCH SÄKER – EN BOK OM HELHETSTRÄNING FÖR GOLFARE” – FÖRSTA UPPLAGEN SLUTSÅLD OCH NY TRYCKT!

Tack till alla er som har köpt min bok ”Stolt, stark och säker” som kom ut förra sommaren. Jag är otroligt tacksam för all feedback ni har gett den och framförallt för att så många av er berättat hur övningarna hjälpt dig att förbättra både ditt spel och välmående på golfbanan! Den första upplagan tog slut i maj och nu finns det nytryckta ex att köpa. Om du inte redan har den och vill köpa den och kanske även det tillhörande mentala träningsprogrammet så gör du det hos Buenavida.se (då får du den också signerad) , på olika golfanläggningar i landet såsom PGA Sweden National, Djursholms GK och Körunda Golf Resort, på NK i Stockholm, eller på olika bokhandlar på nätet! Jag hoppas boken kommer att fortsätta sprida både  stolthet, styrka och säkerhet till alla golfare och icke-golfare många år framöver!

MÅNADENS TRÄNINGSTIPS – BEHÅLL EN LÅG GRUNDSPÄNNING!

För att kunna hantera allt som händer runt omkring dig med både ett lugn och en styrka så behöver du ha en låg grundspänning i grunden. Om du går runt med onödiga spänningar i kroppen (spänningar i musklerna) så gör du av med onödig energi och du har då mindre energi att ta till när du verkligen behöver den. Här kommer därför mina 4 bästa tips kring hur du gör för att bibehålla en låg grundspänning året runt (välj en av dem dagligen och du kan välja samma varje dag och köra det):

 1. Lägg ned 7-15 min dagligen på någon form av avspänningsträning. Det kan vara en andningsmeditation, en kroppscanning (se mitt förra nyhetsbrev), en guidad avspännings program (tex med Igor Ardoris i appen ”Stark från insidan”, eller via det mentala träningsprogram som tillhör min bok Stolt, stark och säker som du laddar ned här, djupandning (sittandes eller liggande) mm.
 2. Omge dig med människor som ger dig energi och försök hålla dig undan de som tar energi ifrån dig (alternativt ändra din inställning/attityd till dem så att du kan hålla dig neutral alternativt tom förändra energin du får av dem:-)).
 3. Lägg in två tillfällen av ”Medveten närvaro träning” per dag. Det kan vara när du dricker kaffet, duschar, äter, leker med barnen, lyssnar på en kollega, när du går från en plats till en annan (och då är du medveten om det du ser, hör, och dina fötter när den rör sig mot marken (mindful walking)).
 4. Kör några MediYoga övningar för din andning och rygg dagligen. Här har jag gjort ett kortare program som du kan köra och alternativt är du varmt välkommen att testa fler övningar på mina yogapass på InMo Medveten träning på Brahegatan 42 varje måndag kl. 07.00 eller onsdag kväll kl. 19.00.  Här kommer övningarna jag gör i videon:
  – Sätt dig ned bekvämt som jag gör i skräddarställning eller på en stol. Ha en rak, men avspänd hållning.
  – Börja med ryggflex där du svankar och kutar framåt och bakåt. Andas in när du går fram och ut när du går bak. 1-3 min. Vila i ca 30 sek-1 min.
  – Ryggvridning 1-3 min. Ha händerna på axlarna och överarmarna parallella med marken. Rotera sida till sida och håll huvudet centrerat ovan mitten av bröstet. Andas in när du vrider till vänster och andas ut när du vrider till höger. Vila.
  – Framåtböj 1-3 min. Fäll ryggen rak så långt det går och böj sedan bröstryggen och sedan nacken. Slappna av och känn hur det drar skönt i baksida lår. Andas lugnt och djupt.
  – Stora axelcirklar bakåt ca 5-10 stycken. Andas in när du roterar bakåt och ut när du för dem framåt.
  – Andas U-andning 1-3 minuter. Andas in genom vänster näsborre, ut genom höger, in genom höger och ut genom vänster näsborre. Andas lugnt och håll ögonen slutna.
  – Djupandning 5-10 minuter. Ligg ned med handflatorna uppåt och låt fötterna glida isär. Lägg en hand på magen och en uppe vid bröstet. Låt armbågarna vila mot marken. När du andas in för du magen uppåt mot himlen/taket och därefter låter du bröstkorgen följa efter då den fylls med luft. Andas ut tills all luft är ute. Stanna då en liten stund tills kroppen själv säger till att den vill andas igen. Då tar du ett nytt djupt andetag.

För mer övningar för ditt inre lugn, såsom andning, rörlighet mm så kan du gå in på min hemsida Trainforbalance.com! 

TACK!

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt nyhetsbrev och jag hoppas att vi kommer att ses på någon av mina träningspass, events eller resor framöver. Hör av dig direkt om du har några frågor eller funderingar och vill du ha mer regelbundna tips och råd så är du varmt välkommen att följa mig på instagram @jenny_hagman.

Vi ses!

Kram från Jenny