Hur du tar dig över ett hinder – Säsongsavslutning i Idrott-och ledarskapspodden

Hur du tar dig över ett hinder

I säsongsavslutningen och avsnitt 72 av Idrott-och ledarskspodden delar jag med mig av en hel del tips och råd över hur du kan göra när det dyker upp ett hinder i ditt liv. Jag brukar säga att när hinder dyker upp så har målbilden blivit otydlig så ett första steg är att välja hur du VILL att det ska vara. Dvs hur det ser ut när hindret är borta, när du tagit dig över, under eller bredvid det. Vad ser du framför dig då? Det blir då en ny målbild.

Ovan ser du den målkarta som jag pratar om i avsnittet och den får du gärna använda för att skapa en mall för hur du kan ta dig över ditt hinder och sedan hur du ska röra dig mot ditt nya önskade läge.

För dig som är trött på pandemin:
Om du just nu befinner dig i en situation där pandemin börjar gå dig på nerverna, du börjar tappa tålamodet och känner oro för det som händer.  Skapa en målbild som du kan se framför dig nästa sommar, när allt detta har lugnat sig. Vad längtar du efter då? Vad vill du göra då? osv. Använd sedan målkartan och se vilka hinder som står i vägen, och vad du kan göra och påverka själv för att ta dig till ditt önskade läge.

När målbilden blir tydlig så har du helt plötsligt ett nytt fokus, du får motivation i nuet och du har något att göra som du kan påverka. Släpp taget om det du inte kan påverka.

För mer guidning kring hur du tar dig över hinder som uppstår så finns det mer tips, råd och kunskap i min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”. Du hittar dem i det mentala träningskapitlet och det du läser kan du använda oavsett om du är golfare eller ej.

Lycka till med din träning och hör av dig för frågor!

/Jenny

Lämna ett svar