Madeleine Wilhelmssons 6 bästa tips för dig som vill bli/är entreprenör

Madeleine Wilhelmsson gästar Idrott- och ledarskapspodden i avsnitt 49. in och lyssna och njut av både övningar, tips och en mängd kunskap och erfarenheter från Madeleine:-).

Säsong 7 av Idrott-och ledarskapspodden är i full gång och i dagens (fredagen den 4 oktober) avsnitt så får du ”träffa” yogaterapeuten och yogastudio ägaren Madeleine Wilhelmsson. Vi pratar om allt från yogans självläkande effekter, hur Madeleine kom in på yogan från en tidigare karriär som ingenjör, och om hur du driver ditt eget företag och vilka utmaningar och fördelar som finns som entreprenör. Eftersom jag tror att många av er som lyssnar på min podd eller läser denna blogg är entreprenörer/egen företagare, eller kanske har tankar om att bli det, eller känner någon som är det, så bad jag Madeleine att lista sina 6 bästa tips till dig som jag kunde lägga upp här. Och så blev det:-). Och oavsett om du är entreprenör eller ej så kommer du med all sannolikhet kunna ha stor nytta av och använda dessa råd. In och lyssna på avsnittet där poddar finns (Soundcloud, Acast, Itunes mfl) eller på min hemsida HÄR!

Madeleine’s 6 bästa tips till dig som är eller vill bli entreprenör

1. Skit i jante! Våga berätta vad du är bra på och varför man ska komma till dig och köpa dina tjänster/produkter!

2. För att hitta din unika företagsidé/koncept/affärsområde: Kombinera dina naturliga gåvor/talanger med det du tycker är roligt. Brainstorma, skriv ned dina idéer, men fastna inte i planerings stadiet utan ta ett litet steg i den nya riktningen. Sök upp människor som gör liknande saker som det du önskar, bjud på en lunch och ta del av deras erfarenhet och kunskap.  

3. Gör din egen ”practice” dvs jorda/grunda dig regelbundet med verktyg som funkar för dig ex yoga, meditation eller annat som får dig kreativ, förankrad i hjärtat och närvarande i kroppen. Släpp det som stressar dig eller håller dig tillbaka. När du är i ditt äkta flöde blir du en person som andra, inklusive dina kunder vill följa och inspireras av.

4. Våga jobba med ditt personliga varumärke: Ta reda på vem du är, vilka värderingar och mål du har. Lev, andas och stå för det oavsett vad andra tycker. 

5. Sätt höga mål, men bryt ner dessa i mindre delmål som känns enklare att uppnå. SMART-modellen är en bra måttstock för vad som definierar ett bra delmål:

Specifika

Mätbara

Accepterande

Realistiska

Tidsbundna

6. När din verksamhet är igång, se över din marknadsföring! Hur kan du öka din synlighet? Kontakta tidningar/journalister/poddar som är i ett sammanhang där du önskar synas och berätta om dig, din idé och ditt företag. Bygg upp ditt kundregister, skicka nyhetsbrev och jobba med dina sociala medier och hemsida. Att dumpa priser behöver inte vara den bästa vägen till flera kunder. Kanske vet dina potentiella kunder inte om att du finns eller har svårt att hitta dig? 

Varmt lycka till från Madde!

______________________________________________________________________________________

Vill du veta mer om Madeleine och hennes verksamhet så hittar du hennes hemsida, sociala medier och nya app ManaYoga  på följande länkar:

Yogastudion på Östermalm: www.yogamana.se
Självläkningskonceptet: www.manayoga.se
Instagram:
@yogamanastockholm
@manayogasweden
@yogamadde
Facebook:
YogaMana
ManaYoga – Funktionell Medicinsk Yoga

Ladda ner appen ManaYoga:
Apple App Store: https://apple.co/2PhS54c
Google Play: https://bit.ly/2KYwpFN

Madeleine har drivit sin yogastudio sedan 10 år tillbaka och idag har hon ett självläkningskoncept där allt från yogaövningar till recept för självläkning finns under paraply namnet Mana Yoga.

 

Lämna ett svar